Menu
 

Topic:

Eten weigeren

Heleen  schreef op: 30-08-2014 10:36:22
Mijn zoon is net 1 jaar en is niet echt gek op eten maar nog steeds vooral op zijn flesjes;-)

HIj weigerde eerst alleen zijn warm eten met een beetje verse appelmoes kreeg ik het er nog wel in maar dat weigert hij ook sinds een week. Ook zijn brood begint hij nu te weigeren hij eet 4 hapjes en daarna draait hij zijn hoofd om en eet niets meer. Iedere maaltijd huilt hij een groot deel van de maaltijd ook als we hem niets meer aanbieden blijft hij huilen en mopperen.

Ik heb al gerpobeerd om hem zelf te laten eten maar dan gooit hij alles op de grond.

Als we klaar zijn met eten en er ligt eten op de grond dan gaat hij dat op zijn gemakje allemaal op eten en als ik hem tijdens het spelen nog een hapje brood aanbied (vanmorgen voor het eerst geprobeerd) eet hij wel gewoon.

Ik herken dit helemaal niet van mijn andere zoon wie heeft er tips?
 
Quote
Navigatie
RE: Eten weigeren
Kees  schreef op: 30-08-2014 11:36:32

hij is 1 en ontdekt dat hij zelf iemand is en gaat uitproberen.
eten, poepen en plassen hebben ze zelf controle over dus hij start met eten

wanneer jij wil dat hij eet doet hij het niet, maar daarna dus wel. dus iets lichamelijks is uitgesloten.
ik zou hem laten. dat is makkelijk gezegd want je wil dat hij eet, maar ik zou er de focus er niet op leggen, misschien is deze uitprobeerfase dan snel weer voorbij.



 
Quote
RE: Eten weigeren
Son  schreef op: 30-08-2014 11:47:43
Vooral proberen je er niet te druk om te maken.
Wel blijven aanbieden, maar vooral geen druk of dwingen.
Komt goed.
 
Quote
RE: Eten weigeren
Ma Dalton  schreef op: 30-08-2014 11:50:55
Ha, hebben die van mij ook allemaal gedaan. Zorg dat je vloer goed schoon is zou ik zeggen. Ik heb vaak het grapje gemaakt " het is hier o schoon, je kunt hier van de vloer eten. Gewoon rustig aanbieden. Lekker zelf laten doen. Niet te dicht ervoor nog een fles geven. En dan klieder maar. Gewoon de tijd die jij met je partner ook aan tafel zit. Doet hij niks, dan ruim je gewoon op en geef je daarna die fles. Ik heb weleens een half uurtje stukjes brood of gekookte worteltjes op de grond laten liggen zodat ze het opscharrelend nog zouden proberen. Ik heb wel een heeeeeel schoon huis, en in die periode ook wel vaak een stukje tafelzijl onder hun stoel gehad. 

Ik ik weet ook niet hoe laat je warm eet? Maar bij mij aten die kleintjes na 6 uur niet en alles dichter bij 5 uur beter. dus dat is soms ook een beetje gepuzzel.

laat je niet ontmoedigen door de rupsjes nooit genoeg die alles meteen opeten. mijn oudste 3 eten nu bijna alles en die van 18 maanden die eet overal wel wat van. 
Dat gepruts met appelmoes heb ik nooit gedaan. Het is juist de bedoeling dat ze wennen aan smaak en textuur. Met de appelmoes verdoezel je alles.

en als hij spelenderwijs wel wat op eet, al is het onder tafel en hij pakt daarna nog een fles dan komt het vast wel goed!
 
Quote
RE: Eten weigeren
Son  schreef op: 30-08-2014 11:55:39
En idd appelmoes is echt niet nodig. Lekker voor erbij maar zeker niet op je eten. (Alleen op rode kool dan....)
 
Quote
RE: Eten weigeren
Ma Dalton  schreef op: 30-08-2014 11:57:20
En ik weet niet of je nog van die baby prut aanbied? Maar waarschijnlijk wil hij gewoon echt precies wat jullie eten..
 
Quote
RE: Eten weigeren
Kees  schreef op: 30-08-2014 12:01:03
ja idd! ik maakte een prakkie van aardappels en groenten maar dat weigerde mijn jongste ook!
gewoon net als wij. (alleen eet mijn jongste overal knoflooksaus bij....   )
 
Quote
RE: Eten weigeren
Son  schreef op: 30-08-2014 12:09:21
Hahaha knoflooksaus, hier een draakje die pindasaus zo lekker vindt :d
 
Quote
RE: Eten weigeren
Innie  schreef op: 30-08-2014 14:52:32
Hoe moeilijk het ook is voor jou, het is waarschijnlijk een machtsspelletje... Mijn zoon is bijna 2 een heeft nog steeds van die periodes. Niets opdringen, een kind laat zich niet verhongeren. Ik zou zelfs geen flesjes geven als hij niets eet, maar dat moet je vooral zelf weten
 
Quote
RE: Eten weigeren
Heleen  schreef op: 30-08-2014 20:45:26
Heerlijk die herkenning meiden!!! Nee hij krijgt gewone melk in zijn fles en die krijg hij bij zijn boterham dus niet bij het avondeten. HIj eet precies hetzelfde als ons dus gewoon een prakje mee alleen meestal nog zonder zout maar dat is niet zichtbaar

Ja ik laat het ook op de grond liggen en hij eet dan alles op na het eten wat er nog lig. Het meest vervelende vind ik dat hij de hele maaltijd ook huilt mijn oudste van 4 zei gisteren mam nu vind ik het echt niet leuk meer het is echt niet gezellig aan tafel er is vaak weinig aandacht voor hem onder het eten. 

