Menu
 

Topic:

Meidenvenijn

Eenxano  schreef op: 01-07-2014 19:12:32
Voor een x ano ivm privacy dochter  ze is 10, groep 7 en nog 3 dgn school.

vandaag zag ze 2 meiden over haar roddelen via briefjes dus heeft ze deze "gepikt".
thuis gelezen en gelukkig meteen naar mij gekomen.
deze 2 meiden schrijven via briefjes een verhaal, om en om een paar regels. Personage van dochter moet dood, moet uitgeschakeld, is lelijk, moet van haar troon, is een bitch, heeft grote handen,etc etc etc

wat zou jij doen, of juist niet na even nadenken? Ben nu nog in staat ze heel hard te slaan 
 
Quote
Navigatie
RE: Meidenvenijn
Frama  schreef op: 01-07-2014 19:22:58
Is er al vaker sprake van pesten geweest ?
Vind dat dood moeten nl al wel ver gaan. Zou eens praten met je dochter of er dus vaker plagerijtjes ed gebeuren. En dit zeker bij de juf/meester aangdven.

Hier was de juf erg blij was wel andere manier maar zij zagen al dat dochter slechter in haar vel zat ging ook minder op school ineens. Nu snapte zij wel waardoor dat kwam...

 
Quote
RE: Meidenvenijn
Babsmv2  schreef op: 01-07-2014 20:41:11
morgen direct naar de juf?
Volgend jaar zit ze toch weer bij dezelfde meiden in de klas?

Sterkte voor je dochter!
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Mv5  schreef op: 01-07-2014 20:59:55
morgen direct naar de juf. kan me aan mn reet roesten dat er nog maar drie dagen school zijn. volgend jaar is weer een schooljaar waarin ze bij die meiden in de klas zit. als ze in groep 8 zou zitten en volgend jaar naar een andere school zou gaan als die twee meiden zou ik het misschien omwille van de lieve vrede laten rusten, maar in groep 7 zeker niet. dit is regelrecht pestgedrag op een uiterst geniepige wijze. doodsverwensingen, dat kan echt niet hoor. zeker melden!
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Blauwtje  schreef op: 01-07-2014 21:05:24
Jeetje..

Morgen juist direct naar de juf! Laat er geen tijd over gaan zou ik zeggen..
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Eenxano  schreef op: 01-07-2014 21:06:12
Meiden ging ze gewoon mee om op school, zijn beetje de stille Willie's dus ik denk dat het voortkomt uit onzekerheid. Ik ga morgen met dochter naar juf denk ik, ze heeft de briefjes wel gepikt en vind dat ze wel aan moet geven dat dat niet netjes is.

vind het totaal echt misselijkmakend....
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Tessa_mv2  schreef op: 01-07-2014 21:11:13

Dit gat veel te ver!! Ik zou misschien zelfs nu nog wel de juf bellen.
Op school bespreken is misschien lastig als er alweer kinderen in de klas komen. Na school een afspraak is ook gelijk weer zover weg.


Maar ik zou denk ik dus bellen, beginnen met excuus dat ik op een avond bel.
Vragen of je voor morgen ochtend voor schooltijd nog een afspraak kan maken omdat je dringend iets kwijt moet of dat het misschien telefonisch besproken kan/mag worden.

3 dagne of niet......dat maakt niets uit. Net zoals de andere ook al zeggen, voglend jaar moet ze weer.


 


Ik heb ooit met mijn zoon iets aan de hand gehad. En hij wilde nooit meer naar school. Lag huilend in bed. Viel af en toe in slaap om vervolgens weer huilend wakker te schrikken. Ging niet eens om zulke dingen trouwens. Was groep 4 destijds.
Dus heb ik gebeld. Juf was heeeeeel blij dat ik had gebeld ipv had gewacht tot de volgende ochtend. Nu kon ze even nadenken over een oplossing. En was het niet zo dat er alweer andere kinderen/ouders omheen stonden.
Na het gesprek kon ik mijn zoon gerust stellen en is hij gaan slapen.


 


Dit is ook zo'n geval waarvan ik denk.......beter snel regelen.
Ik weet natuurlijk niet of je telefoonnummers hebt van de leerkrachten? Wij hebben die gelukkig wel. En gelukkig maar 1x gebruik van hoeven te maken.


Ik moet wel zegge dat ik over een grote drempel moest om de stap tot bellen te zetten hoor.

