Menu
 

Topic:

mag ik even

Zondernaam  schreef op: 16-10-2014 23:33:05
Hai meiden,

ik heb een tijd niet geschreven...en kan dit ivm privacy ook niet onder mijn eigen nickname doen.

misschien herinneren jullie je een topic van begin of half augustus (waarvan een enkeling dacht dat het niet klopte omdat het vanuit een ander ip-adres was gepost en anoniem) waarin ik vertelde over de ziekte van mijn vriend die ineens nog maar 10-12 maanden te leven zou hebbn)

affijn....
het is snel bergafwaarts gegaan...hij is de laatste 5 weken van zijn leven bij mij thuis geweest, we zijn getrouwd en hij is ongeveer 3 weken geleden overleden. In mijn armen en in heel veel liefde.. Al met al binnen twee maanden dus...

Nu komt het:

Hij laat een kind achter..vrij jong nog   Een kind dat hier al 3 jaar graag kwam en ook tijdens de laatste weken geweest is, met moeder.
Vanut de raad van de kinderbescherming was een aanbeveling dat vader ook gezag zou aanvragen..(ivm borderline moeder, die al twee oudere kinderen had waarvan er 1 is weggelopen en 1 uit huis geplaatst is..tja mooier kan ik het niet maken) Vader had dat niet omdat ze nooit getrouwd waren en de moeder hem dat niet wilde geven. Wel heeft hij het kind erkend en altijd voor het kind betaald en ook zorg gedragen in de weekenden voor haar oudere twe kinderen)

Nu heb ik ivm afwikkeling van dingen gmaild (heb haar ook steeds op de hoogte gehouden) en nu heb ik een vijandige mail teruggekregen waarin ze zegt geen contact te willen.

Door het huwelijk ben ik officieel familie geworden van het kind en zou ik bezoekrecht kunnen afdwingen.
contact met de raad heb ik veelvuldig gehad door het onderzoek dat liep naar het welzijn van het kind. Ze kunnen op dit moment niets anders doen inzake dit kind  dan doorverwijzen naar psycholoog omdat ze alles net niet hard genoeg kunnen maken. Ik sta in hun systeem en word op de hoogte gehouden...

Mijn dilemma: ik wil neit nog meer ellende/onnrust voor die kleine.
aan de andere kant: het heeft met mij en mijn kinderen een goeie band die dus nu ook verdwijnt. naast het feit dat het de papa al moet missen.
Vanwege de  stoornis van moeder is het lastig communiceren/overtuigen.  Hoewel dit hiervoor prima was wil ze nu dus niks met me te maken hebben. Ze heeft zelf met het grootste deel van haar eigen fam geen contact en nu verbiedt ze het kind dus ook contact met de fam van vader.
Ik heb mijn lief beloofd een oog in het zeil te houden en wil dat ook met alle liefde graag doen. Ik hou ook gewoon heel veel van het kind.
Alleen hoe pak ik dit nu aan?


iemand tips? ik hoor ze graag

 
Quote
Navigatie
RE: mag ik even
Saskia70  schreef op: 17-10-2014 08:16:56
Lieve Zondernaam, ik heb geen tips, maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen... 
 
Quote
RE: mag ik even
Mamsie  schreef op: 17-10-2014 09:27:07
Ik heb ook geen tips. maar pffff wat een heftige tijd zeg!
Wat is dat snel gegaan.....
Heel veel sterkte en wijsheid!
 
Quote
RE: mag ik even
Ania  schreef op: 17-10-2014 09:31:32
Allereerst heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

Heb je contact gehad met Jeugdzorg, Pleegzorg of maatschappelijk werk?
Als er al kinderen uit huis geplaatst zijn, is er een kans dat dit weer gebeurt, als het niet goed gaat met het kindje.
Misschien zou je dan het kind kunnen opvangen (dus aangeven bij BJz dat je dat wilt), of weekend opvang gaan doen voor dit kindje.
 
Quote
RE: mag ik even
Onsjanneke  schreef op: 17-10-2014 09:41:14
Heel veel sterkte de komende tijd.

ik sluit me aan bij Ania.

Verder kan het ook tijdelijk zijn dat er geen contact is. Moeder wil wellicht het kind beschermen tegen de rouw die er nu in je gezin is? Ik zou naar haar voorlopig afstand bewaren, en verder idd bij jeugdzorg aangeven wat jouw mogelijkheden zijn.
 
