Menu
 

Topic:

mirena spiraal voor- en nadelen

Jen9  schreef op: 30-10-2014 13:36:26
Ik heb de laatste tijd last van een heel heftige menstruatie en abnormaal bloedverlies tussendoor. Zojuist voor een uitstrijkje geweest en de hee rattaplan daarbij. Waarschijnlijk komt daar niks uit.

De arts stelde o.a. de mirena voor... Wat zijn de voor-en nadelen daarvan. Dat hele heftige menstrueren is in mijn geval lastig. Ik werk in de kinderopvang....  Sta vaak alleen , en als ik dan elk half uur/uur moet verschonen is bijna geen doen.

Ik weet dat mensen als nadeel noemen dat een bevruchte eicel wordt wegghaald door de mirena. Mijn man is gesteriliseerd, dus dat is sowieso geen issue... En verder... wat zijn jullie ervaringen? Het zijn ivm de pil erg weinig hormonen....
 
Quote
Navigatie
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Kyla  schreef op: 30-10-2014 14:07:02
Voordeel: niet tot nauwelijks menstrueren. Ik menstrueer nog wel, maar dat is een kwestie van 3 dagen een inlegkruisje. (eerder een goeie week met 2-3 hele zware dagen). Minder hormonen dan de pil. Ik voel me heel labiel als ik de pil slik, met de mirena heb ik geen last hiervan.

Nadeel: het plaatsen vond ik niet prettig, maar dat is sowieso met gerommel daarbinnen en dan ben je er ook weer voor 5 jaar vanaf.

Ik ben zelf heel tevreden met mijn mirena.

 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ladyb  schreef op: 30-10-2014 14:11:05
Hier precies hetzelfde als Kyla, ik wil nooit meer iets anders 
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Vera  schreef op: 30-10-2014 14:25:39

ik heb hem er to 2 keer toe laten uithalen en hij is er een keertje zelf uit komen zetten.
Ik vind het geen prettig ding. Ik wordt er wel labiel van, ik heb buikpijn en misselijk. En ik had wel last van tussentijdse spottings. PAs na een 1 jaar ging dat er een beetje vanaf. Daarbij kan mijn lichaam er duidelijk niet tegen, hij werkt hem er vanzelf uit. Ik heb hem een keer voelen zakken (en kon de dokter hem er zo uitvissen) en ik hij heeft een keertje zijn werk niet gedaan, was hij ook al verzakt met als zwangerschap tot gevolg. Bij ons geen probleem maar leuk vond ik het niet. Hij gaf me dus geen veilig gevoel. Als je het alleen doet voor de menstruatie dan zou ik hem wel durven te proberen. Hij kan er altijd zo weer uit.
Plaatsen is even vervelend maar die eendenbek aantrekken is erger dan heel de procedure. 
Nu ben ik zonder en heb ik hormonale migraine gekregen, weet ook niet goed wat ik daarmee aan moet. Lees dus even verder mee.... misschien hebben mensen nog wel andere opties
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Jen9  schreef op: 30-10-2014 14:38:34
Nou.. heb vanmorgen zo'n enorm inwendig onderzoek gehad.... dan kan dat er ook nog wel bij ;-)

Als anti-conceptie heb ik m niet nodig.. dus dan zijn de meste reacties wel positief....
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ano  schreef op: 30-10-2014 15:29:31
ik heb nu mijn 2de erin zitten en het bevalt super.... (figuurlijk dan ) nergens last meer van, zelfs geen ongesteldheid. De huisarts gaf mij aan dat er juist veel vrouwen op leeftijd (boven de 40) een mirena laten zetten ondanks sterilisatie omdat dan de menstruatie veranderd en met de Mirena heb je daar geen last van (meestal).
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ff Ano  schreef op: 30-10-2014 16:13:36
Bij mij geen succes verhaal..
1e was niet goed geplaatst door huisarts, daarna door naar de gyneacoloog, die was wel goed.
Maar daarna begon de ellende....enorm labiel, buikpijn, veel bloedingen, had de neiging om dat ding op een gegeven moment er zelf
uit te trekken. Toen ging het een tijdje goed, wel spotting maar zo weinig dat het met een inlegkruisje af kon. Na 3,5 jaar steeds vaker bloedingen, om de 2 weken, een week lang. Dit heeft tijden aangehouden, en toen maar laten verwijderen. Nu aan de prikpil en dat bevalt me super.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Daisy1977  schreef op: 30-10-2014 16:31:29
Ik heb 2 verhalen:

