Menu
 

Topic:

Help, leerplichtambtenaar

Mama-van-aimy  schreef op: 15-05-2014 17:47:51
Vandaag werd ik door de directeur van school erop aangesproken dat ze vandaag controle hebben gehad van de leerplichtambtenaar en dat het verzuim van mijn zoon nogal "opvallend" was.

En dat er nu kans is dat de leerplichtambtenaar contact met ons zal gaan opnemen.

Het vele verzuim heeft vooral te maken met ziek zijn. Mijn mannetje pikt echt alles op. Heeft hij griep, paar weken later verkouden wat weer overgaat in een longontsteking. en dan tikken de dagen natuurlijk best aan.

Wie heeft er ervaring met een leerplichtambtenaar. Moet ik mij echt zorgen maken. Delen ze ook boetes uit als je kind vaak afwezig is door ziekte.
 
Quote
Navigatie
RE: Help, leerplichtambtenaar
Debby1977  schreef op: 15-05-2014 17:51:36
Als jij kunt aantonen dat hij echt ziek is geweest (bijv doktersverklaring dat je er regelmatig met hem geweest bent) dan hoef je je geen zorgen te maken. Heb je dit niet, dan denk ik wel dat ze je strenger in de gaten gaan houden en als dat zo is dan zou ik wel voor iedere scheet naar de huisarts gaan zodat je bewijs hebt. Eigenlijk achterlijk dat je dit moeten kunnen bewijzen, maar ja
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Meanne  schreef op: 15-05-2014 17:59:10
Ik mag morgen mij er melden en ik zal een waarschuwing of boete krijgen.

maar ik heb mijn zoon van net 5 thuis gehouden ivm vakantie, m'n andere 2 waren wel vrij ik dacht dat hij ook vrij was.

als jij kan aantonen dat je zoon idd door ziekte thuis is zou ik me geen zorgen maken
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Nelia  schreef op: 15-05-2014 18:01:35
Je hoeft je toch geen zorgen te maken als je zoon echt ziek was? Neem aan dat school ook wel merkt of een kind echt ziek is (snotterig en bleekjes weer terug op school) of dat het enthousiast terug komt na een leuke vakantie of dagje uit...
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Xsara  schreef op: 15-05-2014 18:40:38
maar je hebt toch meerdere kinderen, als die wel op school zijn geweest dan lijkt het mij makkelijk aan te tonen dat het niet om vakantie of dagjes weg gaat want dat doe je niet met maar 1 kind als je er meer hebt... ziek is ziek, ook al is het vaak hoor..
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Minou  schreef op: 15-05-2014 18:45:23
Hij was echt ziek, dus ze kunnen niks lijkt mij hoor
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Mafkees  schreef op: 15-05-2014 18:46:37
joh maak je niet druk.
het is goed dat ze oplettend zijn en alles in de gaten houden.

maar ziek is ziek, kun je uit leggen toch?
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Mamajenti  schreef op: 15-05-2014 18:52:38
Maak je geen zorgen. De leerplichtambtenaar wil je spreken om te horen wat de reden is. Wellicht wordt je na het gesprek gevraagd om aan te tonen hoe of wat en er worden waarschijnlijk vervolgafspraken gemaakt.

Een leerplichtambtenaar is echt niet eng. Scholen willen er nog wel eens mee dreigen en er veel ophef over maken, maar het is maar gewoon een ambtenaar die toe moet zien op het nakomen van de leerplicht. Vaak zijn ze best redelijk ook nog
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Monica Mv 2  schreef op: 15-05-2014 18:53:11
Sow zeg, je hebt dus ook zeikerds van leerplicht ambtenaren er tussen?

Mijn dochter heeft zeker de helft al gemist door ziek zijn waarvoor ik niet naar de dokter ben geweest. Dan lag ze dus gewoon op bed. Ik heb echt nog nooit iets gehoord
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Mamajenti  schreef op: 15-05-2014 18:55:16
Monica, dat ligt niet aan de ambtenaar, maar meestal aan de school. Als zij geen heldere uitleg kunnen geven, komen ze hem bij de ouders halen
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Monica Mv 2  schreef op: 15-05-2014 18:57:29
Ooh ok, dus in TO haar geval heb je dus een school die ook twijfelt of die denkt dat het kind bij een verkoudheid al thuisgelaten wordt.

Lekker dan, ze moesten eens gezellig even op visite anders komen. Dat deed de ib'er en leraar van mijn dochter dan weer wel
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Debby1977  schreef op: 15-05-2014 18:58:16
Maar Moon, niet verkeerd opvatten, maar het is algemeen bekend dat jouw kinderen helaas vanalles mankeren en er zal daardoor niks ondernomen worden. Maar ik kan me voorstellen dat als een kind regelmatig verzuimt door verkoudheid, griep enz enz dat ze zich weleens afvragen of het echt waar is
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Mama-van-aimy  schreef op: 15-05-2014 19:05:23
Ik heb mijn zoon nooit thuis gehouden voor een dagje uit. Als hij thuis was, was hij echt ziek. Ik heb hem 1 keer 2 dagen thuis gehouden vanwege pesterijen door een medeleerling uit zijn klas. Hij werd letterlijk ziek (buikpijn/hoofdpijn) door het pesten.

