Menu
 

Topic:

Stapje dichterbij - PGD

Proudmom  schreef op: 20-05-2014 20:30:11
Zouden we dan nu eindelijk een stap dichterbij de echte behandeling van PGD zijn?!!

Ik Oktober 2012 hadden wij zoiets, wij willen graag een tweede.
Aangezien mijn man zijn zus is overleden aan borstkanker en zij drager was van het BRCA1 mutatie gen.
En mijn man aan zijn zus heeft beloofd voordat we aan een tweede zouden beginnen zich op dat gen zou laten testen, in oktober12 de stap genomen om hem te laten testen, wij naar de klinisch genetica alles uitgelegd waar we voor kwamen wat er in de familie voorkomt en wij nog heel graag een tweede zouden willen, is er toen bloed afgenomen, afgesproken dat we de uitslag graag per brief zouden willen ontvangen om het daarna even een weekje te laten rusten en dan nogmaals op gesprek zouden komen. 2 volle maanden in spanning af zitten wachten want ja zolang duurt die test. viel de bezwaarde brief om de deurmat mijn man bleek DRAGER te zijn van deze mutatie gen

Dit was een hele zware tijd voor ons; want heeft onze bink dit ook? hoe nu verder met onze droom voor nog een kindje?

De week erna een gesprek gehad, we hadden een aantal keuzes; Of we streven onze droom na en we zien over 30 jaar wel of er voor deze ziekte al een behandelmethode is.. We gaan een traject in om natuurlijk zwanger te worden en er word met 6weken een vruchtwaterpunctie gedaan en wachten daar de uitslag van af met de keus om abortus te plegen als het kindje ziek blijkt te zijn.
of we gaan het pgd traject in. Is te vergelijken met ivf alleen worden de embryos onderzocht voor de terugplaatsing en worden de zieken eruit gehaald en alleen een gezonde embryo teruggeplaats.

Wij hebben voor PGD gekozen. Alleen was dat in 2013 mogelijk in maasstricht en omdat dat behoorlijk lang rijden is en we iedere 3 weken voor onderzoek oid daarheen zouden moeten was dat voor ons eigenlijk geen optie.
totdat er eind 2013 een brief van het pgd centrum op de deurmat belandde waarin stond dat pgd zich verder had uitgebreid en dat Ziekenhuis in Amsterdam, Groningen en Utrecht nu ook de onderzoeken mogen afnemen, kwam er voor ons weer hoop alleen toen moesten we wachten tot Jan 2014 want dan zou er pas officieel het traject starten.


17 Jan ons 1e gesprek gehad in Utrecht. Heel zenuwachtig maar gelukkig goed geinformeerd. 27 Febr. Vervolgafspraak voor onderzoeken; inwendige echo, inleveren van sperma, en bloed afname bij beide.
18 maart daar de uitslagen van gehad alles was dik in orde, gelukkig!!
En toen moesten we wachten wachten wachten op een oproep van Maastricht waar we eenmalig naartoe moeten voor gen onderzoek omdat alleen die dat mogen doen in NL. En dan eindelijk gisteren gebeld ze had 2 datums voor ons 12Juni of 19Juni, het liefst wilden wij de 12e maar aangezien dat de overlijdingsdatum is van mijn man zijn zus hebben we gekozen voor de 19e..

pffffff.. nu maar afwachten weer. Zouden we dan nu officieel het hele traject in kunnen gaan? Aangezien we al op de wachtlijst staan vanaf de week na de uitslag van het gen onderzoek ( jan2013)

Heel verhaal, sorry, moest het even kwijt, tuurlijk zijn er mensen die van alles afweten van onze situatie, maar toch heb je van die dagen dat je denkt komt het nog wel... In de meivakantie echt een paar dagen heel verdrietig geweest, als je dan te horen krijgt dat vrienden wel gewoon zwanger raken. Is dat soms erg moeilijk..,
 
Quote
Navigatie
RE: Stapje dichterbij - PGD
Senna  schreef op: 20-05-2014 20:50:02
Hai meis,
goed je hier te zien!
Ik kende jullie verhaal natuurlijk al, maar wat is het heftig!
Het verlies van de zus van E, de angst en onzekerheid daarna en nu de spanning voor het traject!
Eindelijk weer een stapje verder op weg naar jullie tweede wondertje!

Die verdrietige periodes horen er bij en zul je veel vaker hebben. Ik heb ze nog steeds.
Van de week hoorde ik dat een vriendin zwanger is van de derde (de shoolmaatschappelijk werkster, je kent haar) en dat doet pijn. Ondanks ons voltooide gezin.
Je kunt me altijd whappen ofzo he, als er iets is. Als ik iets kan doen, met liefde

Ik wacht en hoop vol spanning met jullie mee, Yenthe kan wel wat meer schoonfamilie gebruiken
 
Quote
RE: Stapje dichterbij - PGD
Bepje  schreef op: 21-05-2014 00:17:32
 
Quote
Navigatie


Reageren op Stapje dichterbij - PGD
Naam
Bericht