Menu
 

Topic:

zolder ;)

Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 16:01:52
aangezien ik zwanger ben van de 2e was er een aantal maand al besloten om van de zolder een slaapkamer te maken.
nu zat alleen op de plek waar de vaste trap uit zou moeten komen, een hele afzuigingsinstallatie, van de badkamer en het toilet beneden. dus toch maar gekozen om er een vlisotrap in te maken.
doordat mijn vriend een 3 maanden in de ww heeft gezeten konden we afgelopen maand pas beginnen. en aangezien mijn vriend in 5 ploegen werkt, doet hij met behulp van vrienden en mijn vader, het meeste in de dagen dat hij vrij is (niet alle vrije dagen zijn ze bezig geweest).

ik wou met jullie een aantal fototjes delen hoe het ervoor stond en hoe het nu is

zo was het: er lag wel een soort van halve vloer op (waar wij de oude babykamer op hadden gelegd) maar die was schots en scheef en niet even hoog, dus die moest er helemaal uit, er lagen nog koperen elektrischiteitsleidingen die niet meer aangesloten waren en de kabels los inlagen, dus dat moest er ook uit, en de slang van de afzuiger hebben we iets moeten verleggen.
toen wat verstevigingslatjes tegen de balken van de vloer geschroefd zodat de platen steviger kwamen te liggen.daarna de vloer erin gelegd (heb ik even geen foto van op het net staan)

toen latten gestrookt voor de isolatie achter te doen, en waar dus ook de gipsplaten tegenaan zouden moeten komen
daarna de gipsplaten wezen halen, en daar zijn ze afgelopen zondagmiddag mee begonnen (tevens ook de electra kabels getrokken en aangesloten) let niet op de kieren bij sommige platen, daar is inmiddels bijna overal gipsband tegenaan geplakt en word nog helemaal dicht en vlak gestuukt.
vanmorgen de laatste gipsplaten tegen de wand, de lamp aangesloten en ook de spotjes, en nu zijn ze met het laminaat bezig
ben er best trots op vooral omdat dit zo snel is gegaan sinds ze er rond de kerst mee begonnen zijn, en we niet alle dagen konden benutten om eraan te werken.
dit word dalijk lekker onze slaapkamer zodat de baby zolang onze oude kamer kan krijgen ,waar ik de eerste weken ook nog ga slapen ivm borstvoeding/nachtvoedingen, en ik dan niet telkens een aantal keer per nacht de vlisotrap afmoet

als de nachtvoedingen eraf zijn na een tijdje dan krijgt onze dochter de grotere kamer, dus wisselen we hun om, omdat op de kleine kamer een babykamer beter past dan een groot 1pers bed met kast enzo.

nou dat was het voor nu wel eventjes, ga zo weer even boven kijken hoever ze nu zijn

liefs patricia
 
Quote
Navigatie
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 16:05:27
Oooooooh...wat zijn jullie opgeschoten!!!!!!!!!!!
Alles wat je hebt laten zien, moet hier ook gebeuren......en de vloer gaan we ook nog isoleren..dan nog isoplaten erop, ondervloer en dan laminaat. Het materiaal is er al....de zolder is vol...........

Het komt er gewoon niet van met die 2 meiden..het lukt gewoon nog niet.
 
Quote
RE: zolder ;)
Made  schreef op: 25-01-2012 16:13:36
Wow wat een verandering
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 16:19:16
minou, ja het gaat nu ineens heel snel. de vloerplaten leggen en het isoleren heeft het meeste tijd gekost.
de vloer wou ik wel isoleren, maar vriend zei dat dat niet persť hoefde, dus hebben we het maar niet gedaan.
hebben jullie ook een houten huis? (geloof dat deze huizen al 75 of 85 jaar oud zijn)
wij hadden alleen die babykamer op zolder liggen, verder niets dus dat was er zo af.
komt vanzelf, als je dalijk eenmaal de tijd hebt en eraan begint zul je zien dat het eigenlijk vest meevalt

made, idd een hele verandering het was gewoon eerst helemaal niks, en nu zie ik in gedachten ons bed en de rest van de spullen er al instaan hihi

volgen nog meer foto's, als ik die heb gemaakt

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 16:23:33
Klopt, we hebben ook hout en op zich is het pas van 1972, dus niet superoud. maar...de vloer op zolder is echt slecht..kraakt door een ondervloer en 2 lagen tapijt nog

Dus vandaar dat we alle planken weghalen, isloatie erin, latjes om te verbinden, isoplaten erop en dan ondervloer en dan laminaat...oooh zie er zooooooooooooooooooo tegenop
De zolder moet ook eerst leeg, er is geen beginnen aan en we gaan het zelf doen ( lees: man meer dan ik want er lopen 2 donderstenen rond) En dan nog de muren en oh ja...de elkektra moet ook nog...