Succes-story van mezelf: ik heb hem laten zetten en ben nooit meer ongesteld geweest. Ik moet voor een nieuwe, hopelijk blijft dit dan ook zo!

Het andere verhaal is van mijn vriendin. Ik had hem aan haar geadviseerd, omdat het bij mij zo goed ging. Zij is 6 maanden continu aan het bloeden geweest, elke dag! Na 6 maanden is ze "gillend" naar de gyneacoloog gerend en deze heeft 'm verwijderd. Zij is nu weer aan de pil.

Reden is niet te geven. Alleen wat ik wel opvallend vind is dat ik vroeger ook makkelijk de pil een half jaar kon doorslikken zonder tussentijdse bloedingen en zij niet. Zij werd halverwege de tweede strip al weer ongesteld. Heeft het er iets mee te maken? Je zou het bijna denken....
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ma Dalton  schreef op: 30-10-2014 17:20:52
Heb hem gehad. Werd labiel ervan. Niet ongesteld . na twee maanden non stop bloeden was dat ineens helemaal geen menstruatie meer( fijn!!) maar werd naar van dat ding en hoewel je hem niet zou kunnen voelen zitten had ik pijn tijdens intiem zijn. maar ook soms als ik raar bukte ofzo.
heb hem voortijdig laten weghalen. Onding en voelde me in no-time een stuk fijner.
nu een nieuw probleem want heb een verleden met zware endometriose en word nu steeds zwaarder ongesteld. Ik heb binnenkort een afspraak met de gyn, want zo kan het ook niet verder. Alternatieven voor die rot mirena lijken er ook nauwelijks te zijn. Essure 😟 maar dat is bijna onomkeerbaar en wat je daar over leest . Als jij een beter alternatief hebt? Ik voel me bijna veroordeeld om weer een mirena te moeten en kijk er niet naar uit.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ma Dalton  schreef op: 30-10-2014 17:22:28
Over de vorige schrijfster.. Ik kon ook altijd doorslikken zonder veel problemen, maar die twee maanden non stop bloeden in het begin waren toch vervelend
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Mamsie  schreef op: 30-10-2014 19:15:18
Ongeveer 80 % van de mensen die de mirena laten plaatsen hebben er alleen maar profijt van, nagenoeg geen menstruatie meer, het plaatsen wordt als wisselend ervaren.
Maar hoor je bij die paar waar hij niet voor geschikt is, dan heb je ook wel echt alle ellende ervan.
Maar ik denk absoluut dat het te proberen waard is.
Het volgende alternatief is nova sure, is een kleine ingreep onder narcose maar ook heel helppend.
Ik heb hem vorig jaar september gehad en geen menstruatie meer gehad.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Dano  schreef op: 30-10-2014 21:49:01
Ik heb dus al ruim 6 jaar totaal geen menstruatie weer. Is met 5 jaar vervangen en ik heb er echt noooooit last van.
ik vindt 'm top!
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Jen9  schreef op: 30-10-2014 22:53:28
nova sure kan niet ivm nikkelallergie. ... en daar last van contactallergie.. nee.. zit ik niet op te wachten ;-)
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Family  schreef op: 31-10-2014 08:35:30
ik heb slechte ervaringen met spiraal, maar zou je de implanon niet kunnen nemen? binnen het jaar helemaal bloedvrij en hij blijft 3 jaar zitten, dus geen omkijken naar! 
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ano  schreef op: 31-10-2014 08:42:44
Ik heb nu de 3 de en het bevalt uitstekend, plaatsen voel je wel, maar het is ook zo gebeurt, nooit meer ongesteld, nooit meer ergens aan denken en voor 5 jaar klaar.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
An  schreef op: 31-10-2014 08:49:54
Ik heb geen ervaring met mirena (ik zou hier sowieso niet voor kiezen), maar is er behalve een uitstrijkje wel verder onderzoek geweest naar de mogelijke oorzaak van het bloedverlies?
Bij mij begon de huisarts ook over een spiraaltje. Ik vond dit wel een heel snelle conclusie en had mij gelukkig van te voren geinformeerd op internet en heb een doorverwijzing naar de gynaecoloog gevraagd. Hier bleek na een echo dat een poliep de oorzaak van mijn bloedverlies was. Na het verwijderen van die poliep zijn ook mijn klachten weg gegaan.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Mamsie  schreef op: 31-10-2014 12:04:27

