Menu
 

Topic:

ben t zat, parkeeroverlast

Anna28  schreef op: 18-11-2014 16:17:56
Even klagen hoor..... ben het zoooo zat he!
Al die auto's die elke dag weer voor onze deur parkeren. 
Vind het zo asociaal! 

We wonen tegenover een school en hebben een huis met een eigen oprit waar 2 auto's op staan. Daarvoor loopt een stoep en dan de straat en aan de overkant dus de school. 
De school heeft zelf tientallen parkeerplaatsen ter beschikking maar nee, mensen zetten dagelijks hun auto voor onze inrit neer. Op de stoep. Elke dag 4x daags hebben wij daar last van. We kunnen er niet in en er niet uit, niet met de auto en ook niet met de fiets of brommer. 
Ouders zetten hun auto neer en gaan gerust een kwartiertje met de juf babbelen. Of komen om 15:15 aangereden om te wachten op hun kind die om 15:30 buiten staat. En dat terwijl ik óf weg wil, óf net terug kom van Tim halen of boodschappen doen ofzo. 
Natuurlijk is het niet dagelijks dat wij op precies die tijdstippen weg moeten of er in moeten, maar toch zeker een paar keer per week en bijna elke ochtend is het bal. 
Ik heb helemaal geen moeite met mensen die even snel hun kind afzetten, maar ga er niet tien minuten staan en loop weg. Of de motor laten draaien waarvan de uitlaatgassen mijn keukenraam binnenwaaien de hele zomer lang. 

We hebben er al veel aan proberen te doen. Contacten gezocht met de school, de ouders zelf aangesproken die er steeds gaan staan. Maar helaas krijgen we af en toe een hele grote mond terug van de ouders. En zo belanden we in een ruzie of hevige discussie terwijl we alleen onze uitrit uit of in willen en mensen daar gewoon op de stoep geparkeerd staan. 
Heb borden aan beide kanten van de uitrit: uitrit vrijhouden. Rode rand erom, duidelijk als je komt aanrijden al. Maar mensen parkeren er gewoon voor of rijden tegen de borden aan ofzo. 

Heb de wijkagent benaderd, de gemeente benaderd om er iets aan te doen. Desnoods witte kruizen of gele streep op de stoep, wie weet helpt het. Maar ze doen er niks aan. De wijkagent zegt er oog op te gaan houden, maar heb hem nog niet gezien. 

Ben het gewoon zat... iedere week wel boze ouders die menen dat de stoep niet van ons is en we dus niet moeten zeiken. Maar het is toch asociaal om de uitrit van een bewoner te blokkeren? En als de één wegrijdt komt de ander er voor terug. 
En nee, de stoep is niet van ons zoals mensen soms roepen, maar is het zo raar dat ik gewoon mn oprit af/op wil kunnen wanneer ik dat wil?

Net maar weer een vriendelijke mail gestuurd naar de school of ze willen aandringen bij de ouders om de juiste perkeergelegenheden te gebruiken. 

Dat moest ik ff kwijt


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kaasje  schreef op: 18-11-2014 21:29:04
Heb je twitter Anna?
miss daar de wijkagent opzoeken en dan daar eens een bericht zetten over parkeeroverlast.
Kijken of ze daar op reageren
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 18-11-2014 21:30:31

Quote Jen9:
O, An.. ik vind dat ook zo erg... ik ga meestal lekker lopen.. een minuut of 10, fitesen 5.. heerlijk.. Maar er wonen er dichterbij die standaard met de auto gaan.

Kinderen worden hierdoor steeds onveiliger in t verkeer.. dat realiseren deze ouders zich niet, of erger, ze geloven t niet, of, nog erger, t interesseert ze geen reet...



Toen mijn kinderen nog bij ons in de buurt naar school gingen (nu middelbare en speciaal onderwijs buiten onze woonplaats), bracht ik ze altijd lopend, soms met de fiets en leerde ze gelijk de verkeersregels. Met als extra heel belangrijke aantekening dat je altijd op moet letten of je ook wel voorrang krijgt. Zeker bij de school in de buurt, want daar dacht bjina iedere ouder met auto dat hij/zij altijd voorrang had. Levensgevaarlijk daar vaak.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 18-11-2014 21:31:32
Precies An, zo zou elke ouder dat moeten doen....
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 22:17:14
@Kaasje: heb al regelmatig mailcontact gehad met de wijkagent en hij zegt er een oogje op te houden.... maar ja dat oogje heb ik nog niet gezien helaas. 

@Inky69: achter en naast de school zijn zeker zo'n 30 parkeervakken. Alleen moeten mensen dan de hoek om lopen... Daarnaast hebben we achter ons huis nog zo'n 15 plekken, dat is alleen het steegje uitlopen 50 meter. Dus parkeerplaatsen genoeg. 

