Menu
 

Topic:

niet zo aardige opmerking

Evenzo  schreef op: 19-07-2014 16:50:34
Gisteren was mijn zoon (10) bij een vriendin aan het spelen die om de hoek woont. Wij waren bezig met het grote bad opzetten dus hij ging daar spelen en zwemmen (zij hadden wel bad al opgezet). Dit was de tweede keer deze week dat zoon daar ging spelen.

Gisteravond hadden we via app het over het feit dat er zoveel fruit en komkommers doorheen gaan met dit weer. Vanuit het niets zegt ze ineens ja jouw zoon eet me arm. Ik vind dat het wel meer over en weer moet gaan en niet alleen bij mij. Ben geen hotel. MIjn zoon heeft dus blijkbaar een hele komkommer op. Ze gaf ook aan dat ze ook vakantie heeft en geen zin heeft in iedere dag vriendjes over de vloer. Anders moet ze de hele dag ruzies sussen en de kids voorzien van allerlei drinken. Het leuke is dat haar oudste juist vaak bij anderen zit en niemand die daar moeilijk over doet.

Normaal ben ik huize de zoete inval, maakt me totaal niet uit, ik maak een karaf ranja aan, geef ze een snoepje of iets van fruit en klaar. Blijkbaar denkt zij hier heel anders over. Deed echt even pijn toen ze dit gisteren zo zei.
Heb haar dat ook gezegd maar ze zei al dat ik hier blijkbaar anders over denk en te makkelijk ben.

Hou zouden jullie dit vinden ?

 
Quote
Navigatie
RE: niet zo aardige opmerking
Kyla  schreef op: 19-07-2014 16:56:08
Nou ja, ze is een volwassen vrouw, dus ze kan zelf ook wel haar grenzen aan geven tov jouw zoon, toch? Ik zou proberen het me niet te veenlaan te trekken.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Maya  schreef op: 19-07-2014 16:58:09
Tja ik ben net als jij en ben ook makkelijk, maar misschien dat die vriendin last had van de warmte en dat ze daarom zo reageerde.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Family  schreef op: 19-07-2014 17:01:50
ik ben ook heel makkelijk en denk zoals jij, maar idd heeft ze het misschien te warm gehad... ze had je netjes kunnen bellen of naar je toe kunnen lopen ipv app (dat kan wel eens anders overkomen als iemand bedoelt) en samen erover kunnen hebben... maar soms denk ik echt waar gaat het over?? mensen willen zeuren om het zeuren.....
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Evenzo  schreef op: 19-07-2014 17:07:55
Het gaat om een komkommer... idd waargaat het over. Ik vind het niet meer dan normaal dat je een kind wat komt spelen voorziet van eten en drinken. Komt ie nou iedere dag dan zeg ik ja dat is niet de bedoeling en kan ze dat gewoon bespreken met mij. Maar het was al weken geleden en dit was de eerste keer dat ze er bij was (vorige keer was haar moeder aan het oppassen).
Ze vindt andere kinderen gewoon niet leuk, dat weet ik maar dat ga je toch niet op deze manier uiten.

Ik vind ook niet alle kinderen leuk die hier komen maar ik zal dat nooit laten merken en zeker niet ouders aanspreken op zoiets onbenulligs.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Claudia  schreef op: 19-07-2014 17:09:11
mja ik denk ook last van de warmte in dit geval. Kan mij wel voorstellen als het BIJV altijd daar is dat het op een gegeven moment ff klaar is, over en weer is wel zo fijn. Ik ervaar dat zelf met een overbuurmeisje, moet altijd bij ons en toen in de zomervakantie ik ook ineens hun visite erbij kreeg (+5 kids) toen had ik het gehad. Het kind kan er niks aandoen, maar ze word constant met geschreeuw naar buiten gestuurd.
Ik heb het dus voor mijn eigen gemoedsrust beperkt want ik werd er gek van, sochtends stond ze al aan de deur en ook gewoon de hele dag (kindje liep tot 11uur buiten). Op een gegeven moment ben ik het huis letterlijk ontvlucht in de zomervakantie.

Ijsjes, drinken, eten,  pleisters plakken, na de wc gaan, in het zwembadje etc etc alles moest bij ons en dat doe ik niet meer (het mag daar ook echt nooit, ook niet als het regent oid..dan komt dochter weer met dat meisje hier en stuur haar dan gewoon naar huis of soms : kijk maar of het bij jullie kan, maar dochter komt dan altijd zzwaar teleurgesteld thuis want daar mag het nooit)

Nu is het gewoon buiten spelen en ik roep dochter soms gewoon naar binnen voor bijv wat drinken of het eten. En wanneer IK er zin in heb, dan kunnen ze achter het huis of binnen. Maar niet meer elke dag en hele dagen.