Quote Jen9:
nova sure kan niet ivm nikkelallergie. ... en daar last van contactallergie.. nee.. zit ik niet op te wachten ;-)




Nee niet de essure behandeling maar nova sure, dat is via elektiriche stroompjes het baarmoederslijmvlies weghalen, mag alleen als je neit meer zwanger wilt worden,
Maar daar komt in mijn ogen geen nikkel aan te pas.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Anne Mv 3  schreef op: 31-10-2014 12:29:19
Pil of hormoonhoudend spiraal wordt vaak aangeraden door huisartsen bij heftig wordende menstruaties door veranderende hormoonhuishouding - begin van de overgang - maar in de praktijk krijgen veel vrouwen alsnog problemen wanneer ze hiermee stoppen.
Veel vrouwen zeggen achteraf: ik was liever dan maar in één keer door die rotperiode gegaan want nu heb ik het op mijn vijftigste alsnog...

Heb je vrouwenmantelthee al wel eens geprobeerd? Volgens mij zijn er nog wat natuurlijke middelen waardoor je minder vloeit.
Ieder half uur verschonen is echt super vervelend. Bij mij wisselt het per maand, dus als ik weg moet op de 1e 2 à 3 dagen van mijn nemstruatie dan gebruik ik vaak al ibuprofen zodat ik minder stolsels heb en dus ook minder vloei.
Het is in ieder geval behoorlijk vervelend, en ik begrijp ook heel erg goed dat je er iets aan wilt doen!
Hormonaal is het in ieder geval 'uitstel van executie' want je houdt je lijf voor de gek en zodra je stopt met de hormonen begint de ellende (meestal) weer voor af aan.

Suc6 met je keuze!
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ma Dalton  schreef op: 31-10-2014 12:34:36
zou het zo zijn An? Mijn moeder heeft echt jaren en jaren met de overgang geknoeit. Ik denk zeker 10 jaar al met al.Dus het is helemaal niet gezegd dat het dan later alsnog net zo lang duurt.. het kan best goed zijn dat je er anders nog steeds last van zou hebben gehad.. en echt vroeg overgang in heeft ook nadelen.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Mama_anja  schreef op: 31-10-2014 12:51:50
ik heb hem een jaar gehad voor de bloedingen was het oke maar had zoveel buikpijn 
dus na een jaar er uit gehaald  en paij wa s over
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Jen9  schreef op: 31-10-2014 13:48:52
Ze hebben alle organen gevoeld (eierstokken, baarmoeder.. arts heeft gynaecologisch verleden), een kweekje en een uitsrijke genomen...
Komt er niks uit dan een overgangstest.... dan wil ik, denk ik, wel een spiraal proberen....

Goed dat je t zegt Anne, ga t zeker navragen....  Maar t is natuurlijk anders dan hormonen slikken zoals veel vrouwen in de overgang doen.. dit is echt een fractie ervan....  En vrouwen in de overgang die een spiraal wordt aangeraden, wordt dt meestal aangeraden om de hromonen die ze slikken wat teniet te doen....Slikken ga ik zeker niet meer doen.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
An  schreef op: 31-10-2014 15:35:03
Bij mij was de poliep alleen met een echo te zien.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Mamsie  schreef op: 31-10-2014 22:30:33

Quote Anne Mv 3:
Pil of hormoonhoudend spiraal wordt vaak aangeraden door huisartsen bij heftig wordende menstruaties door veranderende hormoonhuishouding - begin van de overgang - maar in de praktijk krijgen veel vrouwen alsnog problemen wanneer ze hiermee stoppen.
Veel vrouwen zeggen achteraf: ik was liever dan maar in één keer door die rotperiode gegaan want nu heb ik het op mijn vijftigste alsnog...

