Menu
 

Topic:

Monstertruck rijdt publiek in

Family  schreef op: 28-09-2014 18:15:10
HAAKSBERGEN - 

In Haaksbergen (Overijssel) is zondag tijdens het evenement AutoMotorSportief een truck op het publiek ingereden. Daarbij zijn zeker drie doden gevallen. Twee van hen zijn kinderen. Tientallen mensen raakten gewond.


Dat meldt de burgemeester van Haaksbergen aan de NOS.


Op een video is te zien hoe een monstertruck tijdens een stunt over een aantal auto's rijdt, uit de bocht vliegt en in het publiek terechtkomt. Een monstertruck is een grote pick-up van 1500 pk met zeer grote wielen.


Ambulances rijden af en aan. Er staan tientallen wagens van hulpverlenende diensten in de kleine gemeente en in de lucht hangen traumahelikopters. De wijde omgeving van het evenemententerrein bij het station, waar het ongeluk gebeurde, is afgezet door de politie. Op doorgaande wegen langs Haaksbergen staan verkeersregelaars.


Extra personeel


De brandweer roept omstanders op om vooral weg te blijven van de plek van het ongeluk en hulpverleners ruim vrij baan te geven. De mobiele eenheid (ME) heeft de omgeving afgezet. Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft extra personeel opgeroepen om slachtoffers van het ongeluk in Haaksbergen op te vangen.


Een team van het Rode Kruis is onderweg naar Haaksbergen. Het zijn acht medewerkers van het SIGMA-team, dat snel inzetbaar is bij rampen en grote ongevallen.


Opvang


Het evenement AutoMotorSportief vormde zondag de afsluiting van een feestweekeinde in Haaksbergen met onder meer een kermis. Die ligt er verlaten bij en de exploitanten zijn begonnen met afbreken van de attracties. Voor mensen die het ongeluk zagen gebeuren is een opvanglocatie ingericht aan het Stationsplein.


De stemming in Haaksbergen is bedrukt. Op het terrein waar het ongeluk gebeurde liggen nog gewonde mensen op de grond. De show was zeer drukbezocht. Veel mensen vertellen elkaar dat ze maar net op tijd weg konden hollen voor de enorme pick-uptruck doorreed in plaats van afremde na een stunt. Ooggetuigen zeggen dat de truck erg scheef hing nadat hij over zes autowrakken was gereden.


De politie kan nog niks zeggen over de oorzaak van het ongeluk. ,,Onze eerste prioriteit is hulpverlening'', aldus een woordvoerster.


 


 

Jeetje wat afschuwelijk. Heel veel sterkte voor d nabestaande. 

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Mamsie  schreef op: 30-09-2014 13:26:29
Tja ik wordt altijd zo moe van het zoeken naar een "dader".
Tuurlijk ben ik voor om te zoeken naar hoe dit voorkomen kan worden, maar NIEMAND had dit voorzien.
Ik ben ook wel eens door rood gereden, is altijd goedgegaan, maar had ook heel fout kunnen aflopen.
We maken allemaal beslissingen die soms heel fout kunnen aflopen.
Om die mensen die daar nu naar toe zijn gegaan dom te nomen.....
Hoeveel mensen gaan er skieeen in lawine gebied.
Moet je eens bij scholen gaan kijken 's middags hoe mensen staan wachten om hun kinderen op te halen, op de weg levensgevaarlijk. en toch doen we dit massaal.
We maken nu eenmaal foute beslissingen en dat verdient vaak ook straf hoor, maar ik vind het zo erg hoe er een klopjacht wordt gehouden naar wie hier allemaal verantwoordelijk voor zijn....
Een dochter van een kennis van me is een ruim een maand aangereden, automobilist was door rood gereden. Natuurlijk zijn de ouders boos op die bestuurder, maar beseffen ook dat in een moment van ondachtzaamheid dit kan gebeuren, en dat vinden ze dus veel belangrijker, hoe kunnen we dit voorkomen.
We maken allemaal fouten, en moeten helaas leven met de consequenties, maar we moeten er vooral van leren.
kaarsjes voor alle mensen die er bij betrokken zijn!
 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Blauwtje  schreef op: 30-09-2014 14:41:13
Heb je bovenstaand filmpje gezien Mamsie? Moet je eens zien hoe zo'n moordmachine op het publiek afkomt, en hoe dichtbij de mensen zijn.
Ja, ik vind het heel dom om jezelf maar bovenal je kinderen aan dat gevaar bloot te stellen. Zo'n bak zal maar doorschieten, die is binnen een of 2 secondes bij je..nouja dat is nu gebeurd, met alle gevolgen van dien. 
Neemt niet weg dat ik het afschuwelijk vind voor alle betrokkenen. 
 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Angelique  schreef op: 30-09-2014 16:15:38
ja en een filmpje op AD van deze stunter ook zon klein pleintje drang hekken afgewisseld met een rood lintje waar mensen achter staan 
als je ziet hoeveel meoite hij doet om die bak van ene naar andere kant te krijge veel steek werk enz ik vind het een groot risico nemen en van geluk spreken dat dit pas de eerste keer is dat het fout ging 

