Menu
 

Topic:

Hebben jullie een idee (kastje)

Heleen   schreef op: 14-01-2015 15:54:19
Meiden ik ben op zoek maar kan het niet vinden

Ik heb mijn kamer verzet en nu een leeg hoekje waar ik het liefst een klein kastje/tafeltje neer wil zetten. Mijn zoon krijgt een vogeltje en die kan er dan mooi bovenop staan maar ik weet niet goed wat ik moet combineren bij mijn meubels.

Meubels zijn donker en verder zeggen de foto's genoeg. Ik vind die witte kastje met rieten mandjes erg leuk maar twijfel of dit past in ons huis wat denk jullie? het gaat om het hoekje tussen het orgel en de kast.

 
Quote
Navigatie
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Bettie  schreef op: 14-01-2015 19:41:11

Quote Smvn&d:

ik vraag me ook weleens af hoe was dat vroeger dan? ik zou me te pletter vervelen zonder tv en laptop.. stom he. kan ook echt niks te doen bedenken.. naja daarom hadden mensen vroeger veel kinderen denk ik haha.. dan had je en wat te doen.. en savonds vroeg naar bed en wat te doen hebben hahaha



zal nog ff off topic doorgaan....je wilt niet weten hoeveel sjoelbakken wij thuis versleten hebben, kwartetten en mens-erger-je-niet toen we klein waren. En groter? Alle soorten gezelschapsspelletjes die er toen bestonden. Bovendien verslonden wij boeken, kranten én (ok...verantwoorde) tijdschriften. Echt....ik heb me nog nooit (nou ja..ok...bijna nooit) een hele avond verveeld.

Maar je moet inderdaad beseffen...wij zijn geen TV gewend en jij dus wel. Ik weet me nog te herinneren dat ik als puber veel oppaste bij mensen zowel met als zonder TV. Stond de TV aan dan bleef hij de hele avond aan. Ik denk dat ik gewoon geobsedeerd was daardoor. Maar voelde me vaak aan het einde van de avond wel nutteloos. Had niet echt het idee dat ik iets zinvols had gedaan. Terwijl jij misschien mijn hobby's wel totaal onzinnig vindt 

Het is gewoon echt wel iets van 'als je het niet hebt gehad, ken je het niet én mis je het ook niet'. Je zoekt gewoon heel andere bezigheden.
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Anna28  schreef op: 14-01-2015 19:44:05

Hier ook iemand die zonder tv is opgegroeid, het was mij niet eens opgevallen dat ze er geen had want de helft van mijn familie heeft er geen. 

Ik heb tot mijn 18e jaar geen tv gehad of gekeken. Miste het echt niet want wist niet hoe het was om m te hebben. 


Wat we deden? Heeeel veel boeken lezen uit de bieb, spelletjes met broers en zussen, gezellig kletsen, huiswerk maken op je kamer, met vriendinnen spelen en als kind was ik altijd buiten. Boomhutten bouwen, fietsen, skelteren, rolschaatsen.... 

 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Huismus  schreef op: 14-01-2015 19:45:04
 Ik vind het wel een klein plekje voor een vogeltje....wij hebben een parkiet gehad en die had best een grote kooi dat zou bij jou daar tussen al niet eens passen. Enne....je heb er echt rommel van hoor, je rieten mandjes zitten zo onder de stof, veertjes, en je piano ook.  
Lijkt me zo propperig om daar nog een kastje te zetten met vogelkooi.


 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Heleen  schreef op: 14-01-2015 20:08:44
Leuke zo'n dubbele topic waar zal ik beginnen

Dat krukje van de foto van jou sis heb je daar een link van die vind ik wel heel leuk en zal goed passen hier.

Zo'n metalen krukje is niet helemaal mijn smaak.

Kastje met die rieten mandjes blijf ik leuk vinden maar ik ga toch twijfelen of het inderdaad niet te vol is al lijkt de ruimte kleiner op de foto dan in werkelijkheid is.

Ik weet dat ik er rommel van krijg (heb ervaring thuis hadden we vogels en mijn broer heeft een voliere.

Huismus: dan hadden jullie wel een hele grote kooi denk ik een gewone vogelkooi past er wel tussen.

