Menu
 

Topic:

ben t zat, parkeeroverlast

Anna28  schreef op: 18-11-2014 16:17:56
Even klagen hoor..... ben het zoooo zat he!
Al die auto's die elke dag weer voor onze deur parkeren. 
Vind het zo asociaal! 

We wonen tegenover een school en hebben een huis met een eigen oprit waar 2 auto's op staan. Daarvoor loopt een stoep en dan de straat en aan de overkant dus de school. 
De school heeft zelf tientallen parkeerplaatsen ter beschikking maar nee, mensen zetten dagelijks hun auto voor onze inrit neer. Op de stoep. Elke dag 4x daags hebben wij daar last van. We kunnen er niet in en er niet uit, niet met de auto en ook niet met de fiets of brommer. 
Ouders zetten hun auto neer en gaan gerust een kwartiertje met de juf babbelen. Of komen om 15:15 aangereden om te wachten op hun kind die om 15:30 buiten staat. En dat terwijl ik óf weg wil, óf net terug kom van Tim halen of boodschappen doen ofzo. 
Natuurlijk is het niet dagelijks dat wij op precies die tijdstippen weg moeten of er in moeten, maar toch zeker een paar keer per week en bijna elke ochtend is het bal. 
Ik heb helemaal geen moeite met mensen die even snel hun kind afzetten, maar ga er niet tien minuten staan en loop weg. Of de motor laten draaien waarvan de uitlaatgassen mijn keukenraam binnenwaaien de hele zomer lang. 

We hebben er al veel aan proberen te doen. Contacten gezocht met de school, de ouders zelf aangesproken die er steeds gaan staan. Maar helaas krijgen we af en toe een hele grote mond terug van de ouders. En zo belanden we in een ruzie of hevige discussie terwijl we alleen onze uitrit uit of in willen en mensen daar gewoon op de stoep geparkeerd staan. 
Heb borden aan beide kanten van de uitrit: uitrit vrijhouden. Rode rand erom, duidelijk als je komt aanrijden al. Maar mensen parkeren er gewoon voor of rijden tegen de borden aan ofzo. 

Heb de wijkagent benaderd, de gemeente benaderd om er iets aan te doen. Desnoods witte kruizen of gele streep op de stoep, wie weet helpt het. Maar ze doen er niks aan. De wijkagent zegt er oog op te gaan houden, maar heb hem nog niet gezien. 

Ben het gewoon zat... iedere week wel boze ouders die menen dat de stoep niet van ons is en we dus niet moeten zeiken. Maar het is toch asociaal om de uitrit van een bewoner te blokkeren? En als de één wegrijdt komt de ander er voor terug. 
En nee, de stoep is niet van ons zoals mensen soms roepen, maar is het zo raar dat ik gewoon mn oprit af/op wil kunnen wanneer ik dat wil?

Net maar weer een vriendelijke mail gestuurd naar de school of ze willen aandringen bij de ouders om de juiste perkeergelegenheden te gebruiken. 

Dat moest ik ff kwijt


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 17:39:45
't zijn aflopende stoepjes Minou, kun je denk ik niet zo goed zien op de foto Maar zijn echt uitritten allemaal. We zijn namelijk verplicht om parkeerplekken (minimaal 1) in de voortuin te houden ivm het straataanzicht van de gemeente Almere. 
We zouden er geen tuin van mogen maken dus. 


Gemeente is op de hoogte, al diverse keren gemaild. Kunnen er niks aan doen. Wijkagent doet er ook niks aan... maar foto's maken is zeker een idee ja. 
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Zijlijn  schreef op: 18-11-2014 17:40:25
dat zijn wel heel veel bordjes sunshine
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Suus  schreef op: 18-11-2014 17:40:57
Ik zou dan denk ik mijn eigen auto voor je oprit zetten, kan je altijd weg.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Zijlijn  schreef op: 18-11-2014 17:41:05
ow spuit elf haha ik had de laatste pagina niet gelezen
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Nina1  schreef op: 18-11-2014 17:41:16
is het een officiële oprit of is het een voortuin die tot oprit is gemaakt? dat is wel een verschil.
anders moet je het apart aanvragen bij de gemeente en dan kunnen ze zeggen dat het een officiële oprit is.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 17:42:31
zie mijn reactie hierboven, we zijn verplicht er uitritten van te houden Dus ja zijn echt uitritten. 
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mikmvg  schreef op: 18-11-2014 17:42:52
Je mag zelf dus ook niet voor je oprit parkeren, zul je net zien dat dan de politie wel bekeurt!
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Sunshine  schreef op: 18-11-2014 18:12:26
samen met je peuter op ml zitten is geen goed plan

