Menu
 

Topic:

spoed ,wat moet ik doen.

Bianca29  schreef op: 19-06-2014 21:21:43
ik zag net een jongen die hier vaker in de buurt rondhangt een meisje over zijn schouder optillen richting zijn auto ,meisje had hier zeeeer duidelijk geen zin in maar was bang dat zag je zo ,werd in de auto gegooid en na een paar minuten bekvechten in de auto scheurde hij met haar weg . ik weet zeer zeker dat dit niet pluis is ( loverboy???).
ik stond in pyama ,die het niet toelaat om snel naar buiten te rennen en als ik heeeel eerlijk ben durfde ik ook niet goed ,schijterd dat ik ben ,ben nu zoooo bang voor dat meisje ,de auto staat hier vaker de laatste weken ,heb maar een half kenteken kunnen lezen . wel weet ik ook zeker dat hij haar vorige week lastig viel toen ze op de scooter was ,maar dat zag ik meer als een puberaal relatieprobleem ,w.s fout gezien dus .
wat moet ik doen ,als het echt fout is moet ik haar helpen...

 
Quote
Navigatie
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Wanouk  schreef op: 20-06-2014 17:30:17
De verbazing van sommigen klinkt mij wel erg beschuldigd in de oren. 

Goed dat je toch heb gebeld. Zelf zou ik ook niet naar buiten gaan, daar ben ik veel te bangig voor. Maar als ik de reakties hier lees, ben ik waarschijnlijk de enige die niet naar buiten gaat, dus zullen er, mocht er iets voorvallen, toch genoeg buurvrouwen in hun pyama of blote hutsefluts staan 

Tegenwoordig vind ik het moeilijk om het gedrag van de pubers te 'lezen'. Soms lijkt het een enorm iets, maar stelt het in hun ogen niets voor.

 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Jen9  schreef op: 20-06-2014 19:01:03
Wat is er mis met kritiek in deze.. Ik denk ook zeer zeker dat t op zijn minst geen handige actie is om zoiets te mailen en niet direct 112 te bellen.. Nu kennen wij t hele kader eromheen natuurlijk niet.. Maar zoals t gebarcht werd, leek er spoed achter te zitten.
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Claudia  schreef op: 20-06-2014 21:41:20
heel verhaal getypt..was het weg.

Ik ben het met beide kanten deels eens.

A. Je weet niet hoe je reageert als je in zo';n situatie terecht komt. Iedereen kan hard roepen totdat je er zelf in komt. De 1 reageerd, de ander bevriest. En dat is puur een lichaamsreactie en heb je niet in de hand
B Ze heeft niet NIKS gedaan, ze heeft een topic geopend, had al een mail gestuurd..en na de reacties heeft zij gebeld. Ze wist zich gewoon geen raad. Daarbij zie en hoor je tegenwoordig zoveel ruzies dat het soms lastig is om de situatie in te schatten. Heb hier in de straat ook al meerdere malen ruzies gezien waar je je vraagtekens bij hebt en even later hoor je dat het vriendin en vriendje is en een uur later is het bijgelegd. Je weet het niet..dus ook zou ik mij eventuele angst van te vroeg 112 bellen goed kunnen voorstellen. Ik zou zelf ook niet snel 112 bellen alleen als je 100procent zeker weet dat er spoed bij is. Ik zou eerder gewoon het algemene politienummer bellen en het verhaal uitleggen.
C Ze was samen met de kids...sommige roepen hard dat ze erop af gingen etc etc. Maar ik denk toch dat je kids de prioriteit MOETEN hebben. In deze tijd is ergens tussen springen levensgevaarlijk..voordat je het weet lig je zelf in het ziekenhuis of onder een steen (en als je kinderen bij je hebt misschien die ook) dat risico wil je niet nemen.

 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Jen9  schreef op: 20-06-2014 21:59:40
Ik weet wel degelijk hoe ik reageer.. ik bel direct....  Of ik ga er naar toe, en dat vind ik dan weer niet zo slim, maar ik kan niet tegen dit soort dingen.. Maar bellen... ja, direct....
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Jen9  schreef op: 20-06-2014 22:01:21
Is toch lang reclame mee gemaakt? Deel drie tikken uit als u getuige bent van een misdrijf/knokpartije etcetera..... 1-1-2 dus...
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Leen Mv 4  schreef op: 20-06-2014 22:23:02
weet uit ondervinding dat de hulpdiensten je niks aanrekenen als je keer te snel 112 belt, natuurlijk wel als je voor de lol belt. Maar als ik 's nachts in de straat brand ruik, of ik hoor een ongeval gebeuren als ik in bed lig, ja, dan vlieg ik buiten, al bellend naar de hulpdiensten! Puberkuur of niet, een jonge meid die in een auto wordt gegooid is niet normaal! En daar bel ik dan voor, buren of niet! Buitenlopen is mss niet altijd slimste actie, dat klopt, maar bellen van aan je raam, daar weet niemand van dat jij het was en gaan ze je kinderen dus niet op afrekenen. Zie het dus niet als kritiek maar als een les zodat je een volgende keer wel weet wat eerst doen. Je hebt er zelf 4, kan me dus wel indenken dat je hoopt dat anderen wel wat ondernemen als het om jouw kinderen gaat. Soms scheelt een paar minuten eerder melden echt heel veel!
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Claudia  schreef op: 20-06-2014 22:34:31
heel verhaal getypt weer weg...ik reageer morgen even oke?
Sis, ik bedoelde jou niet alleen..had het idd over je 1e reactie maar ook de reactie van anderen. En erop af rennen vind ik persoonlijk hoogst onverstandig, tenzij je met een groep bent.