Misschien kan je gewoon erover praten samen als ze afgekoeld is joh. Want het klinkt allemaal niet zo ernstig...en neem met een knipoog een komkommer mee voor der.

 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Angelique  schreef op: 19-07-2014 17:16:09
denk combi van maar ook hier over en weer en ben ik vaka de gene die alle kis van van alles voorziet als ze met zijn alle in speeltuin zijn voor de deur 

ik vind dat mijn zoon genoeg moet drinken dus als hij in speeltuin speelt kom ik dus af en toe met kan water of aanmaaklimo of soms pakjes aan voor alle kids waar hij mee  speelt 

ooks nope enz 

er zijn een paar die dat ook af en toe doen maar goed mij hoor je niet klagen 

als ze niet wil dat er zoveel fruit en groente gegeten word is het aan haar dat gewoon neit te geven 

zou ff langs gaan en een komkommertje langs brengen 

heb er toevallig nt 4 gehaald a 29 ct per stuk mag ze o hebben 

daarbij vind ik t raar ze bied het zelf aan zeur dan ook niet of bied gewoon niet aan kids kunnen ook gewoon beker water krijgen toch ?
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Blauwtje  schreef op: 19-07-2014 17:23:00
Maar hoe komt je zoon aan die komkommer dan?
Ik neem aan dat ze het aanbied? Dan moet ze ook niet zeuren.

Breng anders ff een komkommer langs
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Jomi  schreef op: 19-07-2014 17:23:19
Zij is jouw vriendin en ze spreekt haar gevoel uit. Ik vind het nogal zeikerig, maar als vriendinnen onder elkaar moet dat toch kunnen af en toe. Als het zomaar een moeder was geweest dan had ik het wat anders gevonden.

Misschien had ze een rotdag of waren ze vervelend bij haar in tuin of had ze net die komkommer nodig....

Ik ben soms ook even klaar met de vriendjes in de tuin hoor, gisteren heb ik om 15 uur iedereen naar huis gestuurd, ik wilde gewoon ff rust met mijn eigen gezin. Niks mis met die kinderen, maar ik denk aan mezelf in de vakantie.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Boterbloem  schreef op: 19-07-2014 17:39:56
Ik stuur ze soms gewoon even weg om daar eens wat te gaan halen.
Vanmiddag had ik het andersom: dochter speelde al een poos bij een ventje, komen ze hier zeggen ze: van papa moesten we zeggen dat ik maar even hier moest eten haha. Dus hij gezellig hier aan de zelfgemaakte puddingbroodjes bij ons.
Dan zijn ze daar al de hele ochtend, en dan kunnen ze idd prima hier wat eten komen halen.

En soms stuur ik ze ook echt weg... Ik ben erg moe, wat oververmoeid merk ik... Kan weinig hebben en ben in een zeur en klaagstemming de afgelopen 2 weken. Soms is het mij gewoon teveel. Nu snap ik niet snel echt zo uit de hoek komen omdat ik dat gewoon niet kan, maar ken het gevoel wel.

onterecht overigens, want je biedt zelf eten en drinken aan en kunt kinderen ook even wegsturen, maar toch...

Dus ik zou gewoon zeggen dat ze ze maar even jou kant moet opsturen, omdat ze net zo goed bij jou mogen komen en dat ze je zoon best even wg kan sturen als het teveel wordt.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Made  schreef op: 19-07-2014 17:51:18
Een hele komkommer????
Wow haha

Hier ook zoete inval sinds de trampoline in de voortuin staat.
vind het niet zo erg. Drinken, koekjes, ijsjes kunnen ze allemaal krijgen...maarrrr...heb nu wel afgesproken dat als het hekje dicht is is de speeltuin gesloten. Er zijn dagen bij dat ik hier gewoon 10 kinderen in mn tuin heb lopen En als demi bij dr vader is en ik lekker rustig een boekje aan t lezen ben heb ik daar simpelweg gewoon geen zin in.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Jolanda1974  schreef op: 19-07-2014 18:09:57
Die regel hebben we hier ook.. Ik wil geen kinderen in mijn tuin als de poort dicht is. Ook hoef je dan niet aan te bellen. Is het open dan kan iedereen aanschuiven. Er staat altijd een kan limonade op het aanrecht klaar en iedereen kan het pakken.