Quote
RE: mag ik even
Krumelke  schreef op: 17-10-2014 09:45:46
kirjg er gewoon kippenvel van.

allereerst gecondoleerd met het verlies van je man !

wat een heftige situatie zit je in. misschien kun je via de raad tips krijgen en kunnen zij je helpen ermee. vind het nogal wat om niets te doen daar je idd familie bent van het kind (stiefmoeder) en jouw kinderen broerjtes/zusjes zijn geworden. en het kind alleen bij zijn moeder laten lijkt me ook niet helemaal fijn voor je eigen gevoel daar je weet wat er met de andere kinderen is gebeurd. 
denk dat het kind er beter af is als het jullie nog vaak kan zien. maar dat is mijn gevoel nu bij jouw tekst en ik ken niet het hele verhaal.

sterkte idd met deze situatie.
 
Quote
RE: mag ik even
Ma Dalton  schreef op: 17-10-2014 10:41:04
Je man had geen ouderlijk gezag. Om bezoekrecht af te kunnen dwingen had hij dat bij de rechter aan moeten vragen. Ze heeft hem die weekenden dus gegund. 
ik zou niet weten waarom jij bezoekrecht af zou kunnen dwingen op basis van het feit dat je getrouwd bent. Hij had geen gezag en dus geen rechten.  Jij nog minder vrees ik. 
je beste route is geen ruzie maken. Voorstellen of in het belang van het kind en de jouwe die bezoeksregeling door kan blijven gaan. En duidelijk aangeven bij jeugdzorg dat je als er een uithuisplaatsing moet volgen dat jij graag het kind opvangt.

 
Quote
RE: mag ik even
Ma Dalton  schreef op: 17-10-2014 10:59:40
misschien moet je even zelf googlen. Maar op basis van wat ik online zo snel uit de betreffende wetsartikelen lees, ben jij ook geen stiefouderadoptie in de zijband de wet. Dan had het kind bij jullie moeten wonen, en je man gezag moeten hebben gehad...
zelfs op basis van Europees verdrag rechten van de mens geef ik je weinig kans.

echt, ik denk dat je beste kans is, om get vriendelijk te Houden.
 
Quote
RE: mag ik even
Ma Dalton  schreef op: 17-10-2014 11:06:45
Sorry van de spelfouten. Type op mijn iPhone
 
Quote
RE: mag ik even
Zondernaam  schreef op: 17-10-2014 13:04:17
lieve meiden

dank jullie wel voor de reacties.

Mijn naam is bij de raad bekend en ik heb een aantal gesprekken gehad met ze. Het rapport van het onderzoek naar het kind is mij ook toegestuurd. Vader had geen gezag (die zaak zou volgende maand voorkomen.......) maar heeft het wel erkend en altijd voor gezorgd. Dat staat ook in het rapport.  
Bezoekrecht kan, zoals ik heb begrepen van de advocaat,  elk familielid afdwingen (staat los van gezag), je moet alleen je band met het kind kunnen aantonen (dat kan ik op dit moment)   maar wil  ik in principe niet doen omdat de moeder onvoorspelbaar is en het dan een negatieve uitwerking heeft op het kind.
Mijn insteek is niet het kind van haar 'afnemen'. Mijn bedoeling is erop toezien dat het goed met het gaat. Het contact te onderhouden door af en toe een kaartje te sturen en langs te gaan. Zodat als het kind vragen heeft ik ze kan beantwoorden en het kind weet dat we nog steeds van het houden en ervoor willen zijn.

Als het misloopt ben ik voor 1000 % bereid het kind op te nemen in mijn gezin, daar hoef ik niet eens over na te denken. Dat is ook bekend bij de raad. Ik geloof dat het kind het best af is bij de moeder. Alleen heeft die met de halve wereld ruzie en ontbreekt het haar aan zelfinzicht en pedagogische vaardigheden (volgens rapport). Zou ik aan de zijlijn kunnen helpen.    
Probleem is dat de band die mijn gezin nu met het kind heeft eenzijdig wordt verbroken. En dus ook met de familie en vrienden van mijn man.

Ik heb inmiddels ook overleg gehad met de raad. Misschien dat ik via haar familie nog iets kan. Ik ga in elk geval een mail terugsturen dat ik haar houding niet snap en alleen maar goeie bedoelingen heb. Misschien draait ze bij. Ik hoop het zo..
 
