Menu
 

Topic:

Nerise!!!

Mie  schreef op: 01-07-2014 22:42:11
Dit "moet" je ff lezen....over Babybrabbel, romantische boeken en vrouwengezwets

vicinity.picsrv.net/w/2032/bff6619f56391ea364a9c582a95633cd/0/0

































     
Vakantiegenot!
     
  De vijf gloednieuwe gedrukte Historische Romans, die je sinds vannacht hier kunt bestellen voor maar €20,00, staan garant voor extra vakantiegenot. Een paar keer klikken en we sturen we je de nieuwe boeken van Sue-Ellen Welfonder, Loretta Chase, Mary Jo Putney (over haar hieronder meer), Karen Hawkins en Sabrina Jeffries vlot en zonder verzendkosten toe. Uiteraard geven onze e-books nóg sneller & goedkoper leesplezier.
Is je leeshonger schier onstilbaar? Dan zijn onze spectaculaire (mega)kortingpakketten, die je aan de rechterzijde of hier vindt, een must.
 
 
 















































































Intussen, bij Candlelight   Met korting!
             
 

Ter gelegenheid van het vierwekelijkse kijkje in de Candlelight-keuken mengt hoofdredacteur César Becx zich onder de lezeressen.


Prettig gestoord?


In plaats van de zoveelste WK-wedstrijd te kijken ging ik woensdag maar eens een avondje cruisen op het forum van babybrabbel.nl. Ik viel met mijn neus in de boter. Rooz kaartte net een nijpende kwestie aan. Het lezen van liefdesromannetjes als de Bouquetreeks zou tot psychische problemen bij vrouwen leiden, volgens de Britse psychologe en sexperte Susan Quilliam. De verhaaltjes geven volgens haar een onrealistisch en geïdealiseerd beeld van relaties. Die zijn in werkelijkheid nooit perfect en vereisen veel werk. Volgens Susan zijn veel van de problemen die in een therapie naar boven komen door romantische fictie beïnvloed. De boekjes bieden een vlucht uit de realiteit, zegt ze.

Deze stelling bracht de brabbelcommunity in rep en roer. Al snel dreigde er een volksgericht door vrouwen die elkaar bekrachtigen met likes en emoticons: ons geliefde genre kreeg het zwaar te verduren. Ik moest ingrijpen. Ik logde in als Nerise en probeerde de aandacht af te leiden door het vuur te openen op die ándere vluchtheuvel voor vrouwen: ”Ik denk dat vrouwenbladen die onzin als feiten presenteren véél schadelijker zijn dan een boeketje waarvan je wéét dat het verzonnen is.”
Ano (achternaam niem?) liet zich hierdoor helaas niet van de wijs brengen, maar kwam gelukkig al schrijvend tot belangrijke inzichten over haar thuissituatie: ”Hm, ik kan me helemaal vinden in dat onderzoek. Als ik zo'n boekje heb gelezen (daar doe ik 1 uur over, zo makkelijk leest het weg), dan vind ik daarna mijn man een ongelooflijk boerse hork die nooit romantisch doet. Die nooit snapt hoe ik denk of voel en die niet de hele wereld voor mij wil veranderen. Ik ga dan even voorbij aan het feit dat de helden ook vaak wel erg narcistische typetjes zijn. Met bakken geld en dito gedrag. Hm, als ik er zo eens over nadenk, dan wíl ik niet eens zo’n man. Het mag duidelijk zijn dat ik al jaaaaaren geen boeketromannetje meer heb gelezen.

Het werd tijd voor zwaarder geschut. Ik activeerde een nieuw alter ego, Nathalie: ”Ik lees die romannetjes erg graag. Maar dan wel het liefste de historische versies van Candelicht, die zijn een stuk realistischer. De boeketjes die in deze tijd spelen, die vind ik echt vreselijk. Wat dat betreft sluit ik me aan bij de mening van de psychologe.”
Bijzonder tevreden over dit staaltje sluikmarketing - extra versluierd door die twee spelfouten in Candlelight - keerde ik terug naar mijn eigen vluchtheuvel, in dit geval de topwedstrijd Honduras-Zwitserland. Maar niet voor lang. De regie bracht regelmatig een keur aan vrouwelijke Midden-Amerikaanse supporters in beeld en onwillekeurig dwaalden mijn gedachten af naar enkele sensuele scènes uit onze nieuwe HR’s. Wie weet kon ik strakjes mijn eigen heldin nog met wat psychische problemen opzadelen. Hoe prettig gestoord zou zij zich dan voelen?

