Menu
 

Topic:

Compleet in shock :-(

Dit Keer Geen Naam  schreef op: 22-04-2014 16:05:42
Ik ben compleet in shock. 

Vanmiddag bij het ophalen van mijn dochter (net 5 jaar, groep 2) werd ik door een moeder van een klasgenootje aangesproken. Of ik al had gehoord wat er was gebeurd in de klas. 

Ze vertelde mij dat ze uit betrouwbare bronnen heeft gehoord dat een jongetje van net 6 jaar 2 kindjes heeft aangerand en 1 kindje daadwerkelijk heeft misbruikt. Dit heeft niet direct in de klas plaatsgevonden, maar in een onbewaakt ogenblik in het speelhuis waar de juf niet iedere seconde zicht op heeft (ze moet de klas uitlopen om te zien wat er in het speelhuis gebeurd).

Dit alles schijnt al in oktober gebeurd te zijn. School heeft de MR en ouders hier nooit over ingelicht.

Kindje is nu deels van school geschorst. Hij mag niet meer meedoen met schoolse activiteiten waar de juf geen controle kan uitoefenen. Juf mag de kinderen niet meer alleen laten in de klas. Zelfs als ze moet plassen, moet er iemand haar even vervangen.

Ik weet niet of mijn dochter ook slachtoffer is van deze ernstige praktijken van dat mannetje. Ze heeft wel pas geleden geklaagd dat hij zo vervelend deed. Maarja...... is vervelend zijn gewoon vervelend zijn of is het op een verkeerde manier vervelend zijn.
Hoe pak ik het aan om erachter te komen of mijn dochter ook slachtoffer is zonder haar woorden in haar mond te leggen.

En wat voor stappen vinden jullie dat school moet ondernemen.

Ik ben gewoon misselijk door alles. Kan wel janken 
 
Quote
Navigatie
RE: Compleet in shock :-(
Mamajenti  schreef op: 22-04-2014 16:12:22
Zo dan, ik zou op hoge poten bij school staan en duidelijkheid eisen!! Niet bij je dochter specifiek navragen nu, maar eerst helderheid over hoe of wat. Pas daarna zou ik eventueel bij mijn kind navragen wat hij dan deed en wat ze vervelend vond
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Vera  schreef op: 22-04-2014 16:18:17
Ik zou ook per direct een email doen naar school (dan heb je het op schrift) en dan je daarna nog eens nabellen. Ik zou dit heel hoog oppakken en als school dit daadwereklijk verzwegen heeft (en het de klas betreft) dan zouden ze nog niet klaar zijn.
Zou ook mijn kind hier niet mee belasten. Als ik zou weten hoe en wat dan zou ik tussen neus en lippen door haar aanspreken en uitvragen maar nu niet. Het is natuurlijk ook al een tijd geleden
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Onsjanneke  schreef op: 22-04-2014 16:20:22
Eens met mamajenti.

Wat raar dat je van school niets hebt gehoord. En ook vreemd, ik zou daardoor ook mijn vraagtekens hebben bij het verhaal van die moeder. Maar zou wel duidelijkheid willen hebben en dus navragen bij juf en directeur of het klopt wat er in de wandelgangen verteld word. En waarom dit niet gemeld is aan de ouders in de klas.

Pas als je de grote lijnen van het verhaal helder hebt zou ik er met je dochter over praten. Niet vertellen wat jij hebt gehoord maar haar laten vertellen over het spelen met het jongetje.

En een   voor de schrik.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Angelique  schreef op: 22-04-2014 16:20:33
idd verhaal halen op school zou ook niet accepteren dat dat nog op school zit enz 
ook wil ik van school weten wat er gebeurd is en bij wie ?
en daarna als ik nog twijvels heb zou ik gaan dneken of ik iets bij mijn dochter zou uitzoeken maar eerts op school zijn ze hele,maal gek om zule dingen te verzwijgen 
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Mrtj  schreef op: 22-04-2014 16:35:32
De vraag die als eerste bij mij opkomt is of dit verhaal wel klopt.
Ik vraag me af of een jongetje van 6 eigenlijk wel in staat is tot penetratie.