Maar het heeft geen haast..nou ja..later..zucht...

Maar echt: het ziet er SUPER al uit zeg, wat mooi!!!!
 
Quote
RE: zolder ;)
  schreef op: 25-01-2012 16:33:03
wow..
Ik werd al moe bij het idee, bij de eerste foto hahahaha.
Wat knap gedaan en wat heerlijk opgeschoten al zeg!!!
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 16:33:50
hier kraakt het ook wel ietsjes, maar niet zo erg dat het echt storend is, en het gedeelte wat iets kraakt komt ons bed en de tv te staan dus opzich hebben we er daarna weinig last van. vind de 1e verdieping waar we nu slapen meer kraken hiihi.
echt, het lijkt veel werk, maar als je eenmaal een paar dagen bezig bent geweest (wij niet eens dagen achter elkaar in het begin, dit is mijn vriend zijn 1e vrije weekend (4 dagen) die volledig aan zolder zijn besteed) zie je al heel snel verschil.
de eerste 3/4 dagen hebben vrienden van ons meegeholpen, en verder doet mijn vriend alles samen met mijn vader.

de electra hebben we ook helemaal moeten doen, gelukkig liepen er wel alle kabels van de slaapkamers, dus we hebben flexibele pvc pijp gelegd, alle verdeeldozen of zoiets gelegd en alles aangesloten via de slaapkamers boven (wel goed kijken welke groep je bij kunt aansluiten anders moet je een groep bijmaken en das ook veel werk volgens mij)

hier ook 1 dondersteentje rondlopen, die volgens mij in de peuterpuberteit zit maar gelukkig kan ik nu niet boven helpen en ben ik met haar beneden (vooral nu nog even genieten want ze slaapt op de bank hihi).

als het geen haast heeft voor nu zou ik ook niet meteen beginnen hihi, maar aangezien ik morgen 32 weken zwanger ben zat hier de haast er toch wel in

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 17:19:16
picca, ik eerlijk gezegd ook hoor, ik dacht dat komt nooit optijd af

sismvnick&demi, haha dat zei me schoonmoeder ook al nee haha we hebben bewust gekozen om ook isolatie tegen de muren te doen, we wonen op een hoekhuis, en bij de buren is de zolder ook niet geisoleerd dus het tochtte echt heel erg. nu gelukkig niet meer haha. moet zeggen het scheelt echt heel erg, we moesten gewoon snachts de verwarming hoger zetten omdat de temperatuur op onze slaapkamers anders zakte naar 14 graden, en nu als de verwarming op 19 staat is het boven op de slaapkamers rond de 18/19 graden, dus dat zal in stookkosten ook veel verschil maken.

hier nog even een paar foto's van nu net, ze gaan nog een uurtje door en dan gaan we eten, ben benieuwd of het voor die tijd helemaal klaar is, de vloer dan he

de lichtschakelaar zit dus in de trapopening verwerkt, en boven zit er nog 1 zodat we als we gaan slapen de lamp vanuit bed uit kunnen doen haha.

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 17:35:57
Wij hebben op zolder ook een kamer gemaakt. Die van ons is lager (helaas). Maar wij slapen er toch alleen maar.

Wij hebben wel een vaste trap gemaakt. Op de overloop hadden wij een inbouwkast. Anders moest de badkamer verkleint worden. Wij hebben een huurwoning uit 1964 en daar zijn de badkamer als zo klein .

Wij hebben ook alles geisoleerd. Om de warmte op de beneden verdieping te houden , kunnen wij de zolder en trap wel afsluiten. Warmte stijgt naar boven.
Ook hebben wij van de woningbouw een groot dakraam gekregen (uiteraard met huurverhoging 3 euro).

Vind je het niet eng een vlisotrap ? Zeker wanneer de kinderen misschien s'nachts naar jullie toe willen komen?
 
Quote
RE: zolder ;)
Ingemvmenl  schreef op: 25-01-2012 18:31:32
Mooi hoor! Hier ook pas geleden de zolder aangepakt.. zal eens foto's zoeken..
 
Quote
RE: zolder ;)
Ingemvmenl  schreef op: 25-01-2012 18:43:06
Onze zolder slaapkamer foto's:

 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 19:07:21
Patricia!!! WAT MOOOOOOOI!!!!!

