Menu
 

Topic:

ben t zat, parkeeroverlast

Anna28  schreef op: 18-11-2014 16:17:56
Even klagen hoor..... ben het zoooo zat he!
Al die auto's die elke dag weer voor onze deur parkeren. 
Vind het zo asociaal! 

We wonen tegenover een school en hebben een huis met een eigen oprit waar 2 auto's op staan. Daarvoor loopt een stoep en dan de straat en aan de overkant dus de school. 
De school heeft zelf tientallen parkeerplaatsen ter beschikking maar nee, mensen zetten dagelijks hun auto voor onze inrit neer. Op de stoep. Elke dag 4x daags hebben wij daar last van. We kunnen er niet in en er niet uit, niet met de auto en ook niet met de fiets of brommer. 
Ouders zetten hun auto neer en gaan gerust een kwartiertje met de juf babbelen. Of komen om 15:15 aangereden om te wachten op hun kind die om 15:30 buiten staat. En dat terwijl ik óf weg wil, óf net terug kom van Tim halen of boodschappen doen ofzo. 
Natuurlijk is het niet dagelijks dat wij op precies die tijdstippen weg moeten of er in moeten, maar toch zeker een paar keer per week en bijna elke ochtend is het bal. 
Ik heb helemaal geen moeite met mensen die even snel hun kind afzetten, maar ga er niet tien minuten staan en loop weg. Of de motor laten draaien waarvan de uitlaatgassen mijn keukenraam binnenwaaien de hele zomer lang. 

We hebben er al veel aan proberen te doen. Contacten gezocht met de school, de ouders zelf aangesproken die er steeds gaan staan. Maar helaas krijgen we af en toe een hele grote mond terug van de ouders. En zo belanden we in een ruzie of hevige discussie terwijl we alleen onze uitrit uit of in willen en mensen daar gewoon op de stoep geparkeerd staan. 
Heb borden aan beide kanten van de uitrit: uitrit vrijhouden. Rode rand erom, duidelijk als je komt aanrijden al. Maar mensen parkeren er gewoon voor of rijden tegen de borden aan ofzo. 

Heb de wijkagent benaderd, de gemeente benaderd om er iets aan te doen. Desnoods witte kruizen of gele streep op de stoep, wie weet helpt het. Maar ze doen er niks aan. De wijkagent zegt er oog op te gaan houden, maar heb hem nog niet gezien. 

Ben het gewoon zat... iedere week wel boze ouders die menen dat de stoep niet van ons is en we dus niet moeten zeiken. Maar het is toch asociaal om de uitrit van een bewoner te blokkeren? En als de één wegrijdt komt de ander er voor terug. 
En nee, de stoep is niet van ons zoals mensen soms roepen, maar is het zo raar dat ik gewoon mn oprit af/op wil kunnen wanneer ik dat wil?

Net maar weer een vriendelijke mail gestuurd naar de school of ze willen aandringen bij de ouders om de juiste perkeergelegenheden te gebruiken. 

Dat moest ik ff kwijt


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mv5  schreef op: 19-11-2014 17:53:50
ik snap best dat je moet werken, maar je kunt toch best eerder vertrekken? dan spelen de kinderen toch vijf minuten langer buiten? en ik vraag me af hoeveel kinderen echt gebracht moeten worden ivm afstand of leeftijd. op een gegeven moment kunnen ze toch wel zelf gaan? en als ik dan zie hoeveel parkeerplek er rondom de school is, lijkt me dat ruim genoeg voor alle ouders van kinderen die ver wonen of nog te jong zijn. ik denk dat niemand er blij mee zou zijn als andere mensen voor je uitrit parkeren waardoor jij niet weg kunt. dat is asociaal en dat hoort niet, welke reden je er ook voor hebt (uitgezonderd echte noodgevallen).
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Inky69  schreef op: 19-11-2014 18:47:35
Ohw...parkeer ruimte zat dus......Ik vind dat idee van Xsara ook wel wat, gewoon een briefje achter de ruitewisser, al loop je wel het risico dat je ook nog papier overlast krijgt

Dan je auto een stuk terug zetten zodat ze er niet kunnen parkeren...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 19-11-2014 18:57:01
Kinderen krijgen van lessen in de auto echt niks mee.. Ze zien t vanuit een heel ander perspectief.. Prima dat je t doet, maar t haalt t echt niet bij de fiets.. Of gaan ze met de auto naar t VO later??

Uiteraard als je t ze vereder op de fiets leert, helemaal goed.

Maar ik blijf me ergeren aan al die ouders die voor een paar honderd meter de auto pakken terwijl ze echt anders kunnen.. Dat vind ik ronduit asociaal...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kees  schreef op: 19-11-2014 19:04:57

Quote Jen9:
Kinderen krijgen van lessen in de auto echt niks mee.. Ze zien t vanuit een heel ander perspectief.. Prima dat je t doet, maar t haalt t echt niet bij de fiets.. Of gaan ze met de auto naar t VO later??

