Menu
 

Topic:

officiele waarschuwing

Anoniem  schreef op: 24-01-2012 13:07:54
Wat vinden jullie:

Man en vrouw hebben 2 kids. Jongste kind is vaak ziek, waardoor moeder vaak vrij moet nemen van haar werk om bij haar kind te zijn.
De zoveelste keer dat het kindje ziek is, zegt ze tegen haar man dat hij maar eens thuis moet blijven, omdat zij ook een baan heeft en deze niet op het spel wil zetten.
Man gaat akkoord en stuurt werkgever maandagmorgen om 7 uur een sms dat hij niet kan komen omdat zijn kind ziek is (kind is al vanaf vrijdagavond ziek).
Man is hypotheekadviseur en begint normaal om 9 uur. Hij had die dag geen afspraken gepland staan, dus klanten benadeeld hij niet.

Baas geeft hem dinsdag meteen een officiele waarschuwing (schriftelijk) omdat hij vindt dat dit niet de manier van communiceren is, hij vindt dat man zijn probleem baas probleem maakt en zegt er nog bij dat dat de reden was waarom zijn vrouw vroeger niet werkte, maar bij de kids was.

Dit even samengevat, wat vinden jullie: Is deze officiele waarschuwing terecht of niet??
 
Quote
Navigatie
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 13:11:39
tja, kan het me aan de ene kant van sommige werkgevers wel begrijpen, maar tjee, we leven niet meer in de tijd van eerder, en financieel kan het gewoon vaak niet.
hij kan wel wat menselijker geageren toch?
en ik bedoel, man had geen afspraken staan toch?

mijn man had gewoon gezegd, doe maar 500 euro loonsverhoging, stopt ze meteen, heb jij geen "probleem
" meer.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Onsjanneke  schreef op: 24-01-2012 13:14:30
Ik vind eerlijk gezegd dat een sms geen goede manier is om je ziek te melden.

Ik bel altijd op. Mijn baas vind dat fijner, zo heeft hij het idee 'er een beetje grip' op te hebben. Hij vraagt hoe het gaat en of het nog lang duurt. Of mijn man ook een dag er voor thuis blijft en we proberen 1 of meer dagen andere oppas te regelen.

Op die manier gaat het in overleg. Natuurlijk mag ik een dag thuis blijven als een van de kinderen ziek is. (zeker als het accuut op een ochtend blijkt..) Maar mijn baas verwacht ook dat mijn man dat af en toe doet en we proberen oma's etc in te schakelen.

Overleg is toch altijd het beste.

Ik vind een officiele waarschuwing eerlijk gezegd wat overdreven. Zijn baas had beter het goede voorbeeld kunnen geven: bellen!
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Blauwtje  schreef op: 24-01-2012 13:18:40
Er zitten 2 kanten aan vind ik. Liever bellen dan sms'en, daar geef ik de werkgever gelijk in.
Aan de andere kant, een beetje begrip van de werkgever zou niet verkeerd zijn. Maar als je het puur zakelijk bekijkt...vind ik dat ie gelijk heeft. (officiele waarschuwing vind ik wel overdreven, maar ik snap zijn punt) Vanuit menselijk oogpunt gezien denk ik, relax een beetje man!
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Myself  schreef op: 24-01-2012 13:22:47
Ik vind het van je man niet netjes dit dmv een sms te doen.
Zoals Janneke ook zegt kun je beter communiceren als je belt, dan had het op een heel andere manier overgekomen bij zijn baas denk ik.
Nu werd het eigenlijk meer medegedeelt, waardoor het in mijn ogen logisch is dat de baas het opvat als 'nu wordt werknemers probleem ineens het probleen van de werkgever'.
Officiële waarschuwing had denk ik voorkomen kunnen worden door te bellen ipv te smsm.
Laatste opmerking van de baas vind ik niet relevant, we leven nu en niet in vroeger tijd.

Geen leuke situatie om mee te maken voor jullie, maar wel één waar je weer iets van hebt kunnen leren denk ik.

Is jullie kindje inmiddels weer beter?
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Mamavonn  schreef op: 24-01-2012 13:26:03
Smsen vind ik not done. Dat kan gewoon niet.

Het valt ook niet meer onder calamiteitenverlof aangezien je zegt dat je kind al op vrijdag ziek was geworden. Je had dus het hele weekend om iets te regelen.