Misschien anders helemaal geen krukje of kastje maar de kooi op mijn dressoir die staat achter mijn bank (kan je op de foto niet zien)

Zo nu nog even offtopic:

Leuk al die reacties op het feit dat we geen tv hebben mijn oudste mist het niet omdat hij ook gewoon filmpjes mag kijken thuis op de laptop en bij andere ook gewoon tv kijkt. Wij hebben vasten dagen/tijden dat hij film mag kijken en verder speelt hij.




 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Queen@home  schreef op: 14-01-2015 20:14:36
Nou Sis hier nog een zonder tv hoor!
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Queen@home  schreef op: 14-01-2015 21:24:29
Maar dat was het onderwerp niet sorry...ik zou het vogeltje idd op het dressoir zetten, Je huis is al vol genoeg mijn sinziens een kastje erbij maakt het weer zo rommelig, en anders op de schouw? Of is die te smal? 
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Bepje  schreef op: 14-01-2015 21:44:11
Ik zou ook geen kastje er tussen doen. an is het te vol. Ik weet ook niet of het voor het vogeltje wel leuk/prettig is om zo dicht naast het orgel te zitten. Ze hebben zo`n klein lijfje en dan is zo`n orgel heel hard.
In de vensterbank zou hij kunnen denk ik als je die kandelaars naast elkaar zet en de boel wat opschuift.

Ik ken ook veel mensen zonder t.v.  en hier staat hij eigenlijk ook de hele avond aan als behang. Ik kijk nu ook niet echt. Wij hebben een hele grote (die man alleen gekocht heeft) maar liever had ik een piepkleintje gehad, die overheerst de kamer niet zo.
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Jen9  schreef op: 14-01-2015 22:37:55
Heerlijk tv als behang.. en soms kijk ik ook gewoon bagger... lekker hoor, dan ben ik echt te moe om te lezen..

Zitten we samen bed and breakfast te kijken ne becommetarieren alles.. wij kunnen t uiteraard veel beter ;-)


Hmm.. een vogel en een orgel.. idd geen goede combi.. Misschien eerst even wat opzoeken over t gehoor van een vogel? Geen idee hoe dat werkt...

(maar een vogel in een kooi vind ik sowieso zielig.. of t moet een grote voliere zijn.. dan heb ik er iets minder moeite mee... maar hee... dat is mijn ding ;-)  
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 22:38:23

Quote Bettie:
[...]

Jij mag niet liegen....mij ken je toch ook??????!!!!



Heb jij geen tv??
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 22:43:44
http://www.living-in.nl/klein-meubelen/morningside-view-stool.html

het is wel een duur krukje, hij is namelijk van riviera maison 


Jeetje wat veel mensen zonder tv had ik niet verwacht.. ik dacht dat alleen zwaar gelovige mensne geen tc hadden, maar ook geen laptop ed.. dus had niet verwacht dat er zoveel mensne op ml geen tv zouden hebben haha
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Anna28  schreef op: 14-01-2015 22:49:22
als je vanuit geloof geen tv hebt, mag je officieel ook geen internet enzo hebben, althans, in de hele rechtse kerken. Maar bijna iedereen heeft dat tegenwoordig wel, langzamerhand gaan ook mijn ouderst met de tijd mee, zelfs mijn mam heeft facebook hahaha

Ook bij mijn ouders en beide broers staan een orgel, ik heb jarenlang verplicht op les moeten zitten, wat een ramp vond ik dat! Maar achteraf wel blij mee hoor, t was de basis voor de instrumenten die ik nu kan bespelen  
Een vogel moet je nooit naast een orgel zetten. Te harde basgeluiden uit de boxen, plus de stofzooi van t beestje tussen je toetsen en electronica moet je niet willen. 
Vogel hoort toch los te vliegen he Die van mij waren altijd los (agapornissen, valkjes) en zochten snachts zelf hun kooi op. Maar oh wat een rommel in het hele huis, overal poep en veren en geknaagde papiertjes haha

superleuk dat krukje! Maar oei die prijs! 
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Kees  schreef op: 14-01-2015 22:51:47
waarom is dat eigenlijk, bij sommige geloofsovertuigingen dat er geen tv mag?
vanwege de slechte dingen misschien?
(idd ook geen internet dan of krant, of uberhaupt het hele leven....)
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Bettie  schreef op: 14-01-2015 22:58:08

Quote Smvn&d:
[...]