Ik denk dat bijna alle kinderen in de buurt wonen. Onze stad heeft tientallen scholen dus keuze genoeg. Maar toch worden heel veel kids met de auto gebracht. Dat is echt veranderd, vroeger zag je bijna nooit auto's bij de scholen bij ons, we gingen allemaal lopen of fietsen. De kinderen die het verst weg woonden waren op 3.5 km afstand en ook die gingen op de fiets. 


 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 22:30:11
ja dat is ook zo Sis. 

Zou zelf de auto nooit voor andermans deur zetten, zeker niet als er auto's staan. 
Het staat zelfs in ons koopcontract dat wij de voortuin moeten gebruiken als parkeerplaats. Vond ik best raar, maar tis echt voor het straatbeeld, dus ieder huis heeft 2 eigen parkeerplekken. 


Ter illustratie nog even wat foto's (ben nu toch bezig hihi) Deze parkeerplekken zijn er direct om de school heen: 




 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kaasje  schreef op: 18-11-2014 22:31:24
Juist omdat je dat oogje nog nooit gezien heb, de wijkagent ook via twitter aanspreken....
sociale media kan een hoop doen   Wie weet geeft dat net een setje.


Ik ga trouwens 4 dagen in de week via school naar mijn werk en ben dan dus ook met de auto. 
Erger mij ook groen en geel aan auto's die de knipperlichten aan zetten op de weg stil staan om een kind te laten uitstappen (en zelf meelopen naar de deur)
parkeer zelf dus ook altijd netjes in een vakje als ik de auto uitga. Als ik ze uitlaat stappen en gelijk weer door ga doe ik dat in een zijstraatje en laat ze dan voor de auto oversteken richting schoolplein door ik door rijd...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 18-11-2014 22:33:36
Vraagke aan de ouders die vaak met de ouders gaan.. hoe leren jullie jullie kinderen om te gaan in het verkeer? Dat gaat niet met 1 dagje in de week een stukje oefenen... Vind dat altijd zo'n eng idee.. geen aanval hoor, maar ben echt benieuwd hoe je dat doet.. 
Ik werk ook, maar dan brengt de oppas ze... heel bewust...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 22:33:46
Ja daar heb je gelijk in Kaasje, social media kan soms wonderen doen. Zal hem eens opzoeken, weet hoe hij heet. Eventueel gemeente er ook nog bij noemen dan kunnen ze meelezen. 

Maar goed, heb vandaag even lekker kunnen klagen en zeuren hier, lucht wel weer even op  
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Marli  schreef op: 18-11-2014 22:34:19

Quote Smvn&d:
maar veel ouders moeten na school ook gelijk door naar werk he.
dus het argument vlakbij wonen gaat niet op.. het is vaak snel de kids naar school en door racen naar werk.



dat wilde ik net schrijven. .. Ik woon op 5 minuten van school en race dus door naar mijn werk.  Kiss and ride tegenwoordig. .
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Marli  schreef op: 18-11-2014 22:39:14

Quote Jen9:
Vraagke aan de ouders die vaak met de ouders gaan.. hoe leren jullie jullie kinderen om te gaan in het verkeer? Dat gaat niet met 1 dagje in de week een stukje oefenen... Vind dat altijd zo'n eng idee.. geen aanval hoor, maar ben echt benieuwd hoe je dat doet.. 
Ik werk ook, maar dan brengt de oppas ze... heel bewust...



Op de dagen dat het wel kan gaan we lopen of op de fiets. Maar of ze daar veel van leren... het is binnendoor in 2 minuten met de fiets. Je komt geen auto tegen... Na schooltijd fietsen ze buiten., in de weekenden fietsen we samen, in de auto bespreken we het verkeer...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 18-11-2014 22:42:12
In de auto hebben ze natuurlijk een heel ander perspectief.. Heb veel narigheid meegemaakt met kinderen in het vmbo die te weinig hadden gefietst met begeleiding.. vandaar dat t me zo intrigeert....
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kaasje  schreef op: 18-11-2014 22:47:49
Met de auto komen we meer fietsers tegen dan onze eigen fietsroute naar school. We kruizen 4 fietspaden en daar bespreken we dan wie voorrang heeft en wat er goed/fout gaat.

Jen, ik breng en haal ze.... geen oppas nodig dus (wel die auto, anders red ik dat net niet)

Verder pakken we op mijn vrije dag zoveel mogelijk de fiets, naar muziekles en dat soort dingen.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 18-11-2014 22:48:40
Ben gewoon een mutsie geworden door die kinderen met ongeukken op het vmbo toen  ;-)
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kaasje  schreef op: 18-11-2014 22:52:12
Ik woon in een stad met allemaal fietspaden, fietsers hebben bijna overal voorrang.... dus of ze hier echt de regels leren???