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Caithy  schreef op: 18-11-2014 18:12:37
Ik zou idd mijn auto er parkeren op de tijden dat je weet dat het kruist met schooltijden! Die bon zou ik dan aanvechten

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Caithy  schreef op: 18-11-2014 18:12:37
Ik zou idd mijn auto er parkeren op de tijden dat je weet dat het kruist met schooltijden! Die bon zou ik dan aanvechten

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Vera  schreef op: 18-11-2014 18:29:54
Zucht, ik herken het. Wij hebben ook een school waar heel veel taxi's en auto's staan. Ook ik ben de discussie al menig maal aangegaan maar het werkt niet. Tegenwoordig zet ik, als ik weg moet, mijn auto gewoon op de stoep voor mijn uitrit. Helaas ta ik dan ook een stukje op stoep maar dan moet dan maar. Moet je dan de lui eens horen die 4 meter verder moeten lopen.
Maar dat vind ik zo frappant. Aan de ene kant zijn er discussies hier over wat kinderen allemaal wel en niet mogen op school en oh wee als gedacht wordt dat het kind misdeeld wordt maar de normen en waarden van de mensen de halende/brengende ouder is helemaal ver te zoeken. Er loopt iets scheef
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Vera  schreef op: 18-11-2014 18:31:00
Maar denken jullie echt dat een gele lijn een oplossing bied. Al is de stoep met een lint afgezet, ze parkeren (hier tenminste) tot wel want het 'is maar voor even'.

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Proestie  schreef op: 18-11-2014 19:12:19
Wij hebben een soortgelijke situatie bij school. Al zijn er bij ons maar een paar parkeerplaatsen. Wij krijgen regelmatig een nieuwsbrief van school waarin staat niet voor uitritten te parkeren. Ik zou dus bij school vragen wat ze er aan doen en eventueel voorstellen om het in de nieuwsbrief te plaatsen. En ik zou gewoon de politie bellen op het moment dat je oprit geblokkeerd wordt. Elke keer weer bellen! 
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Marli  schreef op: 18-11-2014 19:23:25
Buiten alle optie's die al zijn gegeven; kun je misschien een bord plaatsen met een ludieke tekst?
Kom zo even niet op een passende/pakkende tekst.

Park & Kiss plakaat oid?

Misschien zijn er wel creatieve mama's hier die met een tekst op de proppen kunnen komen die met enige humor toch de ernst over kan brengen? Ik neem aan dat je een tekst wel gewoon op je woning mag plaatsen?
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mama_anja  schreef op: 18-11-2014 19:37:53
lekker blijven klagen bij gemeente politie school e.d  dit is van de zotte zelfs een dummie leert tijdens haar rijslessen dat dat niet mag 

dus even wat tijd insteken en hoop dat het wat oplever
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Laura  schreef op: 18-11-2014 20:10:28
Hier net zulke uitritten...bloempotten neerzetten voor je uitrit, met wieltjes werkt best goed....mensen moeten nl eerstuitstappen pot verrijden endaar zijn ze te lui voor
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Debbel79  schreef op: 18-11-2014 20:21:38
Ik zou ze vastzetten. Desnoods met hulp van je buren. Dus je auto ff elders neerzetten. Zodra er een auto staat, jouw auto strak ervoor en de buren strak erachter. En laat ze dan maar aanbellen. Dan zou ik ook geen tijd hebben. En net zo nonchalant reageren als zij doen.