Heb jij geen tv??



 en jij wist dat niet   


(dan ben ik niet bijzonder duidelijk geweest over mijn achtergrond de laatste jaren)
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Anna28  schreef op: 14-01-2015 23:00:18
Als (oud) gereformeerde wil je niet aan de wereldse dingen meedoen en er ook niet naar kijken en er aanstoot aan nemen. Op de tv komen veel dingen voor die niet te stroken zijn met het geloof. Internet is nog erger, de stap naar de wereldse (zondige) dingen is erg groot en haast onweerstaanbaar. 
Het gaat er om dat je alles tot eer van God wil doen als je écht bij Hem wilt horen en daar horen tv, radio en internet niet bij. 
Dit is hoe ik het geleerd heb en nooit anders geweten tot mijn 18e. 

Er is niks mis mee hoor om zonder tv te leven of op te groeien. Maar het bijzondere is dat een tv vaak niet van de kerk mag maar mensen toch wel tv kijken, hetzij op internet of bij de buren... veel mensen staan er zelf dus niet achter maar doen het vanwege de kerk en de dominee. Zo ken ik talloze gezinnen die stiekem een antenne-tvtje onder de keukentafel hebben staan die snel weggaat als een bekende komt  

Maar goed, dit is allemaal erg offtopic en als we eens door willen kletsen moeten we misschien ff een ander topic openen ofzo  
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Smvn&d  schreef op: 14-01-2015 23:04:12
Nee bettie dat wist ik echt niet haha. uit geloof?

Heleen bij jou niet uit geloof toch?

Maar hoe kan zoiets dan uit geloof anna? Want bedoel, toen de bijbel ooit werd geschreven, bestonden dat soort dingen nog lang niet, dus er kan toch nooit iets in de bijbel beschreven zijn daar over?

En ja nieuw topic leuk.. Ik ben heel nieuwschierig geworden!
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Jen9  schreef op: 15-01-2015 07:26:05
Ik ken best veel gereformeerde mensen.... Een hoop hebben er toegegeven toch een tv te hebben, maar die te verstoppen....  Dat gebeurt echt heel vaak... Naar de buitenwereld zeggen dat je er geen hebt, en er toch 1 hebben.. Dan doe je t niet voor god natuurlijk.


 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 15-01-2015 07:40:37
Laptop is veel fijner als een tv. Je kunt alles kijken zonder alle rommel tussendoor. De televisie van tegenwoordig heeft nog weinig inhoud of vermaak.

Wij kijken momenteel eigenlijk ook alles na vanaf de laptop maar dan op het grote beeld van de tv.

Meer tijd voor elkaar hadden zij voorheen. De televisie/internet en telefoon slurpt eigenlijk zoveel tijd op.
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Jen9  schreef op: 15-01-2015 07:45:03
Nou... ik vind t behoorlijk inhoud hebben.. ligt er maar aan waar je naar kijkt... hier veel discovery en national geographic...
En we nemen alles op.. lekker doorspoelen tijdens de reclame ;-)
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Minou  schreef op: 15-01-2015 07:46:20
je ontkomt er helaas toch niet aan, die rommel op tv of via internet. Maar zonder tv ben je denk ik wel bewuster bezig met de dingen dan kijken om het kijken.

Hier tv ze weten niet beter, bij zus ook tv maar zij bepaalt wat ze kijken en als ze dan hier zijn of bij opa en oma is het eerste dat ze vragen: mag de tv aan en dat doen mijn meiden dan weer niet.


