Menu
 

Topic:

Ik wil het ook nog even vragen

Debby1977  schreef op: 28-01-2012 07:58:59
Mijn schoonzus is vorige week bevallen van haar 4e kind.

Nu wilden we vandaag op kraamvisite gaan. Ze wonen ruim 3 uur bij ons vandaan,dus we zouden dan bij mijn schoonouders slapen en maandag weer naar huis zodat we die zondag even als rustdag hadden.

Ik had dus gisteren gebeld dat we wilden komen,maar het kon niet, een vriendin van haar (die in de wijk woont en het kind al gezien heeft) kwam ook met haar 3 kinderen,en mijn schoonouders komen en als wij dan nog kwamen werd het te druk. We konden wel zondag komen.

Nu gaan we dus niet,want dan zitten we toch weer dat hele weekend in die auto want schoonzus woont ook nog bijna een uur van mijn schoonouders en Iris zit al niet graag in de auto.

Mijn man was laaiend. Als het andersom was geweest hadden we die vriendin wel gebeld en gevraagd of zij een andere dag kon komen. We zijn niet 1 of andere vage kennis die op visite willen komen maar haar bloedeigen broer die er wel weer 3 uur voor in de auto zit.

Zijn we terecht boos of stellen we ons aan?
 
Quote
Navigatie
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Alice  schreef op: 28-01-2012 12:59:20
Op zich denk ik ja.. ze kan die vriendin wel even een andere dag laten komen (hoewel die misschien alleen vandaag kunnen met de kinderen erbij, maar goed)

Gaan vrienden echt voor familie? Ligt er maar aan, vind ik. Ik heb een broer waar ik echt niets mee heb en vrienden die mij altijd hebben geholpen als 't nodig was, in zo'n geval geef ik de voorkeur aan mn vrienden.

Maar ik vind ook.. jullie hebben je plannen helemaal uitgedacht en haar op 't laatste moment erin betrokken en vragen of 't ok is. Dat is het vervolgens niet, ze geeft een alternatief, jullie blijven star en zeggen "of op onze manier, of niet".. Tja, dan zou ik persoonlijk ook zeggen als kraamvrouw, dan niet.

Maar dit maak je niet meer goed hoor.. wel in de buurt zijn en dan naar de dierentuin gaan omdat hun planning jullie niet zint. Een kraamtijd is er maar 1 keer. Ik zou toch even je frustraties opzij zetten.
Ik zou zelf ook echt niet blij zijn als iemand mij iets opdrong in mijn kraamtijd, wie je wanneer wilt zien bepaal je nog altijd zelf.


 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniema  schreef op: 28-01-2012 13:14:34
je bent terecht gepikeerd.

Helaas zegt 'familie' veel mensen niets.

Ik zeg altijd maar zo : vrienden zijn de familie die je zelf uitkiest. want aan je eigen familie heb je vaak niets.

 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
E Mv 2  schreef op: 28-01-2012 13:18:44
Heb de rest niet gelezen,maaaaaar vind dat jullie ook braaf laat bellen om te vragen of jullie op visite kunnen komen.
Dan loop je het risico dat er al iets gepland is en ja het is haar broer maar met die vriendin heeft zo misschien ook een heel goed contact.
Wat jezelf zou doen,doet niet terzake,dat ben jij en zij is niet jij ; (zou hetzelfde als jou gedaan hebben,als ik een heel goed contact met mijn broer zou hebben)
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
E Mv 2  schreef op: 28-01-2012 13:20:15

Quote :
je bent terecht gepikeerd.

Helaas zegt 'familie' veel mensen niets.

Ik zeg altijd maar zo : vrienden zijn de familie die je zelf uitkiest. want aan je eigen familie heb je vaak niets.



