Menu
 

Topic:

klutzooi

Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-06-2014 11:51:59

zo dat is eruit
wederom dit jaar geen vakantiegeld vanmorgen gebeld en ja logisch uiteraard het moest gebruik worden voor de reserveringen want die waren allemaal op.
begrijp me niet verkeerd hoor maar baal er wel van had toch gehoopt op een extraatje 
maar goed kop omhoog borstje vooruit en gaan met de banana
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: klutzooi
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 20:51:54
Alles wat je onderneemt met de kinderen kost geld. Zelfs thuis blijven. Dan koop je toch wat extra's om ze te vermaken en wat lekkers.

 
Quote
RE: klutzooi
Vikki  schreef op: 04-06-2014 21:16:34

Quote mvi:
Ik heb niks met centerparks en het overdekte plaze tiki bad gebeuren, vindt het volk wat daar rondloopt echt verschrikkelijk. .



Grappig, nu wijs je een groot deel van het nederlandse volk af
Ik denk dat genieten van de kleine dingen soms lastig is als je serieuze geldproblemen hebt. Ze zeggen dan wel dat geld niet gelukkig maakt, maar het maakt het allemaal wel verdomd makkelijker.
  TO
 
Quote
RE: klutzooi
Telmvbsb  schreef op: 04-06-2014 21:25:37
Typt al 3x een heel stuk maar gaat toch maar bovenop dr handen zitten...
 
Quote
RE: klutzooi
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 21:36:17
Als je nooit wat extras kunt. Is het gewoon ontzettend fijn om eens iets te doen wat nooit mogelijk is!
 
Quote
RE: klutzooi
Mie  schreef op: 04-06-2014 21:38:40
TO,
Heel frustrerend als je graag wat extra geld had willen hebben voor uitstapjes. Vooral het uitzichtloze lijkt me erg lastig.

Toch denk ik dat je ook van "Tuinesië" best iets leuks voor je kids kunt maken.

Maak zelf ijsjes als je het geld niet hebt om ze te kopen: vries hele zoete limonadesiroop in , of maak zelf ijsthee-ijsjes met sterke thee veel suiker en citroen/sinaasappel of wat voor fruit je maar heb t.
Maak ijsklontjes in een ijsklontjesbakje met een stukje fruit erin of van limonadesiroop en doe dat in een gewoon glas water, ziet er super uit en lijkt heel speciaal!
Mijn kinderen maak ik zelfs blij met gewone ijsklontjes van alleen water.
Vries (een paar) banaan in in plakjes, doe ze de dag erna in een mengbeker, melk erbij,  staafmixer erop en voila, milkshake.

Zet een wasteiltje buiten met een klein laagje water en ga snoephappen.

Maak "vishengels" van een tak, een draadje en een kurkje oid. Wandel naar een vijver en ga "vissen", ook al zijn ze het na 15 minuten zat, zijn dat toch de dingen die kinderen onthouden.

Fiets of wandel naar een parkje en ga lekker picknicken met dingetjes van thuis, neem bijna lege pakken drinken mee en laat je kinderen uit het pak drinken....feest! Want normaal mag dat nooit ( hier niet in elk geval).

Succes!
En probeer in oplossingen te denken, niet in problemen, want daarvan ga je de negatieve spriraal in.

 
Quote
RE: klutzooi
Pacific  schreef op: 04-06-2014 21:45:07

Quote mie:


En probeer in oplossingen te denken, niet in problemen, want daarvan ga je de negatieve spriraal in.




Dit zei ik ook altijd in de tijd dat wij het financieel heel moeilijk hadden.

