Flower schreef op: 30-12-2014 16:58:17 |
wat is nou het geheim van lekkere losse oliebollen? heeft iemand een lekker recept? ik wil morgen gaan bakken maar die kant en klaar pakken bevallen me niet zo. vind op 1 of andere manier dat het vaak stuiterballen worden. iemand tips!!! |
Quote |
Angelique schreef op: 30-12-2014 17:01:18 |
ik doe ook pakken en dan idd deel water vervanegn voor bier en niet te ver van te voren
bakken n bakken direct op papier afkoelen heb nooit last van stuiterballen volgende dag eventjes in de oven opwarmen heerlijk |
Quote |
Mie schreef op: 30-12-2014 17:04:37 |
En nooit in de magnetron opwarmen, maar in de oven. 5 min op 125 gr. In de magnetron worden ze taai en droog. |
Quote |
Mamajenti schreef op: 30-12-2014 17:27:03 |
Een deel spa rood of bier gebruiken ipv water. Google eens op luchtige oliebollen. Daar vind je heel
veel tips |
Quote |
Cindy Mv F&f schreef op: 30-12-2014 17:41:41 |
een vriendin van mij doet het met lichte spa water (saskia groen) |
Quote |
Sammie schreef op: 30-12-2014 18:11:15 |
Ik volg echt gewoon het recept van Koopmans en laat het wat langer rijzen. Grote luchtige
oliebollen! |
Quote |
Son schreef op: 30-12-2014 19:18:27 |
Hier ook gewoon koopmans. Zonder gekkigheid. Ik vind ze heerlijk ! Heb ook helemaal zin in morgen ![]() |
Quote |
Flower schreef op: 30-12-2014 19:26:55 |
ben net naar de winkel geweest, en heb de ingredienten in huis.... maar jullie gaan dus wel voor de kant en klaar mixen... ik vind op internet zoveel verschillende recepten ![]() ![]() |
Quote |
Baby2 schreef op: 30-12-2014 19:46:58 |
Heb net gebakken met kant en klare mix van de Lidl, en ze zijn lekker luchtig. |
Quote |
Xsara schreef op: 30-12-2014 20:16:35 |
ik haal ze bij een super goede kraam.. lekker makkelijk, geen gestank in huis geen gevaar met de
kids maar als ik ze niet echt super lekker zou vinden dan zou ik ze ook echt zelf gaan bakken, heb
het jaren gedaan maar heb er geen zin meer in sinds ik deze lekkere heb gevonden.. |
Quote |
Huismus schreef op: 31-12-2014 08:55:46 |
Volgens mijn man, een eitje in het beslag, niet te lang mixen, en een dotje roomboter. Geheim van zijn oude werkgever....(bakker) |
Quote |
Huismus schreef op: 31-12-2014 08:57:00 |
Als je ze te lang laat rijzen nemen ze ook weer met vet op....zegt ie |
Quote |
Flower schreef op: 31-12-2014 09:17:06 |
ik heb een recept gevonden waarbij de eiwitten eerst stijf geeslagen worden, die lijkt me wel
wat. maar asl ik de recepten zo lees snap ik waarom er zoveel verschil in smaak zit. de ene is met de boter er in, de ander weer niet. de een met water, de ander met melk...... |
Quote |
Flower schreef op: 31-12-2014 09:17:50 |
nou, ik wens mezelf alvast succes ![]() |
Quote |
Caithy schreef op: 31-12-2014 09:35:10 |
Eest bakken in 160 gr en daarna afbakken in 180 gr, vertelde de man van de kraam! Heb hem bedankt
voor de informatie, kom het wel ophalen bij hem hahahaha |
Quote |
Spatje schreef op: 31-12-2014 11:03:13 |
Ik heb geen idee wat de temperatuur is. Ik gooi altijd een stukje brood in de wok in de olie.
Sist het met bubbels is het goed. Niks gaat boven een zelfgebakken oliebol. En het is
een werk van niks. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 31-12-2014 11:07:24 |
Ik heb altijd de mix van koopmans en ze zijn weer heerlijk!! temp. 190 graden |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 31-12-2014 11:09:28 |
Oh en voor de lucht in huis, tijdens het bakken een pannetje met water en azijn laten koken.. na het
bakken laat ik dat nog een uurtje staan |
Quote |
Sunshine schreef op: 31-12-2014 20:26:27 |
je moet altijd op 2 temp bakken . eerst bakken en daarna afbakken. ook zo met appelflappen /temp weet ik niet want daar hou ik me nooit meebezig ![]() |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 01-01-2015 12:18:07 |
hier gaan ze zo lekker de oven in ![]() |
Quote |
Mama_anja schreef op: 01-01-2015 13:12:44 |
ik heb zelf gedaan met mix van 24 kitchen goed gelukt hier niet zwaar en niet vet alleen ik
laat het in een schone emmer op de verwarming rijzen en dan 1,5 uur alleen kun je ook een deel melk
door bier of spa rood vervangen en ik bak ze trouwens in een emaile braadpan met zonnebloem olie |
Quote |
Flower schreef op: 01-01-2015 13:14:17 |
iedereen een heel gelukkig liefdevol nieuwjaar. nou de bollen zijn goed geworden!! volgende keer alleen wel iets meer suiker en zou erbij, want ze waren een tikkie flauw. maar absoluut geen vette bollen. |
Quote |
Flower schreef op: 01-01-2015 13:15:43 |
ik heb ze gebakken in een gietijzeren wok. gewoon in de keuken, onder de afzuiging. |
Quote |