Menu
 

Topic:

plassen

Krumelke  schreef op: 16-08-2014 08:08:42
mijn zoon was met 2 jaar van de een op andere dag volledig zindelijk. de zomer liep hij veel in zijn blootje en 2 mnd erna besloot hij dat hij geen luier wilde en met 2 a 3 ongelukjes voor een week en toen nooit meer ongelukjes was hij zindelijk.
dus geen idee hoe je dat moet aanpakken.

mijn dochter is nu ook 2 en loopt al de hele zomer in haar blootje. ze wil geen luier meer aan. prima. alles gaat op de wc of het potje. en neem haar ook gewoon mee als ik wegga met haar onderbroek ipv luier (wel veel reserve mee en handdoek en water voor geval dat).
maar ze geeft het zelf dus niet aan als ze moet poepen of plassen. begin van de vakantie wel en ging ze ook echt tig keer per dag naar toilet. nu ineens alleen nog maar als wij het zeggen (op vaste momenten voor we weg gaan, als we terug komen, voor het slapen, bij het opstaan, voor het eten) gaat ze prima naar toilet om te plassen of poepen. maar alle tussen keren wil ze niet en plast ze in haar broek.
waar ze paar weken geleden nog vies was van poep in haar onderbroek lijkt het haar nu inet meer uit te maken.
is dit een fase en moeten we gewoon haar wil blijven doen voor een onderbroek en geen luier of moeten we nu toch weer luier aan gaan doen en later als ze weer aangeeft nog keer opnieuw proberen?
geen idee eigenlijk. wij doen alles (veel) op gevoel maar nu twijfel ik wat de oplossing is. voor 2 wkn terug had ik zeker geweten dat ze na de zomer zindelijk zou zijn, maar nu lijkt dat verre van de waarheid. straks naar de oppas en durf niet eens te denken aan zonder luier.

het lijkt om de dag prima te gaan met alleen de momenten dat wij het zeggen (1 ongelukje gehad gisteren) en dagervoor of erna zo goed als elke plas in de odnerbroek (en kleding, kleed, bank, stoeltejs e.d.) en dan dus weer dag prima met de momenten dat wij aangeven.

we hadden geen stickers plakken ofzo want ze wilde graag doortrekken en applaus. dat was haar beloning. nu zit ik toch te denken aan stickers plakken ofzo en dan extra bij zelf aangeven. maar ben bang dat dit dan teveel nadruk legt op het geheel en dat wil ik niet (ze is pas net 2)
 
Quote
Navigatie
RE: plassen
Moederkloek  schreef op: 16-08-2014 08:42:08
ik zou gewoon weer een luier aan doen hoor, ze is nog zo klein!
Het naar de wc gaan zal even haar interesse hebben gehad, en nu is dat weer even weg, dat geeft helemaal niks.
Het is waarschijnlijk zo goed gelukt omdat ze er dus zelf steeds aan dacht omdat ze het leuk vond.
Maar wellicht heeft ze de spierkracht in haar bekken nog niet voldoende om het vol te houden, want dat is zindelijkheid eigenlijk.
 
Groetjes van Kloek 
 
Quote
RE: plassen
Nellemv2  schreef op: 16-08-2014 09:33:57
Zolang ze het zelf niet aangeeft en niet wil is ze er mi nog niet aan toe. Het is idd ook interessant allemaal voor zo'n klein meisje en er zijn zat kinderen die er echt ook vroeg mee zijn. Maar in je dochters situatie zal ik het even laten rusten en lekker weer een luier om doen.
 
Quote
RE: plassen
Stefke  schreef op: 16-08-2014 10:05:42
Ik zou luierbroekjes aandoen. Dan kan ze zelf naar de wc als ze wil, en haar ook op vaste momenten laten gaan (anders ben je weer helemaal terug bij af...). Maar ongelukjes zijn dan niet erg...
 
Quote
RE: plassen
Mama_anja  schreef op: 16-08-2014 14:40:19
luierbroekje aan onze oudste heeft het ook zo gedaan was uiteindelij keen maand voor haar verjaardag dag en nacht zindelijk 
dus en de dochter van nu 3,5 die was in 2 weken dag en nacht dus verschil  en zijn 2 meiden
 
Quote
RE: plassen
Krumelke  schreef op: 18-08-2014 15:08:34
we laten haar nu kiezen wat ze wil en nemen de rotzooi voor lief....

gisteren hele dag in de luier gelopen en vanmorgen wilde ze onderbroek aan en nog steeds DROOG ! ze gaf vanmorgen en vanmidden zelf aan mama poep en plas en ja hoor snel naar toilet en daar deed ze poep en plas. vanmiddag alleen plas. dus ja toch maar stickers plakken ervoor.

we zien wel hoe het loopt. luierbroekjes voelen ze dan wel dat ze "vies" zijn? heb daar totaal geen ervaringen mee, ken ook niemand die ze gebruikt.
 
Quote
RE: plassen
Moederkloek  schreef op: 18-08-2014 15:44:21
Een luierbroekje is een dunne luier die kinderen zelf aan en uit kunnen trekken, je plakt ze niet vast, ze kunnen aan en uit getrokken worden als een gewone onderbroek. 
Daardoor kunnen ze makkelijk zelf naar de wc en natuurlijk is het ook leuk om het zelf te kunnen.
Ze moeten natuurlijk wel wéten dat het geen "gewone" luier is, zodat ze deze ook niet als zodanig beschouwen.
Kleintjes denken dan al gauw, ow ik heb een luier aan "dus niet naar de wc" 

Als ze dat verschil aanleren, zijn luierbroekjes een ware aanwinst. Bij mijn dochter werkten ze geweldig
 
Quote
RE: plassen
Ma Dalton  schreef op: 18-08-2014 19:57:47
Ligt aan je kind of het werkt. Mijn kinderen vonden luierbroekjes ideaal... Om lekker NIET te hoeven stoppen met spelen. Toch het leuke van de onderbroek ..super mooi Printje en zelf aan en uit.. Maar toch lekker niet nat. Voor ons was het dus niet handig. 
 
Quote
RE: plassen
Krumelke  schreef op: 22-08-2014 12:24:45
idd ma dalton daar ben ik bij mijn dochter ook bang voor. ze zal snel denken oja lekker makkelijk hoef ik niet naar toilet.

van de week dierentuin wilde ze ook geen luier aan en ging super tot we te ver waren van een toilet en toen drufde ze niet in de bosjes te plassen...dus 2 min. later natte broek. gelijk verschoond en daarna bij toitlet gelijk nog een keer en daarna ging het weer super.
 
Quote
Navigatie


Reageren op plassen
Naam
Bericht