Mijn kinderen praten bijv. nu nog over de spelletjesmiddag in het bos tijdens een zomervakantie. En nog meer van zulke dingen
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 04-06-2014 22:08:31
zonder gein, en dat meen ik echt, wij gaan 1x per jaar jaar 2 weken op vakantie na een heel jaar spaarzaam zijn, keihard werken allebei, opleiding ertussendoor en geen gekkigheid, 1x per jaar 1 dag en een nacht naar een roompot/droompark voor 60 euro, lekker bowlen, lekker friet en fricadellen eten, meer echt niet. en efteling dat doen de opa's en oma's 1x per 2 jaar. voor de rest blijven wij gewoon thuis. niet omdat we het niet kunnen betalen maar de behoefte is er gewoon niet. vindt het voor de kinderen ook echt niet noodzakelijk als ik eerlijk ben. als wij met zijn allen ons op de simpele manier kunnen vermaken hoef ik niet hutje mutje met half nederland in een zwembad te zitten, met alle respect, het is niet mijn ding. en dan kan heel ML op zijn handen gaan zitten, dit is mijn mening. Snap wel dat geldzorgen verschrikkelijk zijn, heb het ook arm gehad, daarom ben ik verschrikkelijk voorzichtig met geld en potten wij de boel lekker op en word ik niet in de verleiding gebracht en blijf ik mezelf ontwikkelen dmv studie etc om maar nooit in een armoede situatie terecht te komen.
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 04-06-2014 22:11:50
bovendien scheelt het misschien dat ik in een buurt woon  waar veel hoge inkomens wonen maar met een vrij lage levensstandaard. Wij wonen in het centrum dus hangt iedereen regelmatig in het park, net als Vondelpark amsterdam, en neemt iedereen zijn eigen drank eten etc mee, dan ben je EN retehip en het kost je geen drol Ook leuk voor d kids, een pop up tent kopen en een keer kamperen in je achtertuin, vinden ze geweldig! Moet je wel een tuin hebben natuurlijk
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 04-06-2014 22:13:26
......en het is waar hoor, kinderen onthouden juist die simpele dingen, vooral als je samen met je kinderen iets doet, DAT blijft hangen en net die dure uitstapjes!
 
Quote
RE: klutzooi
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 04-06-2014 22:49:42
Zo heeft gelukkig iedereen eigen behoeften ;-). Als wij de vrije dagen hadden, dan waren wij veel vaker van huis. Genieten van het leven! Kan namelijk zo voorbij zijn. Spaarzaam zijn is best tot een bepaalde hoogte. Dat heb ik wel ervaren de laatste tijd!
 
Quote
RE: klutzooi
Mamajenti  schreef op: 04-06-2014 22:55:49
Toch he, mvi, "koop een pop-up tent...". Dat kan dus niet als je geen geld hebt

Hier heb ik het niet breed, maar ook niet zo krap dat we niks kunnen gelukkig. Maar het is echt zo dat als je niks hebt, niks kan en het beetje extra waar je op hoopt, gaat niet door. Dat is echt even frustratie waard.

En natuurlijk maken ze er het beste van, maar even online balen moetkunnen toch?
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 04-06-2014 23:03:12
ik snap het echt wel mamajenti, voel de aften nog on mijn mond zitten bij wijze van spreken van de hele week kale macaroni met kaas, ik heb ook echt een enorme angst ontwikkeld voor armoede, daarom werk ik me ook al 25 jaar uit de naad, pak ik alles aan, en kan ik echt genieten van echt hele simpele dingen, ook omdat ik weet dat ik luxer zou kunnen leven maar besef dat je zonder buffer van het een op het andere moment aan de grond kunt zitten ( op de gezinnen na die echt bewust de whekamp leegkopen op bestelling, of een te groot gezin stichten zonder financiele zekerheid) maar die nemen bewust het risico, heb ik ook echt, echt geen medelijden mee. Het gaat erom dat je echt wel (online) mag balen maar dat mensen heel vaak heel veel dingen als standaard zien, vakanties, dagjes uit etc. maar dat is geen eerste levensbehoefte. ik zou er alles aan doen om uit de sjit te komen, iedere plee die ik zou kunnen poetsen zou de mijne zijn. ik zou er gek van worden, en niet omdat ik niet op vakantie zou kunnen maar de angst dat ik geen dak boven mijn hoofd zou hebben...
 
Quote
RE: klutzooi
Alice  schreef op: 05-06-2014 09:33:59
Het is misschien niet helemaal gepast in dit onderwerp en (van mij) zeker niet persoonlijk naar de TO, maar ik ben het wel een beetje eens met mvi (eerste keer ooit geloof ik haha) 
En dat kan wel heel hard klinken, maar we leven in een maatschappij die gewoon verrot is door overconsumptie. Het woord "nee" is er niet meer bij tegenwoordig. Veel kinderen zijn echt rotverwend en ouders kunnen niet met geld om gaan, alles wordt uitgegeven. 
Allemaal prima op zich, maar tevreden zijn met wat je hebt is er niet meer bij. 