En de politie blijven bellen. 4x per dag. Elke dag weer. Dan komen ze vanzelf hoor.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mama_anja  schreef op: 18-11-2014 20:24:02
maar sis zolang jij geen obstakel bent met jouw auto mag jij met je kaart overal staan tenzij anders aangegeven 

hier hebben ze bij 2 van de 3 scholen een tuten en fortwezen ( kis en ride) plaats gemaakt dus je kind eruit knikkeren en weg wezen  dat zou daar ook handig zijn dan kan de politiei ook beter bekeuren
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jo  schreef op: 18-11-2014 20:29:56
Wij hebben dit ook, 2 opritten en de visite van de buurman of de buurman zet altijd de auto voor de buurmans oprit zodat wij er nauwelijks uit kunnen en je niks meer ziet.
We wonen naast een gezondheidscentrum en heel veel auto's die willen parkeren.
We hebben een keer de politie gebeld omdat we er niet uit konden, en de politie zei we komen wel even langs.
Die hadden geen tijd bleek later en belde 's avonds op, sorry we hadden geen tijd.
De auto heeft er uren gestaan.
Ik zei laatst nog, we moeten ergens een wielklem op de kop tikken en die aanbrengen bij de fout geparkeerde auto's.
Briefje onder de ruitenwisser, wilt u de klem eraf? even aanbellen bij nr 27 tegen betaling van 20 euro halen we hem er af
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 18-11-2014 20:35:31
Hier precies hetzelfde bij school.. Veel luie vrouwen (sorry, hier geen vaders.. die parkeren keurig waar t hoort of komen op de fiets).. die gewoon thuis zijn, niks mankeren, want daarna gaan ze bijvoorbeeld hardlopen.. Maar die aar honderd meter naar school moet met de auto... elke dag.. Frustrerend voor de bewoners daar merk ik elke keer!
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Rian82  schreef op: 18-11-2014 20:43:15
Wij hebben dat ook bij onze school die parkeerproblemen.
ik zou gewoon een keer bij de school naar binnen stappen.
zij kunnen het dan in een nieuwsbrief zetten. Lost dat niks op dan kentekens noteren en daarmee opnieuw naar school gaan.


 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Nina1  schreef op: 18-11-2014 20:52:37
hier ook bij school het probleem. is een parkeer verbod maar er staan altijd auto's. bord valt niet op. en als je er iets van zegt krijg je een grote bek.... veiligheid ook voor uw kinderen mevrouw...of meneer. hier dus ook mannen...
tja... en de politie, die rijd rustig voorbij en doet net of ze niets zien.
dan denk ik: laat maar.... ben tijdje verkeersouder geweest. maar wat een grote bek dat je soms krijgt... niet normaal. heb dus ook vriendelijk bedankt.
een gele streep staat hier ook maar trekken ze zich ook niets van aan. ook staat de straat mutje vol met auto's zodat je er bijna vanaf 1 weg niet in kunt komen.
hebben ze een plan gemaakt en daarvan hadden ze gehoopt dat ouders zich eraan zouden houden... soort 1 richting zeg maar....maar nee hoor, is 1 dag goed gegaan en daarna niet meer....

maar heeft de school geen verkeersouder. die kan dit soort zaken ook oppakken met de gemeente.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Onsjanneke  schreef op: 18-11-2014 20:54:31
Ik woon ook tegenover een school, maar gelukkig nog nooit een auto voor de oprit gehad.

De school van zoon zit ook in een straat met veel uitritten, maar ook daar parkeert iereen netjes op de stoep en laat de uitritten vrij.

Kortom, dit is echt aso, mensen kunnen beter dan dit

Ik zou dagelijks foto's maken en mailen naar de politie, wijkagent en de gemeente.
Aanvraag doen voor een kiss en ride zone voor je huis
Wielklem kopen en 20 euro lappen vind ik ook een goede..
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 21:10:42
We mogen natuurlijk geen dingen op de stoep zetten daar, en ook je eigen auto niet. Want dan gaan ze flauw doen en krijg je een bon ofzo. 
Vind het ook echt niet erg als er kids worden opgepikt of afgezet, zeker als het regent ofzo. Maar gewoon parkeren en weglopen is gewoon aso. 
Alle huizen aan deze straat hebben uitritten aan de voorkant. Dat heeft de gemeente verplicht gesteld hier omdat er langs de kant van de weg niet geparkeerd mag worden. Er zijn trouwens parkeerhavens genoeg aan alle kanten rondom de school. 

Heb er al een jaar borden hangen met uitrit vrijlaten. Maar dat werkt dus niet. Er staat een mooie lantaarnpaal dus ik overweeg om een groot bord op te hangen met iets van een tekst erop die gelijk duidelijk is, vleugje humor misschien. Mag wel niet iets ophangen daar (gemeentegoed) maar ja je moet wat toch. 
Zat zelf te denken aan een groot wit kruis op de stoep, dat schrikt misschien wat meer af dan een gele lijn. 