Mijn andere kinderen die ook al op school zitten zijn ook wel eens ziek, maar minder vaak als hij is.

Ik kan niet aantonen dat hij ziek was, want ik ben niet altijd bij een dokter geweest. Toevallig de laatste keer wel vanwege de longontsteking. Maar ziek is ziek en ik ga mijn kinderen niet met koorts/overgeven naar school sturen.


Maar ik ben bang dat school mij wellicht ook wel aan het dwarsbomen is omdat ik het hun momenteel ook niet makkelijk maak vanwege ernstige feiten die in groep 2 van mijn dochter spelen momenteel
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Mamajenti  schreef op: 15-05-2014 19:35:44
Ik zeg niet dat school twijfelt, maar als ze niet overtuigend zijn naar de leerplicht, dan gaat die vaak proberen alles helder te krijgen.

Het kan idd ook dat school de uitleg niet wilde geven, maar gewoon rustig jouw verhaal doen en ook dat school er vanaf weet. Komt de bal vanzelf weer terug bij hun, want dit is onnodig extra werk voor de leerplicht en daar worden ze niet altijd blij van

En je hoeft nu echt nog geen bewijzen klaar te hebben hoor. Je hoort vanzelf wat ze willen tijdens het gesprek. En je kan vast een deel wel bewijzen
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Mv5  schreef op: 15-05-2014 19:38:48
Ik denk dat het wel mee zal vallen. Als jouw kind ziek is, dan issie ziek en kan hij niet naar school. Als de andere kinderen op die dagen wel op school zijn geweest, is het al niet waarschijnlijk dat er een vakantie of uitje gepland was. Gelukkig nog geen ervaring met de leerplichtambtenaar en hopelijk blijft dat ook zo.
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Ano  schreef op: 15-05-2014 21:12:45
ik denk dat school hier wel meer van weet, want de meeste leerplichtambtenaren hebben echt wel wat beters te doen. Als je kind iets medisch heeft is het vaak wel raadzaam om de leerplicht op de hoogte te stellen zodat ze als ze proefcontrole doen ze niet langskomen omdat het wel goed zit.
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Jen9  schreef op: 15-05-2014 21:15:25
Ano, school is verplicht melding te doen bij een x-aantal keer verzuim.... Aan de leerplicht wat hij/zij ermee doet.... denk niet dat je iets hoeft te verwachten
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Ano  schreef op: 15-05-2014 21:24:26
Zover ik weet is het anders geregeld. Ik heb regelmatig contact met leerplichtambtenaren en dit is wat zij mij uitleggen.
Ze moeten het melden als een kind langer dan 4 of 6 weken afwezig is. Ookal is het kind ziek of ligt het in het ziekenhuis. Dan is het namelijk een thuiszitter. Af en toe ziek zijn hoeft niet gemeld te worden. Als er twijfels zijn dan hoort de school ouders op de hoogte te stellen van deze twijfel en mag er contact op worden genomen. Bij een controle wordt meestal de school op de vingers getikt als het niet juist is. Ook zij kunnen boetes en dergelijke krijgen.
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
Jen9  schreef op: 15-05-2014 22:16:13
Ik moest t bij een x-aantal verzuim id een tijdbestek van 3 maanden doorgeven, geloof 10 dagen ofzo.. of 10 dagdelen. had er speciale staatjes voor zelfs.
 
Quote
RE: Help, leerplichtambtenaar
3prachtkinders  schreef op: 16-05-2014 16:06:34
Ik heb zelf de leerplichtambtenaar gebeld, dat ik mijn dochter thuis hield en waarom, en ook duidelijk uitgelegd, dat het geen pleziertje thuis is, en dat ze ook thuis werkt...

En ook dat we zelf bezig waren om haar naar een andere school te sturen, omdat het in haar klas, niet meer een goede/veilige situatie is. Of hoe je het wilt noemen.

Die man was heel verbaasd, heeft een gesprek gehad met  mijn dochter, thuis, wat er aan de hand was, en heeft de school behoorlijk op de vingers getikt.

Na een week heeft hij weer gebeld, weer een gesprek gehad met mijn dochter, en na een week kon ik bellen, dat ze was aangenomen op de school wat we wilden voor haar.

Geloof me, een school vindt het niet fijn om door hun op de vingers getikt te krijgen, ook de onderwijsinspectie had ik gebeld.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help, leerplichtambtenaar
Naam
Bericht