Menu
 

Topic:

Duizelig? Paniekaanval?

Huismus  schreef op: 27-07-2014 20:23:56
Nu bijna een jaar geleden heb ik een hyperventilatieaanval gehad, heeft er flink ingehakt bij me.
Had toen ook best een stressvolle periode achter de rug.

Sindsdien ben ik flink aan mezelf aan het werken....is diverse keren bloed geprikt om het een en ander uit te sluiten, schildklier enzo.
Vit B.12 is aan de lage kant maar de ha vond dit niet schokkend laag om er wat aan te laten doen.

Sinds begin dit jaar loop ik bij een psycholoog want de innerlijke onrust en ook wel de angst voor een nieuwe aanval bleef.
Nu krijg ik dus psychotherapie. Ik ben over sommige dingen/mensen in mijn omgeving anders gaan denken. 
Alleen toch af en toe licht in me hoofd....ik heb ook tabletten gekregen van de ha om beter te kunnen inslapen, lag steeds te piekeren en ook 's nachts wel eens gehad dat ik ineens naast me bed stond dat me hart in me keel bonkte...bah rotgevoel.

Nu worden die tabletten ook voorgeschreven als anti depressiva. Ik heb een lichte dosis en dat maakt je slaperig/duf. Sliep er echt lekker op alleen werd zo duf als wat wakker. Duurde een paar uur voor ik oo gang was. Maar leek ook wel of het iets beter in me hoofd ging...wat minder licht in me hoofd en ik leek minder te piekeren. 
Maar lichamelijk.....pffff....obstipatie, vocht vasthouden, en ben 4 kg aangekomen, voel me opgeblazen. 
En dat zijn de bekendste bijwerkingen van die pillen. Echt buikpijn van de obstipatie.

Nu mocht ik van de ha ermee stoppen, ook omdat het wat beter ging, en hij zei zo'n lage dosis zijn bij deze pillen niet verslavend.
Hoge dosis is echt la antidepressiva en dan is het wel verslavend.
Kijk maar hoe het gaat, ben nu 1 week gestopt. En zit misschien gewoon tussen me oren omdat ik nu die pillen niet meer slik, dat ik denk oh dan zal het wel weer een keer fout gaan. 
Maar goed, nu dus een week zonder pillen, mocht van de ha ook e.v. een laxeertabletje nemen want mijn lichaam moest er ook weer aan wennen zonder die pillen. Dus gisteravond een laxeertabletje genomen want buik opgeblazen, broek kon niet dicht....kramp....

Maar vanmorgen zat ik achter de laptop, en voelde ineens een warme gloed over me heen komen, raar duizelig gevoel......net zoals, je staat stil maar de wereld lijkt te gaan draaien. En ben daarna wel 3 x naar het toilet geweest. Daarna was het over en geen last meer gehad, wel ontzettend opgelucht want kon eindelijk weer naar het toilet. 

Maar bij mij kwam ineens weer dat gevoel naar boven van die 1e aanval...daar had ik ook last van hartkloppingen en even een flikkerend gezichtsveld maar dit was nu niet. Maar mijn man zei het is waarschijnlijk die combi is van laxeertablet en flink naar de wc moeten. Maar ik word er weer zo onrustig van...bah en het ging net zo goed!
Weet ook niet waarom ik het opschrijf.....maar kan dat inderdaad even beetje duizelig gevoel voordat je naar de wc moet? 

Bah voel me er weer gewoon rot over, stom gedoe.


 
Quote
Navigatie
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Debbel79  schreef op: 27-07-2014 20:27:58
Wat vervelend zeg.
Ik vermoed wel dat het idd zoals je zelf al zegt, het veelal tussen je oren zit.

Misschien ben je er onbewust heel veel en krampachtig mee bezig?
Wat vind je huisarts en psycholoog ervan?

 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Mikmvg  schreef op: 27-07-2014 20:32:55
Lag het niet aan de laxeermiddelen? Als ik diarree heb, kan ik ook zo megaduizelig worden. Hartstikke beroerd, tor aan bijna flauwvallen toe en als het eruit is, is het over.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Boterbloem  schreef op: 27-07-2014 20:45:04

Interessant Sis! Dat wist ik niet.


Ik reageer altijd heel erg op het weer (warm, koud verschil en gewoon als het heel warm is) en heb daardoor erg veel last van mijn buik. Soms begin ik ineens heel erg te zweten, wordt ik wat duizelig en krijg ik buikpijn en wordt ik misselijk (niet ziek misselijk maar wat je nu zegt over het hart dat verklaard wel heel wat, want het lijkt alsof ik heel veel spanning heb zeg maar) en pas nadat ik naar de wc ben geweest is het over. Zo verschrikkelijk want het maakt me soms echt onzeker. Wat als ik ergens ben en ik kan niet naar de wc? Dan moet ik echt heeeeel rustig blijven ademen.

Maar het kan dus denk ik idd met je buik te maken hebben.

