Menu
 

Topic:

Waarom pakt het me zo?

Even Zo  schreef op: 20-04-2014 16:30:19

Even anoniem puur voor de zoekmachines enzo, de meesten zullen gewoon weten wie ik ben, dat is geen geheim.

Gister verjaardag gehad van mijn dochter, op zich allemaal leuk maar pfff soms kan een schoonmoeder (en haar vriend) zo ingewikkeld zijn  

Ze heeft ook echt wel haar goede kanten, en ik ben iemand die eigenlijk altijd bij mensen die goede kanten zoekt, omdat ik die belangrijker vind dan de negatieve kanten. Maar op dit moment moet ik even zo hard zoeken...

Elke verjaardag (bij ons of iemand anders) moet ze mij vertellen hoe dik ik ben en dat ik moet afvallen... Gister kwam ze binnen, we hebben elkaar begroet, ik gaf haar de kadootjes die ik namens haar gekocht had, waaronder zo'n stok om de enkel met zo'n wieltje eraan, zegt ze: oooh als jij jarig bent koop ik die ook voor jou. Je bent zo dik, dan kun je tenminste afvallen.
Normaal praat ik er overheen, maar jongens die knalde binnen zo binnen 5 minuten na binnenkomst... Mijn man was behoorlijk kwaad, maar ik hoef geen ruzie dus heb hem gelijk gegeven dat het abnormaal was zo te reageren (waar ze bij zat) maar het er verder bij gelaten.
Vervolgens hele verhalen moeten horen over hoe goed ze kan zingen, dat de oude vrouwen allemaal op haar zitten te wachten met pasen dat zij zingt enzovoort en toon interesse in wat ze doet in het dagelijks leven.
Maar ik krijg nooit vragen over mijn studie, vrijwilligerswerk, projectgroep wat ik doe, de opvoeding of wat dan ook. Het enige contact wat we hebben is dat ze het jammer vind dat ik haar geen moe noem, dat ik de oorzaak ben dat haar zoon haar amper belt (ik moedig hem constant aan maar hij heeft geen behoefte, heeft haar dat vaker duidelijk gemaakt maar volgens haar enkel om mij er beter van af te laten komen), ik ben te dik en moet nodig afvallen en ik voed mijn oudste totaal verkeerd op (ADHD, denk in stereotypen en je hebt hem zo'n beetje ;-)) ik moet hem gewoon wat flinke tikken verkopen en klaar is het. Maar mijn kinderen zijn niet goed opgevoed want mijn dochter wil haar geen kus geven (ze dreigt altijd meteen dat ze dan ook geen geld of kadootje krijgt, tja daar gaat mijn dochter echt niet voor zoenen) en dat mijn zoon overal op timmert (hij is constant bezig met ritmes waar hij ook is) is ook abnormaal (tja, hij voldoet niet aan de stempel normaal inderdaad, maar als ze eens de moeite zou doen om te zien hoe hard hij vecht om mee te komen, en hoe goed hij de laatste tijd vooruit gaat....)


En als klap op de vuurpijl kwam gister mijn schoonzus binnen, die had even aandacht voor mijn dochter en mij (wat voor kadootjes heb je gehad, heb je een leuke verjaardag enzovoort) maar daar waren mijn schoonmoeder en vooral haar vriend niet blij mee. Zij zijn de ouderen en horen de eerste aandacht te krijgen.
Mijn schoonmoeder neemt met pasen altijd chocola enzo mee, en ze had voor beide kinderen een mooie lego broodtrommel en beker meegenomen, en ook voor 1 van de kleinkinderen van mijn schoonzus, alleen bedankte mijn schoonzus terwijl ze het aannam, en ging daarna verder met praten met mijn dochter, dus kreeg ze een zak chips toegegooid en volgensm ijn schoonzus zei haar vriend toen: ze hebben toch geen aandacht voor ons, we gaan er vandoor. En zonder groeten zijn ze er vandoor gegaan. (mijn schoonmoeder had willen groeten hoorde ik, maar ze kan slecht meer lopen, loopt tegen de 80, maar haar vriend is zonder pardon in de auto gaan zitten...)

