Menu
 

Topic:

oppervlakkige trombose ervaringen?

Anna28  schreef op: 30-10-2014 15:23:01
Dacht dat ik van t weekend een spier had verrekt in mijn been, maar dat bleek dus niet het geval. Been werd dik en rood en flink pijn bij elke beweging. Dus vandaag voor een spoedecho naar t ziekenhuis gegaan. 
Daar een heel gedoe.... heb een trombosebeen maar geen diep veneuze. Een oppervlakkige ader in mijn bovenbeen zit helemaal dicht, dat geeft dus die zwelling en pijn. Maar ik mocht wel naar huis en over 5 dagen terug voor nog een echo. 
Sta ik bij de afsprakenbalie, hoor ik ineens: "mevrouw, kom toch maar even terug, de radioloog vertrouwd het niet, u moet misschien toch naar de eerste hulp" oke, ik wacht wel ff. En inderdaad, werd naar de spoedeisende hulp gebracht. 
Kom ik daar, komt er een verpleegster aangerent: "mevrouw, de internist zegt dat u toch naar huis mag gaan" 
Dus ben ik naar huis gegaan. Vanmiddag belt de huisarts me. Geen adviezen meegekregen, niks. Moet de huisarts maar doen. 
Dus ben niet erg gerustgesteld door dat gedoe in het ziekenhuis. 
Als de oppervlakkige trombose doorslaat naar de diepte dan is het mis. Heb 1x longembolies gehad en was er toen bijna geweest. Ik wil dat niet nog een keer meemaken. 

Iemand ervaring met oppervlakkige trombose? Hoe ontwikkelde dat bij jullie? En moest je toen bloedverdunners spuiten/slikken? Ben even op zoek naar ervaringen. Ben er niet geruster op geworden door dat getwijfel van hun en nu ben ik weer thuis. Moet gelijk aan de bel trekken als ik het niet vertrouw of de pijn toeneemt. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 22:01:38
nope broeken kopen is een ramp! hahaha ja nu lach ik erom maar soms....heb 1 soort broek dat fijn zit, en dan koop ik er meteen en paar.....nadeel is dat het vaak alleen spijkerstof is...dus een nettere broek gaat het niet worden...
elastische broeken gaan goed. het ene been floddert de broek iets, de ander zit iets strakker.. en bovenaan zit hij los....ach ja....
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Kaasje  schreef op: 31-10-2014 22:06:57
Zou bijna een handig iemand moeten vinden/zijn en broek op maat maken....

Ik vind het lief dat je Anna zoveel tips geeft en je ervaringen deelt.

Meiden 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 22:10:14
we zijn er om elkaar te helpen....als ik er al 1 iemand mee help dan vind ik het al prima! en als het dan ook nog helpt is het helemaal mooi. zij blij en ik weer een goede daad gedaan.

en mijn mama is soms heel lief om mijn broeken te vermaken.
gelukkig geef ik niet zo heel veel om kleding.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 31-10-2014 23:54:58
Oh ja, mocht je op je zij slapen, doe dan even een kussentje tussen je knieen en enkels. Meestal sla ik mijn dekbed er tussen... Dan is de druk op je bern nietzo groot....

Ik hoop dat je kunt slapen.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Bepje  schreef op: 01-11-2014 11:55:00
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 01-11-2014 17:06:43
hoe is het anna?? beetje te doen met de pijn??
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Minou  schreef op: 01-11-2014 21:45:50
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 01-11-2014 23:26:11
Aww wat lief dat jullie aan me denken   

Vandaag is de pijn niet echt minder helaas, dus doe rustig aan en wandel rond met een kruk als ik even mn benen strek. Het lastige is dat mn linkerbeen een flinke hielspoor heeft, die wordt nu dus best overbelast omdat mn rechterbeen zoveel pijn doet. Dus t is even behelpen. 