 
Quote
RE: Meidenvenijn
Luna-mama  schreef op: 02-07-2014 00:01:58
Beetje dubbel...kinderen van die leeftijd hebben nog geen besef van dit soort uitspraken.  Mijn dochter had een tijdje terug ook trgen een vriendinnetje gezegd in een ruzie dat ze liever wilde dat dat meisje nooit geboren was. Ik was in shock, maar mijn dochter vond het niet bijzonder. ..zij zag het niet als een 'zware'  uitspraak. Ze zie, ik bedoelde als ze niet was geboren,  had ik geen ruzie met haar gehad. Ik heb nu duidelijk uitgelegd dat dit soort praatjes echt niet kunnen.  Maar zo heftig als ik het vond, zo onbetekenend was het voor mijn meisje van 9! 
Ik zou het wel bespreken met de leerkracht, maar het luchtig houden tegenover je dochter.  Kinderen, en dan vooral meiden rond die leeftijd,  kunnen keihard uithalen naar elkaar om 5 minuten later weer dikke vriendinnen te zijn...zolang je dochter er kalm onder blijft, zou ik het ze toch zoveel mogelijk zelf laten uitzoeken. ..
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Mvi  schreef op: 02-07-2014 07:42:50
ik zou mijn dochter weerbaarder maken en niet gelijk naar die meiden stappen, geloof me, die meiden kunnen vreselijke dingen zeggen, mss jouw dochter ook wel. (niet zeggen mijn kind doet dat nooit, puberneigingen zijn niet te bevatten vaak) dadelijk is ze dat meisje dat steeds loopt te piepen bij haar moeder en dan is zij nog veel verder van huis. niet gelijk in je emotie reageren maar pratn met je dochter en vragen hoe het gaat in de klas en met wie ze het gezellig heeft n met wi minder. niet naar de ond praten : want zijn dat een vervelende meiden he, pesten ze jou? want dat werkt niet denk ik.
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Mama Van Drie  schreef op: 02-07-2014 07:52:25
Helemaal eens met Mvi.

Ik heb een dochter van net 10 die vriendinnen is met twee  meiden uit de klas, die spelen bij elkaar en zijn op school ook bij elkaar maar HOE vaak er wel  niet wat is en mijn dochter komt dan ook wel eens jankend uit school......dat het oneerlijk is en dat ze haar buiten sluiten, dat ze haar negeren als ze wat vraagt ofzo bv....en weet je...ik vang haar op...praat er met haar over.....troost haar....en de andere dag belt ze uit school op dat ze ergens aan het spelen is, bij 1 van de die 2 meiden.
Dus schiet mij maar lek zeg ik dan wel eens want ik zou het niet doen......maar zo gaat het dus op en af....en als vriendin 1 en 2 met elkaar afspreken is nummer 3 een soort van jaloers en de ene keer is dat mijn dochter maar de andere keer heeft nummer drie het voor het nakijken.

Soms wordt ik er niet goed van maar ik denk dat  het erbij hoort en ik denk dat die woorden ook niet zo zwaar opgevat moeten worden.

Wat ik nu zou doen is net als Mvi en dan misschien vragen aan je dochter of ze ermee naar juf wilt ja of nee.
Als je doet wat je emotie ingeeft dan pak je zelf die meiden wel even aan want wij zijn verbaal veel sterker natuurlijk haha...maar dat is gewoon niet slim en doe je natuurlijk ook niet want daar help je je dochter niet echt mee.

 
Quote
RE: Meidenvenijn
Mvi  schreef op: 02-07-2014 09:30:59
....bovendien, stel je voor dat zonder dat jij het weet jouw dochter ook een keer heeft lopen kwallen, en zij thuis komt met het verhaal dat de moeder van die en die haar aangesproken heeft, dan stap jij ook gelijk op je fiets om verhaal te halen. Dus die moeder andersom mss ook wel deze juf kan jou niet meer helpen en daar zijn ze ook een beetje te groot voor. hou het in het nieuwe schooljaar in de gaten, pesten is een hot topic momnteel maar we moeten niet doorslaan met zijn allen!
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Eenxano  schreef op: 02-07-2014 10:35:24
Ik ben het in hoofdlijnen met jullie eens, ik laat mijn dochter de meeste dingen zelf oplossen en dat kan ze goed. Dit wist ze niet goed te plaatsen en de inhoud ging voor mij voorbij de grens van acceptabel meidengedrag.

ben met dochter naar juf geweest (vond ze fijner). Ze heeft gezegd dat ze niet mag pikken en vervolgens over de briefjes die juf nu heeft. Juf zou met de meiden gaan praten en ik werd binnen een half uur gebeld dat er gesproken was en de ouders gebeld zijn. Juf wil dat zij de inhoud zien. Juf vroeg of ik ook wil komen, omdat dochter dat graag wil ga ik er straks heen.


 
Quote
RE: Meidenvenijn
Orange  schreef op: 02-07-2014 10:58:32
Top zo'n voortvarende juf!
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Bettie  schreef op: 02-07-2014 11:18:29
 Het is duidelijk dat de juf er geen gras over laat groeien. Wat fijn zeg.
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Frama  schreef op: 02-07-2014 11:56:19
Wauw wat een goede juf !
Fijn voor je dochter dat het nu besproken word, zo kan ze straks ook met een fijn gevoel het nieuwe schooljaar weer in.
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Eenxano  schreef op: 02-07-2014 14:09:24
Wat een topjuf!
zij voerde het woord, las de briefjes voor en vertelde dat dat onacceptabel is.
ouders schrokken en meisjes huilden en boden excuus aan.
moeten vanddag een positieve en lange brief over en aan dochter schrijven.

dochter en ik zijn opgelucht, en zo dankbaar dat juf dit meteen aanpakt!
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Bettie  schreef op: 02-07-2014 18:20:51
Wat ontzettend goed zeg. Echt een modelvoorbeeld over hoe zoiets direct de kop moet worden ingedrukt. Vind het ook top dat ze dit direct regelt náást alle extra drukte die zo'n laatste schoolweek ook allemaal met zich meebrengt.
 
Quote
RE: Meidenvenijn
Babsmv2  schreef op: 02-07-2014 19:27:36

dikke pluim voor de juf!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Meidenvenijn
Naam
Bericht