Menu
 

Topic:

geen auto te doen of niet

Autoloos  schreef op: 12-11-2014 13:17:28
Onze auto is afgekeurd en het kost te veel om hem te laten maken.

NU moeten we toch bezuinigen dus ik vind het eigenlijk wel een goede reden om geen auto meer terug te kopen. Weet alleen niet hoe het dan met de vakantie moet ( we hebben een tourcaravan waar we mee naar frankrijk gaan). Op zich kunnen we denk ik prima zonder auto, school is op loopafstand, sportclub is te fietsen. Voor de grote  boodschappen kan ik de auto van mijn moeder wel even lenen, voor de rest is alles op loopafstand.

Zit alleen met de uitwedstrijden van de kids, dan zouden we niet mee kunnen (kinderen kunnen altijd wel met iemand meerijden) en met de vakantie (maar dan is een auto huren voor 2 weken wellicht een optie)

Vriendin verklaart me voor gek, een gezin kan niet zonder auto. Ik vind van wel, geld voor uitstapjes of dagjes weg is er toch niet . Het bespaart me € 15 per maand verzekering, € 45 wegenbelasting, € 75 benzine en dan nog het onderhoud/afschrijving. Alleen voor familiebezoek of vrienden is het lastig, openbaar vervoer is ook niet goedkoop.

Zouden jullie zonder auto kunnen ?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: geen auto te doen of niet
Soesjaa  schreef op: 12-11-2014 13:21:22
Ik zou echt niet zonder auto kunnen.. ok zou misschien wel kunnen maar dat wordt het allemaal heel erg beperkt..

Moet sowieso een hele roedel kinderen kunnen vervoeren. Familiebezoek, weekendjes weg, naar mijn werk enz. Moet er niet aan denken!
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Anmv3  schreef op: 12-11-2014 13:22:16
Nee.

Ik zou zeker niet zonder auto kunnen.
Zou het niet eens willen.
Ik heb de auto nodig voor mijn werk en inderdaad de
kids zitten op voetbal, dorp verderop. Fietsend geen optie.

Verder houden wij er van om in het weekend ergens heen te gaan.
Even in de action neuzen, op visite etc.

Gelukkig voor ons hoeven wij er niet bij na te denken en ook al had ik het nog
zo financieel "slecht" dan zou de auto er niet als eerste uitgaan. Dan zou ik op de 1 of andere manier
voor meer inkomsten zorgen.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Cindy Mv F&f  schreef op: 12-11-2014 13:26:45
ik vind het eigenlijk wel grappig.. we roepen allemaal keihard ''ik kan niet zonder mijn auto'' (ik ook hoor
maar vroeger deden we allemaal alles op de fiets/openbaar vervoer enz.. niemand die klaagde

het zal wennen zijn, maar als je echt moet bezuinigen is een auto een soort van luxe denk ik...al hoe wel ik hem heel erg zou missen, omdat wij ook graag weekendjes/dagjes weg gaan enzo..

maarja met de trein is het tegenwoordig goedkoper hahaha
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Soesjaa  schreef op: 12-11-2014 13:30:23
Nou ik heb nooit dingen met de fiets gedaan, zelfs toen ik 'jong' was niet haha  Zoooo verwend
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Son  schreef op: 12-11-2014 13:32:17
Ik zou het zeker het proberen waard vinden !
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mammie  schreef op: 12-11-2014 13:33:23
Hmmm..... tandarts, dokter??? ziekenhuis?? dan zou je altijd iemand moeten bellen die mee MOET. dus dan zou je je altijd moeten laten rijden en hebben die mensen wel de kosten.... spelers en feestjes van de kinderen die ietsje verder weg wonen, die niet meer uitnodigen?? met de uitwedstrijden krijg je ook een beurt om ''te rijden'' zodat iedereen daar dezelfde kosten ongeveer van heeft en niet altijd dezelfde. familie bezoek?? zou ik zelf niet zonder kunnen, en om ze altijd maar te laten komen, zadel je hun met de kosten op. Werk, Ook voor de ''grote boodschappen'' ook al vind je moeder het geen probleem...je hebt toch weer iemands auto nodig. Vakantie is nog een keer op te lossen door te huren, maar daar blijft het ook bij. Ik vind persoonlijk dat je het niet knt maken om anderen altijd maar voor het rijden op te laten draaien. Er zijn veel mensen die dan geen ''nee'' durven zeggen..( dom weet ik) en danword er achter je rug om gezegd van: nou die zijn ook lekker, altijd maar laten rijden, brengen, halen, want ze hebben niet een auto.
Als je kiest voor geen auto, dan kies je er automatisch voor dat je ALLES zelf met de fiets/lopend doet. Voor die ene keer dat je echt niet kunt, dan een auto lenen.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Nina1  schreef op: 12-11-2014 13:33:27
moet de trein wel lopen bij je in de buurt. en dan niet steeds vertraging hebben. maar de prijs van het openbaar vervoer valt ook vies tegen vind ik. en verder is het openbaar vervoer hier in de achterhoek prut!
ik zou wel een auto aanschaffen, maar deze minder gebruiken. alleen tijdens de dingen die jij aangeeft. bespaar je ook op brandstof ed.

