Menu
 

Topic:

hielspoor tips?

Anna28  schreef op: 03-08-2014 19:40:15
Heb er nu een week of 4 last van, hielspoor  De pees is ook ontstoken, dus dat voelt niet echt prettig. Moet a.s. dinsdag naar de podotherapeut dus hoop dat ze wat kan betekenen. 
Maar zijn er nog tips ofzo die jullie kennen om de pijn wat te verlichten? Kan af en toe geen stap meer zetten met die rotpijn. 
Loop al steeds met gelzooltjes onder mn hak, op crocks met zachte zool, rol mn voet regelmatig over een deegroller ter massage maar de pijn blijft gewoon zitten. 
Heb een paar weken terug een strassburger sock gekocht, maar die werkt niet omdat ik hyperflexibel ben. 

Iemand bekend met deze klachten en eventueel tips om t wat draaglijker te maken? 
 
Quote
Navigatie
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 19-08-2014 10:33:54
hoe gaat het nu anna? een mama van een vriendje van mijn jongste is podoloog is die heeft gisteren heeft naar mijn voet gekeken en ze zei gelijk hielspoor, ik dacht dat het beter ging, maar na een dag gisteren van veel lopen kon ik gisterenavond amper staan zo'n pijn.

Heb het even nagekeken, ik krijg alles vergoedt, dus ik ga deze week toch maar even naar de huisarts voor een verwijzing
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Anna28  schreef op: 19-08-2014 11:00:35
Hi Spatje, wat rot zeg dat het zoveel pijn begint te doen bij jou Bij mij begon het na een week of 2 pas vervelend pijn te doen en na 3 weken steeds erger, dus herken het wel. Goed dat je er naar hebt laten kijken! 

Ik heb nu mijn steunzolen en begin er aan te wennen nu. Tis ongelooflijk wat die dingen doen! Heb nog wel wat pijn maar ik kan gewoon lopen en dat is zo fijn! De druk is er af en dat voel je goed. Ze heeft een zacht gedeelte gemaakt bij de pijnlijke plek en dat werkt heel fijn. En verder wordt mijn hele voet nu ondersteund en de hele houding gecorrigeerd. Ben er zo blij mee! Heb gisteren voor het eerst 8 uur gewerkt met heeeel veel lopen en dat ging heel redelijk. Dus er is hoop  

Als je het vergoed krijgt moet je het zeker doen joh, wie weet helpt het bij jou ook zo goed! Ik ga nog wel elke week naar de fysio. 
Ik had geen extra zorgmodule aanstaan bij mijn zorgverzekering, die heb ik nu aangezet en de podo stuurt de factuur wat later zodat ik het toch vergoed krijg, hartstikke fijn dus  

sterkte!
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Angelique  schreef op: 19-08-2014 11:40:08
oei spat idd doen hoorzeker als vergoed word 
ik heb bijna half jaar gelopen en zo veel pijn is niet leuk 

ik ben zaterdag echt hele dag in efteling geweest op mijn birckenstock en had rond half 10 in de avond wel erg pijn in mijn heup en lies streek maar verder niets geen spier pijn gene vermoedie voeten niets ik ben zooo blij 
jammer alleen dat zomer zo slecht is nu slippers lopen echt lekkerder dan zolen maar goed de zolen heb ik in totaal 2 weken op gelopen pas 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 19-08-2014 11:52:46
Krijg je dan voor iedere voet een zool? If alleen de hielspoor voet ? 

Denk dat ik ook de fysio inschakel, merk dat als ik mijn pijnlijke plek masseer de pijn een stuk minder word.
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Angelique  schreef op: 19-08-2014 12:01:51
beide voeten want je zal merken dat als je podo gaat testen dat er iets met beide vveoten is en niet alleen die ene 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 20-08-2014 20:06:24
Vandaag huisarts geweest en hij duwde op het bekende hielspoor plekje en toen moest ik toch ff gillen.  Was dus duidelijk.  Hij vond ook dat mijn voeten wat doorgezakt waren.  
Maandag heb ik een afspraak bij de podoloog.  
Anna wat hebben jouw zooltjes gekost? 

