Menu
 

Topic:

Ik maak mij grote zorgen

Anoniem  schreef op: 27-06-2014 10:50:13
Ik vrees dat dit best een lang en inewikkeld verhaal gaat worden.

Mijn komt uit een groot gezin meerdere broers en zussen, nu gaat het met zus A niet goed en daar maken wij ons heel erge zorgen o

Mijn man heeft jaren met zijn ouders en zus A in een bedrijf samengewerkt dit bedrijf is failliet gegaan en er waren grote schulden.
Zus A heeft hieraan en ton aan schuld overgehouden dit had ze geleend om het bedrijf een impuls te geven wat niet zo mocht zijn, mijn man was gelukkigal ruim op tijd weg uit het bedrijf en had zijn ouders en zus ook gewaarschuwd dat het echt niet goed ging maar mijn man was gek het ging prima.

Zus A ging een eigen bedrijf startn 1,5 jaar geleden en hoopte dat dit zo goed ging lopen dat ze die ton zo kon wegwerken, zus B gaf haar baan op om dit samen met haar te gaan doen.
Zus B stuitte op steeds mer problemen zus A opende steeds te laat de deuren van de winkel kwam steeds in tranen in de winkel en liet steeds meer los overhaar huwelijk zo ging haar man met meerdere meisjes van 16- 18 vreemd en ook heeft mijn zwager naar zus B duidelijk gemaakt dat hij haar wel zag zitten en dt zijn vrouw er niets van hoefde te weten.
De kineren verbleven zowat dag en nacht in de winkel 1 klant heeft toen gedreigd dat ze melding ging maken bij het AMK dit heeft ze denk ik nooit gedaan
Het bedrijf liep van begins af aan niet en zus B zat er door al het gedoe met zus A en haar man zo doorheen dat ze weg is gegaan omat ze er niet meer tegen kon.

Op een of andere dag is zus A zomer uit haar winkel vertrokken deuren stonden gewoon open heeft haar kinderen van school gehaald en is vertrokken zonder dat haar man mocht weten hoe of wat en toen kwam er heel veel boven.
Voor hun huwelijk ging hij al vreemd hij werkte steeds op haar gevoel hij had zo'n spijt en zijn bleef.
Ook kwam er boven dat ze ook van de trap af geduwd door haar man, gebeten werd door hem en moest gaan liggen als hij dat wilde zodat hij zijn gang kon gaan.

Als familie merkten wij natuurlijk wel wat hij vertrouwde niemand en zij mocht geen contact meer hebben verjaardagen van haar kinderen werden stiekem gevierd, haar wereldje werd steeds kleiner maar wij konden er moeilijk een vinger op krijgen en als je haar ernaar vroeg zei ze altijd dat et prima ging.
We wisten al dat haar man een kort lontje had zo was hij een kee heel boos omdat zij per abuis het vekeerde vlees had gekocht mijn man stond er toen bij en zei dat hij niet zo moest zeiken, toen heeft mijn zwager mijn man bij de keel gegrepen tshirt is hierbij gescheurd.
Hier hebben we geen aangifte gedaan onder druk van de familie omdat we dit niet konden maken naar zus A toe.


Nu zit ze inmiddels 6 weken bij familie waarvan hij geen adres heeft.
Scholen van de kinderen hebben melding gemaakt dat de kinderen verdwenen zijn.
Nu heeft mijn man steeds contact met zus A wij willen haar bij alles helpen, kinderen opvangen noem maar op zodat zij aan zichzelf kan werken.
Maar nu ontkent ze alles de relatie is prima en waar wij ons meer bemoeien en ze gaat weer terug naar haar man ppppfff.
De hele boekhouding van het bedrijf is niet op orde hier is sinds het openen van de winkel nooit wat aan gedaan, mijn man bood aan om haar hiermee te helpen hier werd ze heel boos om.


Familie waar ze nu zijn zorgt voor de kinderen zij zit de hele dag op de bank nagel te bijten, kinderen bloeien u helemaal op van kinderen die als je kwam onder de tafel doken naar kinderen die niet meer schuw zijn.
Familie die waar ze verblijft geeft aan dat er geen contact met haar te krijgen is er komt geen zinnig woord uit behalve dan die uitbarsting tegen mijn man.
Mijn man heeft duidelijk gezegd dat ze gek is als ze teruggaat dat ze aan haar zelf en haar kinderen moet gaan denken en dat alsze teruggaat hij een meldig gaat doen bij het AMK.



Ik maak mij echt zorgen we kunnen praten als brugman maar niets komt aan bij haar ze gaat zelfs alles ontkennen wat ze eerder allemaal heeft vertelt.
En ik vind het voor de kinderen zo zielig die zouden een onbezorgde jeugd moeten hebben waarin ze kunne lachen spelen.
Wat zouden jullie doen een melding bij het AMK is natuurlijk niet zomaar iets mijn mans andere zus heeft ook al tegen haar gezegd dat ze melding gaat maken bij het AMK als ze teruggaat.
Maar ik zou het ook heel erg vinden als zij haar kinderen gaat verliezen dat wil ik ook niet ik zou willen dat zij opgenomen werd om tot rust te komen en aan zichzelf te gaan, voor zichzelf gaat leren opkomen en dat wij als familie zorgen voor de kinderen ze zijn hier van harte welkom tot hun moeder weer in staat is om voor ze te gaan zorgen.

