Menu
 

Topic:

zolder ;)

Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 16:01:52
aangezien ik zwanger ben van de 2e was er een aantal maand al besloten om van de zolder een slaapkamer te maken.
nu zat alleen op de plek waar de vaste trap uit zou moeten komen, een hele afzuigingsinstallatie, van de badkamer en het toilet beneden. dus toch maar gekozen om er een vlisotrap in te maken.
doordat mijn vriend een 3 maanden in de ww heeft gezeten konden we afgelopen maand pas beginnen. en aangezien mijn vriend in 5 ploegen werkt, doet hij met behulp van vrienden en mijn vader, het meeste in de dagen dat hij vrij is (niet alle vrije dagen zijn ze bezig geweest).

ik wou met jullie een aantal fototjes delen hoe het ervoor stond en hoe het nu is

zo was het: er lag wel een soort van halve vloer op (waar wij de oude babykamer op hadden gelegd) maar die was schots en scheef en niet even hoog, dus die moest er helemaal uit, er lagen nog koperen elektrischiteitsleidingen die niet meer aangesloten waren en de kabels los inlagen, dus dat moest er ook uit, en de slang van de afzuiger hebben we iets moeten verleggen.
toen wat verstevigingslatjes tegen de balken van de vloer geschroefd zodat de platen steviger kwamen te liggen.daarna de vloer erin gelegd (heb ik even geen foto van op het net staan)

toen latten gestrookt voor de isolatie achter te doen, en waar dus ook de gipsplaten tegenaan zouden moeten komen
daarna de gipsplaten wezen halen, en daar zijn ze afgelopen zondagmiddag mee begonnen (tevens ook de electra kabels getrokken en aangesloten) let niet op de kieren bij sommige platen, daar is inmiddels bijna overal gipsband tegenaan geplakt en word nog helemaal dicht en vlak gestuukt.
vanmorgen de laatste gipsplaten tegen de wand, de lamp aangesloten en ook de spotjes, en nu zijn ze met het laminaat bezig
ben er best trots op vooral omdat dit zo snel is gegaan sinds ze er rond de kerst mee begonnen zijn, en we niet alle dagen konden benutten om eraan te werken.
dit word dalijk lekker onze slaapkamer zodat de baby zolang onze oude kamer kan krijgen ,waar ik de eerste weken ook nog ga slapen ivm borstvoeding/nachtvoedingen, en ik dan niet telkens een aantal keer per nacht de vlisotrap afmoet

als de nachtvoedingen eraf zijn na een tijdje dan krijgt onze dochter de grotere kamer, dus wisselen we hun om, omdat op de kleine kamer een babykamer beter past dan een groot 1pers bed met kast enzo.

nou dat was het voor nu wel eventjes, ga zo weer even boven kijken hoever ze nu zijn

liefs patricia
 
Quote
Navigatie
RE: zolder ;)
Mvl&d  schreef op: 26-01-2012 09:16:17
Wauw dat wordt wel heel gaaf hoor.

Maar ik bedoelde juist niet ramen die vanuit het midden kantelen, die steken dus voor de helft naar binnen, maar dakramen die vanuit de bovenkant naar buiten open gaan.

Zo dus: 
Quote
RE: zolder ;)
Anoniem  schreef op: 26-01-2012 09:25:58
Erg mooi geworden! Wat een ruimte hé.

Wij hebben ook alles moeten verleggen. (kosten 700 euro , dit mochten wij niet zelf doen (huurwoning).
Dat zijn behoorlijke kosten idd.
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 26-01-2012 12:06:09
minou, dank je
ik weet niet eens hoe oude stoppenkasten eruit zien :LOL: ach ja, als het vervangen moet worden dan moet het he, niks aan te doen.

mvl&d, zal het straks mijn vriend eens laten zien. kijken of hij dat ook wat vind ofdat hij liever voor een gewone gaat, maar in ieder geval hartelijk bedankt voor de foto te uppen, anders had ik naar het verkeerde gezocht hihi.

anoniem, wij hebben ook een huurwoning, ze zijn hier wel heel makkelijk, maar denk ook dat als wij dat hadden moeten verleggen dat we het niet zelf hadden mogen doen.
dan komt er idd weer een ander kostenplaatje bij kijken.
achja, vind het wel goed zo voor nu, we kunnen altijd nog kijken als het toch tegenvalt.