Aan de andere kant hou ik ook niet van starre werkgevers. Het moet wel van 2 kanten komen.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 13:31:32
Je man had niet moeten sms-en, hij had beter kunnen bellen en even met de baas overleggen of het mogelijk was dat hij thuis bleef.
Je man inderdaad jullie probleem het probleem van de baas, en het doet er niet toe of je man wel of geen afspraken had.

De baas had zijn mond moeten houden over hoe zij het vroeger deden, dat is zijn zaak niet!

Dus als ik je man was, dan zou ik alsnog even een gesprek met de baas willen hebben en hem vertellen dat de situatie urgent was, en zijn verontschuldigingen aanbieden.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Satekroket  schreef op: 24-01-2012 13:45:31
Ik snap de werkgever. Dat doe je toch niet!!! Een sms om 7 uur dat je niet komt omdat je kind ziek is. Vind het echt niet kunnen. Gewoon opbellen en erover praten.
Weet niet hoe het in zijn kontrakt staat. Ik kan zorgverlof nemen, daar heb ik officieel recht op. Maar geen haar op mijn hoofd zou eraan denken om ´s morgens even een sms te sturen.
Daar praat je over.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 24-01-2012 13:46:31
Ik zou zelf even gebeld hebben ipv gesmst, da's toch wat netter naar je baas toe! Kun je tevens even overleggen over het hoe en wat. Dus de reden van de waarschuwing kan ik me wel in vinden. Hoewel in mijn ogen een gesprekje genoeg geweest zou moeten zijn.
En echt urgent was het niet want de kleine was al vanaf vrijdag ziek, dus een oppas had eventueel geregeld kunnen worden...
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Jolanda1974  schreef op: 24-01-2012 13:57:27
een officiële waarschuwing is misschien aan de zware kant maar begrijpen doe ik het wel. Je meld niet per SMS dat je niet komt werken en zeker niet als het kind al vanaf vrijdag ziek is. Dan heb je tijd genoeg gehad om iets te regelen. Zulke dingen regel telefonisch, ten eerste kun je dan uitleg geven en ten tweede is het niet punt. basta. Wat met een sms dus wel het geval is. Het is een mededeling.

Dus ja vervelend dat het kindje zo vaak ziek is, en ja ook papa's mogen daar iets voor doen maar regel het niet per SMS.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:01:16
Waarom heeft hij niet even gebeld, dat was netter geweest.
Ik zou als werkgever ook niet blij zijn met een smsje.
Dus dat hij een waarschuwing krijgt vind ik niet raar.

Ik vind het wel appart dat hij neerzet over zijn vrouw dat die dus vroeger bij de kinderen was.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniema  schreef op: 24-01-2012 14:02:57
sms en is ook geen nette manier van communiceren .

Dus ja officieel is de waarschuwing een logisch vervolg

of het niet anders had gekund? Dat ligt aan de relatie tussen baas en werknemer
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Nina1  schreef op: 24-01-2012 14:07:22
ik als werkgever, snap het verhaal van de kant van zijn baas helemaal!
ik zou het ook niet leuk vinden om om 700uur een sms te krijgen van mijn werknemer dat ie niet komt omdat zijn kind ziek is. een sms is dus in dit geval geen manier van communiceren.
je schrijft dat hij geen afspraken had met klanten, nee maar er kunnen wel klanten van hem bellen met vragen of kantoorwerk moet ook gedaan worden, dus er blijft weldegelijk werk liggen.
ik zou het ook op prijs gesteld hebben dat hij gebeld had. dan had ie het mondeling toe kunnen lichten. en niet dat zijn vrouw normaal thuis blijft want dat doet niet ter zake.
en je weet dat je kind op vrijdag al ziek is en het hele weekend. dan had je ook een andere oppas kunnen regelen. nu maak je van je eigen probleem het probleem van de baas. en dat kan natuurlijk niet.
en tuurlijk kinderen kunnen nu eenmaal onverwacht ziek worden maar dat is een ander verhaal...dan zou je nog telefonisch kunnnen overleggen.
dus ja ik vind het terecht!
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Karinmv3  schreef op: 24-01-2012 14:09:06
Ik denk ook dat het door het bellen komt, al kun je op een sms natuurlijk ook gewoon antwoorden en is communicatie nog steeds mogelijk, staat het nog zwart op wit ook. Maar als jouw man een baas heeft die vroeger zijn vrouw thuis had zitten zal hij al wel wat ouder zijn en komt het smsen niet goed over.
Ik had vroeger een manager van eind twintig die alles per sms deed, heerlijk vond ik dat, lekker simpel, maar denk dat het nog wel even duurt voor de tijden zo zijn dat dat normaal is, of dat je erover kunt facebooken ofzo. Veel handiger dan dat gebel en iemand niet te pakken kunnen krijgen enzo.