Wij gaan ook niet naar dure indoorspeeltuinen. Als het te slecht weer is om buiten te spelen, doen we thuis binnen wat leuks. Ze amuseren zich prima, met de kleinste dingen. Laatst bvb rietjes kapot geknipt, wat spaghetti in een stukje piepschuim gestoken en zo konden ze de rietjes weer aan elkaar maken, met verschillende kleurtjes. Zijn ze aardig druk mee geweest en ze vonden het schitterend. Dat is vermaak voor nog geen cent. En ook nog 's goed voor de fijne motoriek. Knip het allemaal wat kleiner en je hebt een soort strijkkralen. 
Zwembad doen we misschien 1x per jaar.. voor de rest een badje in de tuin en dat geniet echt mijn voorkeur. 

En (ik bedoel niet TO).. maar hoeveel mensen zijn er niet die het zooo krap hebben en steun krijgen van ofwel de overheid ofwel van lieve mensen.. maar ze kunnen wel roken.. en ze kunnen wel zuipen.. en ze hebben wel een smartphone om te kunnen appen... en ze hebben wel tig huisdieren.. Dat gaat er bij mij niet zo in. Ik zal die personen wel helpen, want de kinderen kunnen er niets aan doen. Maar die mensen komen nooit uit de situatie. 

En ik weet ook echt wat armoede is, hetzij een hele korte periode toen ik in Australie rondzwierf, maar ik had werkelijk geen rode cent meer, moest spullen verkopen om eten te kunnen kopen. En dan kocht ik enkel droog brood. 
En sindsdien is er een behoorlijke reserve op mijn spaarrekening. 

 
Quote
RE: klutzooi
Caithy  schreef op: 05-06-2014 10:10:20
+1 Alice!



 
Quote
RE: klutzooi
Monica Mv 2  schreef op: 05-06-2014 10:20:13
+2
 
Quote
RE: klutzooi
Debby1977  schreef op: 05-06-2014 10:54:10
+3
 
Quote
RE: klutzooi
Monrob  schreef op: 05-06-2014 11:53:02
Ohh zo mee eens +4

 
Quote
RE: klutzooi
Jolanda1974  schreef op: 05-06-2014 12:54:18
Het is echt een kwestie van creatief omgaan met de mogelijkheden, maar breng het niet over op je kinderen Maak er een feestje van zonder te benoemen dat je iets niet kunt vanwege het geld. Pas als ze er hier naar vragen krijgen ze eerlijk antwoord dat het te duur is voor ons. Wij leggen aan de hand van boodschappen uit wat hier iets kost. Bijvoorbeeld een middagje indoorspeeltuin voor een paar uurtjes is voor ons een week eten en drinken.
Maar met een klein budget kun je hele leuke dingen doen. Je moet alleen het positieve ervan willen inzien. 
 
Quote
RE: klutzooi
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 05-06-2014 13:12:30
Wij hebben straks 5 kinderen ;-). Echt heel erg slecht
 
Quote
RE: klutzooi
Missus  schreef op: 05-06-2014 13:40:17
Wij hebben het financieel niet breed, echt geld voor een vakantie is er dit jaar niet, dus wordt het ook een Tuinesië vakantie dit jaar!
We hebben een zwembad achter het huis, een mooie speeltuin om de hoek, een zwemvijver om de hoek voor mijn oudste, wij vermaken ons wel!
Had ik graag op vakantie gewild dit jaar? Jazeker! Ik kan daar echt van genieten om even niet bij huis te zijn en uit de dagelijkse sleur gehaald te worden, maar het is voor mij geen must. Hier gaat de kinderbijslag en het vakantiegeld altijd op de grote hoop. Het kan gewoon niet anders. Mijn man is afgekeurd en ik ben pas teruggezet in uren bij mijn werkgever waardoor het financieel gewoon een stuk minder is geworden. Om te voorkomen dat we in de schulden terecht komen, wordt hier dus ook alles strak volgens budget gedaan.

mvi, ik kan er niks aan doen, maar het voelt gewoon alsof je even in komt wrijven hoe goed je hebt, maar dat je daar boven staat... Dat je in een goede wijk woont met een gemiddeld hoog inkomen is fijn voor jou, maar eerlijk, wat heeft de TO hier aan?
 
Quote
RE: klutzooi
Nellemv2  schreef op: 05-06-2014 13:46:25

Quote Alice:
Het is misschien niet helemaal gepast in dit onderwerp en (van mij) zeker niet persoonlijk naar de TO, maar ik ben het wel een beetje eens met mvi (eerste keer ooit geloof ik haha) 
En dat kan wel heel hard klinken, maar we leven in een maatschappij die gewoon verrot is door overconsumptie. Het woord "nee" is er niet meer bij tegenwoordig. Veel kinderen zijn echt rotverwend en ouders kunnen niet met geld om gaan, alles wordt uitgegeven. 
Allemaal prima op zich, maar tevreden zijn met wat je hebt is er niet meer bij. 