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Anoniem  schreef op: 26-01-2012 18:17:29
Het isoleren en bewoonbaar maken is meestal geen probleem.

Hier moest de ketel verplaatst worden. Elektra hebben wij ook uitbesteed dat koste ook nog eens 200 euro.

Waar ik spijt van heb. Dat wij geen verwarming hebben geplaatst. Waren toch bezig met alle leiding werk.

Wat een heleboel geld nu ik erover nadenk.
 
Quote
RE: zolder ;)
Mvl&d  schreef op: 26-01-2012 21:04:43
Wij wonen ook in een huurwoning en de woningbouwvereniging heeft hier de regel dat indien je binnen tien jaar de woning verlaat, je een percentage van de kosten terug krijgt. Maar dat was niet de reden dat wij de zolder hebben verbouwd, we willen hier juist nog jaren wonen !

@Patricia, wij hebben dus die ramen laten plaatsen. Je kan ze evengoed ook nog helemaal naar binnen kantelen om de buitenkant te zemen. Onze buren hebben de gewone en die balen enorm dat ze niet deze hebben genomen, zo'n gekanteld raam naar binnen neemt ook weer ruimte in en zo groot zijn onze zolders nou ook weer niet.

Vandaag is er helaas niks van mijn verfplannen terecht gekomen, vannacht werd mijn jongste dochter ziek. Kijk en zo duurt het dus heeeel lang voordat het eindelijk af is, zucht.
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 27-01-2012 12:48:14
anoniem, wij hebben de ketel beneden in het washok zitten, dus dat was gelukkig geen probleem.
wij plaatsen ook geen verwarming. zou wel kunnen maar is denk ik niet nodig, het is nu als de verwarming op 21 staat al best benauwd boven. komt misschien ook omdat we ook de muren geisoleerd hebben?
ja stiekem gaat er heel veel geld inzitten, maarja hier moest het echt , anders komen we slaapruimte tekort.

mvl&d, hier is het ook ongeveer zo. en ja wij willen hier ook blijven wonen
wij wonen in een wijk waar de plannen zijn (en al een klein deel uitgevoerd zijn) dat bijna alle huizen afgebroken worden en er nieuwe worden gebouwd.
van onze straat gaan de huizen tegenover ook weg, die van ons blijven staan, en bij ons om de hoek waar mijn schoonmoeder woont (ze woont zeg maar tegen ons aan, als ik de schutting aan de zijkant overkijk, kijk ik in hun tuin ) die blijven ook staan. verder nog een aantal straten en de rest gaat plat.
maar mijn vriend zijn oom zit bij de gemeente, en weet dus ook dat ze deze huizen op den duur te koop aan moeten gaan bieden, en mijn vriend wil dan dus ook dit huis gaan kopen.

die ramen leken mijn vriend ook wel ideaal zei hij ik zal vanavond met hem samen eens op internet gaan neuzen wat de kosten ongeveer zijn, en waar je ze kunt halen. is wel fijn dat als je de raam opendoet dat je niet binnen zo'n uitstekend stuk hebt.
hoe groot is jullie zolder? deze is 5m bij 5m (25 m2) maar dat is gemeten toen de isolatie er nog niet inzat en de gipsplaten, dus het is nu ietsjes minder.

beterschap met je dochter! ach, als het geen haast heeft zou ik gewoon lekker rustig aan doen en er gewoon aan beginnen als je er zin en tijd voor hebt toch

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 03-02-2012 13:15:39
hoi meiden...
de zolder is flink opgeschoten, en zo goed als af.
nog alleen wat plintjes, maar dat vind ik nog geen noodzaak dus die doen we later, en mijn vader gaat nog bakken maken voor onder de schuine stukken zodat we daar oipbergruimte hebben.
het bed en de tv kast gaan we de poten onderuit halen, dat is toch iets fijner hebben we gemerkt, maar verder, het slaapt er heerlijk hihi.

je ziet nog wel iets van de naden van de gipsplaten omdat ze niet de hele wanden gestuuct hebben, maar dat maakt me niet uit, we kunnen er slapen hihi.

hier nog wat fototjes, zag alleen bij de laatste foto's dat 1 spotje het niet meer doet, die mag vriendlief nog even vervangen vandaag hihi.

laminaat ligt erin
naden enzo dichtmaken...
en toen schilderen...


en nu ziet het er zo uit....


liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Minou  schreef op: 03-02-2012 13:21:43
Ooh meisjelief wat een knus plekje is het geworden!!

