Menu
 

Topic:

Hoeveel kleding nodig?

Nelia  schreef op: 14-05-2014 13:47:57
Dit weekend online geshopt voor de mannen. De shirts van vorig jaar zijn, op een enkele na, weer veel te krap. Beide, ondanks een jaar verschil, zitten in dezelfde maat, dus doorgeven is er niet bij. Vroeg mij eigenlijk af hoeveel een kind nodig heeft. Ik was om de 2 à 3 dagen kleding, dus in feite kunnen ze na een dag of 4 weer hetzelfde shirt aan. Alleen in vakanties is dat even anders en wat krapper uiteraard. Waar komt toch die koopdrang van moeders vandaan? Wat zou een basisaantal qua outfit zijn?
 
Quote
Navigatie
RE: Hoeveel kleding nodig?
Mamavan2boys  schreef op: 15-05-2014 07:24:49
Dat had ik vroeger ook, veel te veel voor shirtjes en echte zomer dingen. Nu hebben ze denk ik een spijkerbroek of 5, shirts met lange mouwen 5 en de oudste heeft een blousje of 7 hangen. Korte broeken en shirt net alles nieuw gekocht pastte niks meer en heb nu 14 shirts en 6 korte broeken, en 5 zonder mouwen. Nu wil ik niks meer kopen,anders heeft hij het weer niet aan..

de jongste heeft minder nieuwe dingen en kleding, veel broeken komen terug uit school met gaten,  maar als reserve heeft hij nog wel wat kleding van de oudste erbij liggen.
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Nerise  schreef op: 15-05-2014 11:25:17
Hier denk ik gemiddeld 5 van alles? broeken, t-shirts en longsleeves. Truien doen ze eigenlijk niet zo aan.
Het is zo gewassen, dus echt veel hebben ze niet nodig. Bij de 3e plasbroek op een dag gaat gewoon de wasmachine aan dan....

De oudste heeft veel geplakte gaten op de knieën, maar dat doet hij ook gewoon aan naar school. Pas als beide knieën niet meer te plakken zijn, dan gaat de broek weg. Nieuwe komen meestal uit de uitverkoop, dan neem ik vast de volgende maat mee. Ik weet dus niet precies hoeveel hij er heeft.
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Blauwtje  schreef op: 15-05-2014 11:33:33

Quote anmv3:
Wat netjes Blauwtje !

Zal hier van de week eens kijken of het fotowaardig is



Nouuuu..niet op zijn netst hoor

Foto An!
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Anmv3  schreef op: 19-05-2014 11:24:04
Net vanmorgen de kasten wat opgeruimd en eindelijk alle winterkleding eruit.
Zal vanmiddag even een foto maken, maar schrik niet..Nora haar kast puilt uit
En die van Marjolein is ook proppievol en dan nog niet weten wat ze aan moet doen

Hier wordt de hele zomer niks meer aan kleding gekocht
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Anoniem  schreef op: 05-11-2015 21:30:25
Hallo allemaal,

Als ik nieuwe T-shirts nodig heb voor mijn kleine, dan kijk ik altijd op  raclame maken kost geld hier hebben ze een tal van leuke Disney kindershirts voor nog geen 5 euro per stuk!
Ik zag dat ze nu ook leuke wintersets (muts, sjaal en handschoenen) van Frozen en Cars voor niet te veel geld hebben. 
Zeker de moeite waard om een keer rond te neuzen.

Gr. Nancy
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 05-11-2015 22:25:33
Hihi als ik iets vreselijk vind zijn het wel Disney prints op kleding. Pyjama's doe ik dan weer niet moeilijk over

