Menu
 

Topic:

Helppp wat moet ik er mee

Jovi  schreef op: 17-09-2014 20:32:29
pffff weet ff niet meer wat ik er mee aan moet.
ik heb een zoontje van 6,5 en ik weet dat kinderen wel eens jokken/liegen.
maar bij hem gaat het heel ver, verzint echt hele verhalen en verteld dat ook na tig keer vragen maar half de waarheid

vandaag gebeurde dit, dit, hij kwam huilend thuis... Lees huilend dst grote jongens zijn voetbal hadden afgepakt en er mee weg gegaan zijn... Mijn man op de fiets met mijn oudste en ik met de jongste een rondje lopen om te kijken of ze nog ergens waren, en we de bal terug konden krijgen. Ijkmaat laaaaaend. dacht echt hoe durven ze een bal pakken van zo'n jong jochie..
uiteindelijk hoorde ik via ander jongetje dat zijn bal in de bosjes lag.....

na na heel lang vragen zei hij eerst dat de overbuurjongen het gedaan had... Later bleek hij het zeld gedaan te hebben maar durfde het niet te zeggen.... snap er niets van... kan me niet voorstellen dat hij bang moet zijn voor onze reactie.

vind dit zo lastig, vooral omdat het ook zo vreselijk geloofwaardig overkwam...

pleaseeee wie ken me helpen, hoe moet ik hier mee omgaan?? 
Thanx alvast, 




 
Quote
Navigatie
RE: Helppp wat moet ik er mee
Truuske  schreef op: 17-09-2014 20:43:44
Lastig. Als hij het vaker doet zou ik eerst wat beter doorvragen voordat je de hele buurt doorgaat. Wellicht betrap je hem dan op onwaarheden. Of je vraagt gewoon, weet je zeker dat je hem niet zelf in de sloot/over de schutting/in de bosjes of weet ik waar hebt geschopt? Mama wordt echt niet boos hoor, maar dan hebben we hem sneller terug.

Hier alleen maar ballen van een euro bij de action en als er eentje weg is, dan pakken ze een ander (behalve over de schutting, dan moeten ze van mij altijd ff excuus aanbieden en bal terugvragen
 
Quote
RE: Helppp wat moet ik er mee
Jovi  schreef op: 17-09-2014 20:48:55
Hahaha.. Ja hij doet het wel meer, maar niet elke dag. 
Als je kind zo voor de deur staat met zo'n verhaal verwacht ik niet dat hij liegt... Anders had ik idd doorgevraagd. 
we hebben meer paar kids in de buurt die de kleintjes soms plagen, dus het had zo waar kunnen zijn..... 

 
Quote
RE: Helppp wat moet ik er mee
Xsara  schreef op: 17-09-2014 20:57:19
ik zou hem op een rustig moment gaan vragen waarom hij het idee heeft dat hij moet liegen. Hem iut leggen dat je hem straks niet meer gelooft als er echt iets gebeurt en ook dat het je verdrietig maakt. daarnaast zou ik afspreken dat als je hem weer op een leugen betrapt je hem straf gaat geven. dan denk ik aan het afnemen van een privilege ofzo.. op die leeftijd mag je best wat verwachten, hij weet dat liegt het heeft blijkbaar voor hem een beloning dat kan zijn aandacht ofzo.. daarom eerst een gesprekje.. wie weet kom je er zo achter...

succes
 
Quote
RE: Helppp wat moet ik er mee
Jovi  schreef op: 17-09-2014 21:02:37
Ik heb hem vanavond apart genomen en ook duidelijk verteld dat ik juist boos word als hij liegt en niet als hij de waarheid verteld. En dat hij me gewoon had kunnen halen om de bal te pakken ipv alle rompslomp. 
Dat ik daar erg verdrietig om word. En van hem verwacht dat hij de volgende keer me gewoon de waarheid verteld, en dat de consequentie van het liegen is, dat hij deze week niet op de ipad mag door het liegen (ipad is hem heilig)


 
Quote
RE: Helppp wat moet ik er mee
Moederkloek  schreef op: 18-09-2014 23:28:57
Zo doen we dat hier ook. Als ze iets niet mogen krijgen ze straf, liegen levert een extra zware straf op, vaak erger dan het stout zijn zelf.
En dat maken we ze ook duidelijk. 
We vinden eerlijk zijn gewoon heel erg belangrijk.
Vaak is het aandacht, en dat wil niet zeggen dat je zoon aandacht tekort komt, maar dat hij nu gewoon op deze leeftijd aan het uittesten is.
Gewoon om te kijken wat wel en niet werkt. 
Als je er een straf en een stevig gesprek aan verbind, weet hij gelijk dat dit in elk geval niet het gewenste resultaat oplevert.
Ik heb dit bij zowat al mijn kinderen gemerkt, vooral de oudste en de jongste hadden er een handje van, en toevallig ook allebei rond die leeftijd (de jongste was iets jonger, maar is ook wat "slimmer")

Ik vind dat je het heel goed hebt aangepakt

Groetjes van Kloek 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Helppp wat moet ik er mee
Naam
Bericht