Menu
 

Topic:

verkoopprijs woning

Anon  schreef op: 22-12-2014 15:48:04
Even nieuwsgierig naar zoveel mogelijk verschillende meningen...

1. hoeveel kijk je boven je uiteindelijk besteedbare bedrag op sites zoals funda?

2. hoeveel vind je dat je minimaal van de verkoopprijs af moet hebben, wil je een gevoel hebben van een goede deal?

3. Ga je eerder af op een huis wat goedkoper geprijsd is, maar waar je minder af kan dingen, dan op een duurder huis waar je meer afkrijgt?


 
Quote
Navigatie
RE: verkoopprijs woning
Angelique  schreef op: 22-12-2014 15:53:03
1 wij keken niet veel hoger al mogenlijk lager hypo is gunstiger als gelijk hoogste 

2 wat past bij huis hoe huis geprijst was de staat van huis hoogte van hypo enz enz 
het gevoel komt als het huis goed is en je onderste uit de kan gehaald hebt en je toch huis van je dromen hebt 

3 wij keken naar huizen wwaar we ons fijn bij voelde in de juiste catagorie 
hoeveelheid verbouwing speelt ook mee is hij casco dan was dat voor ons niets 


kortom dingen zijn nogal persoonlijk wat de ene goed vind i voor de andere ok 
 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Xxx  schreef op: 22-12-2014 16:00:10
1. Bijna niet boven besteedbare bedrag....... Waarom tophypotheek als het niet nidig is?
2. Ligt aan het gevoel bij een huis. Als ik het huis heel graag zou willen zou ik het een goede deal vinden als ik hem zou kunnen/mogen kopen . Maar 10% is ongeveer het gemiddelde geloof ik.
3.ligt aan je te besteden bedrag.
 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Angelique  schreef op: 22-12-2014 16:11:53
je moet ook gewoon regio gebonden zoeken 
wij wilde naar hoogvliet en zijn in begin heeel hoogvliet doorgeweest verschillene huizen gezien en toen uiteindlijk een wijk gekozen die voor ons beste voelde 
dan ga je zoeken wat huis in die wijk kosten of waar ze voor te koop staan 
ook het aantal m4 speelt daarbij een rol en de staat van een huis 
zo kan een huis in bouwval staat flink goedkper zijn als een topstaat huis maar heb je het over te verbouwen ben je toch nog ongveer gelijk uit kwa kosten 
in deze wijk staan ongveer 3 verschillende huis waarvan wij nu de grootste hebben 
maar door aantal min punten en de lange termijn van verkoop hebben wij erg geode deal gehad 
de kleinre huizen lopen beter oa omdat er meer raampartijen in zitten en het huis dus lichter is 
maar goed wij hebben bijna 100 m4 extra dat was voor ons belangrijk 
minder raampartijen heeft ook zo zijn voordeel oa de enorme hoevelheid privecy wij hier hebben er is maar een buurman die in onze tuin iets zou kunnn zien bijv 

en tja als je gewoon hele hoop punten hebt en die afvinkt komt de prijs vanzelf je kan neit van te voren zeggen dit of dat zo moet het want het gaat altijd anders als je denkt 
wij wilde hoek huis stond al jaren te koop wij een bezichtiging maar een dag later was het ineens verkocht nog steeds kan ik daar echt heel erg van balen 
 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Ma Dalton  schreef op: 22-12-2014 16:28:46
Inmiddels vaker gekocht en verkocht.

kijken boven besteedbaar bedrag? nauwelijks. misschien net op het richeltje. Een huis moet je kunnen dragen.
een redelijk gemiddelde van "ervanaf" lijkt zo ongeveer 7%. maar of je dat krijgt als koper of als verkoper hangt erg af van wat de markt met je huis doet. Als mensen al heel lang geen kijker hebben gehad en ze MOETEN eruit en hebben NHG zijn ze misschien met minder tevreden.. maar dat hangt erg van de situatie af.

dat lager geprijsd en minder afdingen dat is zoiets raars he.. want in werkelijkheid zie je vaak dat dan de een na de ander die er echt uit moet, dan toch nog weer lager gaat zitten en dat als jij er dan uit wilt dat het dan een verhaal wordt van neem je het bod of niet..
anderzijds..hoog inzetten.. zodat mensen zogenaamd kunnen afdingen.. dat werkt gewoon niet in een kopersmarkt. dan komen ze niet. daar is best veel onderzoek naar geweest.

Mensen zijn aan beide kanten niet gek he, sinds iedereen internet heeft zijn verkoopprijzen natuurlijk verschrikkelijk transparant geworden. Als je verkoper bent zou ik kijken wat de "concurrentie" aanbiedt..verglijkbare huizen in een straal van een km of 5. dus hoeveel vloeroppervlak hoeveel kamers, staat van onderhoud en dan de prijs.. dan zie je al heel snel een beeld opdoemen.. van wat de waarde van je huis is. je kunt zelf bepalen of je snel moet verkopen of niet.. en of je (nog) lager moet zitten.. en als koper heb je dus hetzelfde, dat je vrij snel kunt zien of een verkooprijs relatief laag is...