Ik heb al jaren rugklachten.  Vraag me af of dit verband houdt met mijn voeten. 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Angelique  schreef op: 20-08-2014 20:35:59
kan allemaal samen hangen dit kan al jaren spelen zonder dat je erg in hebt ik heb veel rugklachten en dat ka ook over gaan vertelde mijn podo ook heup klachten enz 
hier trouwens ook oorzaak oorzakking mede door overgewicht 
hopenlijk heb jij er ook baat bij 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 20-08-2014 20:38:28
Angelique jij hebt de zooltjes in je slippers.  Ga je ook nog zooltjes laten maken voor in schoenen?
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Angelique  schreef op: 20-08-2014 22:53:18
nee ik heb zooltjes in mijn gympen 
ik heb birckenstock slippers die de podp heeft aangepast dus de zool van de bircken stoch zelf is aan mijn voet aan gepast zitten dus geen losse zolen in 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 20-08-2014 23:15:13
Owwww zo. Ok Ik snap het
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 07-09-2014 11:57:20
nou hier inmiddels ook zooltjes, in eerste instantie loop ik op eieren heb ik het idee, maar na een uurtje of 2 merk ik er niks meer van en kan ik zelfs zonder pijn lopen, heb ze pas 2 dagen aangehad aangezien het mooi weer is, en als ik dan schoenen aanheb gaan mijn voeten vreselijk branden, dus ja

anna hoe gaat het met jouw zolen, al gewend?
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Angelique  schreef op: 07-09-2014 13:15:03
whahahah ja 2 dagen is niet veel he je hebt min 2 weken odig en dan min 80% per dag daarna ga het branen over en word het minder maar als je danw eer paar dagen zoner hebt dan moet je weer openieuw beginnen 
hier morgen terug naar podo voor controle weer wat pijn klachten vermoed dat de zool in de brick redelijk doorgelopen is al en weinig effect meer heeft 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 07-09-2014 13:28:40
Ik bedoel dat mijn voeten branden als ik dichte schoenen aan heb ongeacht ik wel of geen zooltjes aan heb . Ik woon op en in mijn slippers.  Podo niet blij mee 

Dusssssss
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Anna28  schreef op: 07-09-2014 13:39:24
Ohh goed zeg Spatje! Je gaat vanzelf wennen hoor aan dichte schoenen, ik heb geen slippers en sandalen meer aangehad sinds ik ze heb omdat ik niet meer zonder steunzolen kan lopen haha. 
En inderdaad erg broeierig in het begin, maar nu ik goeie wandelschoenen heb en wat meer luchtdoorlatende schoenen gaat het al een stuk beter! In mn leren schoenen is het ellende, maar met canvas gaat t prima. 
Ik had de eerste paar uur ook het idee dat ik op eieren liep, voelde overal bobbels en hobbels onder mn voeten. Maar dat wende snel. Ben nu helemaal gewend en ben er erg blij mee! 
Helaas nog lang niet pijnloos  
Loop nog bij de fysio en dit werkt maar matig. Nu in de tape, maar ook dat is niet optimaal. Ik hou gewoon pijn bij iedere stap. Al moet ik zeggen dat t beter gaat sinds ik wandelschoene heb gekocht. 
Ben echt niet van die grove wandelschoenen, vind die zo lomp! Nu had ik bij Ecco wandelschoenen gezien, gewoon smalle die er redelijk normaal uitzien, dus die gekocht en geen spijt van. Perfect voor op mn werk!!

Hoop dat jij ook snel kunt wennen straks aan dichte schoenen Spat! Informeer anders eens of er extra ademende schoenen zijn ofzo?

Angelique, kan best dat je na verloop van tijd de steun eruit loopt he als je ze veel gebruikt. Succes!