Uiteraard als je t ze vereder op de fiets leert, helemaal goed.

Maar ik blijf me ergeren aan al die ouders die voor een paar honderd meter de auto pakken terwijl ze echt anders kunnen.. Dat vind ik ronduit asociaal...



waarschijnlijk gaan ze naar VO ook met de auto en/of openbaar vervoer, maar los daarvan, lessen horen ze mee te krijgen.
Ik begrijp waar de irritatie ligt. Midden op de weg stilstaan om kind uit te laden bijv.
Hoe mensen naar school gaan zal mij een worst wezen. Ieder zn keuze, maar probeer dat anderen geen last hiervan ondervinden
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Marli  schreef op: 19-11-2014 20:03:02

Quote kees:
[...] waarschijnlijk gaan ze naar VO ook met de auto en/of openbaar vervoer, maar los daarvan, lessen horen ze mee te krijgen. Ik begrijp waar de irritatie ligt. Midden op de weg stilstaan om kind uit te laden bijv. Hoe mensen naar school gaan zal mij een worst wezen. Ieder zn keuze, maar probeer dat anderen geen last hiervan ondervinden



+1

Hier groep 3 en 5. Op de dagen dat ze  kunnen (3x per week) gaan ze ook vaak op de fiets of lopend. Maar bij afspraken, shoppen of gewoon te laat pak ik toch de auto. Maar he! Hier zet ik m idd op een parkeerplaats.
Op de werkdagen (2x per week) zet ik ze af (kiss and ride) of zet ik m op een parkeerplaats...

Als ik verder geen andere auto's klem zet, geen kinderen aanrijdt en me aan de regels houdt... Wat is er dan mis met met de auto gaan?
Je oordeelt vanuit je eigen situatie, maar is dat wel altijd eerlijk?
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 19-11-2014 23:28:50
ik zeg er toch bij.. als ze anders kunnen (dus niet gelijk door naar hun werk), en voor een paar honderd meter.. Nee, dat wil ik echt niet snappen...

Hier ook enorm veel overlast en onveilige situatie... Kwam net weer zo'n kerel met zijn dodge.. parkeert m op de inrit van een ander,, blokkeert vervolgens dee weg,, wanrt er helemaal in,, dat lukt waarschijnlijk niet.

En idd hier ook een parkeerplaats van school.. 100 m verderoo, maar ja dan kan je net zo goed op de fiets ;-)
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kim Mv Sem  schreef op: 20-11-2014 10:02:37
Wat vervelend dat de wijkagent/politie/gemeente er niks aan wil doen!
Je zou toch zeggen dat ze makkelijk witte kruizen kunnen maken op de weg?
Wat nou als je ineens weg moet met spoed omdat er iets is gebeurd met je man of zoon en je naar de dokter/ziekenhuis moet? Of met jezelf? Dan kom je daar niet weg!

Ik hoop dat het snel opgelost kan worden voor jullie!

En anders een spandoek maken: boete riskeren? Dan hier parkeren!
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mama_anja  schreef op: 20-11-2014 10:05:19
ook ik heb een ivp en ik krijg zelfs reactie nou u bent niet gehandicapt
nee hoor ben niet gehandicapt maar heb een beperking is dat ook goed

maar echt waar toen wij naar de lagere school gingen ging bijna iedereen lopend of fietsend
en nu gaat eer bij niemand meer lopen en fietsend hoe aso is dat
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 20-11-2014 19:37:49
haha Kim dat is wel een goeie ja 


Nou alsof ze hier aan het meelezen zijn: gisteren ineens een mail van een politieman. Hij schreef dat de wijkagent het aan hem heeft overgedragen en dat hij met de school in gesprek gaat. 
Had gisteren ook de school weer gemaild en nu ook een reactie van de directeur gekregen. School zit er net zo mee in hun maag zegt hij, ze gaan het weer benadrukken in de nieuwsbrief en hij wil graag meedenken aan een oplossing. 
Dus blij dat het nu gezien lijkt te worden. Nu nog hopen op minder overlast in de loop van de tijd! 
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kim Mv Sem  schreef op: 20-11-2014 19:49:52
Hopelijk is de overlast nu snel opgelost!
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kaasje  schreef op: 20-11-2014 19:50:45
haha lezen ze hier mee???

