Menu
 

Topic:

hoort dit erbij..?

Nellemv2  schreef op: 25-09-2014 22:57:26
Mijn zoon heeft sinds het nieuwe schooljaar 2 juffen. Hij gaat 4 dagen naar school, vrijdags altijd vrij. Ik kan zelf maar 2 keer snel-snel brengen en een keer ophalen (wat ik echt heel jammer vind, maar ja..dat is het lot van de werkende moeders...)

Hij is altijd een erg slechte drinker geweest, en ze hebben 2 momenten waarop ze eten en drinken. Hij heeft dus 2 bekers mee, of van die drinkflessen eigenlijk. Nu heeft hij meestal 1 beker maar leeg, soms heeft hij helemaal niet gedronken! Als excuus heeft hij zelf meestal dat er geen tijd meer voor was.. maar ik heb het bij beide juffen al aangegegven of ze er op willen letten dat hij wel drinkt. Vandaag kreeg hij zijn beker niet open en juf kon niet helpen want zij was een beker aan het zoeken (zoiets..ze was vast even ergens druk mee). Maar ik vind dit wel zorgelijk hoor..hij drinkt dan echt zo weinig! Ze blijven allemaal over, dus ik kan hem ook thuis niet even wat naar binnen gieten ofzo.

Ook had ik maandag en dinsdag doorgegeven dat hij woensdag niet zou komen (we gingen een nachtje logeren bij opa en oma in het vakantiehuisje..) Brengt mijn man hem vandaag, wist de juf gisteren van niets.
Het zijn van die kleine dingetjes. Mijn zoon vertelde laatst dat ze eigenlijk nooit meer gymmen.. wij als ouders horen hier niets van.

Helaas zijn er altijd andere moeders die de juf in geprek houden (meestal dezelfden..) waardoor ik dan denk..volgende keer beter! Maar ik vind het toch wel ..ja iets wat ik nogmaals zou willen aangeven.

Wij zeggen elke dag weer tegen hem dat hij ook goed moet drinken op school, maar ja als je er niet bij bent heb je er ook geen invloed op, en de juf heeft het ook druk.. Ik doe al helemaal geen volle bekers meer mee, want dan voelt het ook als zo'n druk voor hem..


 
Quote
Navigatie
RE: hoort dit erbij..?
Bepje  schreef op: 25-09-2014 23:00:45
Dat hangt er ook van af in welke groep hij zit. Van oudere kinderen wordt meer zelfstandigheid verwacht. Als je het idee hebt dat de juf nooit tijd voor je hebt kun je na schooltijd een gesprek vragen.
dat ze nooit meer gymmen lijkt me sterk, het is wel verplicht. Hebben ze een gymzaal in de buurt ?
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Annie  schreef op: 25-09-2014 23:01:16
Lastig he. Ik krijg ook dagelijks volle bekers en broodtrommels terug.
Misschien kun je de juf even een mailtje sturen. Dat werkt hier meestal wel goed.
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Nellemv2  schreef op: 25-09-2014 23:02:13
Hij zit in een combi klas groep 1/2 . Hij hoort bij groep 1. is 41/2
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Kaasje  schreef op: 25-09-2014 23:05:12
Bij ons hangt er een a4 naast de deur waarop je per dag kunt aangeven of je kind met een ander meegaat, later komt, niet komt... zo weet juf het altijd zonder dat je moet wachten tot ze tijd voor je heeft....

Misschien juf even een briefje schrijven.... dat je haar tijd niet in beslag wilt nemen aan het begin van de dag maar of ze met drinkmomenten even aan zoon wil denken?


Ik heb een slechte broodjes eter op school, als hij heel slecht eet ( lees 1 hap over de hele dag) dan geef ik hem een briefje mee voor juf ( of mijn andere zoon zodat ik zeker weet dat het bij juf komt, want ik kom in de ochtend niet in de school)
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Stefke  schreef op: 25-09-2014 23:12:01
Zo te lezen is je zoon een kleuter. dan is het echt niet gek dat ze niet gymmen. Ze gebruiken de speelzaal (tenminste, zomaar het bij ons) liever nog niet nu het nog vaak lekker weer is. Daar kunnen ze nog vaak genoeg gebruik van maken als het regent of koud is. 

En verder: 'berichtjes als Hij komt dan en dan niet' per mail en naar beide juffen. 

En probeer het drinken zo makkelijk mogelijk te maken voor je zoon. Iets lekkers, in een makkelijke beker. Hij heeft er zo te lezen nl weinig zin in. 

De juf 's morgens aanspreken is voor kleine wissewasjes. Als je echt 'probleempjes' hebt kun je hier beter een afspraak maken. Na school,bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Nellemv2  schreef op: 25-09-2014 23:18:11
Ik vind het ook niet erg dat ze niet gymmen hoor, maar in het boekje van school staat dit echt wel dat ze dit doen Ze spelen nu idd nog lekker veel buiten. dat maakt me verder niet uit!

