Menu
 

Topic:

geheim, wat moeten wij?

Even Zo  schreef op: 06-10-2014 18:06:07
ik zit met een groot probleem.

mijn schoonzus heeft geschreven dat ze over een paar maanden het kontakt wil verbreken met met mijn schoonmoeder. ze denkt dat ze het prive heeft gedaan maar dat is dus niet zo. ik weet het nu mijn man ook.. ze wacht nog ergens op en zal het rond kerst verbreken. mijn schoonmmoeder weet van niks, is 80 en denkt dat alles prima is. ze is onlangs der man verloren en hierdoor is de hele familie verscheurd. ook een andere dochter heeft het kontakt verbroken. het is echt heel verdrietig en oneerlijk. wij hebben geen contact met hun verder al heel wat jaren daar is vrede mee en we gunnen iedereen het beste..

maar wat moeten we nu doen?? moeten we iets doen?? mijn man wou in eerste instantie zijn moeder waarschuwen en alles laten lezen, alles staat op papier, maar daar doen wij haar dan toch verdriet mee?? ter wille van wat?? maar om nu af te wachten tot de bom gaat vallen, misschien wel rond de feestdagen nu het net weer iets beter met haar gaat voelt heel erg verkeerd, en hoe zullen wij reageren omdat wij het dan al maanden weten... meestal weten wij wel wat te doen in zulke situaties maar jeetje wat is dit zwaar.. ze is natuurlijk al oud, staat er nu alleen voor en wat doe je zo'n mensje aan?? 

ik zeg altijd "alles weten maakt niet gelukkig" dit bewijst het maar weer eens des te meer.... 
 
Quote
Navigatie
RE: geheim, wat moeten wij?
Jen9  schreef op: 06-10-2014 18:17:09
Met wie heb je geen contact meer? dat is me niet helemaal duidelijk...

Ik zou contact opnemen met mijn schoonzus.... hoe moeilijk ook. Behalve als jullie geen cpntact meer hebben met je schoonmoeder (weet niet of dat zo is, dat is me onduidelijk uit je stukje...), want dan heb je geen recht van spreken vind ik.
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Even Zo  schreef op: 06-10-2014 18:27:23
jen9, er is al jaren geen contact met de schoonzus met de moeder/oma nog wel, heel ntensief juist.
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Minou  schreef op: 06-10-2014 18:31:11
Schoonzus wil comtact verbreken met schoonmoeder, wat zegt haar man dan? Of is het alleen schoonzus?

ze zal denk ik haar redenen hebben, contact verbreek je niet zomaar...dus denk dat schoonmoeder ook niet al te leuk is ( geweest) ?
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Sunshine  schreef op: 06-10-2014 18:34:05
Kan je/jullie niet contact opnemen met die schoonzus op de 1 of andere manier.
En dat jullie dit weten,
En dat als ze zo graag het contact wilt verbreken ,dit nu mag doen.
En niet wachten op iets(zal wel iets ten goede van haar zijn)
Want anders vertellen jullie het,
Want om dit rond de feestdagen te doen,is gewoon keihard
Dat is het natuurlijk al,maar met die dagen helemaal ,want dat is natuurlijk al zwaar
De 1ste keer zonder je man
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Even Zo  schreef op: 06-10-2014 19:38:20
@minou, de schoonmoeder heeft echt niets verkeerd gedaan.. gewoon alles afgerond met haar man op haar manier, meer niet, ze wordt opgestookt door de andere dochter. dat is het meer. de schoonzoon doet wat vrouw zegt, zo lijkt het.