Dus ik snap je man helemaal, maar denk niet dat zijn baas dat doet. Zou er over in gesprek gaan, want dat hij de baas is betekent niet dat hij het recht heeft om ook commentaar te geven over jullie priveleven, in dat opzicht was het gewoon een enorme lul.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Mieper  schreef op: 24-01-2012 14:09:25
Hij had zich zeker niet per sms ziek moeten melden. Dat vind ik not done. Dat zijn baas daarover valt, kan ik me goed voorstellen. Nu had je man geen afspraken en waren er geen klanten direct de dupe, maar dan nog. Ik kan me voorstellen dat zijn baas hier een waarschuwing voor geeft. Het kan maar duidelijk zijn.

 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 24-01-2012 14:13:00
Ik kan die sms eigenlijk wel begrijpen. Het is 7 uur in de ochtend, wie zegt dat zijn baas dan al wakker en aanspreekbaar is aangezien ze pas om 9 uur beginnen met werken. Dus was hij misschien bang om hem wakker te bellen of misschien iemand met een ochtendhumeur aan de telefoon te krijgen. en afmelden kun je wel het beste zo vroeg mogelijk doen.
Wat ik dan wel had gedaan was om 9 uur nog even bellen om het nog even met mijn baas door te nemen. Een schriftelijke waarschuwing vind ik dan ook onterecht. De werkgever had beter een gesprek met zijn werknemer aan kunnen gaan en daarna had hij alsnog kunnen beslissen om dit te doen. Als hij nu vaker zich afmelde voor een ziek kind was het een ander verhaal, maar zo te lezen was dit de eerste keer? Echt overdreven, zeker omdat hij geen afspraken had staan.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 24-01-2012 14:14:28
ik lees nu eigenlijk pas dat het kind al van vrijdagavond ziek is. Dan had ik in het weekend mijn baas al gebeld om dit te overleggen en niet tot maandagochtend gewacht.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Nina1  schreef op: 24-01-2012 14:14:48

Quote :
Ik had vroeger een manager van eind twintig die alles per sms deed, heerlijk vond ik dat, lekker simpel, maar denk dat het nog wel even duurt voor de tijden zo zijn dat dat normaal is, of dat je erover kunt facebooken ofzo. Veel handiger dan dat gebel en iemand niet te pakken kunnen krijgen enzo.

Dus ik snap je man helemaal, maar denk niet dat zijn baas dat doet. Zou er over in gesprek gaan, want dat hij de baas is betekent niet dat hij het recht heeft om ook commentaar te geven over jullie priveleven, in dat opzicht was het gewoon een enorme lul.



dan is het maar goed dat je mijn werknemer niet bent. want ik vind dit dus niet goed. je maakt jouw probleem tot mijn probleem. jij hebt tijd om een oppas te regelen, onverwachte dingen daar gelaten. en dit heeft niets met prive leven te maken. jij zadelt je baas nu op met een probleem dat je makkelijk had kunnen oplossen in eht weekend.
en niet iedere baas heeft smorgens zijn pc aanstaan. hier op het bedrijf eigenlijk nooit, behalve als ik smorgens kom voor de mail en admin. dus nee, dit is niet netjes.
heel veel mensen denken ook dat er altijd iemand op kantoor zit die de pc aan heeft staan. bij ons dus echt niet. mijn man werkt, doet productie en kan daardoor geen pc berichten bekijken. tel aannemen kan wel maar je moet niet zien hoe de tel eruit ziet! haha'
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:15:47
jullie bevestigen wat ik dus ook al zei tegen mijn man...

Ik vind het echt not done om per sms dit sturen. Vanaf zondagmiddag was ik hem al aan het vragen om zijn baas te bellen.
Oppas zoeken was niet gelukt, dat hadden we uiteraard al geprobeerd. Opa's en oma's werken hier fulltime en ook geen andere bekenden die zomaar op een maandag kunnen oppassen.
Maar mijn man vond het niet nodig om te bellen, hij vond dat hij dit wel maandag per sms af kon... Maar goed, nu heeft hij gewoon een officiele waarschuwing te pakken en ik heb het idee dat het hem nog niets eens iets interesseeert.. Pfff, ben eigenlijk best wel boos op hem. Er mist gewoon iets bij hem in de opvoeding (zijn ouders zouden dit ook zo kunnen doen).
Maar goed, ga vanavond wel een hartig woordje met hem spreken, want ik vind dat hij de verantwoordelijkheid heeft voor 2 kids en dat hij dadelijk niet zomaar ineens op straat kan komen te staan..