Dit werkt dus ook de andere kant op,ik HAD mijn fam heel hoog,maar als dat andersom niet zo is,dan zakt mijn fam vanzelf en inmiddels betekenen ze niet veel meer voor me er zijn vrienden die veel en veel meer voor me betekenen
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 13:21:20
ik snap dat het heel vervelend over komt. maar aan de andere kant, je schoonzus is net bevallen, heeft een druk gezin met nog 3 andere kids en zit midden in de kraamweek. Dan ben je boos dat de telefoon niet opgenomen wordt. In de kraamweek nam ik ook vaak de telefoon niet op, en dan helemaal niet omdat ik geen zin had om ieand te spreken, maar omdat we met de baby bezig waren, en dat ik moest voeden oid. Zeker in de ochtend om 10.00 uur. En als iemand dan het antwoordapparaat insprak, belde ik ook niet altijd terug. geen onwil, maar in zo'n week schiet er vanalles bij in. Jullie hebben een plan met hoe en wanneer je wilt komen. dat kan je schoonzus ook rauw op het dak vallen. Haar planning in de kraamweek moet wijek nvoor jouw planning terwijl ze jullie ook een alternatief biedt door op zondag te komen.
Toen mijn schoonzus was bevallen, zijn we ook zsm langs gegaan. helaas kwamen we in de file en heben we met 3 kleintjes in de auto ruim 3 uur gereden voor we er waren. daar aangekomen was mijn broer naar bed gegaan (we waren er om 20.00 uur) omdat hij heel moe was na de bevalling en alles er om heen. Die hebben we dus niet gezien. En na een krap uurtje konden we weer gaan. Eeer 1.5 uur in de auto, kinderen volgende dag naar school, ik best teleurgesteld dat ik mijn broer gemist had mar wel met z'n allen heel even genoten van ons lieve nichtje. dat is toch een kraambezoek, dat je even je eigen gezin op het tweede plan zit en de kraamvrouw het gevoel geeft dat zij en haar baby de meest speciale mensen op de wereld zijn?

Dus tja, hoe bot het ook over kan komen van je schoonzus, ik zou zeggen: verplaats je eens in haar en ga gewoon. Ver rijden, tja, dat hoort er nu eenmaal bij, dochter houdt niet van autorijden, heel rot maar het is nu even niet anders.
bel in ieder geval even! Een rzuie in een kraamweek met stuitenrede hormomen kun je moeilijk even oplossen want die week doe je nooit meer over! Dus ff slikken en later maar eens rustig bespreken.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 13:30:40
met excuses voor alle spelfouten

 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Nelia  schreef op: 28-01-2012 13:37:44
Sluit mij bij anoniem aan. Als je afspraak al had gestaan en nu opeens niet door kon gaan, dan had ik dat wel raar gevonden. Nu plan jezelf iets, schoonouders zijn al op de hoogte en je betrekt haar er pas heel laat in. Zij geeft een alternatief, jullie zijn op dat moment in de buurt, maar jij wilt die dag als rustdag gebruiken. Het gaat toch om het bekijken van de kleine, even om het hoekje kijken?

Mijn familie woont op ruim 2 uur rijden. Mijn zus bevalt ongeveer begin mei, maar we proberen zeker één van de 1e dagen al langs te gaan als dat kan bij hen. Andere dingen moeten dan maar even wachten, mijn familie is dan het belangrijkste!
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Nina1  schreef op: 28-01-2012 13:38:23
ik vin dhet ook een beetje raar dat jij je schoonzus pas belt als jij je planning klaar hebt. en als je schoonzus dan zegt: het komt niet zo goed uit want....dat je dan boos wordt!! en dan kan het een vriendin zijn uit de buurt maar dan nog ben jij te laat met bellen.

en dan ben je ook nog boos dat ze de tel niet opneemt. nee deed ik ook niet zo vaak in de kraamweek. of ik was aan het voeden, met de oudste bezig die ook zijn aandacht nodig heeft. kortom er zijn allerlei redenen te bedenken.