Helaas hebben we hier geen klusmaatje (wat klinkt dat gek) dus het komt voornamelijk op mijn man neer. En over groepen..zucht...daar moeten er nog een hoop bij. We hebben maar 4 groepen

Ik zal de foto's eens aan hem showen!
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 19:12:35
Commentaar letterlijk: oh dat willen we ook zo, alleen de groepen en de elektras moeten eerst worden gedaan.

Hij vond het erg mooi!!!!!!!!!

Mooi gemaakt, hoor ik weer op de achtergrond!

Slaap lekker in jullie prachtkamer!!!
 
Quote
RE: zolder ;)
Danimvsenna  schreef op: 25-01-2012 19:19:25
Oh wauw, wat is het mooi geworden! Ik vroeg me in 1e instantie al af of er een raam zat, maar dat hebben jullie er later in gemaakt!
 
Quote
RE: zolder ;)
Danimvsenna  schreef op: 25-01-2012 19:22:17
.... zie nu pas dat het niet die van jullie is de laatste foto's

Maar vind jullie vloer erg mooi, zoiets hebben wij in de woonkamer alleen iets lichter geloof ik.
 
Quote
RE: zolder ;)
Suus Mv Danique  schreef op: 25-01-2012 19:23:45
O Wow wat is het mooi geworden!
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 19:34:46
Oooh zie het nu pas..deze zijn van Inge!

Nou..het commentaar zie je al! ECHT WOW!
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 20:50:53
ingemvmenl, bij jullie is het ook mooi geworden zeg!!!
zijn jullie er lang mee bezig geweest?

minou, hihi geeft niet maar wij hebben geloof ik ook 4 groepen, maar 1 slaapkamer zit samen met beneden waar de wasmachine staat en de keuken, dus daar hebben we maar 1 stopcontact vanaf kunnen pakken.

de andere 3 stopcontacten en de verlichting hebben we van onze oude slaapkamer afgepakt, die zit samen met onze dochter haar kamer, en de hal beneden en verder niets.


danimvsenna, ja ik vond deze vloer ook leuk, we hadden altijd dat lichtere maar nu eens iets donkerder, en je voelt ook de structuur in de vloer, dat wou ik graag.
mijn vriend wou altijd beneden nog een tegelvloer, maar nu twijfelt hij toch om niet ook dit laminaat beneden te leggen.
we houden ruim 2 pakken over, dus we zitten eraan te denken om meteen 1 van de 2 kinderkamers (onze oude kamer en dochters kamer) met laminaat te leggen. moeten we even kijken hoe het uitkomt, want er blijft dan ruim 5 m2 over dus moet even onze oude kamer opmeten, op de kleinste kamer past het zoieso.

een dakraam moet er idd nog inkomen. maar aangezien we nu alles op het laatste moment moeten doen hebben we ervoor gekozen om alles nu gewoon zo te laten, en er rond de zomer de dakramen in te maken.
mijn vriend wil 2 van die grote van velux, en dan naast elkaar (niet tegen elkaar aan maar met een stuk ertussen zeg maar) en aangezien die nogal prijzig zijn in aanschaf wachten we daar nog heel eventjes mee tot de kleine er is en alles weer een beetje in normaal ritme verloopt.

heb nog nieuwe foto's maar die zet ik er straks nog wel eventjes op

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 20:55:51
Hey meis!
Ja hier moeten we idd precies kijken wat op welke groep zit, om overbelasting te voorkomen. Dus even uitpuzzelen.
Maar we hebben sowieso wel een andere stoppenkast nodig, deze is nog oud met oude stoppen

Mijn man heeft er iig goed beeld bij gekregen, leuk om die foto's te zien en ben benieuwd naar het resultaat!
Had echt eroverheen gelezen dat de foto;s van Inge waren..

Wij willen ook nog een dakkapel..een grote achter en kleine voor. Dus de vloer kan wel en de rest komt dan daarna een keer. Eerst flink sparen

Echt leuk om te zien jullie verbouwing!
 
Quote
RE: zolder ;)
Mvl&d  schreef op: 25-01-2012 21:06:39
Ha gaaf al die zolderfoto's ! Wij hebben precies zo'n puntdakzolder ! Ik pak morgen maar eens de verfspullen om de onze af te schilderen. Kan er hopelijk snel een vloer in - ben nog wel aan het dubben wat maar ik neig nu het meeste naar de witte Tundra van Ikea.