Als het waar is, dan kan het zijn dat de school de keuze heeft gemaakt om het kind niet zwart te maken. En daar kan ik me iets bij voorstellen. Een kind van 6 kan je niet verantwoordelijk houden voor dit soort gedrag (het is immers een kind; het heeft geen besef van wat het een ander aandoet). Bovendien zou ik het als een eventueel (niet noodzakelijk, maar kan wel) signaal zien dat er thuis bij het kind misschien ook wel dingen gebeuren die aandacht nodig hebben.
Als dit echt gebeurd zou zijn, dan neem ik aan dat de ouders ven de direct betrokken kinderen wél op de hoogte zijn gesteld. Dat mag ik althans toch hopen!
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Dit Keer Geen Naam  schreef op: 22-04-2014 16:36:51
Dat het gebeurd is, is vrijwel zeker. Kindje is geschorst op de momenten van gezamelijke activiteiten. Vrijdag met de Koningsdagviering mag hij niet op school komen. En met de paasviering mocht hij er ook niet bij zijn. School doet dit niet zomaar natuurlijk.

Ik ben net wel gelijk op zoek gegaan naar de directeur, maar die was niet aanwezig.
En de juf had al 2 moeders in de wachtrij staan die haar met spoed wilde spreken. Morgen om 9 uur heb ik een gesprek met haar.


Van 1 kindje weet ik ondertussen die slachtoffer is geworden. Ik heb die moeder nog niet gesproken. Ik zal haar morgenochtend wel spreken.

Maar dat het nu pas via via naar buiten komt en niet via school zelf vind ik een hele kwalijke zaak.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Blauwtje  schreef op: 22-04-2014 16:39:20
Jeetje geen woorden voor...
Sterkte, ik hoop dat het meevalt allemaal

Hoe komt een ventje van 6 tot zoiets? Je zou dan toch bijna denken dat het thuis niet oke is..
Pfff..triest allemaal hoor.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Suus  schreef op: 22-04-2014 16:39:28
Ik zou school de geruchten voorleggen en vragen wat er van klopt.

verhaal is uit 3e, 4e, of hoeveelste hand en misschien is er wel een reden waarom dit zo lang stil gebleven is
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Chloe  schreef op: 22-04-2014 16:53:21
Eens met mrtje.. Ik kan me haast niet indenken dat het mogelijk is en als het wel zo is, dan moet dat mannetje zelf ook dingeb hebben meegemaakt waar je niet over na wilt denken..
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Dit Keer Geen Naam  schreef op: 22-04-2014 16:59:43
Zijn slachtoffertjes zijn niet alleen meisjes. Ook een jongetje zou onder de slachtoffertjes zitten.

Maar dat er zowiezo niet iets goed is met het jongetje is een ding wat zeker is. Mijn dochtertje heeft namelijk pas geleden al verteld dat het jongetje een ander jongetje bij de keel greep en de keel dicht kneep  Verder slaat, bijt en schopt hij iedereen (heeft mijn dochter ook verteld).
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Dit Keer Geen Naam  schreef op: 22-04-2014 17:07:48
En die moeder die ik vanmiddag sprak was gisteren al naar de juf gegaan om verhaal te verhalen. En ze vertelde mij dat de juf reageerde met "het was niet de bedoeling dat het naar buiten zou komen".

En daarom ben ik zo bang dat dit niet zomaar een roddel is, maar dat het daadwerkelijk is gebeurd 
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Ffzo  schreef op: 22-04-2014 17:12:38

ik heb iets soortgelijks meegemaakt,niet met mijn kinderen.Ik kwam er per toeval achter,doordat een jongetje die ze betrapt had zn mond voorbij praatte.
het is in de buurt van school gebeurd en desbetreffende jongetje zat niet op onze school.
Slachtoffer wel.
Mijn ervaring is dat je angstig bent en met vragen komt en vooral andere ouders wilt waarschuwen  je een onruststoker bent.
Aldus de politie.
En ik denk ook dat het grote struikelblok is dat de dader ook beschermd moet worden.
Ik ben echt 2 weken van slag geweest.
Ik heb wel andere ouders gewaarschuwd,wat van de politie niet mocht.ik wil het niet op mijn geweten hebben dat er nog meer kinderen een trauma voor het leven oplopen.

En dit jogetje was ook 8 jaar,onvoorstelbaar maar wel waar

 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Mamami  schreef op: 22-04-2014 17:22:12
Laat je niet gek maken door schoolpleinverhalen. Ga zelf eerst navraag doen.
Heb al te vaak meegemaakt dat verhalen een eigen leven gaan leiden en uiteindelijk het verhaal compleet anders in elkaar zit.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Suus  schreef op: 22-04-2014 19:01:07
Er zijn redenen te bedenken waardoor het niet naar buiten komt, denk aan welzijn van "dader". En/of "slachtoffer" .