Die dekentip is een goede ja! Was gisteren al aan het zoeken hoe ik goed kon liggen. Lig graag op mijn zij, maar benen tegen elkaar aan is geen optie, dus goed idee! 


Heb het gisteren met de internist ook nog over de kinderwens gehad. Het is net een week geleden dat we besloten om te stoppen met alle toestanden. Mocht ik zwanger geworden zijn, of in de toekomst ooit nog zwanger worden (wat vrijwel uitgesloten is natuurlijk) dan zal ik 9 maanden lang ontstold moeten worden. Dat geeft best risico's. Zeker met een bloeding, of een snellere bevalling waarbij je niet op tijd kunt stoppen met de bloedverdunners kan het heel gevaarlijk zijn. 
Deze info gaf me nog meer de bevestiging dat het een goede keuze is geweest om te stoppen met de behandelingen.


 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 02-11-2014 07:47:46
Hey fijn van je te horen!
Het zal nog best even pijn doen ja. Heb je nog andere pijnstilling gekregen?

Meid, welke krueze je ook maakt, het is jullie keus. En als julliedie prima vinden IS het goed!
Maar doe extra hormonen vormen idd een groot risico.
Het ontstollen tijdens de zwangerschap valt mee, je spuit fragmin oid en dat is, mocht je een bloeding oid krijgen goed te stelpen met meds in het ziekenhuis. Hier bij beide moeten spuiten. De een vanaf drie maand tot drie maand na bevalling en d ander vAnaf 7 weken ivm trombose tijdens zwangerschap.
Enige wat nu niet prettig is, met de iedverdunners, is ongesteld zijn...... Volgens de internist en specialist van de td maakt dat niet uit... Nou echt wel zei ik en een andere vrouw tijdens een cursus zelf doseremn... ( manlijke artsen!)
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 02-11-2014 07:49:31
Ooooh tikfouten... lig in bed, komt daardoor
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mamsie  schreef op: 02-11-2014 09:03:56
Ja je hoeft niet bang te zijn voor ontstollen in de zwangerschap.
Heb bij Noa ook fragmin gespoten tot 3 maanden na de bevalling, heb een keizersnee gehad maar juist weinig bloed verloren, omdat het fragmin is.
Zou je ascall gebruiken dan is dat al weer anders.

Maar ik ben zo blij dat je nu toch anti stolling hebt!

De beslissing om geen hormonen te gebruiken had je gelukkig al genomen anders zou je daar nu over moeten gaan nadenken en gaan beslissen, maar hormoon gebruik met stollingsproblemen is echt gevaarlijk...

Nou doe het rustig aan, gelukkig kun je hier je ei kwijt en weet Nina heel veel en is ze heel lief hahaha.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 02-11-2014 19:12:53
Ahhh lief mamsie! voel me gevleid! Dank je...


( en nu ga ik verder in de heksensoep roeren.. Hehehe!)
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 02-11-2014 19:21:19
Wat lief mamsie

Had vanmorgen een stukje geschreven hier maar zo te zien is het niet opgeslagen.
Fijn om te lezen wat jullie ervaringen zijn met ontstollen in zwangerschappen! Goed dat het ook zo kan in elk geval!

Wij kunnen natuurlijk niet op de natuurlijke manier  zwanger worden, dus er zullen hormonen bij komen kijken. En dat is en blijft wel een dingetje. Het is daarom goed dat we dit besluit hebben genomen. 

Dat ongesteld zijn ken ik Nina! De arts zei toen bij mij ook dat het niks uit zou maken, maar oh wat een viezigheid! Lijkt wel 3x zo veel en je blijft verschonen  Was 3 jaar geleden echt rottig, mede omdat ik ook nog regelmatig vloeide na de bevalling. Dus hoop dat het deze keer mee gaat vallen! 


