Menu
 

Topic:

afkoelende vriendschap

Tijd Om Verder Te Ga
an
  schreef op: 24-07-2014 14:25:28
hoi mama's.
ik schrijf even anoniem omdat ik "bang" ben voor herkenning.
momenteel zijn we bezig met grote stappen in onze relatie, ons ouderschap en in ons zelf.
eigenlijk ben ik ook eindelijk met ik bezig.
de stappen die we nemen en genomen hebben voelen goed. ze passen bij ons en ons gezin en iedereen in ons gezin voelt zich er wel bij.
ik merk dat ik ook anders naar vriendschappen krijg. ik luister veel en geef adviezen maar heb het idee dat vooral van al hele oude vriendschappen ik vooral een praatpaal geworden ben waarbij ik niets kwijt kan omdat ze niet verder kunnen kijken dan hun eigen ik. 
voorheen viel me dit niet op, maar de laatste tijd juist heel erg.
we spraken elkaar nu al 2 weken niet en voor mij voelt het goed, maar de ander voelt zich er heel vervelend bij en belde in tranen dat ze me miste en dat ze hoopte dat we na de vakantie en trouw drukte weer meer tijd hadden om te bellen.
en heel eerlijk dacht ik nou we zien wel vind het wel prima zo. 
ze snapt niets van de stappen die wij nemen omdat het geen stappen zijn die zij ooit zou zetten.
ooit waren we beste vriendinnen, maar ik merk dat ik toe ben aan nieuwe start. we zijn al meer dan 20 jaar vriendinnen maar wonen nu al 15 jaar daarvan ver bij elkaar vandaan. als we afspreken komt al het regelen op mij/ons gezin neer terwijl ze wel eisen stellen. doen wij niets, gebeurd er ook niet.
het voelt heel dubbel want ze kent me uit een hele kwetsbare periode van mijn leven die ik mede door haar vriendin goed doorgekomen ben. dit is wel al 18 jr geleden. en in die jaren ervoor en erna zijn er heel veel dingen gebeurd waarbij het goed voelde bij elkaar, maar nu voelt dat voor mij anders.

heeft iemand hier tips hoe hier mee om te gaan. is het echt een kwestie van vriendschappen komen en gaan en kijken naar of het positief voor mijzelf is.

 
Quote
Navigatie
RE: afkoelende vriendschap
Sammy  schreef op: 24-07-2014 14:51:01
Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen wees eerlijk naar je vriendin toe en praat over hoe jij jullie vriendschap op dit moment voelt en ziet. Er is (voor de andere partij) niets zo vervelends dan voor je gevoel zomaar ineens aan de kant geschoven te worden. Maar het feit dat je het hier aankaart, geeft al aan dat je niet zomaar de vriendschap voorbij wil laten gaan. Maar het netjes wilt doen.

Doe het in ieder geval niet via 'ontvrienden' via facebook. Kan helaas uit ervaring zeggen dat dit heel naar voelt, zeker als je veel lief en leed met die persoon hebt gedeeld.
 
Quote
RE: afkoelende vriendschap
Mam Van Twee  schreef op: 24-07-2014 15:29:30
Ik zou ook zeggen praat er over met je vriendin, want dan geef je haar ook een kans om te ontwikkelen naar iets anders.

Hier laatst ook een vriendin die wilde kappen en waar ik me 1,5 jaar bezorgd om heb gemaakt of het wel goed met haar ging en ik actief geprobeerd heb contact te houden. Uiteindelijk nog een keer afgesproken in de kroeg en heeft ze een en ander toegelicht. Ze dacht oprecht dat gewoon laten verwateren wel werkte.

Ik neem het haar erg kwalijk dat ze er niet eerder over gepraat heeft en er geen kans is geweest de vriendschap op een andere manier te behouden. Ik vond het erg egoistisch van haar, zeker omdat we ook heel veel hebben meegemaakt samen. Ik voelde me heel erg weggegooid in ieder geval.
 
Quote
RE: afkoelende vriendschap
Kees  schreef op: 24-07-2014 16:14:48
ik denk dat je te hoge verwachtingen vraagt van je vriendin.
JIJ maakt een andere stap in je leven, ZIJ niet.
het kan dat jullie minder goed bij elkaar passen, maar misschien is er een andere weg in te bewandelen dan hoe het ooit was.

je wordt ouder en veranderd. je kijk op het leven veranderd. zo ook in vriendschappen.
soms kun je met elkaar mee groeien, maar soms moet je anders leren kijken naar jezelf maar ook naar andere mensen.
samen kun je er dan voor kiezen om er een andere draai aan te geven.

vriendschappen komen en gaan.

doordat mijn leven er zo anders uit is gaan zien de laatste jaren hebben veel van mijn " vriendinnen" me laten vallen als een baksteen.
als het niet gaat zoals het hoort, hoor je er blijkbaar niet meer bij.

dan ben je mijn vriendschap ook niet waard.

als jouw vriendin je dierbaar is, pas je haar wel in in je nieuwe leven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op afkoelende vriendschap
Naam
Bericht