Menu
 

Topic:

ervaringen vouwwagen

Mamami  schreef op: 12-06-2014 09:16:39
Wij hebben sinds dit jaar een vouwwagen. Voorgaande jaren hebben we een tourcaravan en een stacaravan gehad. Ik vind het rijden met een caravan een groot nadeel (willen naar zuid-frankrijk en de Ardeche) dus vandaar een vouwwagen.
We hebben een Jamet Texas.

NU lijkt het me heel fijn als er hier meiden zijn die wat tips kunnen geven mbt kamperen met vouwwagen. De eerste keer proefopzetten was al bijna echtscheiding hahahaha.(en we waren nog wel binnen 1,5 uur klaar !)

We willen dus naar zuid Frankrijk. Is het slim om tegen middernacht te vertrekken en snachts door te rijden (om de beurt rijden) en in de ochtend aan te komen. Bij aankomst met de kids gaan zwemmen (tas binnen handbereik) en de ander zet vast de slaaptent op. De voortent en luifel kunnen dan wel later op de dag als het minder warm is.

Of is het handiger om 1x te overnachten ergens in de buurt van Dijon ?

Ik heb wel wat ervaring met kamperen met tourcaravan, maar vouwwagen niet. Wat moet ik niet vergeten ??
Welke haringen zijn er nodig in zuid frankrijk, is een stormband voor over de tent nodig, kent iemand de camping La Sousta in Roussillon, en Le Pommier ? Is een slaapzak voldoende voor de nacht of moet er nog wat warmers mee ?

Wat is jullie plan van aanpak als je aankomt ? De een zet op, de ander houdt de kids bezig of ga je samen meteen aan de slag of trek je meteen een fles wijn open bij aankomst ... kortom vertel vertel
 
Quote
Navigatie
RE: ervaringen vouwwagen
Son  schreef op: 12-06-2014 09:25:07
Ten eerste...wat zal t tegenvallen na een caravan ....
Je zal een hoop opbergruimte gaan missen.

Het rijdt wel een stuk aangenamer. Dat is zeker.
Ik persoonlijk ben voorstander van in 2 x rijden. Ik vind, helemaal met kinderen, dat je daar niet voorzichtig genoeg mee kan zijn. Snachts moet je maar kunnen....ik zou in slaap vallen ben ik bang.
Voordeel van in 2x is dat je de 2e dag minder hoeft en dan al in de middag aankomt.
Al is Pommier (ardeche) niet heeeeul zuidelijk en wellicht wel in 1 x te doen.

 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Mamami  schreef op: 12-06-2014 09:30:10
Tourcaravan is al weer 7 jaar geleden, daarna hebben we een stacaravan gehad dus het is geen enorme schok dat we nu minder opbergruimte hebben. We hebben er ook twee ondertenten bij die ook dienst kunnen doen als opbergruimte. Dochter slaapt op andere bed in de vouwwagen, zoon in zijn eigen tent.

Iemand een leuke overnachtingscamping in de buurt van Dyon ??
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Bettie  schreef op: 12-06-2014 09:35:28
Net wat Son zegt....je gaat je bergruimte echt missen. Tenminste ik wel. Na jaren een tourcaravan gehad te hebben, hebben we die verkocht toen de oudste kwam (was een 2-persoons). Vervolgens 2 jaar geleden een vouwwagen gekocht met de gedachte dat het leuk was om te proberen met de kinderen. Vorig jaar weer ingeruild voor een caravan. 

Wat ikzelf prettig vind, is om samen het ding op te zetten; afspannen en haringen meppen enzo kan manlief wel alleen. Terwijl wij bezig zijn/waren, gaf ik de kinderen nieuwe kleurtjes, een nieuw kleurboek en een bakje met lekkers. Vervolgens hadden wij een half uur om het gros van het werk te doen. Daarna worden de kinderen het toch zat en willen ze op onderzoek uit en loopt 1 van ons (meestal ik) af en aan van de speelplek van de kinderen naar man en weer terug.

Denk goed na hoe je de vouwwagen inpakt; de dingen die je snel nodig hebt, echt vooraan stoppen.
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Ladyb  schreef op: 12-06-2014 10:17:36
Ben ik nu gek ? Dit verhaal staat ook op een ander forum alleen dan zegt de schrijver een man te zijn ? Waarom zo moeilijk doen ?
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Mamami  schreef op: 12-06-2014 10:43:40

Quote LadyB:
Ben ik nu gek ? Dit verhaal staat ook op een ander forum alleen dan zegt de schrijver een man te zijn ? Waarom zo moeilijk doen ?