Wij gaan ook niet naar dure indoorspeeltuinen. Als het te slecht weer is om buiten te spelen, doen we thuis binnen wat leuks. Ze amuseren zich prima, met de kleinste dingen. Laatst bvb rietjes kapot geknipt, wat spaghetti in een stukje piepschuim gestoken en zo konden ze de rietjes weer aan elkaar maken, met verschillende kleurtjes. Zijn ze aardig druk mee geweest en ze vonden het schitterend. Dat is vermaak voor nog geen cent. En ook nog 's goed voor de fijne motoriek. Knip het allemaal wat kleiner en je hebt een soort strijkkralen. 
Zwembad doen we misschien 1x per jaar.. voor de rest een badje in de tuin en dat geniet echt mijn voorkeur. 

En (ik bedoel niet TO).. maar hoeveel mensen zijn er niet die het zooo krap hebben en steun krijgen van ofwel de overheid ofwel van lieve mensen.. maar ze kunnen wel roken.. en ze kunnen wel zuipen.. en ze hebben wel een smartphone om te kunnen appen... en ze hebben wel tig huisdieren.. Dat gaat er bij mij niet zo in. Ik zal die personen wel helpen, want de kinderen kunnen er niets aan doen. Maar die mensen komen nooit uit de situatie. 

En ik weet ook echt wat armoede is, hetzij een hele korte periode toen ik in Australie rondzwierf, maar ik had werkelijk geen rode cent meer, moest spullen verkopen om eten te kunnen kopen. En dan kocht ik enkel droog brood. 
En sindsdien is er een behoorlijke reserve op mijn spaarrekening. 



+5
 
Quote
RE: klutzooi
Vera  schreef op: 05-06-2014 14:16:15
+6
 
Quote
RE: klutzooi
Suus  schreef op: 05-06-2014 14:43:33
+7
 
Quote
RE: klutzooi
Alice  schreef op: 05-06-2014 16:39:09
Ja, maar je bent niet gelukkig omdat je geld uit geeft. 
En helaas zijn er veel gezinnen waarbij het geluk puur gemeten wordt met het geld wat er uit gaat, de spullen die in huis staan. 

Hoeveel je geld uit geeft, is een persoonlijke keuze en waar aan ook. 
Ik vind veel dingen zonde van het geld, maar die dingen daarom niet doen, maakt mij niet ongelukkig. Integendeel. 
Ik vind het belangrijk om mijn kinderen mee te geven dat spullen en uitstapjes niet het belangrijkste zijn. We doen ze zeker wel, maar ook niet elke week, ik vind het leuk als het speciaal blijft. 
Er is niks mis mee om een dure vakantie te boeken als daar je hart bij ligt. Maar er is wel wat mis als we gaan meten met elkaar wie het verste en de duurste vakantie heeft. Ik zeg niet dat jij dat doet, of TO of wie dan ook.. maar dat is de maatschappij waar wij in leven. 
Wie heeft de leukste traktatie op de basisschool, wie krijgt het lekkerste drinken mee, wie heeft de mooiste kleren, wie gaat het verst op vakantie. 
Dat is wat ik mis vind met het overconsumeren. Maar kennelijk is dat menseigen. 

Ik vind het niet nodig om op hele jonge leeftijd al alles van alles te geven, hoewel ik dat echt ontzettend graag doe. Denk dat elke moeder haar kind alles wilt geven. Maar een kind wordt er niet beter van, eigenlijk alleen maar slechter denk ik. 
Mijn buurjongen (19) heeft een audi TT gekregen. Ik ben echt heel blij voor hem en het is natuurlijk ook supercool om daar mee rond te rijden. Maar ik denk niet dat je hem nog in een suzuki alto krijgt zeg maar. 


 
Quote
RE: klutzooi
Alice  schreef op: 05-06-2014 16:47:02
En het ging me voornamelijk over geld uitgeven wat je niet hebt om maar mee te kunnen en je zin maar te kunnen doen ipv de "tering naar de nering" te zetten. Dat is er tegenwoordig gewoon niet meer bij (ok bij sommigen wel natuurlijk). 

Heb het dan over dingen op afbetaling kopen omdat je er geen geld voor hebt, geld lenen om leuke dingen te doen of mooie (luxe) spullen te kopen. 

Da's ieder voor zich.. maar als je niet gelukkig bent omdat je dingen niet hebt of niet kan, is het denk ik zinvoller om 's goed naar jezelf te kijken. 
 
