Menu
 

Topic:

Ervaring turbo zwemles

Danimvsenna  schreef op: 04-06-2014 18:02:34
Wie heeft er ervaring met turbo zwemles?

Kon je kind het wel/niet aan?
Heeft het binnen de aangegeven tijd zijn/haar diploma gehaald?

Eergister kreeg ik een flyer in de bus dat het zwembad in de zomervakantie weer een turbocursus geeft.
Aan de ene kant heel intensief, maar aan de andere kant, ik kan Senna bijna niet opgeven voor zwemles omdat ik op school zit/stage loop. Ik heb geen idee wat mijn rooster word etc.

Eigenlijk is het vanaf 5 jaar, maar Senna word net na de vakantie pas 5.
Gister gemailt, en vandaag een berichtje gekregen dat ze over 2 weken mag proef zwemmen. Gaat dat goed, dan mag ze mee doen.
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring turbo zwemles
Boterbloem  schreef op: 04-06-2014 22:28:19
Vind het ontzettend knap hoe je alles doet!

Ik denk Made, dat je misschien zwemles toch het beste op de donderdag kan plannen, hier zitten ook veel opa's en oma's met kleinkinderen die naar zwemles gaan. Mijn dochter en haar vriendinnetje zwemmen nu ook een uur na schooltijd en dan zijn ze wel moe, maar het gaat heel goed! Mijn zoon heeft dat ook gedaan. Hij is met 5,5 begonnen en had hem binnen een jaar, mijn dochter is met 4,5 begonnen en heeft hem straks in 1,5 jaar  (A dan, ze moet dan nog 2 a 3 maanden voor B door)

Gewoon eens overleggen met je moeder.
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Nina1  schreef op: 04-06-2014 22:58:40
Mijn jongste was echt wAtervrij toen hij begon met zwemmen. Maar hij kreeg de schoolslag moeilijk te pakken... En daar kwamen ze later pas achter....

Hier is ook een bso die met de kinderen naar zwemles gast. Misschien bij jullie ook ?
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
S@ssefr@s  schreef op: 05-06-2014 08:16:33
Ik vind haar erg jong, maar je kan het proberen toch? Wel blijven zwemmen daarna!
Als je merkt dat het niks voor haar is kan je altijd nog verder kijken. Elk kind is anders, wie weet gaat et bij haar wel heel makkelijk allemaal.
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Kmvs&m  schreef op: 05-06-2014 08:43:50
wow!! Ik vind het echt wel heeeeeel veel. 
Geloof niet dat ik het snel zou doen. Snap dat het lastig te plannen is allemaal.  Balen!! 
Sem gaat na de zomervakantie op zaterdagochtend beginnen. Ben benieuwd. 

Buiten het feit dat ik m'n kinderen er echt niet blij mee zou maken om in de vakantie, 3 weken lang, elke dag!! te moeten zwemmen zou ik er zelf ook echt helemaal gestoord van worden. 
Ben bang dat het echt een 'straf' gaat worden. Iedereen kan gewoon lekker spelen en met vriendinnetjes enzo afspreken, en zij moet verplicht zwemmen. 
Is er geen iets minder heftige turbo zwemles in de buurt? 
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2014 08:53:25
Bij ons zwembad is er ook een snelcursus beschikbaar maar alleen voor kinderen die daar al reguliere zwemles hebben en een bepaald niveau behaald moeten hebben. 
Kinderen leren niet zwemmen in 3 weken echt niet. Ze missen dan echt de basis die ze voor de rest nodig hebben, Want ook met reguliere zwemles is het zaak om te blijven zwemmen na die tijd.
Maar als je nu al de tijd niet kunt vinden is het lastig om na het behalen van het diploma het zwemmen te onderhouden. Wij gaan zeker 1 per maand zwemmen en dat vind ik eigenlijk nog te weinig. Dus hoe ga je dat dan inplannen? Want als je niet met haar kunt zwemmen is het zeker weggegooid geld. En waarom loop je mee met de meute? Niemand verplicht jouw om haar op op zwemles te doen omdat het zo "hoort". Kijk naar je eigen planning en beslis daar naar Niet wat andere doen of moeten vinden.
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Angelique  schreef op: 05-06-2014 09:27:05
ik nsap heel goed dat je situatie lastig is 
maar landelijk gemiddeld beginnen kindjes met 5 jaar met zwemles 
mijn oudste is 6 en zit paar mnd van zijn a af heeft al een jaar les 
deze zwemschool is er opgespitst dat ze ongveer 1,5 jaar diplo halen waarom je begin eerste jaar met watervrij maken en slagen leren na dat jaar word het diep en dus kracht oefenen en opbouwen 
ik als ex zwemjuf sta volledig achter dit systeem en is snel geoeg 

