Menu
 

Topic:

slaapkamer zoon

Mrtj  schreef op: 14-09-2014 15:45:33
Over een tijdje gaat mijn zoon 'verhuizen' naar een nieuwe slaapkamer. Ik mag dus een nieuwe slaapkamer gaan bedenken/inrichten. En ik ben daar niet zo creatief mee, dus misschien willen jullie meedenken hoe ik het leuk aan kan kleden.

Hij heeft nu een slaapkamer met een soort natuur/dieren thema. Heel beperkt hoor. Hij heeft dit dekbed. Een normaal bed met houten rand (laag). Groene gordijne gematcht op het dekbed, en een kledingkast in de blauwe kleur van het dekbed Verder een paar grote dierenprenten ( dit soort ).

Mijn zoon is 5,5 jaar oud, en ik wil graag een kamer waar hij wel een paar jaar mee vooruit kan. Het dierenthema herhalen kan.... Mijn zoon wil zelf vooral alles in het goud Dat gaan we duidelijk niet doen. En hij wil veel ruimte om zijn Lego Chima en Drakenkastelen naar te kunnen zetten. Veel speelruimte lijkt me inderdaad wel handig. En oja, hij wil heel graag een boekenkastje, zo schattig

Hij is breed geintereseerd. Ik dacht erover om twee 'hoeken' te maken. Eentje waar een grote wereldkaart komt te hangen (moet ik nog wel even zien te vinden). En een tweede hoek..... ik dacht eerst om met opgezette dieren te gaan werken, maar daar is mijn man tegen

Ik heb werkelijk geen idee waar te beginnen met bedenken Want welke kleuren gaat er op de muren? Ga ik die 5-meter-lange muur helemaal egaal off-white houden? Of ga ik dat breken? En ga ik toch íets met de wens om dingen goud te maken doen? Maar hoe dan? Met vlakken?? Maar hoe maak je zoiets dan leuk? Ik heb daar echt nul gevoel voor

Dus... tips,... suggesties....ideeen....plaatjes.... alles is welkom
 
Quote
Navigatie
RE: slaapkamer zoon
Ano  schreef op: 14-09-2014 15:49:51
wij hebben bewust voor specifieke kleuren gekozen en niet voor een thema omdat de interesse nogal wisselt.
WIj hebben gevraagd welke kleuren favoriet waren en daar gordijnen bij gezocht. Daarna verf gekocht. De basis is wit en met vlakken leuke patronen gemaakt.
1 kind wilde rood, geel, blauw, groen en oranje.... uiteindelijk gordijnen gemaakt van stof van ikea met banen. 1 muur met balken tot ongeveer 1.80 in dezelfde kleuren. Geeft een heel vrolijk gezicht...
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Mrtj  schreef op: 14-09-2014 15:52:11
En oja, hoe bree ik dat blokkendoos gevoel? De kamer is ongeveer 5 bij 3,5 meter, met een plat dak.
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Onsjanneke  schreef op: 14-09-2014 16:00:11
Je kan de kamer breken met een vakkenkast van ikea bijvoorbeeld. Dan heeft zoon gelijk een boekenkast En je kan er ook gelijk wat bakken in doen voor lego en andere zooi.

Hier ook een zoon van 5,5 en inmiddels vind hij het heerlijk om zich af en toe terug te trekken op zijn kamer. Dus we hebben bewust wat speelgoed voor boven nu.

Zoon heeft een auto bed, zijn vakkenkast hebben we in een tint van de auto geverfd. Het thema word denk ik reizen. Gezoen de patronen op zijn dekbed, en de auto . Ik heb een grote sticker van een wereldkaard besteld, die komt op zijn oersaaie kledingkast.

De rest moet ik nog verzinnen, maar ik denk 3 schilderijen/posters naast elkaar van auto, vliegtuig, trein in de kleuren van zijn kamer.

Voor sinterklaas wil bij graag de tiptoi wereldbol, dus die past ook mooi in het thema.

Op pinterest kan je een hoop inspiratie opdoen
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Pup  schreef op: 14-09-2014 16:36:37
Wij gaan ook binnenkort verhuizen en zoonlief wil dolgraag camouflage thema. Help!! Hij is er heel stellig in. Dus ben al een beetje aan het rondkijken voor accessoires in dat thema. De muur taupe en dan leuk dekbed etc.

Mijn zoon krijgt een groot burg om zijn leger en ridders op te zetten. Een leuke zitzak om in te lezen en ik vind de vakkennis een leuk idee. Evt kun je in dat hoekje een wereldkaart hangen.

goud? Heb echt geen idee haha
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Pup  schreef op: 14-09-2014 16:37:45
Burg= buro
vakkennis = vakken kast
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Marjolein852  schreef op: 14-09-2014 17:45:18
Bij groupon heb ik een wereldkaart voorbij zien komen.

Kijk daar eens.. 

 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Huismus  schreef op: 14-09-2014 19:41:56
Bij de anwb winkel kun je ook kaarten kopen, mijn zoon heeft er een van Nederland en mijn dochter van de wereld.
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Onsjanneke  schreef op: 14-09-2014 19:45:04
En bij de ikea hebben ze verchillende, zelfs eentje uit drie delen, die bedekt een halve muur, heeft mn man op kantoor hangen.
 
Quote
RE: slaapkamer zoon
Mrtj  schreef op: 14-09-2014 21:01:07
Een wereldkaart heb ik ondertussen gevonden (althans, de website war ik 'm wil gaan bestellen). Die van Ikea is erg mooi, Onsjanneke, maar in het Engels. Ik wil graag dat hij de namen van de landen kan lezen (en dat gaat dat met Engels nog wel even duren).

Langzaamaan krijg ik een idee van de indeling en de kleurstellingen. De gordijnen worden wederom groen. Er komt een bureau als breekpunt in de kamer (haaks op de muur geplaatst), en er komt een kastje bij. Verder zag ik dat ze bij Ikea hele leuke gymmatten hebben in verschillende tinten groen. Die wil ik wel eens gaan bekijken.

Maar het gebruik van acessoires, of kleurvlakken maken, of.... dat soort dingen snap ik niet
 
Quote
Navigatie


Reageren op slaapkamer zoon
Naam
Bericht