Quote
RE: klutzooi
Mamajenti  schreef op: 05-06-2014 18:58:48
En toch is het een wereld van verschil dat je het wel kan doen, maar kiest om het niet te doen of wanneer je de keuze niet hebt en dus ook echt helemaal niks kan doen. Ik kan wel wat doen, niet luxe op vakantie, maar voorbhet eerst sinds jaren heb ik het dusdanig op orde en zonder onvoorspelbare factoren, dat ik kaartjes voor de Efteling heb liggen en kortingskaartjes van de Jumbo gespaard, zodat we nog iets kunnen doen.

De jaren hiervoor kon ik niks! Alles wat ik gespaard had, werd langs de andere kant driedubbel uitgegeven. En dan was het echt veel moeilijker om niks te doen dan dit jaar. Nu is het een keuze, toen was het gedwongen
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 05-06-2014 21:33:41
Alice, jij verwoord het beter dan ik , in veel gezinnen waar geldproblemen zijn lopen de kinderen wel rond in dure merkkleding en kennen ze iedere centerparcs en pretpark/speeltuin, het heeft toch te maken met niet goed met geld om kunnen gaan, niet in staat zijn om tegenvallers op te vangen, de Xboxen en Nintendo's zijn niet te tellen maar eigenlijk hebben ze alleen maar schulden. Zo zijn er heel veel gezinnen.
Ik ben niet wereldvreemd maar ik geef er niks omom  met zijn allen de hele dag op mijn crocs rond te sloffen achter een buggy in een plaza van een bungalowpark of met 500 man in een subtropisch zwemparadijs te liggen, dat kan ik 1 dag per jaar opbrengen of helemaal niet en daar doe je kinderen helemaal niet tekort mee als je dat niet doet.

 
Quote
RE: klutzooi
Pien  schreef op: 05-06-2014 22:05:14
+9 voor alice en mvi helemaal mee eens
 
Quote
RE: klutzooi
Mvi  schreef op: 06-06-2014 07:11:07
ooo als je geen geld hebt kun je het zeker wel uitgeven, alles op afbetaling, leningkje hier en daar, papa verdient zwart weer wat bij maar heeft wit niks, zo komen mensen dus in de ellende, MAAR zeker niet allemaal!! ik heb enorm medelijden met mensen die door faillisementen of iets ofwel door keihard werken in de schulden komen, afschuwelijk! maar mensen die allemaal gevoelsbeslissingen hebben genomen zonder je boerenverstand te gebruiken (NOG een kind erbij, TOCH die plasma, TOCH een belachelijk duur mobiel abonnement, TOCH een te dure auto zonder een rem op jezelf te gooien)en vervolgens de maatschappij het op laten lossen daar heb ik heel erg de schurft aan. Waarom kan ik wel retestreng voor mezelf zijn en een ander niet? Ik ga toch ook niet boven mijn stand leven, een te dure hypotheek of iets dergelijks? ok je leeft nu en niet straks, maar financiele problemen hebben een enormre impact op kinderen , je huwelijk, bovendien zijn wij denk ik van 2 generaties (onze ouders en wijzelf) die veel gewend en verwend zijn. denk ik.
 
Quote
RE: klutzooi
Mama Van Drie  schreef op: 06-06-2014 08:02:13
Sis dat zou 1000 euro zijn  dat zou mogelijk moeten zijn als je vakantiegeld krijgt, wij gebruiken het vakantiegeld ook echt voor de vakantie.

Verder kan ik me wel vinden in wat mvi schrijft en Alice.
Ik weet zeker dat er hier op ML HEEL weinig mensen zijn die zo'n goedkope abbo hebben op hun mobiel als ik, ik betaal 2.49 en heb de simpelste mobiel die je maar kan vinden, kan niet appen......kan geen foto's maken...kan niet op internet en weet ik veel wat nog meer.....ik heb hem om bereikbaar te zijn en that's it.
Maar zouden mensen die erg krap zitten dat ook hebben?

De vrouw die deze week in het programma divorce hotel was was ook zo'n vreselijk figuur, had een schuld bij een postorderbedrijf en toen ze gewezen werd door annemarie van gaal op het feit dat dat wel de duurste lening is die je kan hebben was het antwoordt ' ja, weet ik....weet ik....dan ben je pas dom, als je het wel weet maar het toch doet.
Het was merenedeel voor kleding voor de kinderen.



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op klutzooi
Naam
Bericht