 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Blauwtje  schreef op: 27-07-2014 20:58:45
Als ik erg last van mijn darmen heb, krijg ik het warm en koud tegelijk, klamme zweet breekt me dan uit en soms zelfs even zwart voor de ogen. Maar das alleen bij erge buikpijn, als ik dan naar de wc ben geweest is het over.

Misschien moet je eens kijken wat je kunt doen om je darmflora beter te krijgen.
Succes en sterkte
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Anne Mv 3  schreef op: 27-07-2014 21:00:40
Bah wat naar. Kans is natuurlijk groot dat het nu een gevolg was van het laxeren.
Maar als je je nog zo onzeker voelt dan is het wel goed om dat te bespreken met je psycholoog.

Ik vind trouwens dat je huisarts je wel erg makkelijk medicatie geeft én makkelijk laat stoppen; de ene mens is nu eenmaal gevoeliger voor medicatie dan de ander, ook een lage dosering kan al heftige reacties oproepen. Zowel bij het starten als bij het stoppen.

Misschien geeft het je wat meer rust als je nu (tijdelijk) valdispert, valeriaan of passiflora gebruikt? Geeft ook ontspanning/rust.

 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Anne Mv 3  schreef op: 27-07-2014 21:03:08
@Boterbloem: heb je wel eens gehoord van Waterkefir? Via de FB groep tegen verzendkosten te krijgen. 't Is een probiotica, geen idee of het voor jou ook werkt... maar het geeft mijn buik/darmen enorm veel rust!
Je maakt de drank zelf met water, suiker (wordt 'opgegeten' door de waterkefir), vijgen en limoen of citroen.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Chloe  schreef op: 27-07-2014 21:17:41
Ik denk in een andere richting. Antidepressiva zijn antidepressiva, in welke dosis je ze ook gebruikt. Inderdaad worden ze ook bij angst voorgeschreven. Zoals je het omschrijft, komt het op mij over alsof je vrij snel gestopt bent. Dan krijg je ontwenningsverschijnselen en het vervelende is dat die vaak lijken op de klachten waarvoor je de medicatie in eerste instantis bent gaan slikken. ik vermoed dat dat het is wat je nu ervaart.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Jen9  schreef op: 27-07-2014 21:18:55
Je reageerde toch ook op mijn overgangstopic? Je kan ook duizelig worden van de overgang...
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 27-07-2014 21:33:44
He ik had net een heel verhaal getypt...
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 27-07-2014 21:41:23
Ja de ha dacht eerst ook dat bij mij de overgang begOnnen is, maar nu zegt hij ook dat het de stress kan zijn. Moet over 2 weken weer terug   naar de ha en dan zou ik weer een verwijzing mee krijgen om weer te prikken en de waardes te vergelijken.

Tja ze kunnen helpen voor angst maar het haalt de oorzaak niet weg zei de psycholoog. Hij zei ook dat zo'n lage dosis niet helpt voor depressiviteit. 

Sis, is, daarom ben ik ook doorgestuurd omdat ik erin bleef hangen. Alle spanningen van de afgelopen jaaaaaaaren kwamen eruit. 
Zelfs oxacepam kreeg me niet rustig. 

Als ik het nu vergelijk met hoe ik na de aanval was en nu, is het stukken beter. Alleen komt die angst nog wel eens om de hoek kijken, en ben ik onrustig. En dat geeft een rotgevoel.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 27-07-2014 22:02:22
Waarom hij dacht aan de overgang, omdat ik ineens niet meer ongesteld werd. Nu is dat ook bal, ene maand heel heftig en dat maar 2 dagen en de andere maand normaal. Ene maand veel last voordat het begint andere maand geen last. 

 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 27-07-2014 22:24:32
Ja Sis, die angst maakt het erger, en dat gaat het dan een beetje overheersen. Ik hou ook steeds in gedachten dat ik het zelf regel tussen me oren, bij de psycholoog hebben we het daar ook over gehad. En dan de oorzaak zoeken hoe het tot die aanval gekomen is. 

Eigenlijk weet ik dat ik er ook niet over moet blijven zeuren, als ik ook lees wat jij allemaal heb meegemaakt.
Het lukt me gewoon soms nog niet zo. 

Slik 2 soorten medicijnen voor hoge bloeddruk, en heb sinds een half jaar ook een bètablokker, voor de hartkloppingen en ook omdat de bloeddruk hoog bleef. Nu is de bloeddruk goed. 
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Minou  schreef op: 27-07-2014 22:28:50
 meisjelief, bij jou voel ik meer dat het geen lichamelijk iets is, maar echt iin je koppie zit.
snap je angst heel goed.

de hoge bloeddruk, heb je die al langer? 