Zou er inderdaad nog een keer op terug komen dat je haar reactie iets te overdreven vindt en dat ze ze gerust naar jouw mogen sturen als het haar teveel wordt. En ik zou haar 2 komkommers geven met een opmerking zo dat is ook terug betaald met rente. Weliswaar met een dikke vette knipoog 
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Zijlijn  schreef op: 19-07-2014 19:25:25
ik zou in dit geval met een brede glimlach 6 komkommers af gaan leveren (aanbieding appie ik geloof 2 voor 75 cent)

ik kan me voorstellen dat het niet leuk is als je het niet breed hebt van alles aan te moeten slepen. Ik snap haar paniek wel een beetje; hier de komende periode ook gasten en dat hakt er wel in.  Maar.................De manier waarop is onhandig van haar en ik denk dat ze eigenlijk die dag sowieso over haar grenzen heen heeft laten gaan.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Made  schreef op: 19-07-2014 20:47:18

Quote Jolanda1974:
Die regel hebben we hier ook.. Ik wil geen kinderen in mijn tuin als de poort dicht is. Ook hoef je dan niet aan te bellen. Is het open dan kan iedereen aanschuiven. Er staat altijd een kan limonade op het aanrecht klaar en iedereen kan het pakken.

Zou er inderdaad nog een keer op terug komen dat je haar reactie iets te overdreven vindt en dat ze ze gerust naar jouw mogen sturen als het haar teveel wordt. En ik zou haar 2 komkommers geven met een opmerking zo dat is ook terug betaald met rente. Weliswaar met een dikke vette knipoog 



Nou die regel heb ik van jou overgenomen
was er zelf nooit opgekomen totdat ik een keer las dat jij dat zo doet...mijn dank daarvoor
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Mv5  schreef op: 19-07-2014 20:57:16

tja, ik zou zoiets niet via app bespreken. je kunt ook gewoon een keer nee zeggen, gaat een kind niet dood van hoor. maar niet steeds ja zeggen en dan achteraf op app gaan klagen over dat een kind teveel eet en drinkt (met dit weer moet je gewoon veel drinken, klaar).


ik hoef echt niet elke dag kinderen van andere mensen over de vloer en ik ben ook geen hotel, maar het hoeft echt niet precies om en om. wel regelmatig ook ergens anders en dat een beetje afwisselen, maar niet zo extreem. ik zie ook wel dat het bij sommige mensen nooit kan en die kinderen mogen best af en toe komen, maar ook niet elke dag. ze kunnen met dit weer ook wel buiten met elkaar spelen. en over drinken/eten doe ik echt niet moeilijk hoor. vind het heel normaal om je 'gasten' van drinken en wat erbij te voorzien, dat hoeft echt niet overdreven te zijn.

 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Jolanda1974  schreef op: 19-07-2014 21:19:27
Graag gedaan Made 
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Jolanda1974  schreef op: 19-07-2014 21:31:08
Vragen / zeuren is hier altijd nee. Drinken mogen ze altijd pakken, staat altijd klaar maar iets te snaaien is als ik het klaar leg. Eerder niet. En inderdaad niet na 16.30 uur.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Jolanda1974  schreef op: 19-07-2014 21:52:24
Uit school is het standaard fruit of een koekje. Anders niet. Chips alleen in het weekend en ik leg nog wel eens een snoepje neer. Maar ze eten het lang niet altijd op. Zijn ook niet zo van de snoepers.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Liset_mv3  schreef op: 19-07-2014 22:34:00
Van de week stond bij ons een marokkaans jochie van 4 a 5 jaar aan de deur.. Mag ik snoep? 
Ik zei ga lekker thuis snoep vragen, zegt ie thuis hebben wij geen snoep. dus ik zei nou hier krijg je t niet. Dat jong speelt niet eens met mijn kids en we kennen m allemaal niet.

Dat is echt brutaal!

En om die komkommer zou ik dus niet zeuren hoor. vragen mag altijd en jatten is dan wat anders.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Blauwtje  schreef op: 19-07-2014 22:46:00

Quote Liset_MV3:
Van de week stond bij ons een marokkaans jochie van 4 a 5 jaar aan de deur.. Mag ik snoep? 
Ik zei ga lekker thuis snoep vragen, zegt ie thuis hebben wij geen snoep. dus ik zei nou hier krijg je t niet. Dat jong speelt niet eens met mijn kids en we kennen m allemaal niet.

Dat is echt brutaal!



Haha, ik hou wel van die streken (op die leeftijd) Al heb ik liever niet dan mijn kids dat doen maar mocht er zo'n ventje bij me op de stoep staan dan zou ik er hartelijk om kunnen lachen.