en is neit zoeken naar een dader het is het ongeloof van hoe en waarom 
 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Mamsie  schreef op: 30-09-2014 17:15:07
Natuurlijk vind ik het er ook gevaarlijk uitzien, maar dat vind ik met zoveel dingen en dit is al jaren goed gegaan.
Ik ben wel benieuwd naar de reden waar het mis ging, maar ben niet zo bezig met schuldvraag en mensen als dom bestempelen omdat ze daar waren.
Mensen gaan met oud en nieuw ook massaal naar buiten, treft elk jaar slachtoffers ook gewoon van publiek, zijn ze daarom dom?
Is risicio nemen dom?
En waar leg je dan de grens?
Als je kijkt naar motorcross racen ook daar gaat het vaak maar net goed en soms ook mis, toch gaan er massaal mensen kijken.
Dom?
Nee als het je passie is, dan heb je er iets voor over.
Is het je passie om parachute te springen dan heb je daar een risico voor over.
Ik vind het vreselijk voor die slachtoffers, maar vind men niet dom omdat ze daar stonden te kijken. Ik vind ook de gemeente niet dom, dit soort dingen gebeuren al tig jaar en gaat al tig jaar zonder problemen goed.
Het leven is niet altijd verantwoord en soms springen we erbuiten en dat levert risico's op. gaat 1000000000 keer goed en helaas 1 keer mis, en dan is het ook meteen volledig afgelopen.....
 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Blauwtje  schreef op: 30-09-2014 19:13:32
Prima als je voor jezelf dat besluit neemt om een risico te nemen. Kinderen kunnen dat niet beslissen..
Die moet je in bescherming nemen.

Ik snap niet zo goed dat mensen dit niet dom kunnen vinden eerlijk gezegd. Maar goed, enough said.
Het feit is dat het afschuwelijk is voor alle betrokkenen.

 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Boterbloem  schreef op: 30-09-2014 19:38:54

Ik hoop wel dat ze naast de richtlijnen ook regels gaan maken.
Dit is voor iedereen veel duidelijker, en kun je niet voldoen aan de regels dan heb je helaas pech gehad en kan het niet doorgaan.


Richtlijnen zijn er ook niet voor niets...

Maar wat een ellende zeg :-(

 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Anne Mv 3  schreef op: 30-09-2014 21:44:06
Gisteravond bij Nieuwsuur stelde een Veiligheidsdeskundige voor dat er een bepaalde hoge verzerkering afgesloten moet zijn door dit soort stuntbedrijven voordat de gemeente vergunning verleent.
Het is voor iedere gemeente op zich lastig om een goede vergunning te verlenen, die expertice hebben ze gewoon niet.
Als zo'n bedrijf een hoge verzekering af moet sluiten dan is het bedrijf én de verzekeraar extra alert dat dit soort shows aan hele strikte veiligheidsnormen voldoet.
Ik vond dat eigenlijk wel een hele goede invalshoek!
Het moet natuurlijk niet zo zijn dat er nu niets meer kan, maar nog meer regelgeving is over het algemeen ook niet handig want er zijn altijd mazen in de wet.
Zorg maar dat het vanaf de andere kant 'dicht getimmerd' is!
Hoge verzekering, extra alerte bedrijven en verzekeraars die toezicht houden bij evenementen.
 
Quote
RE: Monstertruck rijdt publiek in
Ahno  schreef op: 01-10-2014 17:59:21
Sis, nog even over de dodemans knop. Bij de monsterjam trucks uit USA etc is dit zichtbaar door een rood infra rood lampje, rechts boven in het raam. Dat is een teken dat de dodemans knop aanwezig en actief is. In geen van de filmpjes is dit lampje zichtbaar. Dus of deze truck had er geen of stond niet aan.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Monstertruck rijdt publiek in
Naam
Bericht