Menu
 

Topic:

Quiche van te voren maken?

Debbel79  schreef op: 22-09-2014 12:38:09
Ik heb straks verjaardag en kom pas rond 17.30 thuis.
Ik wilde eigenlijk een quiche maken, zodat ik die dan alleen nog ff in de oven hoef te schuiven.

Ik heb überhaupt nog nooit een quiche gemaakt en zat te denken aan een vulling van spinazie (diepvries) spekjes, en gehakt. En dan overgieten met saus van eieren, slagroom en roomkaas. En dan met bladerdeeg.

Kan ik dit van te voren maken of wordt de bodem dan te nat als het niet gelijk gebakken wordt?

En andere tips en recepten zijn welkom!
 
Quote
Navigatie
RE: Quiche van te voren maken?
Ik  schreef op: 22-09-2014 13:16:48
ik maak vaak van tevoren een quiche klaar. Zelfs een dag van tevoren. Maar dan bak ik hem wel al af en warm hem weer op de volgende dag ( in de oven! Niet in de magnetron)
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Alice  schreef op: 22-09-2014 13:28:24
Het gevaar bij een quiche bakken is altijd al dat de bodem te nat wordt, veel mensen bakken eerst het bladerdeeg een 10 minuten voor in de oven (met een valse vulling om te voorkomen dat het bladerdeeg uitzet, zoals bvb gedroogde bonen of linzen) 
De hele middag laten staan, is een garantie op mislukking. 

Het vlees zou ik ook al bakken voordat je het in de quiche gooit, weet niet of je dat van plan was.
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Alice  schreef op: 22-09-2014 13:29:41
Oh andere tips.. 
spinazie combineert erg lekker met tomaat, of zongedroogde tomaat en knoflook. 
Verse tomaat haalt een beetje dat gekke gevoel op je gehemelte wat je krijgt van spinazie, weg. (weet niet of dat met diepvries ook zo is) 

Spinazie met brie is ook erg lekker
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Mam Van Twee  schreef op: 22-09-2014 13:47:10
Beetje paneermeel over de bodem van de quiche strooien helpt erg tegen een te natte bodem.

Ik doe hier vaak wel rauwe spekkies erin en dan met prei en champignons.
Van te voren maken doe ik ook, maar dan wel al bakken en weer opwarmen (met aluminiumfolie erover, zodat de bovenkant niet te donker wordt)
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Onsjanneke  schreef op: 22-09-2014 13:57:30
Ik zou hem dan nu afbakken en vanavond weer even opwarmen.

Het klinkt lekker, maar je gebruikt een hoop natte ingredienten, dus laten staan is met deze vulling geen optie.

Ik zou sowieso een laagje bloem op de bladerdeeg strooien, dat neemt een deel van het vocht op.

Lekker hoor, wij eten vaak quiche. Favoriet hier is met broccoli, brie en walnoten.
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Angelique  schreef op: 22-09-2014 14:19:31
idd afbakken en an opwarmen zeker met diepvries spinazi das echt heel nat en blijft vochtig 
as je dat ongebakken laat staan geheid dat het dan een drapje word als je gaat bakken 
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Debbel79  schreef op: 22-09-2014 15:13:59
Ok Thanx dames. Ik heb de quiche verschoven naar een dag dat ik meer tijd heb om gelijk te gaan bakken. Zal woensdag wel zijn.
Kan er ook geraspte kaas door of overheen?
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Debby1977  schreef op: 22-09-2014 16:03:48
Ligt eraan hoelang de quiche in de oven moet? Als de kaas er te lang in zit wordt het zwart, je zou eventueel halverwege de kaas erover kunnen doen
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Jen9  schreef op: 22-09-2014 16:06:36
Er doorheen kan zeker, wordt t wat steviger van.... 
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Proestie  schreef op: 22-09-2014 16:12:39
Ik maak dan vaak een saus van eieren, room een kaas. Dan doe ik dan met de staafmixer, zo wordt het een egale saus en zit de kaas echt door de hele quiche heen. Hij wordt er inderdaad wat steviger door.
Wat ik wel qua vulling doe is paprika's (3), ui(2), knoflook, een doosje champgnons in blokjes en italiaanse kruiden. 
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Alice  schreef op: 22-09-2014 16:23:22
Als ik gratineer met kaas, doe ik het er al meteen bovenop, maar doe ik er alu-folie overheen. Dan smelt de kaas wel, maar wordt ze niet zwart. Dan de laatste 5 min, haal ik de folie er af en dan kan 't mooi kleuren
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Sammie  schreef op: 22-09-2014 16:48:20
Bij mij gaat er altijd kaas over de quiches, maar die wordt nooit zwart. Staat de temperatuur van je oven dan niet te hoog?
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Famke  schreef op: 22-09-2014 17:14:47
En nu heb ik zin in quiche.....
"helaas" staat hier spagetti op het menu
 
Quote
RE: Quiche van te voren maken?
Alice  schreef op: 22-09-2014 18:07:30
Sammie, ligt aan het soort oven en hoe lang je het er in hebt. 
Temperatuur kan ook, maar voor bladerdeeg is het 180 denk ik. Een gratin ofzo doe ik op 230 en staat er langer in. Dan moet je je kaas een beetje beschermen. 

 
Quote
Navigatie


Reageren op Quiche van te voren maken?
Naam
Bericht