We hebben 1x met oudste in amsterdam gefietst, hij keek zijn ogen uit (en ik vond het doodeng)
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mam Van Twee  schreef op: 18-11-2014 23:25:29
Ik zou een mooi wit kruis over de stoep en deel van de weg zetten, zodat duidelijk is dat je er niet mag parkeren.

Desnoods met tape of rood/wit lint op de straat geplakt. Dan een foto ervan maken en eisen dat school die met foto en al + de uitleg van de wettelijke regels (strafbaar, kan boete opleveren etc...) in de eerst volgende nieuwsbrief ziet.

Dus ff visueel duidelijker maken.

Kan me voorstellen dat je het echt irritant vindt. Zeker als er zoveel plek is om de school heen. Hier weinig parkeerplekken bij school.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Xsara  schreef op: 19-11-2014 07:34:36
zo ellendig!!

optie 1:

een briefje onder de wisser: dit had een bekeuring kunnen zijn, volgende keer bel ik de politie. parkeren voor een uitrit mag niet!!

optie 2.

naar school gaan zeggen dat als ze de ouders niet op de hoogte stellen, dan maar nog een keer en wat duidelijker, je een begingsbedrijf gaat bellen en de auto weg laat slepen, de rekening stuur je door naar school. gelijk even melden aan school.

optie 3.

als het kan, dreigen om jou auto voor de deur van school te zetten zodat de kinderen er niet in kunnen, dan tref je de ouders want die zijn over de zeik omdat ze aan het werk moeten smorgens en zo voelen ze precies wat jij voelt.. 




 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Xsara  schreef op: 19-11-2014 07:35:55
begingsbedrijf = bergingsbedrijf
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 19-11-2014 08:09:26

Quote Smvn&d:
maar veel ouders moeten na school ook gelijk door naar werk he.
dus het argument vlakbij wonen gaat niet op.. het is vaak snel de kids naar school en door racen naar werk.



Dan ga je toch een paar minuten eerder weg. Hoeveel extra tijd kost het nou even om de hoek parkeren. Als alles zo op de minuut afgestemd is dan heb je je zaakjes verkeerd geregeld.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 19-11-2014 08:13:38

Quote Jen9:
Vraagke aan de ouders die vaak met de ouders gaan.. hoe leren jullie jullie kinderen om te gaan in het verkeer? Dat gaat niet met 1 dagje in de week een stukje oefenen... Vind dat altijd zo'n eng idee.. geen aanval hoor, maar ben echt benieuwd hoe je dat doet.. 
Ik werk ook, maar dan brengt de oppas ze... heel bewust...



Gewoon de verkeerssituaties vertellen. Wat je tegenkomt, hoe het eruit ziet wie er voorrang zou hebben, wat de gevaren kunnen zijn. Verkeerborden uitleggen. Ik bracht mijn kinderen 5 dagen per week naar school en ze aten tussen de middag ook thuis.
Verder doe ik bijna alles met ze op de fiets, dus we komen genoeg tegen.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Minou  schreef op: 19-11-2014 08:35:10

Quote An:
[...]

Dan ga je toch een paar minuten eerder weg. Hoeveel extra tijd kost het nou even om de hoek parkeren. Als alles zo op de minuut afgestemd is dan heb je je zaakjes verkeerd geregeld.



kaasje bedoelt dat dat de reden is van het autogebruik, zelf is ze niet zo aso
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Dicha  schreef op: 19-11-2014 08:49:34
De politie blijven bellen, net zo lang tot ze er gek van worden en er actie ondernomen wordt... of met alle bewoners een brief naar de Gemeente.
Weg laten slepen op eigen initiatief niet doen want dan draai jij voor de kosten op...
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kees  schreef op: 19-11-2014 09:27:54
mijn kinderen worden altijd met de auto gebracht en gehaald. woon echt te ver van school om te fietsen en vervolgens ga ik direct door naar mn werk op sommige dagen.

ik parkeer ook aso. er is een lange straat voor school zonder huizen maar het zijn denk ik 25 parkeerplaatsen voor vergunninghouders.
maar er staat nooit iemand.
dus ik wel in 4,5 jaar school heb ik 1 keer een bekeuring gehad. jammer dan.

andere mensen blokkeren of lastig vallen met parkeergedrag hoort gewoon niet.
het is slecht dat wijkagent of gemeente er niks mee doet. ze veroorzaken overlast.
ik zou nogmaals contact opnemen met deze mensen en de school? frustrerend hoor.

en...ik denk dat mijn kinderen genoeg verkeerslessen meekrijgen. ook al gaan ze niet met de fiets naar school, er is nog genoeg tijd over na school om te fietsen en van in de auto zitten en in de stad rijden krijg je echt wel genoeg mee
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 19-11-2014 09:29:03

Quote Smvn&d:
[...]

