Jen9 schreef op: 11-10-2014 14:51:39 |
Ik krijg vanavond eters, maar vind t wel makkelijk om alles vantevoren klaar te hebben. Ik maak
lasagne.. wanneer zouden jullie dat maken? Kan ik bijvoorbeeld het al klaar maken in de ovenschalen en pas als ze er zijn het in de oven doen? |
Quote |
Mama_anja schreef op: 11-10-2014 14:52:53 |
kan je nu al voor maken en in de schalen doen dan hoef je ze alleen maar af te maken in de
oven doe ik ook vaak met eten vooruit maken wel rustig af laten koelen |
Quote |
Anne Mv 3 schreef op: 11-10-2014 14:54:05 |
In de schalen zou ik nog niet doen omdat de lasagnebladen dan vervormen, dan ziet de lasagne er
minder mooi uit De saus zou ik vast maken en dan net voordat je het in de oven wilt gaan doen alles in de schalen scheppen en in de oven zetten. |
Quote |
Jen9 schreef op: 11-10-2014 14:54:18 |
Wanneer af laten koelen.. tussen de ovensessies door, of doe je t pas op t eind in de oven? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 11-10-2014 14:57:23 |
Dag van tevoren! Is die nog lekkerder! hahaha, heb je nu niks aan.. |
Quote |
Mama_anja schreef op: 11-10-2014 14:57:29 |
ik maak alles van te voren smorgtens klaar en dan koel ik het langzaam terug en dan zet ik het in de
koelkast of direct in de oven doe de kaas of mozzerella er laatst over die lasange bladeren
worden toch zacht dus ja en ik heb het gewoon half uur in de oven |
Quote |
Jen9 schreef op: 11-10-2014 14:57:47 |
s Morgens lukt niet meer... Waarom ziet t er niet meer mooi uit, de vellen zitten toch onder
de saus? Alrhans bij mij wel.. anders worden ze me een beetje te knapperig... ;-) |
Quote |
Mama_anja schreef op: 11-10-2014 14:58:46 |
die van mij zitten ook onder de saus en door de warmte worden ze al zachter |
Quote |
Anne Mv 3 schreef op: 11-10-2014 15:01:05 |
Ze vervormen door het vocht/warmte van de saus, de bovenkant wordt dan 'bobbelig' |
Quote |
Frama schreef op: 11-10-2014 15:13:43 |
Ik doe het ook van te voren en zet het dan in de koude oven vast klaar. Later laat ik het ook met
voorverwarmen erin staan hoef je ong 5 minuten kortere baktijd daarna. Of zonder voorverwarmen en
dar gewoon 5 tot 10 minuten langer in de oven. |
Quote |
Anne Mv 3 schreef op: 11-10-2014 15:17:53 |
Het maakt natuurlijk niet heel veel uit, maar ik heb wel eens gehad dat de punten van de bladen
boven de saus uit waren gekomen door het vocht/de warmte. Die punten werden hard in de oven. Ik doe als laatste laag ook saus ;-) Het ziet er allemaal gewoon net wat strakker en mooier uit als je de lasagne direct in de oven zet nadat je de saus en bladen in de schaal hebt gedaan. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 11-10-2014 15:18:45 |
Wij hebben een heteluchtoven, daarin zou ik met voorverwarmen de gewone baktijd aanhouden.
Voorverwarmen gaat erg snel dus het wordt niet heel heet van binnen.. |
Quote |
Angelique schreef op: 11-10-2014 15:18:56 |
gewoon maken op aanracht laten staan is nog niet afgekoeld als je het vanvond in de oven doet even
los alu folie erover leggen niet helemaal afdichten krijg je condens vorming |
Quote |
Bettie schreef op: 11-10-2014 15:33:20 |
Nu.... Ik maak 't van tevoren helemaal klaar en laat de schotel dan op het fornuis/aanrecht staan tot hij in de oven moet/gaat. Nooit kromme lasagne. |
Quote |
Myself schreef op: 11-10-2014 16:52:57 |
Doe ik ook, niet met lasagne, wel met een andere ovenschotel. Krijg straks ook een eter, het kan maar klaarstaan. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 11-10-2014 16:54:43 |
Eet smakelijk! |
Quote |