Menu
 

Topic:

Irritatie tandvlees bij doorkomen tand

Ingrid  schreef op: 09-09-2014 22:57:15
Ik ga morgen sowieso even de tandarts bellen.
Agelopen dagen zag ik bij mijn 8 jarige dochter dat het tandvlees in haar onderkaak iets roder was dan voorheen.Nu keek ik vanavond iets nauwkeuriger en nu lijkt het probleem te komen door een blijvende snijtand.Ze heeft
dus 4 blijvende tanden in haar onderkaak en ik bedoel niet de middelste 2 maar een tand ernaast.De melktand is er ongeveer 2 mnd terug uitgevallen en toen zag ik al dat er weinig ruimte was maar toch heeft die tand zich er doorheen gedrukt en zie je nu onder aan het tandvlees een soort bultje zitten.Het tandvlees is of lijkt verdikt door wat ik denk te weinig ruimte en teveel druk erop.Het is overigens niet pijnlijk.Morgen bel ik de tandarts want wil er toch naar laten kijken en naar mijn idee zou de enige oplossing zijn om de melktand die er nog naast zit te trekken en zo meer ruimte te creeren.
Ik vind het wel vervelend want mijn kinderen hebben altijd prima gebitjes en ik ben er heel zuinig op en dan krijg je nu deze gekkigheid.
Komt iemand dit bekend voor en kan dit tandvlees zich nog herstellen.

Alvast bedankt.
Gr Ingrid.
 
Quote
Navigatie
RE: Irritatie tandvlees bij doorkomen tand
Truuske  schreef op: 09-09-2014 23:20:19
Is die tand al wel een stukje door? Ik zou het gewoon even aankijken, ze moet nog veel wisselen en het kan allemaal nog bijtrekken.
Bij mijn zoontje zitten die tanden een beetje achter de andere tanden, maar dat trekt gewoon nog bij aldus de tandarts. Dat rode lijkt mij ook niet echt gek als er een tand doorkomt.
 
Quote
RE: Irritatie tandvlees bij doorkomen tand
Ingrid  schreef op: 09-09-2014 23:40:17
De tand is al wel een stukje door en het is ook zo dat het nu ook wat roder zal zien door de spanning.
Ik bel morgen de tandarts want we moeten ook voor controle dus kunnen we het direct combineren en laat ik de assistente wel bepalen of het snel moet worden gezien.
Zal vast ook wel allemaal goedkomen en ze heeft er ook geen last van.
Bedankt voor je reactie.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Irritatie tandvlees bij doorkomen tand
Naam
Bericht