Sorry een heel verhaal wat ik al zei
 
Quote
Navigatie
RE: Ik maak mij grote zorgen
Bepje  schreef op: 27-06-2014 11:26:28
Je kunt het amk wel bellen om eerst eens advies te vragen in plaats van een melding. Daar zijn zij ook voor en je hebt er vaak echt iets aan. Dat kan anoniem maar hoeft niet perse. Veel succes !
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Kees  schreef op: 27-06-2014 11:58:53
wat moeilijk en verdrietig allemaal.

ik denk dat in contact met haar blijven het allerbelangrijkste is in deze en om haar toch proberen te blijven steunen, welke weg zij ook zal gaan.

vwb de kinderen: daarin zal man (de vader dus) zijn verantwoordelijkheid moeten nemen.
als ze al niet op school komen, zal school er vanzelf iets mee gaan doen. wellicht kun je AMK bellen of haar huisarts om te overleggen wat er nu mogelijk is
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Ik  schreef op: 27-06-2014 12:00:47
Zou school daar sowieso geen melding van maken omdat ze al 6 weken niet aan de leerplicht wet voldoen ?
neem aan dat jeugdzorg dan een melding krijgt vd opsporingsambtenaar
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Mrtj  schreef op: 27-06-2014 14:32:03
Je kan altijd bellen voor advies, dat zou ik zeker doen!

Verder is het voor de kinderen ook echt slecht om in een gezin o te groeien waar vader moeder mishandelt (en, het is de vraag of hij niet ook de kinderen mishandelt. maar zelfs als vader de kinderen niks doet is dit zeer schadelijk)
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Mamsie  schreef op: 27-06-2014 14:42:11
Ik zou dus niet gaan melden, maar in contact blijven en haar laten zien dat dit niet goed gaat komen, en vragen of je mag helpen en hoe je kunt helpen.
(in de opvoeding dan)
Ik vind dat we veel te snel en te vaak melden....zonder eerst proberen mee te helpen en te werken aan een oplossing.

Advies vragen hoe je dit kunt oplossen kun je anoniem wel doen bij AMK, dat zou ik zeker doen!
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Kees  schreef op: 27-06-2014 15:31:44
een AMK melding maken is idd wel heftig en moet je 100 % zeker van je zaak zijn, maar aan de andere kant Mamsie, als we altijd maar zelf zouden willen proberen te helpen gaat het nog vaker mis denk ik.

TO WEET dus dat het fout gaat daar, het is verboden om niks te doen, denk ik dan.

info inwinnen kan altijd. en daar is ook het AMK voor natuurlijk
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Anoniem  schreef op: 27-06-2014 17:10:50
Ik zie dat het een beetje warrig geschreven is.

Iemand vroeg naar de vader en die heeft natuurlijk gewoon recht op de kinderen daar er nooit aangiftes gedaan zijn.
Vader was in het verleden een bekende van de politie maar iedereen dacht toen hij met mijn schoonzus kreeg dat hij zijn leven gebeterd heeft.
Hij heeft nooit naar de kinderen omgekeken mijn schoonzus moest altijd alles alleen doen terwijl zijn ook fulltime werkte.
Als er een kind huilde dan gilde hij naar zijn vrouw dat zij er wat aan moest doen, dit weet ik van zus B die heel lang met haar samen heeft gewerkt en zoveel mogelijk probeerde de zorg van de kinderen op zich te nemen.

Zus C heeft geïnformeerd bij de wijkagent maar deze kan niets doen zolang zus A geen aangifte vna mishandeling doet en nu 6 weken later zijn de bewijzen daar ook vanweg.
Hoorde net van mijn man die vandaag contact had met de wijkagent dat de scholen ook hun zorgen hebben geuit al voor dat ze verdween met de kinderen voor het hele gebeuren was het al een gezin die ze in de gaten hielden, wijkagent gaf bij mijn man aan dat hij meerdere malen geprobeerd heeft te praten met haar maar dat ze geen stom woord zegt.

Ze zijn 16 jaar getrouwd en eigenlijk zie je dat elk jaar het steeds moeilijker wordt om nog contact met zus A te krijgen in het begin mochten we nog wel op een verjaardag komen zat hij erbij al zei hij echt niets tegen je later mocht je wel komen maar zag je hem nooit, op een gegeven moment vierde ze de verjaardagen stiekem en het afgelopen jaar was dit er ook niet meer bij ik zie mijn nichtjes en neefjes bijna nooit als het 1 keer in een jaar was de laatste tijd dan was dat veel en dan zorgden we dat we ze dan alsnog kadootjes konden geven.
Haar man was altijd zo wantrouwig niemand was op een gegeven moment goed genoeg om op bezoek te gaan vrienden heeft zus A ook niet meer die had ze wel voor ze trouwde.