Vandaag is de pijn helaas niets minder geworden. Je zou toch denken dat het op den duur wel wat weg gaat trekken he... maar helaas. Kga denk ik toch maar paracetamol erbij slikken, wie weet helpt het een beetje. En anders bel ik morgen de HA even om te vragen of er nog iets anders mogelijk is. 
Heb me voor komende week ziek gemeld op het werk. Maar omdat ik wel wat wil doen heb ik aangeboden een paar keer een paar uurtjes te komen om kantoorwerkzaamheden te doen. Dan hoef ik niet de groepen op en hoef ik niet zoveel te lopen. (werk in de zorg, gedragsproblematiek 24 uurs zorg) Dus maak ik me toch nog een beetje nuttig hopelijk. 

Ben vandaag wel wat meer benauwd dan afgelopen dagen. Puffers helpen maar kort. Was afgelopen week sowieso in toenemende mate benauwd. Kan door de astma komen natuurlijk, maar ben al snel bang dat het meer is nu ik met dat been zit. De gedachte dat ik behandeld wordt is nu wel extra fijn dus. 

Succes met je heksensoep Nina haha
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mrtj  schreef op: 02-11-2014 19:44:46
voor Anna28; hopelijk trekt de pijn snel weg!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 02-11-2014 19:47:04
Je hebt nu anti stolling dus de kans is heel klein dat je een embolie krijgt ( zeg niet dat het niet kan maar de kans is klein)
Ben er ooi van verdacht door d ha. Door naar ehbo. kans is heel klein masr toch... Gelukkig vals slarm en dus een ader ontsteking.

Maar vraag gewoon pijnstilling. En denk eraan je bern hoog te leggen ook op je werk, met kussen onder knie! En op tijd even ern rondje lopen. Door de pijn heen... Heel lastig....
Maar doe niet te veel! Rustig aan'
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 03-11-2014 17:15:43
Hoe is het ermee meid??
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 03-11-2014 17:28:37
Lief dat je aan me denkt Nina

Vandaag een vergadering bijgewoond van 2.5 uur. Na een uur werd het toch wel erg lastig.... had m half hoog over 1 van mijn krukken gelegd, maar dat was niet voldoende. De pijn is echt niet te harden gewoon. 
Dus lastig. Heb mezelf iets overschat denk ik. 
De pijn is nu weer verplaatst (althans, de stekende branderige pijn) nu op mijn kuit. Duidelijk een verdikking en rode plek te zien/voelen. Raar dat het steeds verplaatst trouwens! 
De rest blijft pijnlijk en is nog steeds verkleurd. Heb trouwens ook wat vocht in mn enkel nu, maar dat hoort er denk ik wel bij. 
Dus al met al weinig verbetering nog. 
Geloof dat de huisarts me morgen gaat bellen dus zal eens overleggen hoe of wat. 

Het spuiten gaat weer als vanouds gelukkig. Net zo makkelijk 2 spuiten in mn buik. Ook weinig blauwe plekken, dus gelukkig ben ik dat nog niet verleerd haha

 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 03-11-2014 18:49:06
Het spuiten verleer je ook niet...hahaha

maar bel nou gewoon je ha op of overleg met de internist. doe het nu gewoon... je hebt jezelf ermee.
en idd doe rustig aan, overschat jezelf niet. neem je rust. je lichaam heeft een opdoffer gehad.... en je hebt je gezinnetje nog.... kost ook energie... lief bedoelt dat je toch gaat werken. maar denk eerst even aan jezelf nu!! misschien toch minder werken nu, eerst herstellen. zeg gewoon dat het je toch tegengevallen is. je hebt er niets aan dat je de overige uren thuis uitgeput op de bank ligt!
over je kruk leggen is niet echt hoog leggen.. beter op een andere stoel met kussens....

en tuurlijk denk ik aan je..
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 04-11-2014 16:28:26
Vandaag toch maar even overleg gehad met de huisarts. Heb nu tramadol gekregen in druppelvorm. Neemt sneller op denk ik dan tabletten. Ik ken de tabletten wel (capsules) maar druppels kende ik nog niet. Hoop dus dat het gaat werken! Ze vond het heel vervelend dat ik nog zoveel pijn had en moet in t vervolg gewoon eerder aan de bel trekken 