Moeilijk doen ?? Ik vraag gewoon om ervaringen en tips.
Deze vraag staat ook nog op een ander forum waar ook veel mensen komen die ervaring hebben met vouwwagens. En nee ik ben geen man (en ook op dat andere forum heb ik mezelf niet voorgedaan als man)

 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Jessica  schreef op: 12-06-2014 11:18:14
Wij zijn vorig jaar met een tent naar de Ardeche geweest, dit jaar met een (zelfgebouwde) camper naar Zuid Frankrijk.
Dus geen tips voor de vouwwagen!

Met de tent zijn wij vorig jaar tot Lyon gereden, daar hebben we in een hotel overnacht. Wij moesten de dag erna nog 2 uurtjes naar onze camping. Bij aankomst hebben we lekker geluncht op de camping daarna gingen de kinderen spelen rondom onze plak en hebben wij de tent opgezet. Toen allles stond naar het zwembad en na het zwemmen is mijn man bij de kinderen in het zwembad gebleven en heb ik de kleren in de tent gedaan en alles op zn plek gelegd.

Dit jaar voor het eerst de camper met voortent! Een grote uitdaging, want ik ben dan 31 weken zwanger! We zien het wel, we kunnen met 4 slapen in de camper, dus wat vandaag niet komt, doen we morgen... 

Fijne vakantie alvast!
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Fransje72  schreef op: 12-06-2014 11:28:07
Ik zou ook in 2 keer rijden. Wij hebben tig jaar geleden een camplet gehad. Super makkelijk om op te zetten, maar miste veel ruimte en toen waren we nog maar met zijn 2-en. daarna kwam de caravan en nu hebben we naast de caravan ook een camper (we hebben ze alletwee omdat we nog steeds niet weten wat we fijner vinden, wat een luxeprobleem he). 
Le pommier is een hele grote camping, voor mij te massaal en te groot voor de zwembaden die er zijn. Je moet ook niet je handdoek op een bedje leggen en gaan zwemmen, dan wordt je handdoek weggelegd door de badmeester omdat het zo druk is. Annimatie is zeer goed, ook voor de kinderen wordt er veel georganiseerd. Sanitair is goed, wordt goed bijgehouden, zuiver en je hebt speciale wc en doucheruimte voor de kleintjes.
s nachts koelt het er af en is een slaapzak wel voldoende.
succes met het uitzoeken van een camping, er zijn zo veel leuke in het zuiden van frankrijk
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Deborah  schreef op: 12-06-2014 12:53:04
Het loopt wel los ;-).

Wij gaan ook naar Zuid-Frankrijk en zetten de vouwwagen gewoon met ze allen op. De kinderen helpen of gaan lekker tekenen/knutselen. Kleine Jim in een campingbedje. Ze weten dat zij zich zelf moeten vermaken of mogen helpen. Want anders kunnen wij niet slapen.
Na 4 jaar zijn wij super handig ermee geworden. Maar wij vrouwen hebben gewoon veel meer inzicht...

Wij zetten de gehele vouwwagen op incl de kasten en dergelijke. Wanneer wij aankomen worden wij altijd overvallen door ons Franse vrienden die ons verwennen met koud drinken en wat lekkers.

De afgelopen jaren hebben wij langs de weg geslapen. Zijn weleens voor Dijon gestopt, erna en 1 maal zelfs Lyon gehaald.

Je hebt wel speciale haringen nodig ivm de grond.

Maar wat zal je de opbergruimte missen. Ik leef voor mijn gevoel altijd twee weken in gaos. Maar met alle kinderen is het gewoon lastig om alles fatsoenlijk op zijn plek te laten.

Wij hebben een Roadmaster en hebben de hele klep ook nog vol beladen, dat kost met inpakken weer een hoop tijd.
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Pien  schreef op: 12-06-2014 13:13:41
Wij hebben een Jamet Canyon vouwwagen. Wij rijden in 2x naar Italie. Gaan vrijdagmiddag als de school uit is gelijk weg. Rijden dan tot ongeveer Basel. En dan zaterdagmorgen zo vroeg mogelijk weer weg om in de ochtend door de Gothard tunnel te zijn. Rond 12 uur zijn we dan op de camping. Daar idd eerst even eten en lekker zitten. De kinderen gaan gelijk zwemmen. En wij zetten op het gemak de vouwwagen op. Daar doen we ongeveer 1,5 uur over. Alle spullen hebben de dubbel dus het meeste blijft in de vouwwagen na de vakantie. Ieder heeft een eigen sporttas voor zijn kleren. Vol is vol. Tas met handdoeken. Speelgoed nemen we niet meer mee. Ze zwemmen of spelen met anderen. Wij gaam overdag veel weg en zijn alleen eind van de middag en avond op de camping.
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Caithy  schreef op: 12-06-2014 14:07:10
Ik zou in 2en gaan rijden, verder als je aankomt, eerst even uit de auto en even wat drinken!
Dan samen de vw opzetten, alleen is lastig met dit model.
Je kinderen kunnen mooi samen de bijzettent opzetten en luchtbedden opblazen!