Het blijven mijn nichtjes en neefjes en als zij besluit toch weer terug te gaan in die situatie ben ik echt bang dat het nog slechter gaat met ze.
Ik snap het ook niet want ze is in paniek weggegaan de deur van de zaak alles stond open, ze was dus echt niet toerekeningsvatbaar op dat moment dat doe je toch niet zomaar?
De wijkagent heeft geadviseerd om als broers en zussen een brief op te stellen voor het AMK door ons allemaal ondertekent.
Ik wil gewoon dat ze hulp gaat krijgen, dat huwelijk gaat niet werken en ik ben geen voorstander van een scheiding maar in dit geval moet ze weg bij hem voordat ze van de trap af geduwd wordt en niet meer bijkomt en voor die kinderen kan dit toch ook niet goed zijn om continu in geweld te zitten als papa thuis is.
Stel dat het AMK erbij komt want als ik het van mijn man hoorde zijn er dus meerdere mensen die aangegeven hebben dat het niet goed gaat, worden die kinderen dan zo weggehaald of gaan ze eerst met mijn schoonzus kijken waar ze hulp kunnen bieden en als er tijdelijk een crisispleeggezin nodig is omdat zij om tot rust te komen opgenomen wordt kijken ze eerst in de familie rond toch?
Bij broers en zussen heb ik dit ook aangegeven dat stel in het ergste geval wij hier wel open voor staan.
Ik wil niet dat ze naar vreemde mensen gaan, en ik ben niet bang voor mijn zwager als hij hier voor de stoep gaat staan dreigen ben ik de politie.
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Anoniem  schreef op: 27-06-2014 17:12:08
MMmm toch maar eerst even doorlezen voordat ik het post zie alweer her en der fouten staan
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Anoniem  schreef op: 27-06-2014 17:13:56
Mamsie nog even voor jou het in contact blijven werd steeds moeilijker en moeilijker nu achteraf denk ik stom dat wij dit allemaal hebben toegelaten we wisten wel wat maar nu komt er zoveel naar boven je oren klapperen ervan.
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Mrtj  schreef op: 27-06-2014 18:13:24
TO, of de kinderen actief uit huis geplaatst worden of dat er gekeken wordt of er hulp geboden kan worden zal waarschijnlijk van de situatie afhangen. Als moeder blijft ontkennen dat er problemen zijn en toch teruggaat naar haar partner (en jeugdzorg is ervan overtuigd dat dat slecht zou zijn voor de kinderen), dan lijkt me de kans groter dat ze uit huis geplaatst worden dan als moeder zich wel openstelt voor hulp.
Maar goed, ik ken jeugdzorg alleen van de buitenkant...
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Marie8  schreef op: 27-06-2014 23:07:37
Als je een melding doet en deze wordt ook aangenomen dan is meestal de gang van zaken dat er een onderzoek komt rondom de kinderen. Ze bevragen dan ook betrokkenen, zoals school en huisarts, kinderen zelf als ze oud genoeg zijn etc. Daaruit komt een rapport naar voren met advies.
Mocht er geconcludeerd worden dat de kinderen niet veilig zijn en ouders de situatie niet veranderen, kan het een advies zijn om hulpverlening in een gedwongen kader op te starten. Hoeft dus niet zo te zijn.
In dat geval gaat het onderzoeksrapport naar de kinderrechter en deze doet daar uitspraak over. Mocht deze dat toekennen, hoeft dus ook weer niet zo te zijn, dan komt er een gezinsvoogd in beeld. Die moet samen met de ouders beslissingen nemen over de kinderen. Mocht het dan nog fout gaan en deze gezinsvoogd de kinderen uithuis willen plaatsen, moet deze dat ook schriftelijk aantonen en gaat weer langs de kinderrechter. Het ligt vervolgens voor de hand om eerst in het eigen netwerk (familie) te kijken of de kinderen ergens kunnen verblijven. In dit geval zijn ze al ergens anders.
Het kan ook allemaal met spoed, maar dan moeten er wel aanwijzigingen zijn van een acuut bedreigende situatie (denk aan mishandeling bijv.)

Lang verhaal, de ene keer gaat zoiets sneller als de andere keer. Wil eigenlijk alleen maar zeggen dat kinderen niet na een telefoontje of melding meteen uit huis worden gehaald.

Ik zou trouwens eens bellen met steunpunt huiselijk geweld. In een aantal gemeentes is dit trouwens al samen met het amk, voor tips/ noodplan als vader ineens langs komt.
Verder zou ik kijken of je via de huisarts hulp voor haar kunt opstarten. Misschien uiteindelijk bemoeizorg als ze niet wil meewerken. Gaat toch duidelijk niet zo goed met haar.

Sterkte met de situatie!
 
Quote
RE: Ik maak mij grote zorgen
Bepje  schreef op: 27-06-2014 23:51:57
En in die brief die jullie gaan schrijven kunnen jullie aangeven dat jullie, tijdelijk tot ouders het weer zelf kunnen voor de kinderen kunnen zorgen als dat nodig blijkt te zijn . Maar goed, alleen in een bedreigende situatie worden de kinderen uit huis geplaatst en eerst zal gekeken worden of andere hulp mogelijk is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik maak mij grote zorgen
Naam
Bericht