Menu
 

Topic:

Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van

Boterbloem  schreef op: 27-05-2014 15:32:49

Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van kind




De zwangere vrouw die in Sudan ter dood is veroordeeld omdat ze zich tot het christendom had bekeerd, is bevallen van een kind. 



Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van kindFoto:  123RF

Mariam Yahya Ibrahim (27) heeft in het gevangenisziekenhuis het leven geschonken aan een meisje, maakte een van haar advocaten dinsdag bekend.


Het doodvonnis voor de vrouw is internationaal scherp veroordeeld.



Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans riep de Sudanese ambassadeur vorige week op het matje om zijn zorgen over te brengen.


''Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is een universeel mensenrecht. Sudan heeft de VN-verdragen waarin dat staat, ondertekend. En het staat zo in de eigen grondwet van Sudan’’, zei Timmermans.


 


Door: ANP
 
Quote
Navigatie
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Boterbloem  schreef op: 27-05-2014 15:36:26

pfffff ik vind dit zoooo heftig he...


Opgevoed als orthodox christen, vader is afwezig. Maar hij is moslim en dus zij officieel ook (al een vreemde redenering) en is ze afvallig (van een geloof wat ze niet heeft aangehangen, maar wat van een afwezige vader komt) en pleegt ze overspel met haar christelijke man...

Echt, hoe krom... hoe erg... 

Ik maak me niet snel kwaad, maar dit? Het blijft maar door mijn hoofd spoken... En voor mijn geval sta je met je handen tegen de muur, kun je niets beginnen. Je kunt zeggen: ik veroordeel het, maar tegelijkertijd kunnen ze maar doorgaan...

 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Blauwtje  schreef op: 27-05-2014 15:59:58
Verschrikkelijk...geen woorden voor.
Ben me weer eens ontzettend bewust van het feit dat wij wel die vrijheid hebben..die vrijheid die iedereen zou moeten hebben.

Wie zijn al die lullo's toch die het zover hebben gebracht om over andere mensen hun levens te kunnen beschikken??

 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Pacific  schreef op: 27-05-2014 16:09:25
Erg he, bij zulke dingen kan ik echt niet bij met m'n hoofd. War een rare geloven heb je toch in de wereld...
 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Bettie  schreef op: 27-05-2014 16:43:14
Arme vrouw en ook arm meisje....zonder moeder én vader op te moeten groeien. 
 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Jen9  schreef op: 27-05-2014 19:57:34
Mijn kinderen hoorden dit op t neuws en waren er de kluts van kwijt.. ik zeg.. kom alsjeblieft hierheen en krijg asiel.. Ongelooflijk dit!
 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Bepje  schreef op: 27-05-2014 22:22:39
Vreselijk dit en zij is natuurlijk ook nog maar een van de velen. Er gebeurd zoveel ellende op de wereld en wat zijn wij dan bevoorrecht om in een vrij land te mogen leven.
Zij mag eerst haar kind 2 jaar binnen de gevangenis opvoeden en ik hoop zo dat zij geholpen kan woren voor het te laat is.
 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Meelezer  schreef op: 31-05-2014 19:51:55

Sudanese terdoodveroordeelde komt vrij





KHARTOUM - 

De Sudanese vrouw die ter dood is veroordeeld omdat ze zich tot het christendom had bekeerd, wordt vrijgelaten. Dat hebben de Sudanese autoriteiten laten weten, bericht de BBC zaterdag. Mariam Yahya Ibrahim (27), die een paar dagen geleden in de gevangenis beviel van een meisje, komt over een paar dagen vrij.




 

Meriam Yahya Ibrahim (27), die een paar dagen geleden in de gevangenis beviel van een meisje, komt binnen een paar dagen vrij. Volgens de functionaris, Abdullahi Alazreg, garandeert Sudan religieuze vrijheid en zet het land zich in voor haar bescherming.


Meriam zou 100 zweepslagen krijgen en daarna geëxecuteerd worden, bepaalde een rechter in Sudan twee weken geleden. Ze mocht twee jaar zorgen voor haar dochter. Daarna zou ze worden opgehangen.


De vrouw werd overspel verweten omdat ze met een christelijke man trouwde. Hun huwelijk uit 2011 werd ongeldig verklaard. Het is in Sudan verboden om als moslima te trouwen met een niet-moslim. Toen de vrouw voor de rechtbank betoogde dat ze door haar moeder christelijk is opgevoed, omdat haar moslimvader er in haar kindertijd nooit was, werd haar ook afvalligheid ten laste gelegd.


Na het doodvonnis brak wereldwijd een storm van kritiek los. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans riep de Sudanese ambassadeur vorige week op het matje om zijn zorgen over te brengen. „Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is een universeel mensenrecht. Sudan heeft de VN-verdragen waarin dat staat, ondertekend. En het staat zo in de eigen grondwet van Sudan”, zei Timmermans.


Amnesty Nederland begon een emailactie. De organisatie twitterde vrijdag dat er 115.000 mensen hadden getekend voor de vrijlating.



 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Blauwtje  schreef op: 31-05-2014 21:12:29
Ik las het inderdaad, gelukkig zeg! *zacht uitgedrukt*

 
Quote
RE: Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Caatje  schreef op: 31-05-2014 21:14:58
 
Quote
Navigatie


Reageren op Terdoodveroordeelde Sudanese bevalt van
Naam
Bericht