3 weken elke dag zoveel uur ik vind sneu voor zon jong meisje en ik hoop ook dat ze geen afkeer tegen zwemmmen gaat krijgen 
mijn keus zou het zeker niet zijn ik snap dat de situatie lasig is maar beter met 7 met bandjes en rustig a halen als nu alles doorduwen 
het allerbelangrijkste is kracht en uithoudings vermogen 
en de juiste slagvaardigheid dat leer je neit in  3 weken 

en daarna zeg je ze gaat door voor b hoe kan dat wel dan dan kan ze toch ook a doen in die tijd ?
maar goed ik snap de insteek dus wel zou het alleen absoluut niet adviseren 
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Marielle77  schreef op: 05-06-2014 22:04:53
Ik snap niet dat jullie zeggen dat het zielig is. Wat is nou 3 weken?  Ik vind het zieliger om anderhalf jaar lang elke week naar het zwembad te moeten 

Uit de reactie van Danna en van mij blijkt dat ze echt niet 3 uur achter elkaar in het water liggen, het gaat (tenminste bij ons) veel spelenderwijs en er zijn ook pauzes. Bij ons was het beiden keren ook echt een hecht groepje geworden, erg leuk om te zien. Uiteraard moet het kind niet bang zijn voor water en watervrij zijn, anders is het een ander verhaal.

Ik ben het wel met jullie eens dat je het bij moet houden, dus sowieso (als de mogelijkheid er is) meteen door voor B en zelf ook regelmatig blijven zwemmen. De reden dat het bij ons vanaf 5,5 jaar is is dat ze dan meer kracht hebben en dan ze over het algemeen beter in staat zijn naar de juf/meester te luisteren, instructies te begrijpen.

Dus als dit voor jou (qua tijd) de allerbeste oplossing is, zou ik er zeker voor gaan, zoals je zelf zegt als het niet mocht werken mag ze automatisch doorstromen naar de reguliere lessen.
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-06-2014 23:59:23
Nou ik ben zelf begonnen met 10 jaar met zwemlessen! Me oudste zoon is ook dit jaar begonnen met zwemles 9 jaar en me middelste begin ik waarschijnlijk ook pas dit jaar 7/8 jaar. Ik kijk naar me kids zijn zij er aan toe de rest vind ik dan minder belangrijk. En ja ik heb zelf 2 diploma's in een jaar gehaald. Dus ik zou zo turboles niet doen. Dat de rest zo jong begint moeten zij weten dat is toch geen verplichting jij bepaald het zelf hoor dus je altijd een keus.
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Danimvsenna  schreef op: 03-09-2014 21:02:38
Ondertussen zijn we al een paar weken verder.
S Heeft in de vakantie in 3 weken haar A diploma gehaald!!

Het is super goed bevallen.
Ze vond het erg leuk, deed goed mee en kon het goed volhouden.
Ze moesten ook op elkaar wachten en dan konden ze uitrustten.
En wanneer ze een beetje blauw aan begonnen te lopen of wanneer ze moe werden mochten ze met z'n allen lekker in het bubbelbad of van de glijbaan.
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Mvi  schreef op: 04-09-2014 09:32:04
joh, waarm zo moeilijk allemaal? wacht gewoon tot je klaar bent met stage of wacht tot ze 6 jaar is. Ook al heeft je kind voor zijn 6e zijn diploma gaatn ze toch never nooit alleen naar het zwembad. Nu loop je het riscio dat je dadelijk veel geld kwijt bent en gewoon geen goed diploma hebt. bovendien heb je schijnbaar ook geen tijd om daarna te blijven zwemmen dus zou ik zo'n verkorte cursus zeker niet doen!
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Mvi  schreef op: 04-09-2014 09:32:39
hahaha! had je laatste post niet gelezen! fijn dat ze het heeft!
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Mama_anja  schreef op: 05-09-2014 12:20:56
onze dochter word nov 5 maar ik doe haar nog niet op zwem les denk volgend jaar  doe ze liever op zwem les als ze lichamelijk sterker is maar ik zou niet gaan turbo zwemmen
 
Quote
RE: Ervaring turbo zwemles
Mama_anja  schreef op: 05-09-2014 12:22:45
lees dat ze het heeft  fijn
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring turbo zwemles
Naam
Bericht