De vorige verjaardag maakte voornamelijk hij al ruzie omdat we niet genoeg hadden gebeld toen het zo slecht ging met mijn schoonmoeder, terwijl als we belden het OF ongelegen was OF ze zei dat het allemaal goed ging... Hij verweet mijn man zo ontzettend veel, en dat op en verjaardag!

Pffff soms weet ik echt niet meer hoe ik liefdevol met deze mensen om moet gaan... Ze hebben serieus ook goeie kanten, maar pfff wat zijn ze soms zuur. Ik hou echt van ze, dat is het hele punt niet, maar waarom moeten ze toch telkens mij en mijn gezin zo kwetsen... Wat is er mis met gewoon een knuffel en acceptatie dat de een druk is, de ander niet direct zoent en weer een ander dik is of te weinig belt...

Bah heb er gewoon slecht van geslapen... En ik laat mij normaal helemaal niet pakken door dit soort dingen, waarom raakt het mij nu dan zo? 


Want he, ik ben dik, ben niet gek ofzo, zie het zelf ook wel. Maar naast dik ben ik nog zoveel anders.
Mijn zoon is druk en impulsief, zal dat zeker niet ontkennen, maar hij is daarnaast ook aanhankelijk, ontzettend sociaal en knuffelig en wil alles wel voor je doen.
Mijn dochter zoent idd niet direct bij binnenkomst (bij bijna niemand, alleen als ze je vaak ziet) maar wat is het een dankbaar meisje, die een kaart als verjaardagskado al voldoende vindt.
En mijn man, nee, hij belt idd niet vaak, maar met alle respect: wie belt er vrijwillig om daarna allemaal verwijten te horen...

Begreep ze het maar als we het zeggen... Veranderde het maar. Want ik wil zo graag dat mijn kinderen nog lang van haar mogen genieten (probeer er vaak wat omheen te draaien met dat oma echt ouder is als de andere opa en oma en dat sommige dingen vroeger gewoon heel anders gingen enzovoort enzovoort).

Oooh en als klap op de vuurpijl: elk jaar is er gezeur over onze tuin. Er is teveel onkruid, niet netjes, spul tussen de tegels (klachten van haar vriend) tuin wordt met de grond gelijk gemaakt zeg maar ;-) heb ik afgelopen woensdag met een buurvrouw 3 uur ACHTER ELKAAR!!!! de tuin gedaan om kritiek te voorkomen, alle onkruid tussen de tegels weg en we waren zo trots, zo lief dat ze hielp!! was het redelijk oke, MAAR hij zou toch echt bloemetjes erin hebben gedaan...

Pfff dat doe ik dus ook niet weer ;-)

 
Quote
Navigatie
RE: Waarom pakt het me zo?
Son  schreef op: 20-04-2014 20:48:49
Jeetje
En dan vraag je ook nog in je titel heel droog "waarom pakt t me?"
Je wordt gewoon in bijzijn van andere mensen vernederd. Is ze nou helemaal een haartje betoeterd.
Niks geen respect voor dat soort mensen, die denken dat ze de koningin zijn omdat ze moeder van man zijn.

Uiteraard wist ik, aan je lange verhalen, je stijl en jarige dochter, gelijk wie je bent. En als ik voor iemand veel respect heb dan is t wel voor jou.
Dit moet je niet laten gebeuren meis, ze is t niet waard. Jij bent veel meer waard. Ik weet niet hoe, maar dit kan echt niet
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Zijlijn  schreef op: 20-04-2014 20:48:52
...alles is al zo'n beetje gezegd nu


ik hoop echt dat je een manier zult vinden hier (niet) mee om te gaan
want het is hartstikke moeilijk
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Moederkloek  schreef op: 20-04-2014 20:52:46
Vegen of vliegen whahahahaha 
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Bepje  schreef op: 20-04-2014 21:02:02
Natuurlijk weten we allemaal wie je bent en ook dat jij heel erg lief bent voor iedereen. In dit geval schiet je waarschijnlijk je doel voorbij, zij voelt niet aan dat jij lief bent en verwacht van jou perfectie maar dan wel op de manier die zij perfect vind. Dat andere mensen anders leven kan ze waarschijnlijk niet begrijpen er is maar een goede en dat is de hare.
Om haar eens allemaal te vertellen wat je voelt lijkt mij een heel goed plan, sterker nog : als je het niet doet zal zij zo doorgaan en mogelijk (nog) erger worden omdat ze geen grenzen krijgt, een beetje zoals bij een kind.
Een reisje die kant op kan dus geen kwaad, bespreek van te voren met je man waar jullie precies last van hebben of maak er een lijstje van. Ten tweede zou ik ophouden de tuin e.d. te doen voor zij komt want dat heeft toch geen zin, het beste is niet goed genoeg, je gaat nooit aan haar maatstaven voldoen en waarom zou je dat willen ?
Heel veel succes !
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Blauwtje  schreef op: 20-04-2014 21:35:02