 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Marie8  schreef op: 22-04-2014 19:03:53
Ik neem aan dat ze de betrokkenen inlichten en dat het een goed teken is dat je niks hoort. Als er een ernstig incident plaatsvindt kunnen en mogen ze dat niet verzwijgen. Verder eens dat je eerst maar eens navraag moet doen.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Sapperdeflap  schreef op: 22-04-2014 20:24:50
Ach jee, wat een intriest verhaal. Ik vind het zo sneu voor het dadertje en de slachtoffertjes.

Voor mij is het klip en klaar dat het dadertje zeer heftige dijbeen heeft meegemaakt en waarschijnlijk nog steeds mee moet maken. Een zesjarige zou zoiets niet uit zichzelf kunnen verzinnen als het goed in zijn of haar vel zit.

Ik snap wel dat school dit stil wil houden. Waarschijnlijk stoppen ze het niet in de doofpot, maar proberen ze het dadertje en de slachtoffertjes te beschermen. Het zou me niets verbazen als jeugdzorg is ingeschakeld of dat een andere vorm van professionele hulp op gang wordt gebracht.

hoe dan ook, ik hoop dat de slachtoffertjes goede hulp krijgen bij het verwerken van deze nare gebeurtenissen en dat het dadertje en zijn familie hele goede hulp krijgen. 
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Moederkloek  schreef op: 22-04-2014 22:15:04
Waarom zit dat jongetje daar nog in de klas???
Wat erg voor de slachtoffers dat ze nog elke dag te maken hebben met dat jongetje....
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Bepje  schreef op: 22-04-2014 22:22:13
Ik zou eerst maar eens verifiëren bij de directeur of het verhaal klopt zoals jij het gehoord hebt. Mocht dat zo zijn dan neem ik aan dat er een goede reden was om het niet verder naar buiten te brengen, vraag daar dan ook naar. Pas wel op voor verhalen die mogelijk veel groter zijn dan de werkelijkheid was want daar is niemand mee geholpen.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Dit Keer Geen Naam  schreef op: 23-04-2014 11:09:33
Vanmorgen een heel goed gesprek gehad met de juf van mijn dochter.

Helaas is het schoolpleinverhaal op waarheid berust 

Het bewustje kindje heeft bij meerdere kinderen grensoverschrijdend gedrag getoond.

Zelf de zedenpolitie/AMK/jeugdzorg/GGD en een psycholoog zijn bij de situatie betrokken.

In oktober hebben ze geen ruchtbaarheid eraan gegeven op advies van de instanties. 
Ze hadden toen wel een brief rondgestuurd over ondergoedbeleid (ze gymmen in hun ondergoed). En over wat je wel en niet mag/kan accepteren van elkaar.

Ben ik dan zo dom geweest dat ik niet uit die brief heb gehaald dat er iets was voorgevallen?

Maar doordat het nu dus ook op het schoolplein terecht is gekomen hebben ze een kwartier geleden een officiele brief uitgestuurd vanauit de school. In de brief staat ook dat het kindje officieel geschorst is omdat ze de veiligheid van de andere kinderen niet kunnen garanderen.


Ik weet het gewoon allemaal even niet meer. Mijn hoofd tolt en het maalt maar door in mijn hoofd.
Heeft dat jongetje mijn meisje ook betast? Waarom heeft mijn meisje bepaald gedrag waardoor ik nu teveel focus erop leg of zij ook slachtoffer is... (we lopen met dochter bij een kinderarts vanwege onverklaarbare klachten).






 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Anne  schreef op: 23-04-2014 11:21:03
  Niet leuk voor je, en ik zou zelf niet lachen om het feit dat je niet eerder werd ingelicht,
'besloten op advies van de instanties'..sowww en de ouders dan??
Sterkte voor je meisje, wat voor soort gedrag merk je dan aan haar? Moeilijk moet het zijn om er op die jonge leeftijd al mee geconfronteerd te worden.
Hopelijk vertelt ze nog een keer wat ze zelf heeft ervaren.
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Mamajenti  schreef op: 23-04-2014 11:26:54
Zo dan en dat is klap twee. Als ze niet honderd procent zeker zijn dat er geen andere kinderen bij betrokken waren, hadden ze dit nooit stil mogen houden!