als ze dan voorstelt om op zondag te komen, terwijl jullie maandag pas terug gaan, kun je je trots toch wel even opzij zetten en dan zondag naar haar gaan en vandaag lekker naar opa en oma gaan, wat je nui ook doet. en dan morgen maar niet naar de dierentuin maar op kraamvisite en dan naar een bos oid.
snap je probleem eigenlijk niet zo, lijkt wel of je jaloers bent op de vriendin van je schoonzus.

ik heb ook niets met mijn broer. echt ik ga er niet gezellig op de koffie oid. heb niets met hem of zijn vriendin en zal ook nooit zo worden. maar we zien elkaar wel eens een keer of op een verjaardag van onze kinderen maar verder eigenlijk heel weinig. prima, kies ik voor. maar hij was wel als een van de eersten die er de volgende dag was om zijn neefjes te bewonderen. dat dan wel weer.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Alice  schreef op: 28-01-2012 14:30:11
Overigens vind ik het raar dat je zegt dat 't van jou over een maand niet meer hoeft.
Voor wie of wat ga je dan op visite?
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Pollyanne  schreef op: 28-01-2012 15:05:36
tja elk verhaal kent twee kanten....

ik begrijp je schoonzus wel dat ze zich niet zo één twee drie kan aanpassen aan jou planning!!
ik vind dat mensen zich maar aan moeten passen aan de planning van de mensen in de kraamweek...

maar ik snap jou ook wel hoor, je neemt de moeite om drie uur in de auto te gaan zitten om hun kindje te komen bewonderen... en dan gaat een vriendin die om de hoek woont en het kindje al heeft gezien voor!!

dat zeg ik lastig, het heeft twee kanten!!!

ik zou als ik jou was niet zo koppig zijn en er toch proberen uit te komen om alsnog op kraamvisite te gaan. dat geruzie is toch nergens goed voor. zo zonde!!!

 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 15:16:48
Ik snap jou ook wel. Als ik net bevallen was, zou ik de eerste zaterdag zeker vrij houden voor mijn familie die uuuuren rijden verderop woont. Want als je nadenkt, snap je ook wel dat die dan int weekend willen komen.
Als de band goed is natuurlijk he, helaas zijn er zoveel waar dat niet zo is.

En ik zou dan ook een vriendin die in de buurt woont en al geweest is, zonder problemen afbellen als ik wist dat zij zou willen komen. Dan kan die vriendin ook gewoon 's avonds nog ff snel komen.

Ik zou na een maand nog wel gaan denk ik, maar ik snap wel dat je NU wilt, omdat een pasgeboren beebje het allerleukste is. Mja.....
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Debby1977  schreef op: 28-01-2012 20:38:08
Even dit. Ik ben niet boos dat de telefoon niet werd opgenomen, want ik ken haar niet anders dan dat ze niet opneemt. Al voordat ze 4 kinderen had,dus dat is niks nieuws.

Ze weten dat we altijd pas last minute kunnen zeggen dat we kunnen komen en toen ik haar dat vorige week zei was het geen probleem.

Ik heb haar vandaag nog gesproken en nu was haar verhaal ineens anders. Nu kwam die vriendin oppassen en zij moest weg. Nou ja, zij was verontwaardigd en ik ook want gisteren zei ze letterlijk dat het te druk voor haar werd als wij ook nog kwamen.

En als ze nu pissig is dat wij in de buurt zijn en niet komen, so be it. Wij wringen ons altijd in alle bochten om toch maar te kunnen komen,al was het maar een kwartier geweest en morgen gaan we lekker met onze dochter naar de dierentuin en morgenavond uit eten met mijn schoonouders.

Oh ja, ze heeft die vriendin vanmiddag uit boosheid afgebeld...................dus het kon wel
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Debby1977  schreef op: 28-01-2012 20:43:47
En jaloers ben ik niet,dat zit niet in mijn aard.

En nee morgen alsnog gaan is voor ons geen optie, ik heb geen zin om morgen Iris weer verplicht in die auto te zetten.

We hadden gisteren nog voorgesteld dat we dan maandagochtend komen op de terugweg naar huis,maar dat kwam ook niet uit want dan wilde ze naar het inloopspreekuur omdat ze denkt dat de kleine spruw heeft,mijns inziens wacht je daar niet mee tot naar het weekend,maar goed.