Hier zie je de schoenen die ik nu heb en die eindelijk goed ademen en knel/zweet/broei-vrij zijn haha. Zijn gore-tex trouwens, dus waterdicht ook. 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Angelique  schreef op: 07-09-2014 14:10:04
ik woon ook op slippers in de zomer maanden en ja baal dus wel als ik de rek eruit loop in een maand ga niet elke maand nieuwe kopen 
en anders woon ik in mijn nikes en dat ging normaal super maar met de zolen broeid het veeel meer helaas 
toch zal ik er eerdaags weer aan geloven en wil ook gewoon een geode schoen bij de zolen gaan zoeken 
ik wil iets wat makkelijk aan en uit kan dus liefst zonder veter maar wel voldoende steun bied 
ik draag in huis nooooit schoenen en das een beetje een dingetje mijn birck kan ik door teen gedeelte niet aan met zsokken dus denk er over om nog een paar birck erbij te doen om die als slof in huis te egbruiken maar zonder aan passing 
maar goed dat zal de podo ook wel niet echt ene goed idee vinden dus ga nog ff zoeken 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Spatje  schreef op: 07-09-2014 19:35:14
Ik moet idd ook eens gaan kijken voor een paar schoenen.  Ik draag veel 7/8 broeken en vind dan niks leuk behalve een slipper.  
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Anna28  schreef op: 07-09-2014 21:22:37
De podoloog zei dat het heel belangrijk was dat je hiel voldoende stevigheid heeft in een schoen en dat het niet teveel ruimte heeft om heen en weer te bewegen. Vandaar dat ik aan stevige schoenen ben gegaan. 
Sportschoenen hebben vaak wel een stevige hak, zoals Nike. Maar ik vind dat echt niks, staat gewoon niet bij mij haha

Ik heb mn schoenen naast mn bed staan en die gaan gelijk na het opstaan aan. Savonds gaan ze uit als ik ga douchen/slapen. Zon uitkomst zijn die zolen dat ik eindelijk weer met minder pijn kan lopen! 

@Spatje: is een leuke sneaker niks voor je? Dat kan ook prima onder zulke broeken. Voordeel is dat daar de binnenzolen vaak uitkunnen, meestal noodzakelijk als je steunzolen goed wilt laten passen. 
Ik ben tig winkels ingegaan om te kijken wat nou lekker zit met die zooltjes en wat tegelijkertijd ook nog een beetje staat bij mijn kleding. Heb nu een paar halve laarsjes voor het net en mijn werkschoenen. En als ik echt iets van een feestje ofzo heb waar ik veel kan zitten dan waag ik het erop en ga ik op mn nette schoentjes. Maar daar passen mn zolen dus niet in. 
 
Quote
RE: hielspoor tips?
Anna28  schreef op: 09-10-2014 20:15:30
Even kort een update. T gaat nog helemaal niet lekker met mn voet. Helaas begint mn rechtervoet nu ook pijnklachten te geven. Heb vanmorgen een echo gehad van beide voeten en vooral mijn linkervoet is helemaal niet goed. Er zit een flinke bal met ontstekingsvocht en een forse hielspoor met kalkdeeltjes. Daarnaast is mijn kuitspier te kort en loopt alles door tot halverwege de voet ipv alleen de hiel. 
Ook in de rechtervoet begint al vocht te ontstaan. 
Heb er echt de balen in  
Heb zoveel pijn elke dag aan die voet... 
behandeling zal zijn: eerst de kuitspieren proberen langer te maken (dit gaat helaas met flink wat hardhandige massage's auww) en zodra ik uit de fertiliteit ben (over een week of 6) en zeker weten niet zwanger ben of kan raken, dan gaan ze beginnen met shockwave. Dat zijn harde klappen door de voet heen (soort stroomstoten) om de kalkdelen los te trillen. Dat zou kunnen helpen hopen ze. 
Dus ben nog wel even onder de pannen ben ik bang. 

Hoe is het met jou Spatje?
 
Quote
Navigatie


Reageren op hielspoor tips?
Naam
Bericht