 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mie  schreef op: 12-11-2014 13:34:23
Er bestaat ook zoiets als greenwheels, misschien is dat een optie om dan evt toch naar familie te kunnen. Alhoewel met OV voor kids vaak ook wel leuk is.
Ik denk dat je, als je echt wilt, best ( tijdelijk) zonder auto kunt.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 12-11-2014 13:41:37
Zou het heel knap van jullie vinden. Alleen  kost een auto huren ook veel geld. Of de caravan verkopen als hij nog waarde heeft en een vouwwagen voor terug kopen (goedkope)
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Autoloos  schreef op: 12-11-2014 13:47:46
Tandarts, dokter, ziekenhuis allemaal op loopafstand. Station op 1 km.
Bij de sportclub kennen we geen rijverplichting dus dat is ook geen probleem. En om iemand nou te verplichten een auto te hebben omdat ze dan kunnen rijden naar een wedstrijd vind ik ook een beetje maf.

We hebben na betaling vaste lasten volgend jaar (met de nieuwe bezuinigingen en verhoging allerlei kosten) € 400 per maand over om van te leven. (boodschappen, uitjes, cadeautjes). We hebben geen mobiele abonnementen, geen tijdschriften/krant, geen overbodige verzekeringen of andere luxe om op te bezuinigen. Dus ik denk dat het zonder auto beter is.

Nu mijn man nog overtuigen
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mamajenti  schreef op: 12-11-2014 13:48:20
Ik heb geen auto en geen rijbewijs en het lukt mij allemaal

Op de fiets kan je best veel meenemen. Sport zit in de buurt, familie woont in de buurt en die niet in de buurt woont, kijk ik lief aan of ze hier heen komen. 
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Autoloos  schreef op: 12-11-2014 13:49:55

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Zou het heel knap van jullie vinden. Alleen  kost een auto huren ook veel geld. Of de caravan verkopen als hij nog waarde heeft en een vouwwagen voor terug kopen (goedkope)

 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Autoloos  schreef op: 12-11-2014 13:50:49
Klopt auto huren is duur. Snap alleen niet waarom ik dan de caravan zou verkopen en een vouwwagen terugkopen... die vouwwagen past ook niet achter mijn fiets
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mv E.l.s  schreef op: 12-11-2014 13:53:00
Wij hebben 2 auto's en zou met 1 niet willen en zonder auto niet kunnen.

Met de sport van mijn kinderen hebben er ook een aantal geen auto. Op zich geen probleem dat ze nooit kunnen rijden, maar geef dan wel eens een vergoeding, of doe iets anders voor de vereniging. Wij kunnen hun kinderen overal mee naartoe sjouwen, maar van hun kant komt niets en daar erger ik me groen en geel aan.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Onsjanneke  schreef op: 12-11-2014 13:56:08
De locatie van mijn werk i bar slecht te bereiken met ov, het zou me 3 x zoveel tijd kosten. En met een man die veel in het buitenland is dus eigenlijk niet te doen icm kids halen en brengen. Maar goed, ik heb ook genoeg geld om een nieuwe te kopen als deze stuk is.

