Menu
 

Topic:

spataderen

Corine86  schreef op: 03-05-2014 19:40:00
Eergister voelde ik ineens een felle pijn en een soort 'knap' in mijn rechter been.
Toen ik keek zag ik een flinke spatader zitten, hij jeukt en doet zeer.

Ik ben bij mijn andere been 2jr terug een spatader weg laten spuiten.
Maar nu ben ik zwanger (20wk), kan het nu ook? of moet ik wachten tot na de zwangerschap?
Ik heb er echt last van, anders had ik wel gewacht.....
 
Quote
Navigatie
RE: spataderen
Jc  schreef op: 03-05-2014 20:24:48
Hier hetzelfde probleem ongeveer. Had tijdens m'n 1e zwangerschap een kleine spatader op m'n been. Bij de 2e zwangerschap werd deze erger en na de bevalling weer wat minder. Nu ik zwanger ben van de 3e en laatste heb ik besloten om hem na de bevalling weg te laten halen.
Je hebt nu nl meer bloed in je lijf, dus staat er ook meer druk op de ader. Volgens mij is het niet handig daarom om er nu iets aan te laten doen. Ik ben nu 24 weken zwanger en heb via internet een soort steunkousje besteld. Het is eigenlijk een steunpanty die veel gebruikt worden door stewardessen. Het werkt verlichtend bij pijn en jeuk is mijn ervaring.
Ik laat het zo snel mogelijk na mijn bevalling verhelpen en zie ook een beetje tegen de zomer op met blote benen lopen want ik vind het echt niet mooi. Maar ja, dat moet ik er maar voor over hebben denk ik dan...
 
Quote
RE: spataderen
Nina1  schreef op: 03-05-2014 22:25:12
ik zou hem nu niet weg laten halen maar voor spatader therapie gaan. google er even op of het bij jouw in de buurt zit.
dit is een therapie/massage waarbij het öude"bloed omhoog geduwt wordt waardoor er vers bloed door de aderen gaat. de spatader wordt er minder door en kan er zelfs door verdwijnen. dit werkt zeer goed, vooral bij zwanger vrouwen. ook bij mensen die een trombose been hebben gehad en daar veel last van hebben ( ik heb dit 3x gehad en kon zonder de therapie niet slapen van de pijn ed. sinds ik de therapie heb is het een stuk minder, zeg maar gerust weg)

bij jeuk goed koelen met bijv een ijspakking. koude douche. niet warm afspoelen. als je gaat liggen benen hoger leggen, let op dat je knie niet overstrekt maar leg een kussen in je knieholte waardoor je knie niet gestrekt kan.
bij zitten, niet op een harde stoel gaan zitten maar op een kussen. of iets onder je voeten doen.

steunkousen kan, maar zou ze dan wel speciaal laten aanmeten en niet die standaard uit de winkel of drogist of apotheek nemen. die zijn te standaard. elk been verschilt daardoor elke kous ook en zij kunnen de sterkte van de kous bepalen. ga hiervoor eerst even naaar de ha zij kunnen je een verwijsbrief geven waardoor de kous vergoed word meestal.
 
Quote
RE: spataderen
Nina1  schreef op: 03-05-2014 22:27:10
kijk maar eens op spatadertherapie.com daar staat dit oa op:

Zwangerschap:

Veel therapieën zijn niet aan te raden tijdens een zwangerschap, maar spatadertherapie is bij uitstek geschikt voor spataderklachten die tijdens de zwangerschap ontstaan of verergeren.

De behandeling is vrijwel gelijk, met het verschil dat de behandeling wekelijks is tot aan de bevalling. Na de bevalling wordt de therapie langzaam afgebouwd.

Wekelijkse behandeling vanaf de 20ste week tot aan de bevalling is noodzakelijk, omdat gedurende de zwangerschap de hormoonspiegels en bloedbelasting niet constant zijn.

De therapie kan daarnaast ook verlichting bieden bij spataderen die op de schaamlippen ontstaan tijdens de zwangerschap.

en sommige verzekeringen vergoeden deze therapie maar dat moet je evne navragen.
 
Quote
RE: spataderen
Nina1  schreef op: 20-05-2014 23:07:52
hoe is het nu met je been??
 
Quote
Navigatie


Reageren op spataderen
Naam
Bericht