 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 04-11-2014 18:40:53
Eigenwijsje! maar fijn dat j wat gekregen hebt! Hopelijk werkt het snel! Sterkte!!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 05-11-2014 21:02:52
hoe is het met je anna? hopelijk werken de pijnstillers.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 05-11-2014 22:06:35
Hoi! Vandaag gaat het voor het eerst wat beter met de pijn. Dus dat is erg fijn! Nu nog leren rustig aan te blijven doen haha

Vanmiddag een nieuwe echo gehad. Het is gelukkig niet verder naar de diepere aders gegaan, dus hopelijk blijft het zo! Maar het is helaas niet minder of kleiner geworden. Nog steeds zit er zo'n 80cm helemaal dicht. Dat gaat gewoon veel tijd kosten zei de echoscopiste. 
De pijnstillers werken redelijk, maar omdat ik er geen auto mee mag rijden neem ik het niet altijd in  Wil er toch af en toe even uit. Maar zodra ik thuis ben doe ik t wel hoor, dat haalt net even de scherpe kantjes weg. 

Vanavond een heet bad genomen, dat is wel erg lekker! Weinig pijn in het warme water. Maar bij het uitstappen voel je het wel weer even zeg! Al met al ben ik niet ontevreden over vandaag, dus op naar meer verbetering!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 05-11-2014 22:32:36
fijn dat het iets beter gaat...
en idd rustig aan doen is lastig... blijft ook lastig.

het kan idd heel lang duren voordat het helemaal weg is, als het al helemaal weg gaat. het kan zijn dat je lichaam zelf een omleiding maakt om de verstopping heen.. en dat heeft tijd nodig.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 08-11-2014 19:31:18
hoe is het met je meid??
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 09-11-2014 20:59:18
heb sinds gister zon krampgevoel in mijn onderbeen links als ik lig nergens last van maar zo gauw ik ga lopen of stil sta op een bepaalde plek dan doet het echt pijn. heb niks geks gedaan kan iemand mij gerust stellen want ben gaan googlen en wordt er niet relaxer op 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 09-11-2014 21:19:00
Kan zweepslag zijn Veroch
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 09-11-2014 21:23:07
Voor zweepslag hoef je niks geks te doen, kan zomaar opzetten
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 10-11-2014 17:47:07
kan je de hand schudden anna hier ook trombose been.
toh even langs de dokter gegaan en bloed geprikt en ja hoor werdt net gebeld of ik met spoed naar de dokter wilde komen pff allemaal zo onwerkelijk ik ben bang zo bang kunnen jullie me wat geruster stellen heb een prik in mijn buik gehad morgen echo laten maken. maar pfff wat en hoe ik ben zo bang meiden
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 10-11-2014 18:14:54
He meid wat naar! Weet je ook of je een oppervlakkige of een diep veneuze trombose hebt? Dat maakt nogal verschil namelijk!

Probeer je verder niet zo druk te maken hoor  Ze zijn er snel bij en als je gelijk behandeld wordt dan is de kans nihiel dat het verder gaat. 
Waar ben je het meest bang voor? Klets hier maar lekker van je af hoor!

Morgen een echo, daarna zul je te horen krijgen welke vorm van trombose je hebt en wat de behandeling wordt. Als je een diepe trombose hebt dan zul je aan de bloedverdunners gaan. Die spuit in je buik was de eerste prik. 
Bij een diep veneuze trombose kan het zijn dat je een paar dagen wordt opgenomen om je te helpen met spuiten. Echter als het meevalt krijg je een priktraining en mag je zelf thuis spuiten en na een paar dagen aan de tabletten in overleg met de trombosedienst. 
Als je een echte trombose hebt dan moet je bloedwaarde bijgesteld worden (je stollingswaardes INR) en dat gebeurd dus door medicatie. Je zult in het begin om de paar dagen bloed moeten laten prikken bij de trombosedienst en zij bepalen dan je medicatiehoeveelheid. 

