Menu
 

Topic:

Baan opzeggen ja/nee

Ingrid  schreef op: 26-09-2014 09:12:01
Momenteel zit in in dubio.
We hebben een druk gezin met 3 kinderen.
10 jaar,8 jaar en 2 jaar.
Ik werk 2 volle dagen.Onder schooltijd werken geen optie.
Mijn man is dus echt heel veel weg voor zijn werk in het buitenland.
Ik sta er dus alleen voor.Opzich gaat het allemaal goed maar de laatste tijd betrap ik me steeds
vaker erop dat ik steken laat vallen.
Ik vergeet veel en alles zit me erg hoog.
Gisteren was de druppel.De jongste werd woensdagavond ziek.Overgeven,diarree.
Ik ben tot 2 uur snachts bezig geweest met opruimen,wassen etc.
Toen ik eindelijk sliep werd dochter weer wakker.
Eindresultaat was dat ik 2 uur had geslapen want om 6 uur ging mijn wekker weer omdat ik om 8 uur moest
beginnen met werken.Vrij nemen kon niet want dan zat collega alleen.Mijn moeder gebelt en die kon gelukkig komen.
Mijn leidinggevende gebelt om te vertellen dat ik later zou zijn want mijn moeder heeft een uur reistijd.Was gelukkig geen
probleem en ze konden alleen maar waarderen dat ik kwam.
Nu kwam ik gisteren dus redelijk afgetaaid thuis.Dat ik mijn werkdag zonder kleerscheuren ben doorgekomen vind ik heel wat.
Nu begon mijn moeder dus erover dat ze toch echt het gevoel bij mij kreeg dat mijn accu leeg is en dat ook mijn reserves op een laag niveau staan.Ik kan haar alleen maar gelijk geven.Ik vraag me ook steeds vaker af waar ik mee bezig ben.Mijn man komt zaterdag thuis en vertrekt dat over een week weer naar het buitenland en sta ik er weer alleen voor.Mijn moeder zei ook heel duidelijk van dat ik er eens over moest nadenken wat ik nu echt belangrijker vind.Extra geld of mijn eigen gezondheid.Ik verdien leuk met deze 2 dagen en vind mijn werk ook wel leuk met leuke collega's maar het kost me naast al het anders ook enorm veel energie.
Ik voel me soms ook echt een vervelende moeder want ben toch wel vaak moe en geprikkeld.
Als ik zou stoppen met werken dan missen we inkomsten maar dat is te overbruggen maar ik vind het besluit zo ontzettend groot.Ik zou dan willen stoppen totdat de jongste naar bijvoorbeeld groep 3 zou gaan.Ik werk als dokters assistente en daar is voldoende werk in te vinden dus ik hoef niet bang te zijn dat ik zonder werk kom te zitten in de toekomst.
Wie heeft ook voor dit dilemma gestaan en wat hebben jullie gekozen en hoe voelt dat?

Groetjes.
 
Quote
Navigatie
RE: Baan opzeggen ja/nee
Mamami  schreef op: 27-09-2014 17:52:19
Ik heb de keus gemaakt om voor mezelf te gaan werken. Ik heb geen achterban die bij kan springen. Mijn man kan niet vrij nemen op zijn werk bij een ziek kind, dus het kwam altijd op mij neer. Uren die ik later weer in moest halen, vakantiedagen waren al op nog voor we vakantie hadden.
Er zijn maanden geweest dat ze om de beurt ziek waren, zo stressen om alles te regelen.

Toen mijn oudste ook ongelukkig werd op het dagverblijf (later bleek dat hij een vorm van autisme heeft en de prikkels niet kon handelen) en mijn schoonmoeder ziek werd (en ik dus als mantelzorger nodig was) heb ik de knoop doorgehakt en ben gestopt met werken. Heb 4 jaar niet gewerkt maar door financiele nood moest ik weer aan de bak, heb toen gekozen om voor mezelf een salon te beginnen en dit heeft echt enorm goed uitgepakt.

Ik werk 4 dagen van 09.00 - 14.00 en zo nodig in de avonduren (als man thuis is). Ik heb dus 1 dag in de week een vrije dag en plan ik geen afspraken in. Ik ben dus altijd thuis als de kids uit school komen, heb voldoende tijd om het huishouden te doen, bij een ziek kind hoef ik me niet in bochten te wringen (ik verzet de afspraak of ze liggen binnen op de bank waar ik ze kan zien en kan voorzien van een natje en een droogje). Daarbij verdien ik een leuk inkomen dus ik ben helemaal blij dat ik ooit de stap heb durven nemen om het eens heel anders te doen !
 