Zoontje is inmiddels weer aan de betere hand, dus kan morgen gewoon naar het kdv. Thanks voor het vragen.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Mieper  schreef op: 24-01-2012 14:16:10
Nicole, daarom juist. Omdat die baas niet bij de telefoon zal hebben gezeten op dat moment. Je weet dus als sms-er ook niet of het gelezen en doorgekomen is. Bovendien was het kind al vanaf vrijdag ziek, dus de ouders hadden ook zondag al actie kunnen ondernemen. Ik vind het dus vrij laat ipv zo vroeg mogelijk.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 24-01-2012 14:20:21
Ja mieper je hebt ook gelijk, had daar helemaal overheen gelezen dat het kind al van vrijdag ziek was.


Maar bij mijn laatste werkgever meldde ik me altijd via de mail ziek. Dat had wel zijn reden. Vantevoren deed ik dit via de telefoon totdat een collega het niet doorgegeven had aan mijn baas en ik dus ook een schriftelijke waarschuwing kreeg. Nu werd zowiezo al heel veel tegen je gebruikt daar dus heb ik vanaf toen me steeds via de mail ziekgemeld. Had dit toen wel vantevoren aangegeven en zijn ermee akkoord gegaan. Zo had ik namelijk zwart op wit staan dat ik me ziekgemeld had en van hun een leesbevestiging ontvangen.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Karinmv3  schreef op: 24-01-2012 14:21:49

Quote :
[...]

dan is het maar goed dat je mijn werknemer niet bent. want ik vind dit dus niet goed. je maakt jouw probleem tot mijn probleem. jij hebt tijd om een oppas te regelen, onverwachte dingen daar gelaten. en dit heeft niets met prive leven te maken. jij zadelt je baas nu op met een probleem dat je makkelijk had kunnen oplossen in eht weekend.
en niet iedere baas heeft smorgens zijn pc aanstaan. hier op het bedrijf eigenlijk nooit, behalve als ik smorgens kom voor de mail en admin. dus nee, dit is niet netjes.
heel veel mensen denken ook dat er altijd iemand op kantoor zit die de pc aan heeft staan. bij ons dus echt niet. mijn man werkt, doet productie en kan daardoor geen pc berichten bekijken. tel aannemen kan wel maar je moet niet zien hoe de tel eruit ziet! haha'



O maar dat zeg ik toch helemaal niet, ik ben nog nooit niet komen werken vanwege zieke kinderen. Heb het altijd op kunnen lossen, soms door diensten te ruilen, maar meestal door extra oppas die ik achter de hand had. Ik doelde meer op dat hij zei dat zijn vrouw daarom thuis zat.
Ik zeg ook dat ik het wel begrijp dat de baas niet van smsen houd, maar ik het zelf wel heel makkelijk vind. Mijn manager vroeger was bijna niet te bellen, nam nooit op, maar smsen lukte altijd. Vond dat juist zo makkelijk.
Bij andere managers belde ik gewoon, was ook een beetje verbaast toen de nieuwe manager gewoon smsjes stuurde, maar moet zeggen dat ik smsen makkelijker vond dan ergens voor bellen, maar nooit iemand aan de telefoon krijgen, terwijl je het juist netjes op tijd wilde melden als je een keer ziek was of er iets aan de hand was op de plek waar je werkte.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Dirksmama  schreef op: 24-01-2012 14:27:18
Ik weet niet wat de normale manier van communiceren binnen het bedrijf van je man is. Als andere dingen ook per SMS geregeld worden, dan kan ik me voorstellen dat hij dit in dit geval ook normaal vond.

Reactie van de baas vind ik overtrokken, schandalig en discriminerend. Je man heeft net als jij recht op zorg- en calamiteitenverlof, dus moet dat (zeker als er geen afspraken gepland staan) gewoon op kunnen nemen. Op vrijdagavond kun je niet inschatten of je kind op maandag nog ziek is, dus blijft het zorg- of calamiteitenverlof.

Maar misschien is je man zijn baan een beetje zat? Wil hij misschien lliever een tijdje TBP zijn, zodat jij wat meer kunt werken?
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Mamajaxx  schreef op: 24-01-2012 14:29:37
Hmmm.. ik heb vanochtend ook een klant een sms gestuurd dat ik niet kon komen vanmiddag..