Als je vragen hebt: stel ze gerust, Nina weet hier het meeste zoals je wel zult lezen
En probeer de ongerustheid wat van je af te zetten, je wordt nu behandeld dus de stolsels worden aangepakt!


@Nina: met mij gaat het de goede kant op gelukkig! Minder pijn en steeds mobieler! 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 10-11-2014 21:45:08
fijn anna dat het iets beter met je gaat.

en mama v: sterkte meid! idd er komt heel veel op je af!! laat je niet gek maken door verhalen! maar je hebt al een spuitje gehad en die werken meteen!!
het duurt wel weer even voordat je je vertrouwen in je lichaam terug hebt, heeft bij mij zeker een jaar geduurd na mijn eerste trombose. man wat was ik bang! bang voor alles! echt....en o als ik mijn meds toch eens vergeten was... heb zelfs snachts wel eens de huisartsen post gebeld. kon er niet meer van slapen... wat als....
nu, inmiddels 12 jaar verder, weet ik er meer van en ben ik er geruster op. vooral omdat ik nu ook zelf prik en dosseer...
zet je schrap voor de klut spuitjes fragmin of fraxiparine... ik ben heel eerlijk: die zijn niet prettig, vloeistof kan prikken... langzaam spuiten... en jezelf spuiten is in het begin niet fijn...
ik weet nog dat ik voor de derde keer moest spuiten en dat ik het nog steeds moeilijk vond de eerste.
en net wat anna zegt: je bent er vroeg bij geweest. je hebt nu anti stolling gekregen (de spuit) en die werkt nu. morgen de echo. spannend!
en bij vragen stel ze gerust... ik zal kijken wat ik voor je kan betekenen. en de angst... is heel benauwend, ik weet er nog alles van. daar kan ik je weinig mee helpen behalve zeggen dat je anti stolling nu zijn werk al doet.
probeer wel te blijven bewegen op geleide van de pijn. laat je een goed maat kous aan meten. niet 1 van de apotheek maar vraag een verwijzing naar een bandagist. die maken echt kousen op maat.
is je been gezwachteld?/ was bij mijn eerste trombose ook...en na een uur zakten ze al weer af... totdat ik net als jou, de volgende ochtend terug moest komen voor de echo... (ik vond het geen pretje dat ze met die echokop op je been drukten, deed pijn....)
*vraag pijnstillers die je mag slikken tegen de pijn.
*leg je been hoger. let op dat je een kussen onder je knie legt zodat je knie niet doorzakt.
*eventueel in bed je voeteneind omhoog zetten. met kussen onder matras.
*als je op je zij ligt een kussen oid tussen je been doen waardoor deze niet knelt.
*schrijf al je vragen op die je hebt zodat je morgen je vragen kwijt kunt.
* blijf hoe moeilijk en pijnlijk ook toch bewegen
*maar neem ook je rust!
* mocht je multi vitamines gebruiken, kijk dan even of er geen vitamine k inzit. ik zou nu ook even geen boerenkool of andere kool eten ivm vit k... als je goed ingesteld bent, je bloedwaarde zit waar hij hoort, dan kun je rustig alles weer eten. maar nu zul je vaker moeten prikken (sorry anna dat had ik bij jou nog niet verteld)
*mocht je naar de tandarts oid moeten, vermeld dan even dat je antistolling krijgt. (alleen in de tijd dat je dit krijgt natuurlijk)
*bij ingrepen altijd je trombose verleden melden, dan kunnen zij daar rekening mee houden.

verder kan ik je alleen maar heel veel sterkte wensen en een hele dikke knuffel geven!!


en bij vragen stel ze gerust.....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op oppervlakkige trombose ervaringen?
Naam
Bericht