En wat schiet je daar mee op? Hier gaat de school echt pas om 8:20 open.. Dus kan er wel om 8:10 gaan staan maar dat schiet dus niet op



Bij mijn dochters op school was het zo dat de school om 8.30 uur begon en om 8.20 uur de deuren open gingen. Dan kwamen er toch heel veel die om 8.28 uur de auto op de stoep moesten zetten om hun kind naar school te brengen. In die gevallen kun je zeker eerder komen. In de andere gevallen moet je iets regelen. Als jij eigenlijk al gelijk door moet wanneer de deuren open gaan dan moet je iemand anders regelen om je kind fatsoenlijk naar school te brengen of iets regelen dat je later naar je werk of waar dan ook heen kunt gaan.
Ik vind het geen excuus voor asociaal parkeergedrag. Daar kan ik alleen begrip voor opbrengen in 112 gevallen.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 19-11-2014 09:31:13

Quote kees:
en...ik denk dat mijn kinderen genoeg verkeerslessen meekrijgen. ook al gaan ze niet met de fiets naar school, er is nog genoeg tijd over na school om te fietsen en van in de auto zitten en in de stad rijden krijg je echt wel genoeg mee



Helemaal mee eens. Alleen krijgen kinderen van aso-parkeerders (ook) hele andere dingen mee.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kees  schreef op: 19-11-2014 09:34:51

Quote An:
[...]

Helemaal mee eens. Alleen krijgen kinderen van aso-parkeerders (ook) hele andere dingen mee.



dat klopt helemaal.
ze krijgen mee dat we praktisch nadenken en alle kostbare ruimte in de stad benutten.
en dat als we 5 minuten zouden moeten lopen voor een betaald parkeerplek dat dit ons 5 euro per dag zou kosten, dus 25 per week, dus 100 in de maand dus 1200 per jaar.
dus dan snappen ze ook, dat die boete van 90 euro per 4 jaar een giller is.

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 19-11-2014 09:36:37

Quote kees:
[...] dat klopt helemaal. ze krijgen mee dat we praktisch nadenken en alle kostbare ruimte in de stad benutten. en dat als we 5 minuten zouden moeten lopen voor een betaald parkeerplek dat dit ons 5 euro per dag zou kosten, dus 25 per week, dus 100 in de maand dus 1200 per jaar. dus dan snappen ze ook, dat die boete van 90 euro per 4 jaar een giller is.



ziekelijk
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Kees  schreef op: 19-11-2014 09:37:50
de een noemt het ziekelijk, ik noem het praktisch snoes
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 19-11-2014 09:39:02

Quote Smvn&d:
Helaas voor jou mag ik dat gewoon.. Ik mag mijn auto overal parkeren waar ik maar wil, op de stoep, langs de weg, in de berm, noem het maar op.
En als de enige mogelijkheid op de stoep voor een huis is, dan staat ie dus daar.



Ja, maar jij hebt daar neem ik aan een vergunning voor (gehandicaptenkaart o.i.d.), dat heeft het grootste deel van Nederland niet. Ik heb bij al die aso parkeerders op school nooit een gehandicaptenkaart gezien.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Vlindertjes  schreef op: 19-11-2014 11:20:54
Hier heb je een tut en derut zone, dat is fries voor kus en eruit. Je laat je kind voor de ingang van het plein uitstappen en rijd weer door. De juffen staan om 8.20 op het plein en om 8.25 gaat de eerste bel dan mag iedereen naar binnen. In principe gaat elk kind alleen naar binnen tenzij je kind bijvoorbeeld net in groep 1 zit Of er een andere reden is. 
Daarbij zijn er bij ons verkeersaders die erop toezien dat mensen zich aan de verkeersregels houden en dus niet voor op/afritten parkeren.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mv2  schreef op: 19-11-2014 11:46:55
Hier stond vanmorgen politie te controleren bij school omdat er langs de kant wordt geparkeerd nog geen eens voor de opritten. Die mensen klagen elke dag, geven grote mond terwijl zij er geen last van hebben en toch komt de politie...dat vindt ik dan wel weer overdreven maar goed, blijven zeuren en bellen helpt dus wel. Ben benieuwd of ze er zometeen weer staan.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op ben t zat, parkeeroverlast
Naam
Bericht