Menu
 

Topic:

Hoe komt het weer goed?

Vader07  schreef op: 06-06-2014 12:37:51

Ik ben een vader van een lief kindje van <7 en getrouwd. Met ons huwelijk gaat het niet goed. We hebben om de haverklap hevige ruzies die nachten en dagen duren. Mijn vouw verwijt mij dat ik afspraken niet nakom. Over een tweede kind en een ander huis. Ik verwijt haar dat zij ruzies uit de hand laat lopen. Ik ben vijf weken geleden het huis uit gegaan. Nadat mijn vouw een miskraam heeft gehad. Ik kan er niet meer tegen. Tegen de spanningen en de ruzies. Ik lijd daaronder. Ik heb gezegd dat ik wil scheiden. Ik wil eigenlijk niet weg. We hebben het ook vaak goed samen. Ik wil m’n kindje het immense verdriet niet aandoen. Ik vind het verschrikkelijk. Ik mis thuis ook. Ik weet alleen niet hoe ik het moet aanpakken. Mijn kindje heeft verdriet. En mijn vrouw ook. Ik heb ook verdriet. Ik heb gesprekken met een psycholoog. Die zegt dat ik ook eerst tot rust moet komen. Het contact dat we hebben is moeilijk. Ik heb een lieve mooie leuke vrouw en ik hou ook van haar. Ze is me echt wel wat waard. Ik denk dat we er zonder hulp niet uitkomen. Hebben jullie ervaringen en tips hoe ik e.e.a. aan zou kunnen pakken?


 
Quote
Navigatie
RE: Hoe komt het weer goed?
Ano  schreef op: 09-06-2014 19:36:58
ze heeft je niet gevraagt om hier te posten.

en je vind het verschikkelijk wat haar is overkomen!!!
dringt het wel tot je door DAT JE JE KIND BENT VERLOREN!jullie kind
het was geen zaadcel meer van je,het was jullie kind,baby ,het had alles erop en eraan he 
het was echt een mensje,

en je weet ook donders goed ,wat eraan de hand is 
en daar moet je help voor zoeken ,laat  je leren om met dingen om te gaan.
want jij ziet de dingen heel anders he 
en het is allemaal ik heb spijt ,ik kon en kan niet meer ,ik zoek hulp ,ik wil ,ik doe ,ik ga 
je heb echt voor geen enkel % door wat jou vrouw doormaakt en hoe ze zich voelt.
het is alleen maar ik ik ik 

ga eerst jezelf helpen en als je eemaal op de rit ben 
kan je altijd nog zien ,hoe je vrouw erin staat.
want op dit moment valt er niks goed te maken en zeker niet voordat je jezelf heb geholpen

en ondertussen vergeet je dochter is niet,
want je doet je vrouw dit allemaal wel aan,
maar een kind heeft nergens wat mee te maken he 
een kind heet nergens om gevraagt.
maar je verdwijnt zomaar ,maar hoe vaak heb je dochter in al die weken gezien 
ohja maar 1 x.
waarom wat heeft ze jou aan gedaan,je kan je relatie niet meer aan 
maar je kind ook niet meer ?

en sorry ik wilde dit niet doen.
maar kan er niet tegen ,dat je denkt dat het maar met een beetje therapie allemaal op te lossen is 
kijk een goed in de spiegel en ga jezelf helpen.
want als jezelf niet gelukkig bent ,kan je een ander ook niet gelukkig maken

succes


 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Suus  schreef op: 09-06-2014 19:52:18
Er zijn maar 2 mensen die dit op kunnen lossen..... Jij praat duidelijk met je psych en je vrouw met forumers, beiden geen uitgangspunt om je huwelijk te redden. Praat met elkaar, desnoods met een therapeut terbegeleiding....


dat dat je hier post geeft iig aan dat je niet wilt scheiden maar niet weet hoe je het oplost
 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Mamsie  schreef op: 09-06-2014 21:47:38
Ben het met Suus eens, jullie moeten SAMEN hulp zoeken als je wilt dat jullie er SAMEN uitkomen!

Daarnaast weet ik dat mensen rare sprongen kunnen maken als ze dingen meemaken die niet makkelijk te verwerken zijn, en tja dat is niet handig, maar zo gaan dingen soms, dat betekend niet dat je meteen een vreselijk mens bent.
Je kunt zomaar dingen doen die je eigenlijk niet wilt doen.
Zoals hij al aangaf dat hij zegt dat hij wil scheiden, maar dat eigenlijk niet wil.
En weglopen op zo'n foute timing, kan ook alles te maken hebben met emoties!
 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Sneeuwwitje  schreef op: 10-06-2014 06:38:43
mensen mensen los dit op, op een volwassen manier.
ipv met zn twee hier op een forum onder de ogen van ik weet niet hoeveel mensen.

doet me denken aan een aantal jaren terug toen een vader en moeder van 2 meiden waarvan 1 net geboren notabene, hier een complete soap veroorzaakten.

dit is internet he, alles openbaar en blijft weer terug te vinden. Dit moet je niet willen. Onder de ogen van zovele mensen.

Jullie zijn volwassen. Praat onderling ipv hier via een forum

Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst
 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Jessiemv3  schreef op: 10-06-2014 09:21:37
Dit hoort niet op een forum thuis...zoek samen hulp en probeer je relatie te redden. Op deze manier lukt dat echt niet.
 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Mamajenti  schreef op: 10-06-2014 09:33:07
Ik heb even de behoefte iets recht te zetten. Dit is een topic van de man. De vrouw waar het om gaat schrijft niet in dit topic! Degene die reageren, zijn degene die haar kant van het verhaal weten!