Heb je vrouwenmantelthee al wel eens geprobeerd? Volgens mij zijn er nog wat natuurlijke middelen waardoor je minder vloeit.
Ieder half uur verschonen is echt super vervelend. Bij mij wisselt het per maand, dus als ik weg moet op de 1e 2 à 3 dagen van mijn nemstruatie dan gebruik ik vaak al ibuprofen zodat ik minder stolsels heb en dus ook minder vloei.
Het is in ieder geval behoorlijk vervelend, en ik begrijp ook heel erg goed dat je er iets aan wilt doen!
Hormonaal is het in ieder geval 'uitstel van executie' want je houdt je lijf voor de gek en zodra je stopt met de hormonen begint de ellende (meestal) weer voor af aan.

Suc6 met je keuze!




Dit is niet helemaal waar, dat geld wel voor als je hormonen gaat slikken maar geld niet voor een hormonaal spiraal.
Deze wordt juist gebruikt om de periode die rot is te overbruggen. Wel moet je daar een oestrogeenhormoon bij gaan slikken
Nogmaals er is een kleine groep waar dit niet bij werkt, maar die groep is echt maar klein, en over het algemeen weet je ook direct dat het zo is omdat je bloedingen blijft houden.
Met de vrouwenmantelthee ben ik het helemaal mee eens! Heel goed te proberen.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Ma Dalton  schreef op: 04-11-2014 09:30:32
Even misbruik van dit topic. Maar heb nu een afspraak staan met de gyn omdat mijn menstruatie steeds erger werd. 2 dagen de kraan open en met ongelooflijk vlezige stolsels de laatste keer.. En heb die afspraak nog niet gemaakt.. Of deze keer ben ik volgens het boekje ongesteld, zou mijn lichaam zelf iets hebben opgeruimd? ik zit erover te denken om af te bellen. Heb wel een verleden met endometriose. 
Voel me zo'n aansteller als ik daar ga zitten en heb juist nu niks? 
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Int  schreef op: 04-11-2014 12:59:05
Ik ben zeer tevreden over de Mirena. Na de eerste keer plaatsen had ik een paar dagen bloedverlies, inlegkruisje was voldoende. Daarna nooit meer ongesteld geweest. Inmiddels zit de 2e erin. Plaatsen ging ook weer prima, net als de eerste keer. Na het plaatsen even een inlegkruisje, paar uur later niets meer gevloeid. Ik ben dus al 7 jaar een tevreden gebruikster.
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Radijsje  schreef op: 04-11-2014 16:06:31
Hier ook positief! Ik heb zelf endometriose en mag dus niet meer ongesteld worden.
Endometriose is verklevingen buiten de baarmoeder! Zwaar ongesteld zijn, veel buikpijn etc. Voormj is de mirena dus een uitkomst omdat ik niet meer ongesteld wordt.
Plaatsen heb ik nix van gevoeld maar dat is voor ieder verschillend!
 
Quote
RE: mirena spiraal voor- en nadelen
Jen9  schreef op: 04-11-2014 20:25:59
Endometriose hebben ze mij ook wel eens van verdacht.. Ik heb ook veel stolsels 2 dagen lang (ben nu trouwens na 2 weken weer ngesteld geworden.. zucht..). Als er nu niks uitkomt ga ik wel even terig naar de huisarts om dingen te bespreken.. t Is denk ik wel iets hormonaals, mijn borsten doen ook vrolijk mee. ;-) auwie
 
Quote
Navigatie


Reageren op mirena spiraal voor- en nadelen
Naam
Bericht