Menu
 

Topic:

Blij, klas overgeslagen

Mie  schreef op: 24-09-2014 11:52:20
Ik moet het ff kwijt, gewoon omdat de zorgen die ik om mijn zoon van had nu voor het grootste deel van mijn schouders vallen.

Mijn zoon is 11 was altijd een hele snelle leerling, al vanaf de kleuterklas haalde hij alleen maar A's op cito's. Het enige dat hem niet zo interesseerde waren creatieve vakken.
In groep 4 kwam ik er op een gegeven moment achter dat hij bijna alleen maar Donald Duckjes las in de klas omdat hij steeds zo snel klaar was met zijn werk en school daar niks mee deed. School vond hij stom en saai ( ja geen wonder achteraf).

Vele gesprekken gehad met school om hem extra verdieping en/of verbreding te geven en ze beloofden telkens beterschap...........inmiddels waren we een jaar verder en was er nog geen verbetering.
Weer om tafel met school , zoon Cito's  GR 6 laten maken..........overal  weer die hoogste score's.
Toen hebben wij aangegeven dat wij wilden dat hij dan maar een klas zou overslaan aangezien er verder geen traject ingezet werd. Moeilijk,moeilijk, want dat was op deze school nog nooit gebeurd, sociaal emotioneel , zo jong enzovoorts
Wij waren van mening dat hij dat sociaal emo prima aan zou kunnen, hij had al eerder met een menggroep gezeten en kon uitstekend met de grotere kinderen overweg.

Na veel vijven en zessen is hij na de zomervakantie toen van groep 5 naar groep 7 gegaan.
Dat ging meteen goed en hij kwam prima mee. Ook met de leerlingen in de klas was de aansluiting prima, ze vonden hem wel geinig,  zo'n klein opdondertje , en al snel hoorde hij er gewoon bij.

Klaar, zou je zeggen.....,maar hij vond school nog steeds niet leuk. Hij deed gewoon mee en deed wat hij moest doen, maar daar was alles mee gezegd. Moeite doen voor school was maar onzin en huiswerk...pff "Mam, dat doe ik wel op de middelbare hoor".

Zijn scores op toetsen en Cito's bleven goed, alhoewel de eindcito me nogal tegenviel.
Zijn Nio gaf gelukkig wel een score die paste bij hoe wij/ik onze zoon zien.

Met hangen en wurgen groep 8 afgemaakt, prima scores hoor, maar de motivatie was ver te zoeken. Maar hij deed het minimale. Hij was een chagerijnig, bozig jongetje geworden, dat nergens meer zin in had.
En na de eindcito was hij totaal klaar met school vond hij. Hoe we ook ons best deden, school was stom en leren was onzin etc. Ik hield m'n hart vast, straks moset hij naar het VO en zou het helemaal mis gaan...

Hadden we er wel verstandig aan gedaan om hem dat jaar over te laten slaan? Hij zou pas net 11 zijn als hij op de basischool klaar was.
Ik heb er vele slapeloze nachten van gehad, gelukkig was het zomervakantie en was mijn slaapgebrek niet zo'n probleem haha.


En nu? Ruim 3 weken VO en hij vind het geweldig!
Pakt ruim op tijd zn tas in, smeert broodjes( vraagt af en toen met puppy-oogjes of ik het wil doen), staat op tijd op ( en plukt mij uit mn bed, omdat IK het zo vroeg vind   ) fietst heerlijk van en naar school met z'n groepje en.............maakt zo goed als uit zichzelf zijn huiswerk. Ik wist niet wat me overkwam.
Hij is helemaal op z'n plek!
Er is echt een last van mijn schouders gevallen!!

Volgende week wordt het spannend: eerste SO-week. Ik ben heel benieuwd of zijn enthousiasme in zijn reslutaten te zien zal zijn.

Wat wil ik met mijn epistel? Euhm, niks eigenlijk, ik moest het gewoon even van me aftypen.
Misschien steek ik mama's die tegen hetzelfde aanlopen een beetje een hart onder de riem.


 
Quote
Navigatie
RE: Blij, klas overgeslagen
Nina1  schreef op: 24-09-2014 11:56:13
fijn gevoel geeft het he als je de juiste beslissingen maakt waardoor je kind beter in zijn vel komt te zitten.
geniet ervan!
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Soesjaa  schreef op: 24-09-2014 12:59:13
Heerlijk als het zo goed gaat met je kind hè. Toch een goede keuze geweest mams!
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Jo  schreef op: 24-09-2014 13:10:11
Heel fijn dat hij nu met plezier naar school gaat!! Doet een mama goed!
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Myself  schreef op: 24-09-2014 13:12:47
Leuk om te lezen dat het nu goed geeft, dat geeft de burger moet.
Onze jongste is dit jaar doorgegaan van gr 5 naar gr 7.
Maar anders dan bij jouw zoon, heeft zij het altijd wel leuk gevonden, en nog, op school ondanks haar voorsprong.
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Sammy  schreef op: 24-09-2014 13:30:11
Hier een zoon, heeft wel geen klas overgeslagen, maar zit ook eindelijk op zijn plek! Hij heeft zich op de basisschool heel erg onbegrepen gevoeld. En nu... hij gaat ook bijna zingend naar school. Eindelijk kinderen die me begrijpen!