 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Blauwtje  schreef op: 19-07-2014 22:49:57
Hier net als bij Sis trouwens. Vragen mag altijd; (vind ik zelfs heel belangrijk) nee heb je en ja kun je krijgen. maar als het nee is, dan is het ook nee.
Na school een koekje of een klein bakje chips, waar ze zelf zin in hebben.
Fruit eten ze op school wel en anders in de avond voor het slapen gaan.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Boterbloem  schreef op: 19-07-2014 23:10:38
Hier mogen ze ook vragen. Ik heb de ene keer meer trek als de andere keer.
Wel geef ik soms aan dat het niet mag omdat... en dat ze ook niet meerh oeven te vragen tot het avondeten bijvoorbeeld.

Ik heb er 1 die alles direct accepteert, en 1 die overal over door kan blijven gaan (zit geen rem op). dat is meer werk. maar vind het erg belangrijk dat ze dat soort dingen leren vragen, en niet alleen op gezette tijden wat krijgen. Zo leren ze ook voor alter wanneer het wel en niet kan.

Haha ik heb ook wel eens zo'n kindje aan de deur gehad die vroeg om iets lekkers, want hij had mijn kinderen met een ijsje gezien. ik zei: als ik van jou een chocoladereep krijg.
Zegt ie: waarom??? Omdat ik je moeder er net een zag kopen hihi. Moest ie zelf om lachen.


 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Jen9  schreef op: 20-07-2014 00:15:04
Vragen moet va mij zelfs, dat vind ik erg belangrijk.. Dat vind ik wat anders dan zeuren... Wil je iets, bijvoorbeeld drinken, dan vraag je dat aan degene waar je bent. Moet er niet aan denken dat ze met dit weer niet om drinken zouden mogen vragen. Vind ik echt achterhaald dat dat niet zou mogen.. Het is natuurlijk wel de manier waarop, en zeuren al helemaal niet, maar vragen vind ik prima... graag zelfs.

Dat van Liset kan ik ook wel om vragen, dat doen veel kinderen op die leeftijd. Moet je natuurlijk wel nee zeggen haha, maar zo gek is dat niet hoor....

Verder vind ik dit een zwaar overtrokken reactie, ik heb hier veel meer kinderen over de vloer als dat ze elders spelen.. ik vind t wel gezellig.... Hoewel ik wel snap dat je weleens te veel wordt, maar dat kan je ook anders zeggen en al helemaal op een andere manier....
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Chloe  schreef op: 21-07-2014 04:03:15
Ik snap het idee van niet mogen vragen nooit zo eerlijk gezegd. Mogen ze dan echt niet zeggen dat ze honger of dorst hebben en vragen of ze iets te eten of te drinken krijgen? Een kind moet toch kunnen aangeven wat zijn behoeftes zijjn en leren durven vragen?.. Ik ben bv heel trots op ze als ze bij anderen om iets te drinken durven vragen. Van nature zijn ze nl erg bescheiden tegenover anderen. En ik heb geen standaard voor wat ze na schooltijd krijgen. De ene keer hebben ze veel honger en willen ze een boterham of cracker, de andere keer gewoon een koekje en wat fruit. En met die hitte van nu pakken ze lekker waterijsjes wanneer ze willen, is weer wat vocht extra dat ze binnenkrijgen.
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Nerise  schreef op: 21-07-2014 08:14:01

Hier komen kinderen spelen die niets vragen. Soms gaan ze weg en hebben ze niets gehad. Of je geeft ze wat omdat die van mij willen en ze laten het staan. Sowieso krijgen vriendjes geen fruit als ze hier komen, maar op woensdagmiddag een boterham of crackers, en na school een liga, en drinken.


Als buurtkinderen zouden komen vragen, zou ik ze wegsturen als ze niet al geruime tijd hier binnen of in de tuin met mijn kinderen aan het spelen waren. Iemand die net 5 seconden in de tuin is, ja daag.

Bij een meisje twee huizen verder kreeg mijn zoontje altijd iets. Dat onhield hij echt wel! Maar die snack was altijd bedoeld om ze weer de straat op te schoppen. 

 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Minou  schreef op: 21-07-2014 10:14:59
H dat doe ik ook wel af en toe, hier ff wat lekker en daarna ff wegwezuh
 
Quote
RE: niet zo aardige opmerking
Mama_anja  schreef op: 22-07-2014 12:22:45
ik vind dat als hier kinderen achter huis spelen ook eten en drinken krijgen maar geen kinderen aan de deur die lopen te schooien mogen die van mij ook niet
 
Quote
Navigatie


Reageren op niet zo aardige opmerking
Naam
Bericht