Wij hebben vorig jaar toen het btwtarief nog laag was de zolder 'bewoonbaar' laten maken door een aannemer. We hebben een vaste trap laten maken, dakramen laten plaatsen en het dak laten isoleren en stucen. Bij ons zie je alle balken nog - vind ik namelijk heel mooi - maar dat was dus wel een enorme klus om te verven. (en ja werk, kinderen en huishouden ernaast, dat schiet niet op !)

Hier wordt het de slaapkamer van onze oudste dochter en we zijn ondertussen al lekker aan het verzinnen en aan het verzamelen ( beddengoed, kussens enz), het gaat echt super worden.

Foto's volgen !
 
Quote
RE: zolder ;)
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 21:09:41
Hier ingemvmenl via telefoon Haha. mijn man is electricien,dus dat is wel erg handig. mijn vader timmerman,dus ook ideaal ;-). we hebben dus alles zelf gedaan. zijn er wel een tijdje mee bezig geweest, gezien we er niet direct haast mee hadden en mijn vader niet alles achter elkaar kon doen vanwege zijn gezondheid. we hebben overigens stopcontacten en tv aansluiting etc in de schuifwand gemonteerd achter het tv kastje.
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 25-01-2012 21:13:48
Ooh meiden ben benieuwd naar de foto's!!

Inge: echt heel mooi gedaan hoor!!!!! Idd ideaal een timmerman in de familie!
 
Quote
RE: zolder ;)
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 21:21:59
We hebben trouwens via internet gezocht naar een goedkopere leverancier van velux dakramen. wij hebben ook een velux dakraam dus... paps de timmerman wilde perse geen andere plaatsen Hihi. weet niet of het bedrijf nog steeds bestaat,maar dat was volgens mij de bouwkoerier. ingemvmenl
 
Quote
RE: zolder ;)
Mvl&d  schreef op: 25-01-2012 21:34:30
Wat betreft velux dakramen: volgens mij is het bij jullie ook niet zo hoog toch ? Er zijn twee soorten ramen, 1 die vanuit het midden kantelt (de goedkoopste variant) en 1 die vanuit de bovenkant naar buiten kantelt. Die laatste is dus wel duurder maar wel veel handiger in een ruimte met weinig stahoogte; je kan echt met je hoofd naar buiten en er steekt niet een half raam naar binnen. Dus als jou was; ff doorsparen !
 
Quote
RE: zolder ;)
Nina1  schreef op: 25-01-2012 21:45:05
mooi gedaan!
een vlisotrap naar een slaapkamer vind ik zonde. had ik niet gedaan. je kunt ook trappen op maat laten maken, mijn broer doet dat namelijk ook. hij komt dan bij je thuis en kan precies een trap inmeten. met event draaihoek, draaiing en verschillende opgangen. hij bekijkt dan alle mogelijkheden.

een vlisotrap heeft als nadeel dat ie niet heel stevig is, vooral niet als je slaapdronken een trap af moet of als je kinderen als ze lopen de trap op moeten.
wij hebben er nu nog 1 naar de rommelzolder, ik vind het geen fijne trap om op te lopen.
 
Quote
RE: zolder ;)
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 21:48:01
Wij hebben een trap op maat gemaakt... 1100euro
Hij moest iets smaller worden door de inbouwkast.
 
Quote
RE: zolder ;)
Nina1  schreef op: 25-01-2012 21:51:29
snap er niets van, net stuk getikt. staat er niets meer?!?

mooi gedaan, maar ik zou geen vlisotrap naar de slaapkamer nemen. vooral niet fijn om slaapdronken op of af te moeten.
ze kunnen tegenwoordig echt maatwerk trappen leveren. dan komen ze aan huis en meten de trap precies in zodat je ook met je afzuiging weg kan. mijn broer doet dit namelijk ook. hij komt dat echt bij mensen thuis en kan de trap allerlei draaien geven of zo laten uitkomen wat handiger is.
(wel wat prijziger)
 
Quote
RE: zolder ;)
Nina1  schreef op: 25-01-2012 21:52:20
ja en nu staat ie dubbel! huh? net stond ie er echt niet!!
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 26-01-2012 06:50:41
minou, wij hoefden gelukkig geen groep bij te maken.
hier hebben we wel een recentere stoppenkast, zijn toen allemaal vervangen hier.