 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Anon  schreef op: 22-12-2014 17:24:38
thanks.

Wij willen ons huis te koop zetten, maar als we het niet verkopen is het ook prima, zeg maar. We hoeven niet weg, maar hebben een goede optie als we het huis verkopen.

Nu staan de buren iets verder op ook te koop. Precies hetzelfde huis. Alleen ligt ons huis iets gunstiger /vrijer en hebben wij 6 slaapkamers en 2 badkamers en zij hebben 3 slaapkamers en 1 grotere badkamer. 

Er zijn tot nu toe 2 makelaars geweest. 1 zit op de prijs ongeveer gelijk met de buren.  De andere makelaar wil er ruim onder gaan zitten zodat je snel veel mensen trekt en kijkt naar verkochte huizen die te vergelijken zijn qua vloeroppervlakte, maar niet qua grond en qua inhoud of indeling. De vraag is nu wat wijsheid. 

Het zou leuk zijn om snel te verkopen, maar niet voor elke prijs denk ik dan. We wonen hier goed, dus waarom verhuizen. Vandaar mijn twijfel. 

 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Marjolein852  schreef op: 22-12-2014 17:36:06
1: ik kijk naar alle woningen binnen de gemeente waar ik wil wonen.
2: een goed deal zit er voor mij in het juiste huis niet in de prijs.
3: bij ons huidige huis stonden 2 vergelijkbare te koop. Aan beide moest evenveel gebeuren. Bij een waren de achterburen beter, dus diat huis is het geworden. (vrij uitzicht op speelterrein van een kdv ipv het gebouw van de kdv). Gelukkig was deze ook goedkoper omdat er 'meer' aan gedaan moest worden. Beide woningen hadden 3 slaapkamers en wij hebben een 4e nodig. Hiervoor zou bij beide woningen intern flink verbouwd moeten worden dus.

Dat wij naar alles hebben gekeken op funda wil niet zeggen dat wij een (te) hoge hypotheek hebben. Wel zijn we goed op de hoogte van (gemeentelijke) plannen etc op woongebied!

 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Angelique  schreef op: 22-12-2014 18:29:30
als jij dnekt dat jou huis beter op de markt ligt ivm vrijheid /meer ruimte dan snij je jezelf in je vingers door eronder te zitten 
makelaars hebben een zware periode achter de rug dus ja die zijn blij met elk huis wat ze verkopen hoog of laag als maar snel is 
ik zou als jullie tijd genoeg hebben gelijk of iets hoger gaan zitten en gewoon geduld hebben 

als je nou enorm haast had en al anders huis gekocht hebben enz enz enz dan zou ik lager en sneller gaan zitten 
maar jist nu de markt aantrekt neit te laag in zetten iets hoger en de koper meer ruimte geven omlaag te gaan 
 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Mam Van Twee  schreef op: 22-12-2014 22:04:05
Ik zou als je tijd had ook iets hoger gaan zitten. De markt lijkt wel iets beter te zijn. Ik zie hier in de buurt huizen die echt duidelijk sneller verkocht raken.
 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Bepje  schreef op: 22-12-2014 22:12:51
Dan zou ik er zeker niet onder gaan zitten, je hoeft immers niet weg. Ik neem aan dat je ook weer iets anders gaat kopen dus heb je het geld nodig. 
Verder ligt een en ander aan de staat van onderhoud, indeling, grondoppervlakte, ligging tuin, ligging in plaats enz. Persoonlijk zou i niet boven budget kijken, dat is ten slotte financieel niet haalbaar of je zit zo diep in de schulden dat je verder niets meer kan.
 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Mv2  schreef op: 22-12-2014 22:59:31
wij hebben een half jaar geleden verkocht en weer gekocht. Veel makelaars laten komen, veel meningen en veel verschilende verkoopprijzen gehoord. Uit eindelijk hebben we een prijs gekozen met een makelaar die goed voelde net onder de prijs van woningen in onze straat en buurt die lang te koop stonden. We hebben geen vraagprijs gekozen maar een koopprijs, scherp zodat er niet veel meer vanaf kon en dat weet je ook bij een koopprijs en binnen een week verkocht. 

Wij keken bij een nieuw huis wel tot 30000 boven budget, er zijn huizen die zakken in prijs ineens en dat kun je dan goed in de gaten houden. Ik had een huis gezien, te duur eigenlijk. Ineens waren ze 15000 gezakt en toen werd het interresant, dat huis hebben we uiteindelijk ook kunnen kopen. 


 
Quote
RE: verkoopprijs woning
Anon  schreef op: 23-12-2014 08:52:02
Dank jullie voor de reacties. Ze sluiten goed aan op onze gedachten. deze makelaar ging er prat op hoeveel hij verkocht, maar na wat zelfonderzoek betroffen dit huizen met relatief lage vraagprijzen. Oftewel laag zitten zodat je snel verkoopt. Lekker makkelijk geld verdienen dus voor een makelaar.  Conclusie deze makelaar gaat het niet worden. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op verkoopprijs woning
Naam
Bericht