Om het heel even kort te houden...en is mijn mening, to heeft iets gezien, wist niet wat ze moest doen (en dat kan gebeuren, zeker als er wat paniek is bij haar, vraagt hier om raad, krijgt die en belt vervolgens ipv alleen de mail.
Ik vind niet dat ze verkeerd gehandeld heeft in dit geval.

Zijn ze tegenwoordig niet zo streng meer trouwens bij 112? nog nooit gebeld hoor, dacht ook dat de meeste gevallen gewoon onder het algemene politienummer vielen? Weet van eerder dat als je een onterechte melding maakte je zeker grote kans liep om een boete te krijgen. Hetzelfde als je een ambulance belde en het eig niet nodig bleek te zijn achteraf, die rekening was dan voor jou.
Kan zijn dat het veranderd is hoor, dat weet ik niet.
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Claudia  schreef op: 20-06-2014 22:34:52
morgen de rest
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Samira  schreef op: 20-06-2014 22:40:05
Ik zou zelf niet direct 112 gebeld hebben, maar wel het algemene nummer van de politie. Staat trouwens ook in mijn telefoonboek van m'n mobiel. Naar buiten rennen zou ik niet gelijk gedaan hebben, maar wel het merk, kleur en kenteken van de auto doorgeven. Je hoeft er niet perse naartoe of wat te zeggen tegen die jongen zelf daarvoor natuurlijk...
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Bianca29  schreef op: 20-06-2014 22:40:56
weer even een update ,ik zag ze vanavond weer beide in de auto voor mijn deur en ze keek al een heel stuk vrolijker ,lijkt me dus echt een actie van relatieproblemen geweest.net zoals met de scooter . ze staan nu samen met de hele horde achter mijn schuur te hangen te lachen en vooral lawaai te maken.
ben voor nu gerust.

 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Leen Mv 4  schreef op: 20-06-2014 22:42:49
als iets wat op ontvoering lijkt geen noodgeval is, dan weet ik het ook niet! Gaat hier niet over buitenrennen of niet, wel dat de reden van buitenrennen is dat je in pyama staat! Of lees ik de openingspost verkeerd?? Als het echt ontvoering is, dan zijn die paar minuten die je aan pc zit om op forum te vragen wat je moet doen en vervolgens te mailen naar wijkagent, om dan pas te bellen er mss wel net te veel aan.
Je hebt gelijk Claudia dat buitenlopen niet altijd slim is, en idd, sommige mensen verstijven, maar als je kan typen, kan je bellen ook, dan ben je zeker dat je melding snel aankomt waar die moet zijn! Sis zei het ook al eerder, als dit mijn dochter overkomt, kan ik maar hopen dat er een buurtbewoner dit ziet en gelijk actie onderneemt!
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Bianca29  schreef op: 20-06-2014 22:42:53
nummer en auto is bij politie bekent en ze rijden  u vaker hier door de buurt merk ik ,ja blijft rotterdam he. lekker stad maar niet heus. waren de jongens een jaar of 16 geweest had ik een iets grotere mong gehad maar tegen een stuk of 15 jongens van rond de 20-25 ben ik iets voorzichtiger.

 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Leen Mv 4  schreef op: 20-06-2014 22:43:32
dan zou ik nu bellen voor nachtlawaai
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Bianca29  schreef op: 20-06-2014 22:44:01
ontvoering was het niet dat weet ik zeker ,ik ken ze beide van hier uit de buurt ze hebben een relatie maar ruzie hadden ze wel.

 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Jen9  schreef op: 21-06-2014 00:08:27
112 bellen bij spoed, de rest onder t algemene nummer.. Maar zoal t TO het voorstelde in haar openingsbericht had t spoed. En bij spoed gewoon altijd 112.... Dus ook bij een vechtpartij bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Jen9  schreef op: 21-06-2014 00:10:19
Ik werd laatst aangereden waar de dader en ik beiden 80 reden.. ik had niks, ja., de bibbers, ik belde mijn man en die zei dat ik onmiddellijk 112 moest bellen. Dat heb ik gedaan.. en terecht. het was namelijk een misdrijf en nu konden ze direct gaan zoeken (had geen nut, maar toch...). Ik vind het heel stom, maar achteraf was t goed en terecht...
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Jen9  schreef op: 21-06-2014 00:10:42
vind =vond... ;-)
 
Quote
RE: spoed ,wat moet ik doen.
Boterbloem  schreef op: 21-06-2014 00:38:10

Die boetes is meer een praatje geweest denk ik...


Als je te vaak belt kun je wel eerst eens een gesprekje krijgen ofzo ;-) 

Maar als jij een keer belt en achteraf bleek dat jij beter 8844 had moeten bellen dan wordt dat gezegd en is het klaar.


 
Quote
Navigatie


Reageren op spoed ,wat moet ik doen.
Naam
Bericht