Menu
 

Topic:

gesprek leraar/school

Jackyes  schreef op: 07-10-2014 12:24:05
Ik gooi het hier op omdat ik graag meerdere meningen, argumenten etc zou willen horen.

Zoals sommigen wellicht weten wonen wij in het buitenland. Onze kinderen gaan hier naar een privé-school, tweetalig (Spaans-Engels). Nu wil het geval dat de jongste van 7 een nieuwe lerares Engels heeft. Het is een jonge vrouw nog en ik denk dat het haar eerste baan is. Wat mij betreft is dat ook niet erg, ik vind dat iedereen een kans moet krijgen en misschien wel twee.
oa. op donderdag het laatste uur hebben ze les van haar. En als wij staan te wachten op de kinderen kunnen we horen wat er in de klas gebeurd.

Wat ik ´zorgwekkend´ vind is dat ze zelf niet goed Engels spreekt. Zo haalt ze de verschillende werkwoordsvormen door elkaar en als ze een woord in het engels niet weet dan zegt ze het spaanse woord ervoor in de plaats, en dat zijn geen 2 woorden per lesuur, maar eerder 2 woorden in 5 minuten. De uitspraak van het engels gaat bij haar met een behoorlijk spaans accent.
Ik had eigenlijk een gesprek met deze engelse lerares willen hebben, gewoon ter kennismaking (in het engels) en dan kijken of dat wat ik denk ook echt zo is, en van daaruit ´actie´ ondernemen. Maar goed, als ik nu mijn zorgen wil uitten dan moet het direct via de dirrectie blijkbaar. Is er iemand die ook zoiets met een leraar heeft gehad?
 
Quote
Navigatie
RE: gesprek leraar/school
Nina1  schreef op: 07-10-2014 12:37:53
ik zou gewoon een praatje met haar maken in het engels. en mocht het zo zijn dat haar engels idd heel slecht is, haar dit vertellen.
en naar de directeur stappen met je verhaal.

good luck!
 
Quote
RE: gesprek leraar/school
Caithy  schreef op: 07-10-2014 12:49:41
Ik zou idd eerst een praatje maken, als ze idd zo slecht engels spreekt, dit haar ook vertellen of eerst vragen waarom ze lesgeeft in het engels omdat je toh wel wat fouten opmerkt.
En idd naar de directeur, want anders blijft bij haar hangen en weet niemand ervan.
 
Quote
RE: gesprek leraar/school
Ma Dalton  schreef op: 07-10-2014 14:38:57
Vervelend. Heb het zelf alleen bij een peuterjuf gehad. Vond dat al niet fijn. Kregen mijn kinderen in het Engels onderwijs van een Chinese. Maar ze was lief en mijn kinderen hadden zoveel engelse invloeden maakte het niet zoveel uit. Engels onderwijs op die leeftijd van jouw kind zou toch redelijk moeten zijn. Verbaasd me ook. Een Spaanse vriendin van mij die les wilde geven in het Engels op een publiek school in Spanje moest nog allerlei toetsen en een monding doen.. Ook al had ze bevoegdheid. je zou het beter mogen verwachten. Ik zou de discussie wel aangaan.. wat rottig
 
Quote
RE: gesprek leraar/school
Truuske  schreef op: 08-10-2014 22:30:13
ik zou ook het gesprek aangaan en het met de directeur bespreken. Ik heb al kromme tenen als de juf het over hun ipv zij heeft, of enigste ipv enige, of handvaten ipv handvatten en nog een paar van die fouten waar ik nu ff niet op kan komen. Ik zeg daar niks over, omdat ik bang ben dat zij dit niet meer kunnen veranderen omdat ze het al hun hele leven fout doen. Wel verbeter ik mijn kinderen consequent en zij doen het nu al uit zichzelf goed. Maar als een juf zoveel fouten maakt als de juf van jouw kind dan leert hij daar niet of het verkeerde van, ik zou het echt niet accepteren. Neem aan dat het een particuliere school is waar je zelf veel geld voor betaald?
 
Quote
Navigatie


Reageren op gesprek leraar/school
Naam
Bericht