Ja met die appelmoes begrijp ik ook kan ik beter niet meer doen maar ik dacht wie weet helpt dat nog. 

Hoe zouden jullie het dan aanpakken? gewoon echt het laten met 3 hapjes en dan zo naar bed doen? 
 
Quote
RE: Eten weigeren
Innie  schreef op: 30-08-2014 21:10:29
Meid, enkele weken geleden hadden wij nog zo'n periode... Er zijn dagen geweest waarop hij amper vast voedsel binnen heeft gehad.
en ja, wij vonden dat ook verschrikkelijk om te beseffen, maar zo lang er geen lichamelijke oorzaak is kan jij hemel en aarde bewegen, maar het kind zal niet 'normaal' eten.

wat bij ons wel het verschil maakte, is dat we wisten dat hij elders wél goed at. Bij mijn moeder, op het kdv,... Overal at hij 2 borden van eender wat! Misschien kan je dat ook eens uitproberen? Als je ziet dat hij elders wel eet, dan kan je hem eens uit laten eten? Voor je eigen gemoedsrust?
 
Quote
RE: Eten weigeren
Heleen  schreef op: 31-08-2014 19:30:49
Ja gisteren bij mijn moeder gegeten en zonder problemen heeft hij zijn bord leeg. Vandaag was niet leuk hij heeft gerkijsd wilde niet in de kinderstoel, deed voor de eerste hap zijn mond open maar spuugde het direct weer uit. Hij was helemaal boos en overstuurd (terwijl ik echt niet aangedrongen heb) toen lekker in bad gezet om even tot rust te komen. Na zijn bad heb ik hem weer in de kinderstoel gezet toen bleef hij rustig maar weigerde zijn mondje open te doen. Ik heb een boterham gepakt in stukje gedaan in een bordje en binnen 5 minuten was zijn hele bordje leeg gewoon droog brood Nu ga ik morgen proberen om gewoon alles in stukjes op zijn bord te doen en hem zelf te laten eten ik ben benieuwd hoe dat gaat. Zouden jullie een boterham geven als hij zijn warm eten weigerd of niets geven dan? Bij het laatste heb ik geen goed gevoel omdat hij dan hoogstwaarschijnlijk honger heeft snachts. 
 
Quote
RE: Eten weigeren
Femke  schreef op: 31-08-2014 21:44:24
Mijn jongste was ook vroeg van het zelluf doen ..vuilniszak onder de stoel...als iedereen klaar was ruimde ik het af. Met 1 jaar hier een lekkere bak yoghurt met roosvicee er doorheen als toetje. Die mocht ik soms zelf voeren maar al snel met zon zuignapbakje, kinderlepel en slap met opvangbak..lekker zelf knoeienn.  Als ze echt wakker worden van de honfer zou ik gewoon even later nog een fles geven...maar hier gebeurde dat eigenlijk niet. De truuk is echt om het gezellig te houden..spelletes te spelen...en tja als ze drie dagen slecht aten en ik had een goede gezonde hap,  en ik was moe en het zat dan zette ik ze ook weleens voor detv...lepel je het zo erin..hadden ze weer wat vitamine binnen. Met 1 jaar gaan ze eigenlijk ook gewoon minder eten, ze groeien ook een stuk langzamerr..
 
Quote
RE: Eten weigeren
Femke  schreef op: 31-08-2014 21:46:57
Oja hier is het inmiddels bij krijsen ga je op de gang, met stoel en al...maar daar is hij denk ik nog watvte klein voor om die link snel te snappen..vooral afleiden dus en positieve aandacht geven...en bij geen eten gewoon een lekker toetje en sochtends eten ze dan goed hun boterhammetje!
 
Quote
RE: Eten weigeren
Heleen  schreef op: 01-09-2014 11:06:57
Bedankt Femke voor je stukje toetje gaat hier de laatste dagen ook niet meer in. Ik zal eens kijken naar zo'n zuignapbakje!
 
Quote
RE: Eten weigeren
Mrtj  schreef op: 01-09-2014 11:30:55
Zou het helpen om hem bij krijsen even met stoel en al om te draaien?
Overigens heeft mijn zoon tussen de leeftijd van 1 en 3 jaar ongeveer géén avondeten gegeten. Dat bliefde meneer niet (daarvoor in prakjesvorm luste hij een heleboel wel, dus dat was het probleem niet). In ons geval at hij dan gewoon niet. Hij is nooit van de honger wakker geworden, en is er toch groot op geworden. Gelukkig at hij wel goed brood overdag.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eten weigeren
Naam
Bericht