Menu
 

Topic:

werk en kind ziek

Pacific  schreef op: 05-10-2014 11:08:16
Hoe lossen jullie dat op? Vorige week was mn zoontje van 2 ziek, ik heb toen mn werk gebeld en mocht thuis blijven maar moest zelf vervanging regelen. Geruild met een collega, dag daarna was hij nog ziek en ik wist dat niemand kon ruilen dus heb ik mezelf ziek gemeld. Gelukkig was hij net zo snel beter als dat hij ziek werd en was het met 2 dagen over. M'n werk was alleen niet blij en volgens mij twijfelde ze ook of ik zelf ziek was. Maar nu werd ik vrijdag door mn manager gebeld of ik komende week 3 dagen wil invallen en dan m'n vast dagen. Dus moet 5 dagen werken. Dus politiek technisch heb ik ja gezegd ivm vorige week, hij was erg blij dat ik kon invallen en krijg het ook extra uitbetaald. Maar nu begint m'n middelste en hij is echt zelden ziek. Hij heeft hoofdpijn, keelpijn en rilt van de kou, en ging uitzichzelf in bed ligge, ben bang dat het griep is. Maar dan heb ik van de week wel een probleem, morgen kan mn man vanuit huis werken, jongste gaat naar de opvang en de oudste zit op de middlebare school dus hij gaat zelf naar school.

Maar als hij langer ziek is weet ik echt niet hoe ik het moet oplossen, we krijgen allebei problemen als we niet komen en mezelf ziek melden zou wel erg opvallen.


Hoe lossen jullie zoiets op??? Opa en oma kunnen niet, mn schoonmoeder is ernstig ziek. Voorheen brachten we ze dan daar een dagje als we echt geen vrij konden krijgen. Vrienden werken vrijwel ook op de dagen dat ik werk. Alleen thuis laten vind ik hem nog net ff te jong voor, hij is net 10 en heeft asperger.

Jullie nog tips?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: werk en kind ziek
Kees  schreef op: 06-10-2014 19:28:39
Mijn organisatie gaat dan, na 2 x een gesprek aan met
ouders, maar verder niks, ze zijn als de dood voor ouders.
Klanten he, geen kinderen maar keiharde euro's
 
Quote
RE: werk en kind ziek
Debbel79  schreef op: 06-10-2014 19:43:39
Ja en vooral nu die branche op zijn gat gaat. Het gaat alleen maar om centen. Sneu zeg.

Als ik soms due verhalen van mijn schoonzusje hoor.
Sommige kinderen worden met de nachtluier nog aan gebracht! Zo zielig!!
Vgende week kreeg ze een tweeling van 5 weken oud voor 4 hele dagen in de week.
Ik vind het verschrikkelijk. En niet dat ze het slecht hebben bij jullie hoor, zo bedoel ik het niet, maar die hummeltjes kun je als moeder toch niet zo lang achterlaten. 4 hele dagen!! Ik vind het nogal wat. Pfff. Petje af voor jullie hoor
 
Quote
RE: werk en kind ziek
Cir  schreef op: 06-10-2014 21:09:54
Ik ben het eens met Kees. Het leven is niet zwart wit. Het is geven en nemen. Ik heb voor mijn werkgever de afgelopen maanden bijna elke week wel extra ingesprongen. Ik doe mijn uiterste best om voor oppas te zorgen als één van de kinderen ziek is. Maar als het echt niet gaat dan hoop ik wel dat mijn werkgever met me mee wil denken. (dit jaar bij deze werkgever nog niet aan de hand gehad dus ik weet niet hoe ze reageren) En ik hou inderdaad ook altijd vakantiedagen daar voor achter de hand.

Stom dan he dat zo'n calamiteitenverlof of zorgverlof "net weer niet toegepast kan worden" 
Je zou toch denken dat ze daarvoor in het leven geroepen waren. 
 
Quote
RE: werk en kind ziek
Jen9  schreef op: 06-10-2014 21:58:08
Dat zelf vervanging regelen vind ik ook waardeloos.. Wij moeten dat ook doen als je zelf ziek bent.. lekker met een koortskop om 6 uur s ochtends proberen een slapende collega wakker te bellen.. Ben zelf maar gaan werken met een overdosis aan zooi en naar huis gegaan toen ik eindelijk een invalster te pakken kreeg...

Kindjes worden vaak ziek gebracht, met paracetamol op.. zodat we t niet merken, maar dat raakt dan uitgewerkt en wij mogen t niet geven.... zit je dan.. zo zielig voor zo'n kind..
 
Quote
RE: werk en kind ziek
Kees  schreef op: 06-10-2014 23:14:34
Precies jen, om maar te zwijgen over evt koortsstuip,
een ouder zei het toen ook, zetpil gegeven zodat de
ochtend iig al om was :o
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op werk en kind ziek
Naam
Bericht