Quote
RE: mag ik even
Ma Dalton  schreef op: 17-10-2014 13:10:15
Zit je in België of Nederland ? In Nederland kun je niet zomaar bezoekrecht afdwingen. Het kind heeft ook niet volledig bij jullie gewoond. Je bent ook niet zomaar familie omdat je nu getrouwd was. Al voelt het misschien zo.

 
Quote
RE: mag ik even
Mv5  schreef op: 17-10-2014 15:45:12

allereerst natuurlijk gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.
ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe dit op te lossen, maar ik begrijp dat het een hele moeilijke en vervelende situatie is, zowel voor het kind als voor jou en je gezin/familie. nogmaals veel sterkte gewenst.

 
Quote
RE: mag ik even
Family  schreef op: 17-10-2014 17:00:01
ma dalton. de "oma" van mijn 2 oudste heef ook bezoekrecht afgedwongen er is immers family life. Wat i kbegrepen heb van de rechter is dat zelfs buren die een hele sterkte band hebben en dit kunnen overleggen bij bijvoorbeeld een overlijden of verhuizing, bezoekrecht kunnen aanvragen. Ik woon in NL. 

Dit is wel 8 jaar geleden en uiteindelijk heeft "oma" deze zaak niet "gewonnen" (bah wat een naar woord als het over je kinderen gaat) puur omdt ze met steeds belachelijker eisen kwam. Eerst was het 1x per maand een nachtje en bij de 3e zitting wilde ze de jongens al de hele zomer en kerstvakantie en de helft van de herfst en voorjaarsvakantie...  en elke week het gehele weekend van 16: 00 uur op vrijdag tot en met zondagavond 18:00 uur... 

 
Quote
RE: mag ik even
Family  schreef op: 17-10-2014 18:10:17
idd is het nu alleen "familie" die bezoekregeling aan mag vragen van opa en oma tot neefjes en nichtjes, maar hieronder valt onder bepaalde voorwaarden ook stief ouders. 

Ik persoonlijk zou gaan voor het aardig naar haar toe zijn en op bezoek gaan voor het kindje en misschien keertje naar het bos , duinen, pretpark, dierentuin 
 
Quote
RE: mag ik even
Liefje  schreef op: 17-10-2014 19:29:21
Ik zou haar mailen en iedereen zeggen dat je haar reactie niet helemaal begrijpt maar dat je haar en haar kind gewoon graag wilt helpen 
Hoe oud is het kindje?
 
Quote
RE: mag ik even
Zondernaam  schreef op: 17-10-2014 19:57:45

Quote Liefje:
Ik zou haar mailen en iedereen zeggen dat je haar reactie niet helemaal begrijpt maar dat je haar en haar kind gewoon graag wilt helpen 
Hoe oud is het kindje?



dat heeft de beste vriend van mijn man gedaan.
haar antwoord was dat het kind een toekomst bij haar heeft en zij geen band heeft met ons (ook die vriend niet)


ik ben vandaag 6 keer begonnen aan mijn mail, maar merk dat ik nog teveel in de emotie ga zitten dus ik wacht maar even.

Ik ben het met jullie eens dat de vriendelijke weg de juist is; heb ik tot nu toe ook steeds zo gedaan. Haar mail was in antwoord op mijn mail waarin ik naast de afhandelingen (geld en zo wat ik voor het kind aan het regelen ben)  vroeg of ik misschien iets kon doen, hoe het met ze was en of ik het speelgoed van het kind eens mocht komen brengen.

antwoord was dus: mijn kind heeft genoeg speelgoed en ik wens geen contact met jou.

een vriendin  van me zegt: door haar stoornis pakt iedereen haar met fluwelen handschoentjes aan, omdat ze allemaal bang zin voor haar reacte, en misschien is het wel goed om duidelijk te zijn en niet zo lief.



 
Quote
RE: mag ik even
Ma Dalton  schreef op: 17-10-2014 22:34:37
Wat win je ermee om bonje te maken? Je geeft haar alleen een reden om alles af te kappen. Vind het dus geen goed advies om "duidelijk" te zijn. Je hebt ook een onderhandelingspositie van niks. Dus weet ook niet zo goed hoe je dan "duidelijk" kunt zijn. met honing en stroop berijk je in de regel het meest.
 
Quote
Navigatie


Reageren op mag ik even
Naam
Bericht