P.S. In werkelijkheid stamde de gedachtewisseling op babybrabbel.nl uit 2011. Excuses aan de ’echte’ Nerise en Nathalie voor het lenen - en lichtjes verdraaien - van hun woorden. De discussie kun je hier nalezen.


      Vijf op Vakantie€21,25€20,00Megakorting 4€63,75€33,75Megakorting 3€63,75€33,75MegaSurprise!€59,25€29,50  
     
 
Een kennismaking met… Mary Jo Putney    
             
 

Vandaag verschijnt Op avontuur met jou (HR 1149) van Mary Jo Putney. Als je weet dat haar eerste historische roman in onze reeks alweer 999 nummers geleden is, begrijp je dat het hoog tijd is om deze grande dame van het genre voor het voetlicht te halen.

http://vicinity.picsrv.net/2032/0/5321/MaryJoPutney.jpgMary Jo is opgegroeid op het platteland in de staat New York. Ze studeerde industriële vormgeving én Engelse literatuur en woonde tijdens haar studie een paar jaar in Engeland, in Oxford. In 1987 schreef ze haar eerste roman, in de stijl van Jane Austen. “Maar uiteraard lang niet zo goed. Wel merkte ik dat het bij het schrijven een voordeel was dat ik het plattelandsleven goed kende. Tijdens de Regency-periode bracht de adel immers veel tijd door op hun estates.”
Haar talent bleef niet onopgemerkt, en in datzelfde jaar kreeg Mary Jo al een contract aangeboden. De rest is… geschiedenis. Ze heeft inmiddels zo’n veertig boeken op haar naam staan en is nog lang niet uitgeschreven.

Momenteel is Mary Jo bezig aan de Lost Lords-serie, waarvan Op avontuur met jou het vijfde deel is. Het concept voor deze serie zat al een tijdje in haar hoofd. “De Lost Lords zijn jeugdvrienden, want mannenvriendschappen intrigeren me mateloos. Mannen die loyaal en zorgzaam naar hun vrienden toe zijn, zullen immers goede echtgenoten worden. Op de een of andere manier - ik weet zelf ook niet precies hoe mijn hoofd werkt - sprak het me aan om te schrijven over mannen of good birth and bad behaviour. Geen nietsontziende schurken, maar kwajongens die zich niet gedragen zoals hun omgeving van hen verwacht.” Haar werkwijze verschilt per boek. ”Soms heb ik eerst een plot in mijn hoofd en verzin ik daar hoofdpersonen bij. Andere keren begin ik met een psychologisch onderwerp dat ik interessant vind en dan bedenk ik daar een plot omheen. Dat laatste is het geval in het eerste deel van de Lost  Lords-serie (HR 964, Jij kwam als geroepen). Hoofdpersoon Adam is half-Hindoestaans en krijgt te maken met racisme en afwijzing.”

Aan het schrijfproces beleeft Mary Jo veel plezier. “Als ik bezig ben met een serie, zoals nu met de Lost Lords, dan bedenk ik gaandeweg steeds meer hoofdpersonen. Als een man eenmaal aan de beurt is voor zijn eigen boek, dan heb ik al een heel scala aan vreselijke dingen verzonnen die ik hem kan aandoen”, zegt ze lachend.
Vindt ze het niet moeilijk om steeds weer een nieuw boek te schrijven? “Mensen zitten zo ingewikkeld en verschillend in elkaar, dat je, als je focust op hun karakter, bijna vanzelf weer een nieuw verhaal krijgt. Bovendien was de Regency een periode van verandering, oorlog en creativiteit. Er gebeurde zóveel dat het niet moeilijk is om steeds weer een nieuwe invalshoek te kiezen.”
Op de vraag wie haar favoriete Lost Lord is kregen we het antwoord dat we eigenlijk al verwachtten: “Ik kan niet kiezen! Ieder is op zijn eigen manier uniek en bijzonder.”