Quote
RE: Baan opzeggen ja/nee
Truuske  schreef op: 27-09-2014 23:21:45
goede tip psz, heerlijk paar uurtjes ongestoord schoonmaken,boodschappen of koken (of gewoon lekker een bad nemen, een tijdschrift lezen, even terug in bed, naar de kapper, manicure etc) zonder kind. Kind blij, want lekker spelen en een fijne dagindeling en jij wat meer ruimte.
 
Quote
RE: Baan opzeggen ja/nee
Kees  schreef op: 28-09-2014 07:56:18
Ik zou eerder dan nog nadenken over ouderschapsverlof.
Al is het voorlopig een half jaar een dag per week.
Dan kan je kind gewoon naar KDV.
Met een PSZ maak je het programma voor je kind weer
Heel vol, zou dat er niet nog eens naast doen

Als het gaat om lucht voor jezelf,kun je evt oppas inzetten
En dan avond pweek iets leuks doen?
Of wanneer je man er wel is, dan een dag voor jezelf inplannen?

Die ruimte moet te vinden zijn denk ik.

 
Quote
RE: Baan opzeggen ja/nee
Ik  schreef op: 28-09-2014 09:06:03

Hoe voelde je je eigenlijk toen je oudse twee kinderen nog jong waren? Ik weet niet of de situatie toen hetzelfde was, maar het lijk tme dat het met twee kleintjes van bijvoorbeeld 4 en 2 ook pittig was? Bij mij in ieder geval wel. Kan die tijd soms best een beetje missen, maar intussen vind ik het ook heerlijk dat ze hier groter worden. En toen voelde het ook als enorm zwaar, terwijl ik nu achteraf denk: wat is nu die 2 jaar geweest (Tot de jongste naar school ging).
Laat je je oudste kinderen ook weleens helpen? Niet dat ze het huishouden van je moeten overnemen, maar misschien vinden ze het wel fantastisch om eens iets kleins te doen waar jij veel aan hebt op dat moment. 
Moet je met de oudste naar sport- of muziek e.d? Kun je daarvoor geen poule opzetten met andere ouders? 

 
Quote
RE: Baan opzeggen ja/nee
Ingrid  schreef op: 28-09-2014 12:18:33
Psz ga ik niet doen.
Het kost weer veel geld en ik vind het voor haar ook te druk.
Ik heb op de crèche nog 3 compensatiedagen staan en die ga ik eerst opnemen.Eens horen of het komende vrijdag zou kunnen.Mijn moeder bood al aan om zo nu en dan op een crechedag te komen oppassen en dan kan ik die dag ruilen op de crèche zodat ik een dag voor mezelf kan inplannen.

Over 2 jaar zal ik het rustiger krijgen wanneer ze naar school gaat dus daar moet ik me maar een beetje op focussen.
Het lijkt nu alsof ik het helemaal niet leuk vind met mijn kind maar dat is niet zo.Het is een geweldig lief kind en geniet enorm van die kleine vrolijkerd.

Indertijd met 2 kinderen vond ik het ook druk maar dan zit je er middenin en ervaar je het gewoon anders.Buiten dat hoe gek het ook klinkt was ik toen wel weer een stuk jonger en kun je toch echt iets meer hebben en heb je meer draagkracht.
Het stoppen met werken moet ik inderdaad maar niet doen.Daarvoor vind ik het ook te leuk en geeft toch ook afleiding en zou denk ik toch spijt krijgen van die beslissing.
Een weekendje weg voor mezelf denk ik serieus over na.Eerst zelf eens opladen en dan zal het misschien ook weer allemaal net iets makkelijker en minder zwaar voelen.
Werk aan de winkel zou ik zeggen

 
Quote
RE: Baan opzeggen ja/nee
Mama Van Drie  schreef op: 28-09-2014 13:23:51
Baan opzeggen zou ik idd niet doen, je hebt het er naar je zin, je weet wat je nu hebt en niet wat je misschien kan krijgen als je weer wilt gaan werken.
Het is ' maar'  2 jaar en dan gaat je jongste ook naar school, dan komt er weer meer ruimte en tijd voor jezelf.

Als je moeder het zo op kan vangen met af en toe een dag overnemen die je dan weer kan ruilen op de creche lijkt dat me voor nu de beste oplossing.

Toen mijn twee oudste 10 en 8 waren kreeg ik er een derde bij, persoonlijk vond ik het wel meevallen wat drukte betreft, ik werkte niet dus dat scheelde al enorm en het verbaasde me hoe makkelijk je weer rolt in luiers en flesjes en zooi meezeulen als je een dag weg moet etc....dat ging eigenlijk vanzelf.
De zon van 8 moest ik wel nog naar school brengen toen maar ik plukte de baby gewoon uit bed als het tijd was om te gaan, vond dat wel eens zielig maar ik heb nooit geen moeilijk kind gehad.

Nu is die jongste alweer 10 jaar en hier geen baby's meer, ik wacht nu wel op de kleinkinders 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Baan opzeggen ja/nee
Naam
Bericht