Menu
 

Topic:

Hooikoorts bij kind.

Bepje  schreef op: 18-05-2014 21:15:41
Wij hebben sterk het vermoeden dat onze 5 jarige hooikoorts heeft. Vorig jaar had zij al klachten en sinds vandaag ook weer. De typische klachten zoals een loopneus en traanogen. Komende week ga ik naar de hisarts met haar.
Wie heeft er ervaring mee en wat doen jullie eraan ? Ik ken het alleen van volwassenen, de een neemt medicijnen en de ander gaat ieder jaar in februari vooe een accupunctuurbehandeling.  Die van de accupunctuur heeft goede ervaringen, eerst was er een serie behandelingen nodig en nu nog maar een. Die van de medicijnen moddert een beetje voort, de klachten worden onderdrukt. Korrels van een homeopaat heb ik ook wel eens gehoord maar ja, wat is geschikt voor een kind ?
 
Quote
Navigatie
RE: Hooikoorts bij kind.
Jen9  schreef op: 18-05-2014 21:41:24
Ik zou eerst naar de huisarts gaan. .kijken of hij of zij het eens is met je vermoeden.  Overleg eens. . Ik zou zelf eerst voor iets natuurlijks gaan.  Ik heb t vrij heftig. Acupunctuur hielp. .maar aangezien ik geen hooikoortsvrije periode meer heb in t jaar lukt t niet meer.  Ik zpu bij een kind niet zo snel acupunctuur doen. .maar dat is persoonlijk.
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Xxx  schreef op: 18-05-2014 21:52:56
Mijn zoon zit aan de max van medicijnen die de huisarts voorschrijft.
Hij heeft al 3 jaar hooikoorts.

begonnen met desloratadine drank (antihistamine)
sinds vorig jaar oogdruppels erbij.

Sinds vorige maand heeft hij
desloratadine
oogdruppels
flixotide puffer
salbutamol puffer
vette zalf en hormoonzalf voor zijn eczeem

hij heeft een paar weken geleden bloed laten prikken en daar kwam klasse 6 (hoogste klasse) allergie voor berken, graspollen en aanverwante gewassen uit.

donderdag een longfunctieonderzoek omdat ze vermoeden dat hij door de hooikoorts astma ontwikkelt (hij heeft ook peuterastma gehad).

als dit alles niet afdoende is gaan we naar de allegoloog
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Rianne74  schreef op: 18-05-2014 22:00:43
Onze zoon heeft nu ook al een jaar of 3 hooikoorts. Hij heeft daarbij ook een katten Allergie, maar gelukkig niet in heel erge mate. Hij mag ze aaien, kroelen maar moet daarna gelijk zijn handen wassen anders is het wel foute boel. Haalde hem laatst van een feestje op had hij met de kat gekroeld en niet zijn handen gewassen. Gevolg zijn ogen zaten dicht En jeukten vreselijk. Was in de winter en dan neemt hij geen allergie drank. Gelukkig had ik nog wat in huis en na een klein half uurtje werden de klachten minder. Gelukkig helpt bij hem de drank nog steeds redelijke afdoende. Met mega veel pollen in de lucht heeft hij wel last van niezen en een loopneus.
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Chloe  schreef op: 18-05-2014 22:28:40
Dochter van 9 heeft ook hooikoorts. Krijgt via de kinderarts nu levocetirizine, montelukast en qvar puffer. Ze is astmatisch, niet heel heftig, maar kwakkelt daardoor zonder medicatie de hele herfst en winter en in de hooikoortsperiode. Heeft inderdaad nu ook meer last van eczeem en heeft daar ook zalfjes voor. Hoop maar dat ze er overheen groeit. 
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Bepje  schreef op: 18-05-2014 22:56:11
Ik ga zeker eerst met de huisarts overleggen en als ik het zo lees valt het bij haar dan nog mee. Tot nu toe blijft het bij snotneuzen en tranende ogen. Bij een zit een traanbuisje nog wel wat verstopt wat over een paar dagen vreselijk gaat irriteren maar astma heeft ze niet. Eczeem tot nu toe ook nog niet en ik hoop ook dat ze dat niet krijgt, zit wel in de familie en ik heb het bij tijden ook.
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Marjolein1976  schreef op: 18-05-2014 23:37:58
Hier in het verleden van alles geprobeerd. Niets hielp afdoende. Toen naar een natuurarts geweest, die bioresonantie toepastte. Mijn zoontje was na 3 behandelingen klaar, ikzelf na 1. We gebruiken nu al 2 jaar geen medicatie meer! 
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Satekroket  schreef op: 19-05-2014 08:22:53
Laat onderzoeken wat de oorzaak is van zijn allergie.
Onze dochter heeft astma en de klachten waren soms ook erger Ik dacht zelf dat het door berkenpollen was. Na het testen bleek dat het huisstofmijt is. Ik heb nu haar bed allergieproof gemaakt en ze heeft nu veel minder klachten.
 
Quote
RE: Hooikoorts bij kind.
Bepje  schreef op: 19-05-2014 09:54:02
Ik heb een afspraak gemaakt voor woensdag. Huisstofmijt allergie hoop ik niet maar de klachten hangen ook samen met dit soort weer, iedereen hier in de buurt is ook aan het maaien en wiersen dus dat kan het ook nog zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hooikoorts bij kind.
Naam
Bericht