Als ik in jouw positie zat zou ik wel zonder kunnen, en zelfs wel willen. Als je een keer een auto nodig hebt kan je hem van je moeder lenen of huren.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Alineke  schreef op: 12-11-2014 14:12:23
Wij hebben ook jaren geen auto gehad, ook toen we kleine kinderen hadden, en dat kan prima.
We hebben er nu wel een maar die staat eigenlijk meestal stil. Ik zelf heb geen rijbewijs en fiets 19 km naar mijn werk. Man heeft wel een rijbewijs maar fietst ook meestal (4 km).
Wij huurden destijds idd een auto voor de vakantie, familiebezoek met de trein of ook met een gehuurde auto.
Boodschappen altijd op de fiets, ook de "grote" boodschappen. We hadden wel een fietskar toen de kinderen nog klein waren.
Bij sportevenementen is meestal wel wat te regelen, ook vaak dat nog 1 van de ouders mee kan, en een bedankje of financiele bijdrage is dan wel leuk inderdaad.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mama Van Drie  schreef op: 12-11-2014 14:16:58
Ik zou het zeker proberen, hij wordt nu afgekeurd dus je hebt niks te veriezen, als later blijkt dat het toch niet handig is dan kan je altijd kijken voor een ander.

Als wij geen auto zouden hebben dan komt mijn man niet op z'n werk, zou heel lastig worden, hij werkt 100 km verderop en ov is geen optie eigenlijk.

Wat boodschappen betreft, ik doe alles zelf op de fiets, als je ziet wat ik daarop mee neem, lukt prima dus.

Familie beozke betekent voor ons ongeveer 200 en 250 km rijden dus zonder auto erg lastig.

Maar in jou geval, ik zou het proberen!
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mamvan3  schreef op: 12-11-2014 14:17:38
Hier 2 auto's voor de deur, waarvan 1 op sterven na dood. Heb mijn man gezegd, dat er geen vervanging komt voor deze. Hij kan af en toe meerijden, dan plan ik toch gewoon dan de boodschappen. Ziekenhuisbezoek moet ook met de auto. Moet ik echt wat last minute (spoed ziekenhuisbezoek ivm ongelukje kids), dan kan ik mijn ouders bellen (en hopen dat ze thuis zijn).

Helemaal geen auto.... dat is hier bijna niet te doen en openbaar vervoer is geen optie, omdat we gewoon te ver van alles zitten (vaak overstappen, terwijl het met de auto 15 minuten is...).
In jouw geval, alles lekker in de buurt... zou een bakfiets kopen voor de grote boodschappen en de auto de deur uit doen. Eventueel het geld apart zetten wat je dan uitspaart en als het echt niet lukt, heb je alvast een spaarpotje voor een andere auto.

 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Famke  schreef op: 12-11-2014 14:19:49
Het is te doen,ik doe het altijd al zo
Ik ben alleen met mijn dochter,wonen in een klein dorpje met een buurtsuper,school,sporthal en huisarts in eigen dorp.Dus we redden ons prima.
Wat het hier wel lastiger maakt is dat ik momenteel nog al wat in het ziekenhuis te vinden ben en dan moet er dus wel iemand met mij mee want dat is 10 km verder op.
Shoppen,bios,uit etev vakanties ed heb ik het budget toch niet voor dus ook daar geen auto voor nodig

Ik denk wel dat wanneer je gewend bent een auto tot je beschikking te hebben het heel erg wennen is om zonder.
Je kan het eerst toch altijd proberen? Hij kan nu niet gemaakt zeg je.Dus geen andere kopen en gaat het echt niet dan op zoek naar een 2e hands?
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Bepje  schreef op: 12-11-2014 14:22:38
Je kunt het in ieder geval proberen. Zo te zien woon jij heel centraal, alles is op loop en fietsafstand. Je kunt altijd nog een andere kopen of een auto huren via zo`n deelproject als greenweels.

Wij zouden moeilijk zonder kunnen. Mijn werk is 40 km van huis en ambulant. Eens in het uur komt er een bus die naar het station en de stad gaat maar daar gaat veel tijd in zitten. 

 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Sunshine  schreef op: 12-11-2014 14:28:59
Eerlijk wat moet dat moet.
Ik heh zins eind jan geen auto meer (af kunnen staan)
En red het op me brommertje opzich redelijk goed.
Maar ik heb 1 grote wens en dat is een auto.