Jullie mogen trots zijn!

Echt heel erg leuk!!!!!!!!!
 
Quote
RE: zolder ;)
Mamamiek  schreef op: 03-02-2012 13:30:00
mooi! Wij slapen ook op zolder onder schuin dak (gelukkig wel met een vaste trap). Ik vindt het ook een heerlijk knus plekje
 
Quote
RE: zolder ;)
M  schreef op: 03-02-2012 13:33:18
heb je geen kledingkast op d everdieping daaronder?
Daar heeft mn ma toen een trap in geplaatst om op zolder te komen, wel een vlizo maar die kon dan constant naar beneden staan en nam overloop niet in beslag.
Ziet er al mooi uit hoorr!
 
Quote
RE: zolder ;)
Brabbel  schreef op: 03-02-2012 22:51:41
He wat leuk een zolder topic!!

Echt super mooi geworden hoor Patricia! Ziet erg mooi en netjes uit. Ik ben nog steeds jaloers op de zolder van Inge! Echt super mooi, dat wil ik ook! Mijn man is ook al een tijdje bezig om onze zolder te isoleren, maar het gaat allemaal niet zo snel. Hij is nu vrij dus nu ook maar tijd voor maken!
 
Quote
RE: zolder ;)
Mvl&d  schreef op: 04-02-2012 09:19:55
Jemig wat is er hard gewerkt ! En wat is het super geworden !

Onze zolder is iets van 5.5 bij 5. Maar de feitelijke zolderkamer is 5.5 bij 3.5. We hebben namelijk een muurtje laten zetten, zodat we nog een stuk bergruimte hebben (te bereiken via de vlisotrap op de overloop) voor de kampeerspullen enz.

Onze zolder was compleet volgestouwd in de 6 jaar dat we hier nu wonen. Er was eerst niks, alleen een luik op de overloop, en het eerste wat we hebben gedaan toen we hier kwamen wonen was een vlisotrap plaatsen en een vloer maken op zolder. Die ik dus in de loop der jaren bomvol had gekregen. Ben echt maanden bezig geweest met uitzoeken, weggooien en spullen op Marktplaats zetten (900 euro verdiend, dat dan weer wel!) totdat ik het had weten te reduceren tot het stukje zolder wat bergruimte zou worden.

De vaste trap hebben we laten plaatsen in de grootste slaapkamer, wat mijn werkkamer is. Onder de trap heb ik zelf een kledingkast gemaakt (ik had het idee dat de werkmannetjes een beetje klaar waren met de klus hier en ik had zelf al precies in mijn hoofd hoe ik het wou - bovendien ben ik gek op klussen). Daar heb ik wel een fotootje van op hyves:
In het open gat hangt nu de hangkleding. En de kast sluit met schuifdeuren.

Zal gauw eens zorgen dat mijn zolderfoto's ook hier te zien zijn.

Geniet van je mooie gezellige zolderkamer !
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 05-02-2012 12:51:54
danjewel meiden :d

m, de slaapkamers zijn allemaal bezet, ofja, waar wij eerst sliepen word de babykamer voor zolang, totdat de nachtvoedingen wegvallen, daarna gaat onze dochter naar die kamer en de babykamer op onze dochter haar kamer.
dus de trap daar laten uitkomen was geen optie, anders word er altijd een kindje wakker, en ook omdat mijn vriend in 5 poegen werkt is dat niet te doen. maar daar hadden we idd wel aan gedacht.

brabbel, plaats je ook wat foto's? ben benieuwd hoe het verloopt hihi, altijd leuk om van anderen ook te zien hoe het vorderd.

mvl&d, dat is ook mooii! zo'n kast onder de trap.
onze zolder was 5 bij 5, wel gemeten zoals het kaal was, dus nu ietsje kleiner.
maar loopt ook meteen heel schuin omdat het schuine stuk op de slaapkamers al begint.
maar we slapen er in ieder geval goed hihi.
nu nog opbergruimte voor onze kleding verzinnen. denk dat we de boekenkasten die op onze oude kamer staan doormidden gaan zagen en die op de koof gaan zetten waar de afzuigpijp onderdoor loopt, en dan een mooi stofje ervoor dat het toch niet zo rommelig lijkt.
heb nu wat kleding voor een paar dagen in de tv kast liggen hihi. maargoed, dat komt wel deze week.