een dakkapel had ik ook mooi gevonden, geeft toch nog wat extra ruimte, vooral omdat het dak zo schuin is.
alleen hier hebben we op onze kamers en douche al dakkapellen zitten, en aangezien dit een huurhuis is zal dat niet mogen denk ik.
aan de achterzijde van het huis mag je wel gewoon een dakraam plaatsen zonder alles aan te moeten vragen
ze praten er ook over om deze huizen te koop te gaan aanbieden, je snapt toch wel dat als dat binnen nu en een paar jaar gebeurd dat we dat wel willen gaan doen hihi

mvl&d, ik vind dat ook mooi, als je de balken nog ziet, alleen wel een hoop werk idd, zowel met schilderen als het isoleren en al die dingen, dus wij hebben voor de makkelijke weg gekozen om het ipv tussen de balken gewoon allemaal tegen de balken te doen.
maar moet zeggen, wij hadden aan elke kant maar 2/3 balken zitten, en dan horizontaal, dan is het met verticale balken mooier.
zal eens kijken of ik die ramen kan vinden die vanuit het midden kantelen. het is idd niet zo superhoog, mijn vader kan onder het laatste gedeelte van het schuine stuk wel rechtop staan, en hij is 2 meter. had in eerste instantie verwacht toen we de eerste keer op zolder keken dat het lager zou zijn.
maar het is ook alleen maar om te slapen hihi.

inge mvmenl, mijn vader is een beetje manusje van alles hihi. wel fijn, zoveel handige mensen in de familie
zal eens rondneuzen dan op internet, voor die dakramen.
ja mijn vriend wil er 2, dus dan heb je ook dubbele kosten hihi, maarja daarintegen, dalijk boven ook lekker veel licht.

nina1, was in eerste instantie wel de bedoeling, een vaste trap, alleen zoals alles uitkomt hier in huis kan die echt maar op 1 manier naar boven, of je moet recht omhoog gaan, en op die ene manier zit waar de trap boven uit zou moeten komen heel die afzuiginstallatie.
dat komt als je naar de muur kijkt waar de trap dan aan de rechterkant omhoog zou moeten komen, aan de linkerkant met een buis binnen vanuit het toilet beneden, en aan de rechterkant komt een buis omhoog vanuit de badkamer en ook de installatie zit aan die kant.
als we echt een vaste trap willen zouden we die helemaal moeten gaan verlenggen, ook dat stopcontact waar hij inzit (is geen normaal stopcontact) ander gat maken in het dak enz, dus toch maar niet gedaan nu, vooral nu we nog maar 8 weken hebben tot de uitgerekende datum
maar het kan eventueel als we het dalijk toch echt willen altijd nog een keer toch?...
gelukkig blijft onze dochter als ze eerder wakker is als ons netjes op haar kamer, en roept met de deur open als ze me nodig heeft. hoewel dat zelden voorkomt, want ze is nogal een goede slaper om het zo maar even te noemen

anoniem, wij hebben niet geinformeerd naar de prijzen, om het te laten maken. mijn vriend heeft 3 maand in de ww gezeten, ivm dat zijn baas hem geen vast contract aan wou bieden en heeft dus 3 maand eruit gelegen. hij is daar pas weer sinds 1 jan begonnen, dus we hadden echt zoiets van als we dan de hele afzuiging moeten verleggen, dan nog een trap, dan redden we het op het moment qua tijd, en qua geld niet, aangezien we voor de baby ook nog een aantal dingen aan moesten schaffen.
nu hebben we weer elke maand genoeg over om extra dingen te doen, dus gaan we eerst zorgen dat de zolder zover is dat we er kunnen slapen, de babykamer ophalen volgend weekend, en dan komt ook de auto nog aan de beurt. en dan kunnen we in april/mei de dakramen gaan halen.
een vaste trap is voor mij ook niet meteen een moet, maar was idd, wel veeel makkelijker geweest, maargoed.

zal zometeen nog even de foto's erop zetten, het is nog niet helemaal af, de vloer.
er moeten nog 2 stukjes gelegd worden tegen de zijkant, en om de pijpen van de afzuiging zit een koof omheen gemaakt, en die word ook met laminaat afgewerkt. en dan is het een kwestie van de vloer even afdekken, en stuuken en texen, dus hoop over anderhalve week of 2 weken alles naar boven te verhuizen. nu weer 6 dagen geen tijd omdat mijn vriend zijn weekend weer om is

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 26-01-2012 08:27:04
bij deze even de foto's

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 26-01-2012 09:04:32
Wow! Mooie vloer!!!

Ja hier is de stoppenkast uit 72... Dus dat moet eerst worden gedaan.

Het schiet echt op he!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op zolder ;)
Naam
Bericht