Quote Even zo:

En eigenlijk voel ik me erg gesterkt door jullie reacties en merk ik dat mijn hoofd leeg is nu ik van me af heb gepraat. Het is nu zoeken naar een manier waardoor ik EN dicht bij mijzelf blijf, maar dat ik ook een rem erop zet en gewoon blijf wie ik ben. 





En als er 1 iemand die die dat kan, ben jij het wel

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Minou  schreef op: 20-04-2014 21:40:06
Amen 


en ik sluit me ook helemaal aan bij Bepje
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Myself  schreef op: 21-04-2014 10:41:15
Je bent een grote schat, maar alleen daarmee open je dit keer iemand anders ogen niet ben ik bang.
Je levensinstelling is heel mooi, maar mag je de teugels ook een keer laten veren?
Even iets harder en duidelijker zijn? Om daarna weer lekker verder te gaan op de manier zoals jij bent.

Ik was ook altijd lief en was een grote aanpasser.
En dat heeft me de kop gekost.
Nu doe ik het anders, ik ben nog altijd zorgsaam en wil er voor anderen zijn, maar doe ook veel meer mijn eigen ding.
Heb bewust mensen tijdelijk meer links laten liggen, in de zin van dat ik ze zelf niet telkens opzocht.
Als ze naar hier kwamen waren ze welkom, maar ik zelf nam een tijdje afstand.
En als je ziet wat voor uitwerking dat heeft gehad .
Ik word nu veel meer gewaardeerd, gewoon om wie ik ben, niet meer omdat ik me altijd zo lekker makkelijk aanpas, want die tijd is geweest.

Mijn hart is voor iedereen net zo groot gebleven als daarvoor, want ik wou ook daarin gewoon mezelf blijven, alleen heb ik hem wel even iets groter gemaakt voor mezelf - zodat ik iets meer opkwam voor mezelf als dat nodig was

Ik heb respect voor je dat je dit al zolang volhoudt zonder dat je een keer jezelf verliest.

En Debbel, voor jou heb ik ook veel respect.
Je knalt altijd zo lekker energievol van het scherm af, zit vaak met  een grote grijns als ik jouw stukjes lees en als ik dan nu begrijp wat je meegemaakt hebt, petje af meid.

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Soesjaa  schreef op: 21-04-2014 10:45:59
Ik heb er gelukkig totaal geen ervaring mee.. dus eigenlijk alleen een 

Laat je niet gek maken mop, je bent een mooi mens van binnen èn van buiten!
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Bepje  schreef op: 21-04-2014 14:03:52
Nog een kleine toevoeging : als iemand iets goed en duidelijk aan een ander kan uitleggen ben jij het wel !
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Jen9  schreef op: 21-04-2014 15:48:16
Is ze de zus van mijn schoonmoeder??? Werkelijk enorm herkenbaar... Hier 2 keer even op non-actief gestaan... Soms moet je op je strepen staan.... Ik ben ook altijd te dik (heb geloof ik 3 kilo overgewicht, bepaald geen groot drama.), de verbouwing.. idd alleen zien wat niet af was.. en dan moest je goed zoeken, ze probeert mijn kinderen haar geloof binnen te stampen, heeft ze zelfs verteld dat t ok is andere kinderen uit te laceh als ze dik zijn, moeten ze maar niet zoveel eten... Gelukkig dachten mijn kidneren daar heel anders over.... De ex van mijn man was veel mooier dan ik (klopt.. ;-)  , we gaan maar op vakantie, letten nergens op.. is niet waar, maar dan nog, waar bemoeit ze zich mee....
Als mijn schoonvader er niet meer zou zijn zpu ze zelfmoord plegen want aan ons had ze niks... Toen heb ik vriendelijk gevraagd of ik gelijk even naar de apotheek moest rijden voor haar... menn, wat een valse opmerking was dat van haar zeg!