Je bent op de goede wegmeis, soms eentwrugval, geeft niks.

ad heb je niet nodig, ik weet voel dat je het zelf kunt


sorry klink warrig, ken je niet maar denk dat je een helehoop hebt meegemaakt
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 27-07-2014 22:31:02
De ha neemt het wel serieus, moet bij hem ook elke maand even terugkomen. 
Ik ben niet elke dag duizelig/licht in me hoofd, het is ja hoe zal ik net zeggen.
Ik heb het eens bij moeten houden in een dagboekje, het was bijna altijd als er de dagen ervoor spanningen zijn geweest.

Symptonen komen ook wel overeen met tekort aan vit B12, lees je bij paniekaanval zie je ook die Symptonen, en hyperventilatie, overgang ook...ja ik weet het ook niet. 
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Jen9  schreef op: 27-07-2014 22:32:13
Maar dat t stress is wil niet zeggen dat t minder erg is natuurlijk.. jij voelt t wel.. klaar En dat moet net ze serieus genomen worden.. gelukkig doet je arts dat ook.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 27-07-2014 22:38:18
Dank je Minou, ja best veel meegemaakt.

Hoge bloeddruk sinds de geboorte van de 1e...ben ik ook ingeleid, en tijdens de zwangerschap van de 2e heb ik ze ook moeten slikken.
En nu nog steeds. Dus dat is nu ruim 9 jaar. 
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Kmvs&m  schreef op: 27-07-2014 22:40:37
Maar als de angst zo ontzettend diep zit, waarom is er dan niet meer hulp? 
Mijn man heeft ook ontzettend last gehad van paniekaanvallen. Maar hij heeft (vanuit de GGZ meen ik) een speciale 'cursus' gevolgd. 
Dit heeft goed geholpen. Hij is er (voor het grootste deel) vanaf. 
Echter kan hij nog steeds niet zonder zijn paroxitine. Er is meerdere keren geprobeerd te stoppen, maar nee. 
Alleen als we gaan vliegen (heeft 2 jaar geleden een hele erge 'aanval' gekregen) neemt hij een extra lading oxazepam mee. 

 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 27-07-2014 22:55:57
zo herkenbaar paniekaanvallen hier momenteel ook erge last van. zelf zo erg dat ik me inmiddels zon beetje opsluit in huis.
en nee is niet goed maar thuis is veilig.
vaak is het bij mij dus angst voor de angst.
maar pff weet zo goed hoe je je eigen voelt. had het van de week ook snachts was aqn het malen hoor maar me eigen rustig gemaakt met is niks chill veroch kom op.
heb 2 x emdr gehad maar bij beide helaas nioet af kunnen maken vanwege kosten.
maar slik zelf nu wel geregeld oxzazepam.
afgelopen vrijdag was ik na een hele lange tijd weer naar de voedselbank gegaan pfff dat kost me energie mede ook omdat ze dan vragen he hoe gaat het met je zo herkenbaar damk was zit een mens toch raar in mekaar he.
maar goed mijn advies is wel mocht je toch het gevoel hebben van dat het zonder niet gaat gewoon weer beginnen zo erg is het niet hoor.
knuffel voor jou
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 28-07-2014 08:11:25
meer hulp?  ga elke week naar de psycholoog, en dan wil de ha me ook elke maand even zien. 
Wat voor cursus heeft je man dan gevolgd? Via de ggz? 


 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Family  schreef op: 28-07-2014 08:51:08
heb je toevalig niet het pms syndroom ?? Ik denk maar even mee..
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Kyla  schreef op: 28-07-2014 09:47:09
Hoe laag is aan de lage kant wat je b12 betreft?  Een te lage b12 kan ook psychische klachten veroorzaken. Heb je nog andere lichamelijke klachten? Als je meer info wil kijk dan eens op de site van stichting b12 tekort. Ik had ook een waarde aan de lage kant (170) maar was er echt heel slecht aan toe. Gelukkig na een lange zoektocht een arts gevonden die mij en mijn andere bloedwaardes serieus nam.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Kmvs&m  schreef op: 28-07-2014 09:54:47
Met meer hulp bedoel ik gerichtere hulp. 
Ik zal hem vanmiddag even vragen hoe het ook alweer heet. 
Het was in ieder geval ook in groepsverband. 
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 28-07-2014 11:59:02
Laagste vitB12 waarde 164
Wil er nu weer op geprikt worden.
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Dicha  schreef op: 28-07-2014 12:13:34
2 Soorten medicijnen voor je bloeddruk.. Betablokker...Vraag eens een 24uurs bloeddru test aan bij je huisarts... door een te lage bloeddruk kun je ook klachten krijgen....
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Dicha  schreef op: 28-07-2014 12:14:50
Of overleg met je psycholoog eens over een EMDR behandeling.... worden erg goede resultaten mee geboekt
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 28-07-2014 14:36:29
die meting is wel een idee ja...
 
Quote
RE: Duizelig? Paniekaanval?
Huismus  schreef op: 28-07-2014 14:40:50
zei nog tegen me man vroeger toen ik geen medicijnen had en 20 kilo zwaarder was had ik zelden tot nooit klachten.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Duizelig? Paniekaanval?
Naam
Bericht