Ik merk wel dat ik voor mijn dochter veel meer kleding koop als voor mijn zoons, er is zoveel leuks voor meisjes! Mijn zoons hebben ongeveer 10 a 12 shirts/truien en 10 broeken. Warme truien hebben ze er elk maar 2 ofzo want ze hebben het heel snel warm dus eigenlijk dragen ze ook in de winter gewoon longsleeves. Ze hebben elk twee paar duurdere leren schoenen, laarzen en snowboots en mijn oudste heeft dan nog goedkopere schoenen speciaal om mee te voetballen op straat. En elk een dikke nette winterjas en een "speeljas". Dochter heeft ongeveer 10 shirtjes, 10 leggings, 10 jurkjes, 5 rokjes, 15 broeken, 3 vestjes, 3 jassen. Voor haar koop ik ook geen hele dikke kleding want ze heeft het ook snel warm.
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Pup78  schreef op: 05-11-2015 22:46:50
Heel herkenbaar hoor Nina, dat is hier ook zo. Mijn dochter heeft veel meer dan mijn zoon.
Mijn zoon heeft op het moment 6 spijkerbroeken, 2 blousjes, 5 truien, 2 vesten. Hij paste echt serieus niets meer van vorig jaar en ik heb me voorgenomen om niet te veel meer te kopen... Met wat hij nu heeft redt hij het prima!
Mijn dochter van 5 was ineens flink de lengte ingegaan en haar broeken waren na drie jaar toch echt te klein geworden. Evenals alle longsleeves en truitjes. Drie flinke grote stapels uit haar kast moeten halen vorige maand. Maar alsnog heeft ze veel hoor. Ongeveer 7 rokjes, 8 longsleeves, 4 jurkjes, 6 broeken en wat vestjes en bolero's. Oh ja en dan nog een stuk of 5 blousen/tunieken. Ik krijg veel kleding van haar van collega's. Dus dat is mooi meegenomen uiteraard.

En disney prints dat doet het altijd goed bij een meisje van 5, hier tenminste wel hoor. Ik wilde het nooit, maar ze heeft nu wel shirts met bambi, hello kitty van de V&D. Die vind ik nog wel kunnen haha. En pyjama's met minions, peppa pig etc. Zoonlief heeft shirts voor in bed met turtles, minions enzo.

(ja ik weet dat dit een oud topic is, maar vind het onderwerp leuk!!)
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Evenzo  schreef op: 06-11-2015 08:37:42
Mijn dochter heeft veel meer kleding dan mijn zoon, zeker 5 vestjes, 8 broeken, 3 rokjes, 2 jurkjes en zeker 15 shirts/longsleeves
Zoon heeft 2 blouses, 2 shirts korte mouw (voor onder blouse), 6 longsleeves/trui en 4 broeken. Wij hebben dan ook alleen de kinderbijslag te besteden aan kleding (voor hele gezin, dus ook voor onszelf).

Heel eerlijk ik koop amper kleding voor mezelf, hooguit 2x per jaar een nieuwe broek of shirt, mijn man koopt bijna nooit iets nieuws (heeft overdag bedrijfskleding)
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Nimma  schreef op: 06-11-2015 08:50:58
hier een kast vol... 
maar heb van de week de zomerkleren eruit gehaald en nog heeft ze genoeg om de winter (( als die nog wel komt )) te overleven... 

ze groeit niet hard dus ze kan de kleren van vorig jaar nog aan en zo nu en dan koop ik wel iets voor der 
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Lieza  schreef op: 05-12-2015 17:16:50
Mij dochters hebben best veel kleding. Ik denk van alles boven de vijftien of zo. We gaan altijd een keer in de twee maanden winkelen en ik koop er ook heel vaak wat bij bij Mees enBr@nd maar wel in de uitverkoop.


 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Jen9  schreef op: 05-12-2015 17:21:52
Hier flikkeren ze regelmatig in de sloot, komen doornat thuis na 10 kilometer fietsen, of hebben buiten gevoetbald, zitten allebei op voetbal, dat is drie keer in de week, komen met allerlei beesten thuis die gered moeten worden, houden ontdekkingstochten in de natuur.....

Dus mijn koopdrang is wel verklaard... niet helemaal waar, nog blijer ben ik met krijgertjes ;-). Laatst 3 broeken op 1 dag in de was... ;-)
 
Quote
RE: Hoeveel kleding nodig?
Lieza  schreef op: 05-12-2015 17:22:07
We shoppen trouwens altijd bij de Bijenkorf en heel affentoe mogen ze naar de coolcat. Ik heb drie dochters   
8 ,9 en bijna 2. Voor de jongste koop ik bijna niets en anders bij de Bijenkorf maar dan wel sale want anders vind ik het zonde. We kopen ook affentoe bij de Shoeby en ik geef toe dat ik wel veel uitgeef aan kleding en schoenen. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoeveel kleding nodig?
Naam
Bericht