Als het te warm is, zou ik eerst gaan zwemmen bij aankomst (iedereen dus).
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Irma Mv T En B  schreef op: 12-06-2014 16:38:19

In de tijd dat wij een vouwwagen hadden vertrokken wij na dat wel bij de pizzeria in ons dorp onze buik goed volgegeten hadden.


Zo rond 7 uur vertrokken we dan naar zuid Frankrijk ook die omgeving waar jullie naar toe willen gaan.


Wij reden ook om beurten en de plas pauzes zo kort mogelijk dus de ene ging plassen de ander tanken degene die geplast had rekende af en dan kon die ander naar de toilet.


En dan hup weer verder klinkt niet ontspannen maar het voelde voor ons wel ontspannen het was voor ons gewoon een wedstrijd om het zo snel mogelijk te kunnen.


Als we echt heel moe waren en we niet verder konden rijden dan zetten we hem aan de kant van de weg en sliep iedereen een uurtje en dan was je weer fris en kon je weer verder.


Ik ben echt nooit moe als ik auto rijd en kan als het zou moeten heel de nacht door rijden maar dat doe ik niet.


Meestal waren we dan tussen 8 of 9 uur op de camping gingen dan ontbijten met verse spulletje van daar en als de receptie open was dan mochten we dikwijls al op onze plek.


Dan was het snel voor de hitte alles opzetten en vanaf 11 uur plons in het zwembad.


Wij hadden toen kleine kinderen de jongste was 3 maanden toen hij voor de eerste keer zo met ons mee op vakantie ging en toen hij 3 jaar was hebben we een caravan gekocht.

Soms is een laken genoeg in die omgeving en soms heb je een dik dekbed nodig ligt eraan hoe hoog je op de berg zit.


 


Nu wij een caravan hebben vertrekken wij op 4 uur s’ nachts en rijden dan door tot 3-4 uur en zoeken dan een camping zodat ze op de camping ook nog even kunnen spelen of zwemmen.


Ik rustig eten kan koken en we op tijd naar bed kunnen gaan om de volgende ochtend weer om 9 uur te vertrekken.

 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 12-06-2014 20:37:56
Geen ervaring met een vouwwagen helaas. Maar wij vertrekken met onze caravan rond 4 uur s'nachts en stoppen dan rond 17- 18 uur en gaan de andere dag door. 1 keer s'nachts gereden, dus in de avond vertrokken...nou verschrikkelijk. Het leek wel of we de andere dag allemaal een FIFA kater hadden. Zo misselijk en de kinderen zelfs overgeven, gewoon door te weinig slaap. Dus dat doen wenooit meer. Maar sommigen zweren erbij. 
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Laura  schreef op: 12-06-2014 22:00:22
Ik rij alleen. Een vriendin gaat ook naar dezelfde camping, maar rijdt ook alleen in eigen auto (en met eigen tent). Vertrek rond 9.00 in de ochtend...eerder ben ik echt te moe, dus niet verantwoord. Rij door tot een uur of 19.00 dan een hotel (simpel). de volgende dag rond 9.00 weer weg en dan naar de camping (meestal rond 16.00 aan). Daar in elk geval de tent opzetten en simpel inrichten, zodat we kunnen slapen. De rest kan ook de dag daarna (goed inrichten, luifel, alle zooi uit de auto) Kids lopen rond de tent, geven haringen aan of zitten aan tafeltje te kleuren of zijn vriendjes aan het maken...als ze maar niet in de weglopen, is alles best. Omdat ik alleen ben kan er niet iemand ff naar het zwembad met ze, maar is geen probleem. Dan...naar het terras op de camping eten bestellen, wijntje erbij, heerlijk.
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Moortje  schreef op: 12-06-2014 22:23:56
wauw laura rijd je helemaal alleen naar frankrijk? en ook nog alleen de tent opzetten?
ik zou graag willen dat ik dat zou durven zover alleen te rijden,en dan die tent opzetten alleen oh jee
dat zou me niet lukken
 
Quote
RE: ervaringen vouwwagen
Laura  schreef op: 12-06-2014 23:03:39
Ging vorig jaar heel goed...heerlijke vakantie gehad...ok vriendin die ook alleen is met een kind gaat naar dezelfde camping, maar we rijden met ons eigen auto's en hebben beiden een tent...helpen elkaar wel hoor als het nodig is...maar ik zet hem ook gerust alleen op, vraag ff hulp bij het overreindtrekken van de tunnel aan willekeurige buren...vaak helpen ze je dan ook met de rest...dan breng ik ze na afloop wat te drinken....gewoon doen, rijden duurt wat langer, neem vaak wat langere pauze, het is wel vakantie
 
Quote
Navigatie


Reageren op ervaringen vouwwagen
Naam
Bericht