Leuke tips al ertussen..

Hij mag zelf kiezen wat hij in zijn beker krijgt. Beide bekers zijn dus met aanmaaklimonade, die hij thuis ook gewoon drinkt en lekker vindt! Yogho oid wordt er in zo'n beker helemaal al niet lekkerder op ..brrr.. en hij heeft van die pop up drinkflessen, die krijgt hij zelf prima open. Alleen had hij vandaag een andere beker mee, met draaideksel.

Pakjes mogen hier niet.
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Mie  schreef op: 25-09-2014 23:54:25
Voor wat betreft het overblijf eten en drinken. Dat komt vanzelf goed. In het begin vinden die kleintjes alles nog zo interessant dat ze alles liever doen  dan eten en drinken ( uitzonderingen daargelaten).
En dan kun je als overblijfouder ( of juf) erbij gaan zitten en ze aansporen, maar door alle indrukken eten en drinken ze echt het minimale.
Hier is de afspraak dat de helft van een volle beker drinken en 1 boterhammetje opmoeten. En dan nog is het soms echt onderhandelen omdat er geklaagd wordt dat "dat wat Mama/pappa op de boterham heeft gedaan" niet wordt gelust.

Niet te druk maken, ik heb kindjes gezien die het 1e half jaar echt minimaal aten en heeeeeeeeeel lang aan tafel moetsen blijven voor ze konden gaan spelen. Na een half jaar zijn ze gewend en gaan de trommeltjes meestal leeg ( een broodkorstje daargelaten).
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Cindy Mv F&f  schreef op: 26-09-2014 06:33:42
Hier ook geweest, zo herkenbaar. Zo weinig drinken en eten.maar op een gegeven moment was het goed, dronk ze jaar bekers leeg en at dr boterhammetjes op
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Nellemv2  schreef op: 26-09-2014 09:03:33
Fijn om te lezen allemaal.

Eten is overigens geen probleem hoor. Maar drinken..dat is bij hem altijd al een dingetje geweest. .dat doet ie veelste weinig.
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Kees  schreef op: 26-09-2014 09:23:22
misschien kun je een knijpfruitje in zijn broodtrommel doen? (als hij dat lekker vindt tenminste?)

mijn jongens drinken ook slecht. maar ze hebben 2 drinkrondes in de klas.krijgen ze sap van school.
daarnaast hebben ze een bidon in hun tas voor tussendoor maar drinken ze ook amper.

in de trommels doe ik knijpfruitjes (draai 1 slag al los) en deze gaat altijd op.
niet dat dat zoden aan de dijk zet, maar tis toch weer iets.

thuis halen ze het bij mij wel weer redelijk in.
in de ochtend eten ze nog altijd pap, wat ook weer veel vocht is.
komt wel goed

(heb je mailadres van juffen? hier wel, en das verrekte handig voor dit soort berichten)
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Nellemv2  schreef op: 26-09-2014 09:39:28
Ik heb geen mailadres van de juffen. Een juf heb ik op fb (al heel lang hoor, we kennen elkaar van school. .langgg geleden) maar ik wil op fb niet over zulke dingen beginnen. .ook niet via pb.

Knijpfruit is idd wel een idee. Alleen ze hameren er hier op dat je geen pakjes drinken mee mag.dus vast ook geen Knijpfruit. .ivm milieu, wat ik trouwens ook wel goed vind!
Thuis drinkt hij het aardig bij, maar toch houdt het me bezig dat hij soms geen slok drinkt op school!
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Cora38  schreef op: 26-09-2014 09:50:03
Dat hij afwezig was en de juf niet nagevraagd heeft vind ik persoonlijk schandalig. Je hebt als school de verantwoording voor de kinderen onder schooltijd.
Hier is de regel dat de juf altijd belt als ze een kind mist dat er na een kwartier nog niet is. 
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Nellemv2  schreef op: 26-09-2014 10:14:39
Ja dat zei ik ook tegen mijn man! Op mijn werk bellen wij ook altijd als een kindje zomaar zonder bericht niet komt. Sociale controle. .
 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Caithy  schreef op: 26-09-2014 16:00:04
Ik denk dat je zelf ook zichtbaarder moet zijn, als jij de houding hebt laat maar, terwijl je eigenlijk iets wilt bespreken, bereik je natuurlijk ook niets.

 
Quote
RE: hoort dit erbij..?
Nellemv2  schreef op: 26-09-2014 16:08:25
Dat is misschien ook wel zo ja. Maar ik moet ook om half 9 op mijn werk zijn en kom dus al altijd te laat. En het zijn geen echte problemen ofzo, anders zou ik wel een afspraak maken. Ik wacht voor nu het 10 minuten gesprek wel even af.
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoort dit erbij..?
Naam
Bericht