Ik herken het gevoel en dat is enorm genieten
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Mrtj  schreef op: 24-09-2014 13:30:31
Super zeg!
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Int  schreef op: 24-09-2014 13:38:04
Fijn te lezen. Ik zit nu in het traject van evt versnellen bij mijn jongste. De eerste week zag ik al dat hij helemaal niets had met de lesstof in groep 3. Voor de vakantie zat hij met lezen al op M3, en ze zouden na een paar weken hem zelf verder laten lezen. Ik vond het lastig om de eerste week al de juf lastig te vallen met dat alles zo makkelijk was. Dat voelt zo als zeuren. Maar de eerste woensdag toch maar even gemaild met de juffen, en die zijn er gelijk vanaf de dag erna mee aan de slag gegaan. Lezen weer getoetst, dat was inmiddels M4, en hij mag 's ochtends tot de pauze als ze lezen en taal doen met groep 4 mee doen. De week erna ook de andere vakken cito getoetst. En daar kwam uit rekenen bijne E3, spelling M3. Dus hij heeft vanaf week 2 nu werk op zijn eigen nivo, en gaat met zoveel meer plezier naar school. Ondanks dat hij allemaal andere werkboekjes heeft. Dat vindt hij niet erg, want ze zijn veel leuker zegt hij. Waarschijnlijk gaat hij in de loop van het jaar doorschuiven naar groep 4. Dit zal geen grote overstap zijn, aangezien hij in een combi 3/4 zit.
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Krumelke  schreef op: 24-09-2014 13:57:40
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Mie  schreef op: 24-09-2014 15:02:11
Tnx!
Het feit dat hij nu weer lekker in zijn velletje zit is voor mij ook het belangrijkste.

Ik ben benieuwd hoe hij fietsen door de stromende regen vond, hij is bijna uit en het stortregent en onweert hier momenteel.
Denk dat ik maar alvast een joggingpak en een handdoek klaarleg.....
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Sasmv3  schreef op: 25-09-2014 08:38:05
Mie wat fijn om jouw verhaal te lezen. Wij staan voor de keuze om onze zoon van groep 7 versneld naar groep 8 door te laten gaan na de herfstvakantie. Al vanaf groep 3 krijgt hij compacten voor taal, rekenen en wereldorientatie en zit hij in de plusklas. Helaas biedt dit toch nog te weinig uitdaging en verveelt hij zich op school. Ik zou willen dat we dit al in groep 5 of 6 hadden gedaan, nu van groep 7 naar 8 vind ik zo'n rot jaar. Hij mag ook in groep 7 blijven en dan groep 8 "erbij" doen, maar dan mist hij helemaal het afscheid van school met de musical en kamp. Zo lastig maar hij is zo niet gelukkig, inderdaad een bozig, puberend kereltje wat zich niet begrepen voelt op school. Veel mensen waarscuwen ons dat het op het vo dan ook moeilijk wordt als je nog zo jong bent, maar fijn dat jouw zoon het zo geweldig naar zijn zin heeft en zijn draai echt heeft gevonden. Dat sterkt mij in het idee dat hij het wel aankan en het voor hem ook goed zou zijn. Bedankt.

 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Mie  schreef op: 25-09-2014 09:20:36
Sas, als je de mogelijkheid hebt zou ik hem idd naar groep 8 laten gaan ipv Gr. 8 in gr7 doen.
groep 8 is echt een afsluitbaar met speciale dingen en het zou jammer zijn als hij die speciale dingen mist.
 Mocht je zoon nou echt specifieke kennis missen die je in Gr. 7 leert, dan kan hij net zo makkelijk alleen dan even meedraaien met Gr 7 toch

als jouw zoon dan komend jaar net zo opbloeit als die van Mij nu doet, dan komt het helemaal goed.

Overigens zit hij nu met de ipad op de bank.......1e twee uur vrij......en stoer dat hij dat vindt  want z'n zus is uiteraard wel gewoon naar school.
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Mie  schreef op: 25-09-2014 09:21:48
Oeps, ik lieg. IK zit met de ipad (vandaar al die fouten in de hoofdletters E.D.) hij zit met de tablet hihi
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Myself  schreef op: 25-09-2014 09:25:10
Als hij er voor open staat zou ik ook voorstellen om nu groep 8 mee te doen en de gemiste dingen van 7 die wel gedaan moeten worden, mee naar huis bijvoorbeeld.
Doet onze dochter nu ook van 6.
Wij hebben ook bewust gekozen voor nu, om dat speciale jaar, gr 8, gewoon mee te kunnen maken, lijkt me juist leuk voor ze.
 
Quote
RE: Blij, klas overgeslagen
Sasmv3  schreef op: 25-09-2014 13:11:23
Ja, dat vind ik ook, groep 8 moet je gewoon doen want anders mis je het afscheid van je lagere school. Goed idee om te kijken of hij bijv. het verkeersexamen in groep 7 en de entreetoets dan wel mee mag maken met groep 7. Zelf wil hij wel graag door naar 8 maar hij wil ook graag bij zijn vriendjes blijven uit groep 7 en dat begrijp ik ook. Maar ik heb het idee dat hij zo niet gelukkig is, hij vindt ook de manier van lesgeven kinderachtig en denkt dat de juf hem niet serieus neemt (dit ligt niet aan de juf hoor, maar hij is sociaal emotioneel ook gewoon verder). Het is niet altijd makkelijk om zo vroeg wijs te zijn...

Wat een heerlijk gevoel om je kind zo op zijn plaats te zien he, fijn dat hij het zo leuk vindt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Blij, klas overgeslagen
Naam
Bericht