Misschien wel anders omdat ik weet dat deze klant in een bespreking zat, en haar telefoon niet opneemt maar wel der smsjes leest..


Normaal vind ik per sms ook niet netjes.. maar om nou meteen een officiele waarschuwing te geven vind ik ook erg overdreven!
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Nina1  schreef op: 24-01-2012 14:29:53
was nog niet klaar, kwam effe wat tussen.

zelfde als met sms-en. we hebbenwel een mobiel maar die is voor als mijn man op karwei is en ik hem daar op kan bereiken. weinig mensen hebben dat nummer. en ons eigen mobiel heb ik altijd mee. kan hij smorgens niet zien dus.

ach we hebben maar 1 man in dienst dus als die smorgens al niet op de gebruikelijke tijd voor hem komt dan is het wel duidelijk of als de tel om 700uur gaat op de zaak weet mijn man genoeg,. maar kan me voorstellen dat wanneer je een groot bedrijf hebt je daar meer overzicht voor nodig hebt,
en een tel. gesprek kun je ook altijd toelichten. een sms niet.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:32:16
[quote]
Reactie van de baas vind ik overtrokken, schandalig en discriminerend. Je man heeft net als jij recht op zorg- en calamiteitenverlof, dus moet dat (zeker als er geen afspraken gepland staan) gewoon op kunnen nemen. Op vrijdagavond kun je niet inschatten of je kind op maandag nog ziek is, dus blijft het zorg- of calamiteitenverlof.

/quote]

TO zegt zelf dat ze haar man gevraagd heeft op zondag om zijn baas te bellen.
Dat zal wel geweest zijn omdat het kindje nog ziek was.
Mijn man zou het ook niet zo moeten doen bij zijn baas, omdat die het ook niet zou pikken.
Als hij nu gebeld had was het veel netter overgekomen.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:38:34
Het is maar een klein bedrijf, werken 8 mensen.

Ik heb ook het idee dat mijn man het niet meer naar zijn zin heeft en erop aanstuurt ontslagen te worden..

Mijn man is geen prater, en zeker niet over zijn werk. Als ik vraag hoe zijn dag is geweest zegt hij goed, maar nu ben ik vrij en wil ik niet over werk praten..

Ik daarintegen ben juist een keiharde werker, hou van mijn werk en leef erg mee wat er afspeelt.
Dat botst regelmatig.

Ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan.. Wat als hij dadelijk nog een waarschuwing krijgt?? Dan wordt hij ontslagen (geen idee of je dan recht hebt op ww), moet hij zijn auto inleveren en alle extra's zoals kortingen op hypotheek/verzekeringen en provisie...
Ik heb het idee dat hij niet beseft wat er allemaal op het spel staat...
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:45:16
Misschien is er wel iets gebeurd op zijn werk, en het daarom niet meer naar zijn zin heeft.
Ik zou toch proberen uit te zoeken wat er is.

Mijn man was vroeger ook geen prater, erg is dat he.

Mocht hij ontslagen worden dan heeft hij volgend mij wel recht op ww, maar dat is minder dan hij nu verdien
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:51:41
ja, ik baal ervan dat hij geen prater is... Moeilijk communiceren zo...
Kijk, als hij het echt niet meer naar zijn zin heeft op zijn werk, dan moeten we daar een oplossing voor vinden. Ik vind niet dat iemand met tegenzin naar zijn werk moet gaan. Maar ik vind wel dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen.. Hij heeft wel een gezin wat (grotendeels) afhankelijk van hem is. En bij elke werkgever is er wel wat, het kan niet altijd alleen maar leuk zijn toch?

Nou goed, ik ga vanavond maar een gesprek met hem aan en hopen dat ik tot hem door kan dringen.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Anoniem  schreef op: 24-01-2012 14:57:17
Zo is het maar net, bij elk bedrijf is er wel eens iets niet leuk.

Hopenlijk gaat hij er met je over praten, en weet je wat er is.
Succes vanavond.
 
Quote
RE: officiele waarschuwing
Mieper  schreef op: 24-01-2012 15:07:48
Nou ik zou het dan zeker niet aansturen op een ontslag op staande voet. Daar geldt geen ww voor volgens mij. Als je je misdraagt en daarom je werk kwijtraakt. ww is voor mensen die om bijv economische of gezondheidsredenen of contractbeëindiging wegmoeten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op officiele waarschuwing
Naam
Bericht