Maar al met al, wij voelden ons gewoon niet welkom.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:51:12
mm in eerste instantie dacht ik ja familie gaat voor maar iemand die je hooguit alleen tijdens de verplichtingen ziet of iemand als vriendin die dan langskomt zou ik zeggen okee kan ik wel een klein beetje begrijpen naar verluid je verhaal tja kan ik jou ook begijpen je zit toch 3 uur in de auto. en als ze in alle bochten gaat wringen ik moet dit en iik moet dit ja dan denk ik ja toedeloe dan niet hoor.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Debby1977  schreef op: 28-01-2012 20:57:07
Net nog even met mijn man erover gehad, en we willen hier ook geen ruzie over hebben,maar het schoot gewoon in het verkeerde keelgat.

Haar oudste zoon is hier te logeren bij opa en oma en mijn schoonvader brengt hem morgen naar huis en mijn man gaat dan waarschijnlijk even mee, dan is hij er tenminste toch geweest en kan ons niks verweten worden. Maar we gaan morgen eerst met mijn allen naar de dierentuin en ik ga dan niet mee op kraamvisite want ik weet nu al dat Iris dan strontvervelend is en dat wil ik haar dan niet aandoen.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 21:14:40
Tja, ik vind het een beetje een probleem zoeken. Jullie kunnen toch ook gewoon niet naar de dierentuin gaan en op kraamvisite gaan bij je schoonzus.

Volgens jullie gaat een vriendin voor familie bij hen. Maar bij jullie gaat de dierentuin voor familie. Ik vind het erg starrig en koppig overkomen.

En je geeft zelf aan dat jullie planning last minute is. Daar kan zij dan toch ook geen rekening mee houden. Moet ze alle dagen dan maar vrij houden omdat jullie misschien langs kunnen komen.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Debby1977  schreef op: 28-01-2012 21:20:09
De dierentuin gaat helemaal niet voor,maar mijn kind wel. En die doe ik er geen plezier mee om morgen weer in die auto te zitten. En als je goed leest gaat mijn man morgenmiddag heen dus verplichting vervuld
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Debby1977  schreef op: 28-01-2012 21:22:00

Quote Anoniem:
Tja, ik vind het een beetje een probleem zoeken. Jullie kunnen toch ook gewoon niet naar de dierentuin gaan en op kraamvisite gaan bij je schoonzus.

Volgens jullie gaat een vriendin voor familie bij hen. Maar bij jullie gaat de dierentuin voor familie. Ik vind het erg starrig en koppig overkomen.

En je geeft zelf aan dat jullie planning last minute is. Daar kan zij dan toch ook geen rekening mee houden. Moet ze alle dagen dan maar vrij houden omdat jullie misschien langs kunnen komen.



Ik wil op je laatste stukje nog even reageren. Ze weten dat wij altijd last minute komen omdat we nooit echt kunnen plannen,ze heeft zelf vorige week gezegd dat we altijd kunnen komen,dus ja shoot me maar ik dacht dus dat we konden komen
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Anoniem  schreef op: 29-01-2012 16:55:50
Misschien heeft die schoonzus meer behoefte aan haar vriendin dan aan haar broer, die ze toch al niet zo vaak ziet.Dat zij aangeeft dat jullie altijd kunnen komen betekent niet dat het altijd uitkomt.
 
Quote
RE: Ik wil het ook nog even vragen
Debby1977  schreef op: 29-01-2012 18:38:43
Mijn man is net terug. Zus was blij,man is blij, gelukkig

Mijn man heeft zijn kleine nichtje zelfs nog even op de arm gehad,maar snel weer terug gegeven want hij vond haar maar erg klein

Ben blij dat ik met Iris ben thuisgebleven want die draak heb ik 20 minuten geleden naar boven geslingerd
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik wil het ook nog even vragen
Naam
Bericht