Sta echt op je strepen, ga een gesprek aan.

Mijn schoonmoeder is ook 80 en raakt nu een beetje waarig, hierdoor lijkt t beter te gaan.
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Bettie  schreef op: 21-04-2014 19:55:37
Ik ga niet herhalen wat mijn voorgangers ook allemaal al gezegd, gedaan en geadviseerd hebben.

Wat ik werkelijk niet begrijp is dat zo'n mens als jij met een hart van goud, zo vol liefde, blijdschap in het leven staat én uitdraagt. En vervolgens alles voor iedereen over hebt etc etc zo de grond in getrapt moet worden. Dat zegt uiteindelijk meer over de andere partij dan over jou.

En inderdaad....de valkuil om het die partij naar de zin te maken, is zo snel gemaakt en volgestopt (helaas uit eigen ervaring ee bekend). Ik vind het top dat je het bespreekbaar kunt en durft maken... Ik zou werkelijk 7 kleuren sch...... terwijl ik normaliter niet voor een kleintje vervaard ben én veel durf te bespreken. (misschien omdat ik tegen eenzelfde soort gesprek zit aan te hikken  )

Voor alles.....je bent een topmens
 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Even Zo  schreef op: 22-04-2014 19:09:47

Ik ben niet zozeer bang voor het gesprek zelf, wel dat het nutteloos is...  Mensen die de grootste onzin over mij vertellen veranderen als ze me beter leren kennen. Daar hoef ik niet 'lelijk' voor te worden zeg maar. 


Ik ben dus verder in het leven voornamelijk echt mijzelf. Hier voel ik me het prettigst bij. Die tuin speciaal doen was voor deze keer om eens een keer geen kritiek te krijgen (kijken of het hielp, we hadden er deels nog wel lol om ook) maar goed, zelfs dan is er een minpunt te vinden, het is ongelooflijk.

Jen9, oooh lookalikes, pffff nog bij die 3 van jou die teveel zijn mag je er bij mij wel een 0 achter zetten. En op zich ben ik gewoon tevreden met mijzelf. Maar als iemand er zo op blijft hameren maakt het mij wel verdrietig. Niet die extra kilo's. Maar dat ze na al die jaren nog niet heeft gezien dat ik naast het overgewicht ook nog heel veel andere eigenschappen bezit die haar mogelijk meer bevallen... 

En nee, we zullen nooit matchen. Zij is een heel hard en direct persoon en ik ben zacht (letterlijk en figuurlijk haha) en indirect. Maar iets beter als dit moet toch kunnen?

De reden waarom ik het ook niet goed aandurf is dat ik bang ben dat ze in haar koppigheid me de deur wijst en dat ze vervolgens doodgaat... Pfff kan ik dat verkroppen als dat gebeurd? Ze is lichamelijk echt ontzettend zwak... Ik vind dit zo moeilijk he!

 
Quote
RE: Waarom pakt het me zo?
Onsjanneke  schreef op: 22-04-2014 19:27:05
Toch zou ik wel het gesprek aan gaan.

Is het niet voor haar, dan wel voor jezelf. Als jij je punt gemaakt hebt kan jehet daarna wellicht makkelijker laten rusten.

Mijn schoonmoeder was ook zou. Niks was goed, of het deugde niet. Maar nu een jaar of 10 later, en heel wat gesprekken met kinderen en schoondochters (ik was niet de enige die er last van had) is ze toch wel veranderd.

Ze is een stuk milder geworden in haar uitlatingen. En of dat komt doordat ze ouder word, of door de gesprekken, niemand die het weet. Maar fijn is het wel.

Ze heeft nog steeds overal een mening over en kan af en toe naar uit de hoek komen. Maar tegenwoordig is een opmerking er over maken voldoende om weer een tijd gezellig verder te kunnen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Waarom pakt het me zo?
Naam
Bericht