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Mama Van Drie  schreef op: 05-02-2012 13:23:49
Wat een wereld van verschil zeg, van niks maar je iets leuks, mooi hoor!
Gaan jullie ook nog iets van een traphekje of leuning maken rond de opening in de zoldervloer? Lijkt mij doodeng namelijk, bang dat ik erin zou vallen....

Wij moeten op onze zolder ook nieuwe zolderramen, Velux, we hebben al zitten zoeken op kunststofvelux dakramen, weet geen website meer maar was niet eens zöveel duurder dan gewone van hout van velux, wij gaan dus voor kunststof.
We hebben nu twee grote zitten ( hebben twee slaapkamers op zolder waar de twee oudsten slapen) en die worden vervangen, tegelijk moet onze badkamer op zolder ( 2e badkamer(tje) aangepakt worden, is allemal veel werk en zie er nu al tegenop maarja.....het is wel nodig.
 
Quote
RE: zolder ;)
Happysinglemum  schreef op: 05-02-2012 14:53:51
Jee dat is mooi geworden zeg! Ongelovelijk als je ziet wat voor ruimte het was he, echt mooi hoor!
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 07-02-2012 15:50:59
mama van drie, het is wel de bedoeling dat er een leuningkje komt. we waren een beetje dom geweest, en het oude bedje van romy weggegooid (was kapot) maar daar hadden we eigenlijk de spijltjes wel van kunnen gebruiken daarvoor. maarja niet eerder bij stilgestaan.

zo ook met een kleerkast, omdat bij de lege muur een koof zit waar de buizen van de afzuiger lopen, kan daar geen kast staan, maar nu passen er wel boekenkasten op en die wilden we doormidden zagen en erop zetten.
maar nu dus verzonnen als we pootjes maken die net zo hoog komen als die koof, kan er wel een gewone kast opstaan, die aan de voorzijde op een aantal pootjes rust. dus dat gaan we toch maar doen. die komt dan in het midden staan, met aan elke zijde 1 halve boekenkast voor kleinere spulletjes.

het is idd het eraan beginnen waar je vaak tegenop ziet, hadden wij ook, maar nu we zien dat het best snel is gegaan allemaal vond ik het achteraf reuze meevallen.

happysinglemum, dank je, ja echt een heel groot verschil

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Patricia2211  schreef op: 07-02-2012 15:51:00
mama van drie, het is wel de bedoeling dat er een leuningkje komt. we waren een beetje dom geweest, en het oude bedje van romy weggegooid (was kapot) maar daar hadden we eigenlijk de spijltjes wel van kunnen gebruiken daarvoor. maarja niet eerder bij stilgestaan.

zo ook met een kleerkast, omdat bij de lege muur een koof zit waar de buizen van de afzuiger lopen, kan daar geen kast staan, maar nu passen er wel boekenkasten op en die wilden we doormidden zagen en erop zetten.
maar nu dus verzonnen als we pootjes maken die net zo hoog komen als die koof, kan er wel een gewone kast opstaan, die aan de voorzijde op een aantal pootjes rust. dus dat gaan we toch maar doen. die komt dan in het midden staan, met aan elke zijde 1 halve boekenkast voor kleinere spulletjes.

het is idd het eraan beginnen waar je vaak tegenop ziet, hadden wij ook, maar nu we zien dat het best snel is gegaan allemaal vond ik het achteraf reuze meevallen.

happysinglemum, dank je, ja echt een heel groot verschil

liefs patricia
 
Quote
RE: zolder ;)
Ingemvmenl  schreef op: 07-02-2012 16:06:30
Mooi geworden hoor, lekker knus inderdaad!! Ik zou ook gaan voor een hekje rondom het trapgat!

@Brabbel, jouw kerel is al goed bezig, dus dat gaat helemaal goed komen. Als mijn electricien moet komen helpen horen we het wel he? hihi.
 
Quote
RE: zolder ;)
Brabbel  schreef op: 15-02-2012 07:41:02
Hoi Inge, zie je reactie nu pas!! Ja, hij is goed bezig!! haha Dankzij de vorstverlet. De vaart gaat er nu wel weer een beetje uit natuurlijk! Maar hij wil eerst de knieschotten af hebben en gaat dan jouw man even bellen voor hulp! Komt helemaal goed! ( en dan toch nog klaar voor 2015! :lol
 
Quote
Navigatie


Reageren op zolder ;)
Naam
Bericht