De vrijheid en te kunnen gaan en staan waar je wilt.
De weer omstandigheden (echt niet fijn)
Nee ik verlang er na om weer een auto te kunnen hebben.

Dus ja het is te doen.
Maar een groot gemis
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mamajaxx  schreef op: 12-11-2014 14:30:17
Ja hoor zonder auto is prima te leven vind ik..

Ik doe alles op de fiets.. dagjes uit kan prima met openbaar vervoer..

Grote boodschappen leende we de auto van mijn moeder.
En voor verjaardagen zijn er altijd wel mensen die in de buurt wonen waarmee we mee kunnen rijden..

 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Bettie  schreef op: 12-11-2014 14:37:43
ik zou niet zonder auto kunnen; simpelweg omdat mijn lichaam dat fietsen allemaal niet voor elkaar krijgt. 
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Caatje  schreef op: 12-11-2014 14:44:42
Onze buren hebben hun auto ook weggedaan. Wel hebben ze nu allebei een scooter. Maar het gaat ze prima af. voor de vakantie hadden ze inderdaad voor 2 weken een auto gehuurd.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Made  schreef op: 12-11-2014 14:45:10
Ooooh echt niet. Ben veel te gehecht aan mn autootje. Zou echt het laatste zijn waar ik op bezuinig.
toen ik in de bijstand zat had ik m ook nog. Reed er niet veel mee (kon benzine vaak niet betalen toen) maar als ik ergens heen wou kon ik m iig zo pakken. En had m nodig voor mn werk.

nu zou ik best alles fietsend kunnen doen op zwemles na, maar zou mn vrijheid er echt niet voor willen inleveren. Als ik alleen al zie hoe beperkt demi dr vader is zonder auto....nee niks voor mij
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Janine  schreef op: 12-11-2014 14:50:16
Ik kan echt niet zonder auto, ben hem ook mee me werk nodig.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Spatje  schreef op: 12-11-2014 15:01:56
Als het nu niet nodig is zou ik het zeker proberen.  Bv 1 maand. Auto gekocht heb je zo gedaan.  In die tijd dat je het probeert spaar je het geld op. 

Wij hebben 1 auto. Ik doe bijna alles op de fiets.  Baal er soms wel eens van, maar het went. 

 Ik hou wel van dit soort uitdagingen. 
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Juulmvjens  schreef op: 12-11-2014 15:02:01
Wij hebben één auto maar die heeft mijn man bijna altijd mee naar zijn werk.

Ik doe ook nagenoeg alles op de fiets. Ook naar mijn werk bijna 10 km verderop.

Ik vind het zeker het proberen waard. Het is ook gewenning denk ik.

Vroeger hadden wij thuis ook geen auto. Pas toen ik wat ouder was.
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Xsara  schreef op: 12-11-2014 15:24:43
zou wel kunnen maar ik wil het niet... als je wilt, en jij wilt het dan kun je hoop, je denkt oplossend en positief dus ik denk dat je het wel gaat redden..  

een idee: tot de zomervakantie duurt het max. 10 maanden... je bespaart zonder auto 135 euro. maar je gaat waarschijnlijk vaker met de bus dus reken er 35 euro voor terug... in de komende 10 maanden kun je een kleine 1000,= euro bij elkaar sparen. luk het de komende maanden om zonder auto te doen dan zou je een auto voor de vakantie ook kunnen kopen, na de vakntie verkoop je hem weer, das meestal goedkoper dan eentje huren, kun je niet zonder dan hou je hem! 
 
Quote
RE: geen auto te doen of niet
Mama_anja  schreef op: 12-11-2014 15:34:50
helaas kunnen we niet zonder auto  we hebben alleen de dokter in de buurt 
manlief werkt met de auto 
en ik medisch
maar dat ding kost 1250 nu konden we de beurt laten schieten ( en dat kan ) is het nog 950 
dus ja  als je hem


- niet voor het werk nodig heb
- niet om medishce reden nodig heb
- alles wat je wil doen met ov kan doen
- en als je alle dingen als  dokter school e.d. 

dan was voor mij de keuze duidelijk
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op geen auto te doen of niet
Naam
Bericht