@sunshine, contact met haar is niet mogelijk, daar staat ze niet voor open, ik zou het kunnen doen via de dochter, die woont in de buurt en vind ook dat moeder verkeerd bezig is. alhoewel ze dit niet eens weet, denk ik. maar ik zal niet dreigen om het te zeggen als ze het niet verteld, stel ze bednkt zich nog.. daar hoop ik eigenlijk op,ik vind het zo sneu.. 
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Angelique  schreef op: 06-10-2014 19:40:39
dus jullie hebbenintensief contact met schoonmoder en geen contact met shoonzus 


heeeeeel lastig 
ene kant denk ik vertel maar ik heb ook keer fout gemaakt en is me verweten 
anderzeids als het achteraf blijkt dat jij t wist kan het ook een prbleem opleveren 

mijn eerste ingeveing blijft praat niet direct over hoe het axact zit maar wel beteje ongveer wat er gebeurd denk ik 

uiteindlijk zal je meoten doen wat je geveol je ingeeft het blijft heel lastig 
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Jolanda1974  schreef op: 06-10-2014 19:44:31
Ik snap er een kokosnoot van.. Hoe kunnen jullie dit weten als je geen contact met haar hebt??
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Onsjanneke  schreef op: 06-10-2014 19:44:51
Als de verhoudingen al zo gespannen zijn in de familie zou ik me er verder niet mee bemoeien. Straks zijn jullie de gebeten hond.

Ik zou wachten tot het nieuws gemeld is en er dan met al mijn liefde en zorg zijn voor schoonmoeder.
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Angelique  schreef op: 06-10-2014 19:51:30

Quote Jolanda1974:
Ik snap er een kokosnoot van.. Hoe kunnen jullie dit weten als je geen contact met haar hebt??




zover ik begrijp heeft schoonzus iets openbaar op fb gezet en heeft ze daar dus gekeken en dit gezien 


kijk ik heb geen contact met mijn zus en broer en mijn moeder hefet ook geen contact 
als ik iets op hun fb zie over haar ja ik vertel haar dat wel ondanks dat ik weet dat ze dat niet erg fijn zal vinden vinden we het fijn om erover te praten 
maar geod wij hebben beiden geen contact dus das gewoon heeeel anders en zeker ook omdat ze al op leeftijd is 
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Minou  schreef op: 06-10-2014 20:36:18
thanxx voor de uitleg.


jeetje wat een lastig iets dit..


 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Even Zo  schreef op: 06-10-2014 21:02:00
ja zo zit het, de uitleg klopt! 

ik hoorde via een gezamelijke kennis dat ze dat op FB heeft gezet en zo heb ik het gelezen. Ik schrok me rot.. 

nu zitten wij met het probleem, doen we iets om het leed te verzachten of doen we niks en wachten we af.. de gebeten hond daar ben ik niet bang voor, ik ben bang voor de consequenties voor mijn schoonmoeder. ze is 80, in 3 maanden tijd haar man kwijt na 60 jaar, haar dochter van 55 en zometeen dus ook de andere dochter. er zijn nog 2 zoons waaronder mijn man. 

het enige wat mijn schoonmoeder heeft gedaan is vechten voor het afscheid wat zij en haar overleden man hebben afgesproken, dus de volgauto's en de details.. dat paste niet in het programma van de oudste dochter en die was boos. de andere dochter kiest voor haar zus en reageert ook steeds vreemd maar het contact was er nog. natuurlijk is haar moeder verandert, ze is haar man kwijt, ze is zo sterk maar dat wordt gewoon niet gezien, ze is dan "hard" omdat ze bijvoorbeeld spullen gelijk heeft weggedaan van haar man.. dat nemen de dochters haar kwalijk maar dat is haar manier van rouwen. 