(zie je dat sociale media werkt?   )

Hoop dat het ook echt iets oplost Anna
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Renate Mv. Daanjimro
os
  schreef op: 20-11-2014 20:17:43
Ik kan even niet inloggen.. Maar ik snap dat het heel vervelend is. Mijn kinderen zitten daar op school. Wij komen altijd met de fiets en zelfs mijn kind wordtcsoms bijna plat gereden.
maar ik weet dat school er echt mee bezig is. Mijn man heeft volgende week een afspraak met school en de wijkagent. Misschien stelt je dat iets gerust.  Ik hoop dat deze ouders gaan begrijpen dat het echt niet kan.  Succes en als je meer info wilt hoor ik het graag via facebook kunnen we misschien vrienden worden Renate Bosma ben ik 
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 20-11-2014 20:26:53
Ohja, dat was jij inderdaad Renate Wist dat iemand van hier daar zit maar niet meer wie. Fijn om te lezen dat het wel leeft, dat schreef de directeur vandaag ook. De wijkagent zou vandaag komen maar dat was afgezegd dus dat wordt nog vervolgd begreep ik. 
Ik snap ook dat het voor de school lastig is om hier wat aan te doen. Daarom hoop ik dat het veiliger kan worden met behulp van de wijkagent. 

Het is ook voor de schoolgaande kinderen vaak gevaarlijk, auto's trekken ineens op, stoppen ineens, gooien deuren open, rijden ineens de stoepen op of af... zie vaak moeders met buggy's of kleine kindjes aan de hand die opzij moeten springen. Dus het is goed dat er aandacht voor is. 
Ik ga je even opzoeken op FB  
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anne Mv 3  schreef op: 20-11-2014 21:26:38
Misschien moet de directeur dan zelf een paar dagen door de straat lopen en ouders die overlast bezorgen direct aan spreken.
Ik neem aan dat ze tegen de directeur van de school iets redelijker reageren.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Vikki  schreef op: 20-11-2014 21:47:56
Hier loopt de directeur van school ook vaak op straat om te zien wat er gebeurt als alle ouders met de auto komen.
De wijkagent komt regelmatig langs en af en toe is er actie van een week dat parkeercontroleurs boetes komen schrijven. Ik ben al een tijd niet op school geweest(kind zit in groep 8 en gaat alleen naar school) maar bij zijn school is het ook altijd drama terwijl er een straat verder genoeg parkeerplek is.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Liefje  schreef op: 21-11-2014 09:17:48
Ik zou er dan nu zelf de otto neerzetten dan kan er niet meer geparkeerd worden moet je alleen steeds otto verplaatsen als je in en uit wilt
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 21-11-2014 09:32:16
Hier is met politie de afspraak gemaakt dat de concierge het kenteken opschrijft, staat het kenteken 5 keer genoteerd belt hij de politie en die sturen zonder pardon een boete !

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Nerise  schreef op: 21-11-2014 09:45:05
Kan de gemeente geen paaltjes zetten zodat je nog wel je oprit kunt indraaien, maar niet meer dwars op de stoep kunt gaan staan? (Of zouden ze dan tussen de paaltjes gaan inparkeren? of gewoon op straat...)

|------|------| 

En wat vinden de andere buren?
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 21-11-2014 11:08:11
Paaltjes zou misschien wel kunnen maar dan is het in- en uitdraaien voor onszelf wel lastiger denk ik. Eruit zou wel kunnen maar erin is lastiger. De straat is niet heel erg breed dus je hebt altijd te maken met verkeer dat op je moet wachten als je achteruit inparkeerd. En ik durf mezelf de garantie niet te geven dat ik in het donker de paaltjes altijd zie

Zelf de auto er neer zetten is niet heel handig, zeker als we samen thuis zijn niet. Dan moet steeds de eigen auto eerst weg voordat de ander er in of uit kan. Plus dat we gewoon boetes kunnen krijgen natuurlijk want het is niet toegestaan. 

De andere buren hebben minder last. De ene kant van ons werken beiden 50 uur per week dus zijn er echt nooit overdag. En aan de andere kant parkeren ze minder vaak voor de deur. Mijn oprit zit precies tegenover de ingang van school dus het meest dichtbij. Wel weet ik dat als de ene buurman ze ziet staan bij zichzelf, hij ze minder vriendelijk toespreekt dan dat ik altijd doe haha
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Nina1  schreef op: 21-11-2014 15:31:46
dan zou ik zeggen als de buurman thuis is, vraag of hij ze toe wil spreken...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kim Mv Sem  schreef op: 21-11-2014 21:09:23
Misschien kan de gemeente een paaltje plaatsen die je dan met een sleutel uit de grond haalt zeg maar, dan kunnen ze er ook niet parkeren en misschien kun je dan overleggen met de gemeente dat je dat paaltje alleen maar gebruikt tijdens schooltijden? Zo voorkom je dat ze misschien gaan klagen over hoe de straat eruit ziet....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op ben t zat, parkeeroverlast
Naam
Bericht