Maar hoe nu verder. Bespreek het met de KA waarje loopt en probeer op momenten dt je dochter ingang biedt tot gesprek, na te gaan wat het jongetje doet wat ze niet leuk vindt en of hij eerder nog andere dingen heeft gedaan. Misschien ook eens op een normale manier het gesprek openen over wie er aan welke delen van haar lijf wel en niet mogen komen.

Als je denkt dit zelf niet te kunnen, ga dan niet modderen, maar stap naar de huisarts of overleg met de KA of zij misschien suggesties hebben.

Dat jouw onderbuik zoiets schreeuwt, is genoeg aanleiding om proberen meer duidelijkheid te krijgen zonder het op te blazen.

Sterkte, wat een nachtmerrie dit
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Nala  schreef op: 23-04-2014 12:16:16
Tjeeee wat een schrik!

Onderbuik gevoel nooit negeren is iets wat ik geleerd heb, via huisarts kan je een verwijzing krijgen naar een kinderpsychologe.
Zij kunnen aan de hand van speciale gesprekjes/ oefeningen heel diep graven bij kleine kindjes ook op dit vlak.
Er bestaan zelfs speciale huisartsen (forensisch gespecialiseert) echter voor lichamelijk onderzoek op dat vlak is het nu helaas te laat.

Amk geeft meestal advies tot stilhouding pas als uit onderzoek is gebleken dat de aantijgingen kloppen gaat de juridische bal echt rollen.
Mogelijk neemt zeden contact met ouders op en kunnen er evt kindjes overhoort worden, wederom ook speciaal getrainde mensen en speciale kamers voor.

Dikke dikke knuffel!!
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Dit Keer Geen Naam  schreef op: 23-04-2014 13:17:04
Ik snap dat instanties eerst zekerheid willen hebben. Dat is logisch. Maar als ouder zijnde loop je nu ook tegen een muur op.

Ze hadden gehoopt dat het een eenmalig incident zou zijn met dit kindje. Maar zelfs onder streng toezicht heeft hij zijn kansen kunnen grijpen.

Net nog een mama gesproken wiens kindje slachtoffer is. Ze vertelde dat hij in groep 1 al bezig was met gedrag wat tegen de grens aan zat. 

Mijn dochter is altijd een blij en vrolijk meisje (geweest). Ze kampt sinds ze op school zit met erge vermoeidheid. Ze is lichamelijk onderzocht en ze bleek een parasiet in haar darmen te hebben. Ze heeft AB gehad en het leek beter te gaan. KA kon niet met 100% garantie aangeven of de vermoeidheid van die parasiet kwam.

Alleen het laatste half jaar gaat ze weer meer achteruit. Ze is vreselijk moe (geen lichamelijke kwaal volgens de KA).  Barst om he minste of geringste in huilen uit terwijl ze altijd zo vrolijk was. Ze is enorm schrikkerig geworden. Ze klaagt regelmatig over buikpijn. Ze plast sinds een paar maanden weer zomaar in haar broek terwijl ze al vanaf 2 jaar zindelijk is.

Ik heb pas 12 mei weer een afspraak bij de KA. Maar ik ga de komende dagen maar eens met haar praten. 

Kan wel janken om alle slachtoffertjes die hij heeft gemaakt. 
 
Quote
RE: Compleet in shock :-(
Jen9  schreef op: 23-04-2014 13:24:07
Ja, dat snap ik... Ongelooflijk... Vraag me af wat er met dat manneke aan de hand is, die moet ze;f slachtoffer zijn van wat dan ook.. anders gebeurt dit niet....  Hoop dat ze dat ook gaan onderzoeken.
Ik wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je heel snel duidelijkheid hebt. die onzekerheid is het ergste. ze zal zonder meer de spanningen gevoeld hebben, dat sowieso.
Ik zou ook helemaal stuk zitten geloof ik.

Is je dochter trouwens al eens op Pfeiffer getest, iets wat ook deze klachten geeft en een echte kinderziekte is, dat vaak op kleuterleeftijd voorkomt....

Mijn zoon heeft vroeger eel gespeel bij een meisje waarvan de vader pedo bleek.. "gelukkig" voor mijn zoon had hij een voorkeur voor meiden... Maar nog steeds weet ik niet 1005 zeker of er niks gebeurd is. ik geloof van niet,.. maar ja.

Ik heb mijn zoon toen wel dingen gevraagd, zoals wat hebben jullie gedaan, wie was er thuis, hebben vader en moeder ok meegespeeld, wat deden ze.....
 
Quote
Navigatie


Reageren op Compleet in shock :-(
Naam
Bericht