Ik vind het zo moeilijk.
we moeten toch iets doen, maar wat? als we iets doen, is de klap misschien mega, heb het trouwens uitgeprint en het staat zwart op wit. maar dan is het gecontroleerd met ons erbij. ik ben niet bang voor consequenties naar ons toe, als de gebeten hond zijn.. so be it. 
als we niets doen en die dochter doet het wel binnen nu en een aantal maanden, dan komen de volgende dagen eraan, haar 80ste verjaardag, de feestdagen en de verjaardagsdag van haar man. het gesprek zal niet vriendelijk gaan en ik ben bang dat ze er in blijft dan... 
ik vind het ook zo sneu maar ben ook pislink hoor.. hoe kun je je moeder dit nog aandoen? ook al ben je het niet eens met haar keuzes, ik ben al 23 jaar in die familie en altijd heeft ze zich geschikt naar de kinderen, iedereen was gelijk, zei ze altijd.. pfffff... 
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Wanouk  schreef op: 06-10-2014 21:02:51
Ik zou zeer zeker contact opnemen met de schoonzus, en zeggen dat je het betreffende bericht heb ontvangen en dus weet wat er staat te gebeuren.
En dan zou ik zeggen dat ze, wanneer ze inderdaad het contact willen verbreken, het dan nu moeten doen, en niet wachten tot rond de kerstdagen. En dat je anders zelf je schoonmoeder voorzichtig en gespreid over een bepaalde tijd voorbereid op wat komen gaat.


 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Mamajenti  schreef op: 06-10-2014 21:09:03
Ik zou schoonzus laten merken dat je het weet, bijvoorbeeld doorbhet bericht te liken of te reageren met iets in de trant van"netjes dat de hele wereld het weet, behalve zij" Als het openbaar staat, kan je ook reageren toch?!

En dan zou ik heel even afwachten, maar niet tot de gestelde termijn en dan schoonmoeder voor gaan bereiden. Dit is hoe dan ook niet eerlijk. Als ze het contact wil verbreken, moet ze dat gewoon doen en er niet eerst nog iets uit slepen (zo voelt het voormij)
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Nerise  schreef op: 06-10-2014 21:13:11
De mensen van 80 die ik ken zijn echt geen zielige oude "mensjes" die dan gelijk een hartaanval krijgen trouwens.
En als jullie al geen contact meer met deze schoonzus hebben, dan weet je schoonmoeder toch ook al dat er 'iets' is in de familie? Wat vindt ze daarvan dan?

Ik zou me er niet mee bemoeien. Je weet niet wat er tussen moeder en dochter gebeurd is. Zeker als jullie maar met 1 partij contact hebben krijg je sowieso gekleurde verhalen.
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Angelique  schreef op: 06-10-2014 21:33:03
ben het in grote lijnen wel met nerise eens 
zeker omdat je zelf geen contact hebt met haar misshicen als je contact zoekt neit gelijk aanvallen maar ook luisteren naar wat hun te zeggen hebben ?
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Annie  schreef op: 06-10-2014 22:53:28
Ikw ilde schrijven wat Nerise zegt dus sluit me bij haar aan!
 
Quote
RE: geheim, wat moeten wij?
Even Zo  schreef op: 07-10-2014 14:34:34
na een nachtje slapen en er veel over te hebben gepraat hebben wij besloten om haar te laten weten dat we het weten, dat hebben we inmiddels gedaan. gewoon een kort berichtje niets persoonlijks maar met de mededeling dat die berichten voor iedereen te lezen zijn. 
daarnaast hebben we besloten te wachten tot na schoonmoeder haar verjaardag, das halverwege nov., en eens te kijken hoe of wat het contact zal zijn tussen hun twee. 
verder doen we voorlopig niets. we zijn er voor haar als er iets gebeurd maar willen niet forceren dat er nu juist een breuk gaat komen of alles op de spits drijven waardoor het schoonmoeder echt te veel gaat worden.
ik vind het persoonlijk heel erg moeilijk want ik hou dus helemaal niet van zulke geheimen. ik heb al zo'n hekel aan dat facebook. ook al ben je zelf niet actief, via via komt het je toch ook wel ter gehore. maar ja.. ik hoop dat schoonzus zich nog bedenkt en het fatsoen op kan brengen zich in te houden maar betwijfel het. 

bedankt voor de adviezen ladies!
 
Quote
Navigatie


Reageren op geheim, wat moeten wij?
Naam
Bericht