Op welke manier Rob Carmichael uniek en bijzonder is mag je zelf ontdekken in Op avontuur met jou, die nu verkrijgbaar is in onze webwinkel. Eerdere boeken uit de Lost Lords-serie zijn Jij kwam als geroepen (HR 964), Op jou wil ik wachten (HR 982), Ontembaar verlangen (HR 1059) en Duistere engel  (HR 1072). Als je meer wilt weten over Mary Jo Putney, neem dan eens een kijkje op haar website.


      Verwacht
Op 25 juli zijn er vijf nieuwe HR’s, en wel van de hand van Hannah Howell, Elizabeth Boyle, Caroline Linden, Christina Dodd en Suzanne Enoch.
Lynsay!
25 juli staat ook al met (bloed)rood omcirkeld in de agenda van de Vampierenfans: dan verschijnt eindelijk weer een nieuwe ’Argeneau’ van Lynsay Sands. Daarnaast een nieuwe ’Dark Hunter’ van Sherrilyn Kenyon.
Bloedspoed?
Wil jij alsnog alle Vampierenromans met een korting verzamelen? Enkele vroege edities zijn bijna op, dus wees er snel bij. De eerste 28 romans zijn verkrijgbaar in aanbiedingen van 16 en 12!
Still Pink!
Nieuwe Pink Pockets ho maar, maar de golden oldies lezen nog steeds lekker weg. Je kunt de nummers 81-90 en de laatste acht met flinke korting bestellen.
 
    Volg ons op
























     
Bekijk de nieuwe romans
     

              

 
 
Quote
Navigatie
RE: Nerise!!!
Mie  schreef op: 01-07-2014 22:44:12
Gaat om het stukje onder "intussen bij candlelight"
sorry kreeg het anders niet gekopieerd
 
Quote
RE: Nerise!!!
Nathalie Mv Cad  schreef op: 01-07-2014 22:54:01
Hahaha, ik ben de Nathalie uit het stukje maar het klopt niet met wat ik gezegd heb.  Behalve over het historiische dan. Hihi..
hilarisch!!!
 
Quote
RE: Nerise!!!
Orange  schreef op: 02-07-2014 06:35:04
Hahaha, leuk geschreven!
 
Quote
RE: Nerise!!!
Bettie  schreef op: 02-07-2014 08:03:24
hihihi, kom wel bekende namen tegen

 
Quote
RE: Nerise!!!
Soesjaa  schreef op: 02-07-2014 08:13:10
Hahaha grappig! Als je op de link drukt zie je de originele discussie 

hier
 
Quote
RE: Nerise!!!
Nerise  schreef op: 02-07-2014 10:43:25
Huh?!
 
Quote
RE: Nerise!!!
Mie  schreef op: 02-07-2014 10:47:33

Quote Nerise:
Huh?!



dit staat er als disclaimer bij.

P.S. In werkelijkheid stamde de gedachtewisseling op babybrabbel.nl uit 2011. Excuses aan de ’echte’ Nerise en Nathalie voor het lenen - en lichtjes verdraaien - van hun woorden. De discussie kun je hier nalezen

die man schrijft elke maand een "grappig" ( eerder grappigbedoeld) stukje als de nwe boekjes uitkomen.
 
Quote
RE: Nerise!!!
Nerise  schreef op: 02-07-2014 14:01:38
Gelukkig ben ik ook niet echt ;-) Maar ook geen man ;-)
 
Quote
RE: Nerise!!!
Nathalie Mv Cad  schreef op: 03-07-2014 13:40:47
Als je op hun facebook kijkt zie jedatik met hem gemailt heb. Vond het namelijk wel een beetje vloeken in de kerk, mijn naam en bb. Dus heeft hij dat ff voor mij gecorriceerf met gelijk een mooie reclame voor mama-life. 
 
Quote
RE: Nerise!!!
Anna28  schreef op: 03-07-2014 14:48:12
haha ik zie het ja, nu moeten we eigenlijk een topic openen he zo te lezen  
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nerise!!!
Naam
Bericht