 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Jen9  schreef op: 15-01-2015 08:03:40
Ook daar geldt Minou..ligt eraan wat je kijkt... Ik kijk minstens elke dag het nieuws 1 keer, en verder ook veel porgramma's waar ik echt veel van leer....
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Banana  schreef op: 15-01-2015 08:09:07
ik heb tien jaar in gouda gewoont en in die regio zitten zoveel gerformeerde 
maar de meeste mensen die ik dus ken hadden geen tv vanuit geloofsovertuiging 
maaaaar ze hadden allen wel breeduit de nieuwste pc's enz staan onder het mom van dat is ndoig voor school 
maar geloof me dan kan je beter tv hebben als ik hoorde wat er uitgespookt werd op die pc 

ben dan ook van mening dat hoe harder je men iets verbied hoe harder ze dingen gaan opzoeken 
ik ga niet zeggen dat iedereen zo is maar ik zag t wel erg vaak terug 
ik liep bijv stage op een heel crhistelijke school zeer streng enz 
maar als je ziet hoe losgeslagen sommige kinderen zijn 
en als j dan gesprek aan gaat hoor j dat die kinderen thuis dus nagenoeg niets mogen en dan buitenshuis doorslaan en alles doen wat god verboden heeft 
ook hier geld dat niet voor iedereen maar het viiel wel erg op 
ook heb ik daar aar of 4 in zwembad gewerkt en hier zag ik dat ook weer terug 

en dan heeft sis een goed punt hoe ka het beschreven worden als het niet betsond ?
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Jen9  schreef op: 15-01-2015 08:18:21
Hier hebben de meesten gewoon stiekem een tv.. daar moet ik altijd erg om lachen....
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 15-01-2015 08:28:57
In ons huis heeft vroeger een pastor gewoond (zouden ook geen tv hebben gehad).
Wat vonden wij achter de schotten op zolder... oude vhs videobanden.

 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Banana  schreef op: 15-01-2015 09:43:16
is best schijnheilig allemaal wat vind je dan belangrijk stiekem een tv en net of doen in de kerk en voor de buiten wereld 
hoe kan je jezelf dan nog recht in de ogen kijken als je dagelijks met zon leugen leeft ?? das toch ook niet gods wil ?
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Heleen  schreef op: 15-01-2015 09:57:52
Haha wel een leuke combi in deze topic

Wij hebben inderdaad geen tv omdat we het neit willen uit geloofsovertuiging. Wij zijn er dus beide niet mee opgegroeid en hebben de afweging gemaakt toen we gingen trouwen wat we belangrijk vinden. Beide ouders hebben er moeite mee en voor ons hoeft het niet perse omdat we alles wat we willen zien toch wel kijken (familie weet dit dus niets stiekem) dus was voor ons de keuze makkelijk.

Nu we kinderen hebben bevalt het me eigelijk helemaal wel prima en ben ik nog altijd blij met onze keus. De regel is hier op woendag, vrijdag en zaterdag mag hij van 16.30 tot etenstijd dus meestal rond 17.15 film kijken en verder gewoon lekker spelen etc. Een vaste tijd gaat hier echt goed hij weet waar hij aan toe is.

Een rede om geen tv de hebben is vaak de rommel die er over komt. Ben ik het wel mee eens maar mijn mening hier over is je hoeft dit niet te kijken op internet is ook veel rommel te vinden dus zie hier eigenlijk geen verschil in.

Zo he dat krukje is wel heeeeel duur! Ik ga als ik tijd heb even voor een krukje kijken anders komt hij denk ik op dressoir. 
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Banana  schreef op: 15-01-2015 10:13:25
zulk sooort krukjes zie je ook wel bij action of bij xenos misshcine tipje om even te kijken 
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Eva  schreef op: 15-01-2015 12:43:09
hier heb ik wel een tv een hele kleine, maar zelf kijk ik amper, mijn kinderen vragen er ook niet om, en samen gezellig spelletjes doen en knutselen.
Op de laptop als we wat willen bekijken gaat net zo handig.
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Moortje  schreef op: 16-01-2015 21:27:43
ik wist dit ook echt niet,dat er zoveel meiden geen tv hebben
 
Quote
RE: Hebben jullie een idee (kastje)
Mirdepir  schreef op: 17-01-2015 09:22:29
Ik ook niet, vind het mooi trouwens, veel verschillen hier maar wel heel veel overeenkomsten ! 

 
Quote
Navigatie


Reageren op Hebben jullie een idee (kastje)
Naam
Bericht