Tis gewoon naar dat we grote monden krijgen. Wil helemaal geen ruzie en ben al zeker geen ruziemaker zelf. Barst eerder in janken uit dan dat ik iemand een grote mond terug geef, zo'n watje ben ik haha. 

Ze draaien trouwens ook heel vaak hun auto in onze oprit. Dat vind ik nog wel redelijk oke, als ze er maar niet blijven staan zoals vanmiddag die grote bus bij de buren. Vrouwtje heeft haar oprit bestraat en er staat gewoon zo'n zware bus 20 minuten op haar oprit te wachten op zijn kind. 
Het zijn vaak vrouwen maar ook regelmatig mannen. Maar de vrouwen geven eerder een grote mond terug, de mannen gaan meestal gelijk weg als ze je zien aankomen. 


 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Anna28  schreef op: 18-11-2014 21:12:06
zo ziet de straat er uit. Dus echt alle huizen hebben uitritten en het stoepje loopt af. Bij de zwarte pijl woon ik (is een foto van 5 jaar geleden dus toen woonden we er nog niet, met zo'n caravan voor de deur haha) En precies tegenover is de school dus. 

 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Inky69  schreef op: 18-11-2014 21:18:17
Wat hebben ze dat raar gemaakt zeg. Waar moet je dan de auto neerzetten als je je kind gaat halen?
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Mv5  schreef op: 18-11-2014 21:18:54
irritant zeg. zou ik ook niet goed van worden. hier ook kinderen die vijf minuten lopen van school wonen en met de auto gebracht worden (en nee, de ouders mankeren niks hoor). kan me daar eigenlijk best wel aan storen. ga gewoon lopend of met de fiets. sommige kids worden zelfs in groep 7/8 nog gebracht. wordt wat als die naar de middelbare moeten. bij mijn jongste (groep 8) in de klas zit zelfs een meisje dat niet kan fietsen. heeft ook geen fiets en nooit leren fietsen, vinden pa en ma niet nodig.
maar buiten dat, parkeren doe je niet voor een uitrit. en dan nog een grote mond geven ook...die lui durven wel zeg. volgens mij zou ik op een gegeven moment ook tot wielklemacties in staat zijn. lijkt me zeer frustrerend als je niet weg kan doordat je uitrit gebarricadeerd is.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 18-11-2014 21:19:22
Asociaal parkeergedrag bij scholen is momenteel een groot probleem. Ik snap ook niet waarom er niets aan gedaan wordt, is toch lekker kassa voor de politie om daar steeds bekeuringen uit te delen!
Veel ouders zijn tegenwoordig echt gigantish lui. Ik snap al niet waarom iedereen maar steeds met de auto moet, wat is er mis met de fiets of lopen? Velen wonen toch gewoon dicht bij de school. En als je dan toch met de auto gaat, zoek dan gewoon een fatsoenlijke parkeerplek en ga verder lopen.

Ik zou er ook behoorlijk boos van worden. Ik denk toch steeds contact blijven opnemen met de politie, en dan miischien ook iedere keer foto's maken van de auto's met kenteken zichtbaar. Op een gegeven moment moeten ze het dan toch zat worden en eindelijke actie gaan ondernemen? Je mag daar niet parkeren, klaar!
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
An  schreef op: 18-11-2014 21:20:25

Quote inky69:
Wat hebben ze dat raar gemaakt zeg. Waar moet je dan de auto neerzetten als je je kind gaat halen?



Rondom de school zijn genoeg parkeerplekken.
 
Quote
RE: ben t zat, parkeeroverlast
Jen9  schreef op: 18-11-2014 21:26:35
O, An.. ik vind dat ook zo erg... ik ga meestal lekker lopen.. een minuut of 10, fitesen 5.. heerlijk.. Maar er wonen er dichterbij die standaard met de auto gaan.

Kinderen worden hierdoor steeds onveiliger in t verkeer.. dat realiseren deze ouders zich niet, of erger, ze geloven t niet, of, nog erger, t interesseert ze geen reet...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op ben t zat, parkeeroverlast
Naam
Bericht