Ik weet wie het is en kan dus volmondig zeggen dat ze hier niet gereageerd heeft!
 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Krumelke  schreef op: 10-06-2014 10:06:30
vader, zoek een andere plek om te praten....je bent hier helemaal verkeerd en zult nooit objectief advies krijgen omdat er tevele mama's elkaar kennen hier. zoek een plek met papa's ofzo....en praat met je vrouw en kind !!!
 
Quote
RE: Hoe komt het weer goed?
Katrientje  schreef op: 10-06-2014 13:56:44

Beste vader maar ook lieve moeder,

Ik lees 2 mensen die veel verdriet hebben, en vader jou wil ik zeggen wat jammer dat je alleen je eigen verdriet ziet en dat je jou vrouw laat stikken in haar verdriet, wat jammer dat je niet ziet dat jij echt op het moment dat je het hardste nodig was bent weg gegaan. Dat je niet ziet hoeveel verdriet je vrouw al had en dat een scheiding nog meer verdriet brengt. Daarbij denk ik dat je nu niet in een fase zit dat je dit soort dingen moet beslissen. En dat zie je want nu heb je spijt. Spijt dat je het uitgesproken hebt naar haar? Of heb je spijt dat je nu alleen staat met jou verdriet terwijl je het niet redde? Je zegt dat je van haar houd, en daar ga ik vanuit, besef je dan wat je je vrouw hebt aangedaan? Een sorry is niet genoeg want dan gaan er nog meer sorry's komen in haar leven. Je vraagt hoe je haar vertrouwen kan terug winnen, weet je dat kan alleen door tijd, de juiste houding, liefde en respect, en je afspraken nakomen. Je schreef dat jij het niet meer trok en daarom weg ging, vraag je de volgende keer eens af: ik heb dit gevoel hoe voelt mijn vrouw zich? Vraag dat eens als jij je zo voelt en als je echt van haar houd dan vind je haar gevoel belangrijker als dat van jezelf! 


Besef dat jij het verbruikt en verspeelt hebt, maar dat je kan winnen door in te zien dat jij GEEN slachtoffer maar dader bent in deze. (en dat is geen veroordeling, iedereen maakt foute keuzes in het leven, maar je kan verschil maken door hoe jij met je fouten omgaat). Jij vraagt aan ons hoe je het goed kan maken, maar als het goed is ken jij je vrouw, zou je haar behoeftes moeten weten. Wat is het wat je vrouw vraagt? En dan niet letterlijke woorden die ze uitgesproken heeft, maar tussen de regels door! Wees een vent, je hebt je billen gebrand en je zal op je blaren moeten gaan zitten. Je hebt nu niets meer te willen, te zeggen of te dwingen. Je kan hopen (en bidden) dat je vrouw jou dit kan vergeven (vergeten zal niet gaan maar wel dat ze er niet meer op terug zal komen en dat jullie met een schone lei verder kunnen gaan in jullie huwelijk). Als je haar echt lief heb dan laat je dit werken om het goed te maken los, want dit werkt absoluut niet de manier die je nu probeert. Het is niet sorry en we gaan weer verder met het dagelijks leven, want dan komt het geheid weer terug op jullie pad. Als je ervan leren wilt en als je jullie huwelijk een eerlijke kans wilt geven dan is het verstandiger om eens dat wat jij wilt los te laten in het besef dat jij dat niet meer verdiend. Mocht het goed komen is dat een enorm groot geschenk. Vraag je af hoe jij het zou vinden als je vrouw bij jou deed wat jij nu bij haar doet. Wat zou jij dan nodig hebben? Hoe zou jij je dan voelen? 


 


Moeder wat een nare situatie hoe lastig om dit zo allemaal bij elkaar mee te maken. En mag ik even zeggen: wat dapper dat je in dit topic niet gereageerd hebt. Wat een respect verdiend dat!


 


Allebei: Geloof dat als jullie bij elkaar horen dat het goed komt, maar geef elkaar ruimte en dat kan  ook op een respectvolle manier. Houden van elkaar, dan wil je de ander geen pijn doen. Houden van elkaar dan hou je rekening met elkaars gevoelens. Misschien is het handig om afspraken te maken om met elkaar te praten.


 


Luister naar elkaar!
Geef ruimte voor elkaars gevoel
Praat allebei dus ook over je eigen gevoel puur vanuit jezelf en zonder verwijten
Leg geen druk op de ander
Respecteer elkaar

Als je over dingen niet rustig kan praten is het ook handig om dingen op te schrijf, schrijf het op een papier en als je allebei klaar bent dan geef je het elkaar en praat er dan rustig over.


Denk dat het handig is om eerst rust te creeëren voor allebei. Dus nu even niet praten, er zijn teveel nare dingen gezegd! Als je nu gaat praten word het al snel fel, kwetsend zonder dat dit de bedoeling is. En vader besef dat je dingen over je heen gaat krijgen die je niet horen wil en onthou dat je die dingen zelf gecreeërd heb met de verkeerde keuzes op het verkeerde moment.


Echte liefde kan veel verdragen dus zie dit allebei als een test, je kan niet slagen of falen maar wel te weten komen of jullie liefde sterk genoeg is om hier door te komen.


 


Liefde is zorgen voor en houden van elkaar!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoe komt het weer goed?
Naam
Bericht