Menu
 

Topic:

tv programma ' met open armen'

Wanouk  schreef op: 24-11-2014 07:32:48
Vol argwaan hebben mijn man en ik al 'uitgekeken' naar dit programma, en idd, het programma staat bol van de emo-tv-formule.
In de aankondiging werd gesproken dat de hele procedure vooraf werd gefilmd, maar puntje bij paaltje filmen ze eigenlijk alleen de overdracht, wat ik al not done vind!! 

De hele procedure vooraf, inschrijven bij ministerie van Justitie, de verplichte VIA cursus, alle papierrompslomp van het verzamelen van de juiste documenten, niets van dat al word gemeld in deze serie.

Ik vind het een super slap aftreksel van de werkelijkheid en trouwens ook een enorme schending van de privacy van de kinderen die worden gefilmd in een, voor hun, erg emotionele en belangrijke periode, zonder hun instemming.

Heeft iemand van jullie dit programma wel eens gezien, en hoe kijken jullie hier tegenaan? Waarschijnlijk kijk ik er natuurlijk heel anders tegenaan dan jullie, en kunnen jullie het meer relativeren.
 
Quote
Navigatie
RE: tv programma ' met open armen'
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 24-11-2014 21:40:57

Quote Vikki:
Ik vind het een mooi programma om te zien maar er is 1 ding wat ik mij afvraag. Ik zie deze gezinnen aankomen op schiphol en (natuurlijk) staat daar de hele familie en vriendengroep. Met die aflevering met die tweeling?(wat oudere meisjes) zag je 1 van die meisje niet blij kijken bij de aanblik van al die mensen die stonden te wachten en te klappen en blij zijn. Is het niet fijner om wat rustiger aan te komen? . Ik snap dat je je kind gelijk aan de hele familie wilt laten zien maar het lijkt me zo overweldigend voor ouders en kind.



Dat vond ik nou ook, het lijkt mij zo overweldigend voor zo'n kind om gelijk door een hele menigte begroet te worden terwijl ze net een stap in een heel andere cultuur hebben gezet.
 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Wanouk  schreef op: 24-11-2014 21:47:43
Het welkom op Schiphol is erg fijn en is voor de kinderen alleen maar een vervolg op alle emoties en rollercoastergevoelens die ze al achter de rug hebben.
Na dit welkom komt er een periode van rust, zeker 3 maanden lang mag niemand behalve de ouders het kind knuffelen, troosten, eten geven, verschonen, en alle cadeautjes moeten via de ouders worden gegeven. Wij hebben zelf thuis geen visite ontvangen maar gingen zelf wel soms op visite.

Ik had gewoon gehoopt dat het een meer informatief programma zou worden ipv van dit emo circus.
Natuurlijk begrijp ik dat ik er met andere ogen tegenaan kijk, maar het is voor mij gewoon te onvolledig om het programma mooi te vinden.

 
Quote
RE: tv programma ' met open armen'
Chloe  schreef op: 25-11-2014 13:22:14
ik heb het programma nooit gekeken. Het idee staat me tegen. Voor mijn gevoel is dit zo prive en mij lijkt zoals Wanouk zegt de rust zo belangrijk, dat ik niet goed begrijp waarom je dit op tv wil laten uitzenden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op tv programma ' met open armen'
Naam
Bericht