Menu
 

Topic:

veel voeden snachts

Mamav2zoons  schreef op: 21-12-2014 08:26:56
Zoontje is nu 4 maanden en gaat overdag steeds minder drinken , en snachts dus steeds meer.
Eerstkwan hij snavhts 2 a 3 X, maar dat is nu al echt ieder uur sinds week. Dus vaak 8a9 X. Hoe kam ik dit weer omdraaien? Overdag vaker voeden lukt me niet hij draait zn hoofdje weg en word boos.
Overstappen op flesvoeding is absoluut geen optie en fruit en groente hapjes ook nog niet 
 
Quote
Navigatie
RE: veel voeden snachts
Deeske32  schreef op: 21-12-2014 09:29:31
Hier ook zo'n periode gehad. Het handigste is je erbij neerleggen en het je zo comfortabel mogelijk maken bij de nachtvoedingen. Ons zoontje, 10 maanden, slaapt in zijn bedje naast ons bed en bij de eerste nachtvoeding neem ik hem bij me en voed hem. Vaak val ik dan weer in slaap en heb de rest van de nacht niet meer door hoe vaak hij eigenlijk komt. Heb je weinig aan, maar vaak komen kinderen 's nachts veel om de productie op te krikken. 4 maanden is ook wel een periode dat ze snel afgeleid zijn met alles om hen heen, dus misschien dat voeden op een rustige plek overdag een optie is? Ik zou het wel aan blijven bieden overdag, dan maar voeden op jouw verzoek even. 

Eigenlijk heb je weinig aan dit advies, het is even een kwestie van volhouden en kijken of je overdag je rust kunt pakken. 
Sterkte meis! En respect voor je keuze!

groetjes, 
daisy
 
Quote
RE: veel voeden snachts
Kyla  schreef op: 21-12-2014 09:44:08
Proberen overdag op een zo rustig mogelijke plek te zitten, met zo min mogelijk afleiding. Wel zorgen voor voldoende daglicht. s'Nachts zo donker mogelijk voeden en zo min mogelijk aandacht geven. Mijn zoon had dit ook, wat ik toen ook vaak deed, was om 23.00 een droomvoeding geven. Dan pakte ik hem slapend uit zijn bedje en dan dronk hij al slapend.
 
Quote
RE: veel voeden snachts
Nerise  schreef op: 21-12-2014 11:08:07
Been there, done that.
Je kunt wat dingen uitproberen natuurlijk als je het niet trekt. In mijn geval was ik nog niet 'bijgevuld' na een uur en leek het me meer om het zuigen te gaan. Je zou om het uur een speen kunnen proberen (al pakken ze die ook niet allemaal). Ook een kind zit een keer vol. Die drinkt echt niet ieder uur goed en dat de hele nacht door. Dus veel van het wakker worden is geen honger.
Hoe vaak drinkt hij overdag?
En hoeveel (kanten) 's nachts?
Misschien komt er een tandje aan en voelt hij wat ongemak? Zo'n baby weet dan ook niet wat hij moet. Last van zijn oortjes misschien? Verstopt neusje?
 
Quote
RE: veel voeden snachts
Pacific  schreef op: 21-12-2014 14:05:54
Je hebt er nu niks aan, maar het gaat over. Ik dacht weleens, ik ben de hele nacht aan het voeden.  Zoals hierboven ook staat, maar het je zelf zo comfortabel mogelijk. Ik liet mn zoontje in deze periode naast me slapen. Zo hoefde ik er niet de hele tijd uit, hij lag lekker naast me en dronk regelmatig, maar hierdoor kon ik ook zelf nog wat slapen. Misschien dat je overdag wat slaap kunt inhalen als hij ook slaapt? Ik weet neit of je nog andere kinderen hebt?

Sterkte ermee.
 
Quote
RE: veel voeden snachts
Mam Van Twee  schreef op: 21-12-2014 16:05:32
Heel herkenbaar en kan zeker met de 4 maandensprong te maken hebben. Ze willen ineens meer drinken en ze ontdekken van alles overdag. Ik deed vaak liggend op bed voeden, net voor en net na een slaapje. Alle kleine slokjes die binnenkomen overdag zijn meegenomen. Vaker voeden in deze periode helpt ook om je lijf een seintje te geven meer melk te gaan aanmaken.

Meestal duurt dat een paar dagen tot een week voordat het weer een beetje ingeregeld was.

Hoe meer rust je inbouwt bij jezelf, hoe makkelijker je lijf de produktie opschroeft. Laat de boel dus als het kan de boel, ga vroeg naar bed, of kijk of je kindje met een paar avonden op de bank/in bed met veel voedingen kort na elkaar (=clusteren) een wat langere ruk maakt in de nacht. 

Sterkte in ieder geval, want het is ff doorbijten totdat het weer soepel loopt is mijn ervaring met 2 bv kindjes.
 
Quote
Navigatie


Reageren op veel voeden snachts
Naam
Bericht